Първоначално изпратено от Монти
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Ами да пада да пада - колко да пада? Къде хората да си слагат парите - всеки вече е с по 2-3 апартаменти за инвестиция....вече търсят друго.
Аз лично очаквам с интерес резултатите за март на Софарма и поканите за оса на групата и Хим.
Доста кеш ще влезе във ЕТФа от дивиденти и Лондон ако удари едно рамо само гледай!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
Монти,
зимните сметки вече излязоха. Вече почват пролетните, т.е. по ниските, като цена.
Там каква сеч ще е в София..... годината е хем два пъти по студена ,хем увеличение на парното и топлата вода от 23 % .....
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
За Горанов съм мнооого спектичен ,да не кажа отвратен....
Човек на Пеевски и на олигархията да го сочиш пример за движение напред ,може само в движение напред на олигарсите...
Като полуучат първите зимни сметки ,хората ще спрат всякакви харчове....ако не се оправят доходите...
Минималната заплата не решава проблема тя изравнява категориите хора... на 700 лв основна заплата...
Борсата е все още нещо като Пирамида за болшинството обикновени хора....
Та тук се виждаме колко сме....
До 30 активнии седмични търговци , до 70 месечни ,до 300 годишни...
Това са дребните...
зимните сметки вече излязоха. Вече почват пролетните, т.е. по ниските, като цена.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнениеВярвам, че Влади Горанов е направил сметките точно и нетния ефект ще е добър за България. Увеличението на минималната заплата и пенсиите идва след увеличението на заплатите в частния сектор и това заедно с увеличението на цените на газта, водата и други ще доведе до увеличение на БВП, което е важно за ръста на борсата.
Хората виждайки как спестяванията им се топят на база покупателна способност ще започнат да инвестират, а дай Боже и да се научат да го правят добре, което е ключово за превръщането на България в развита държава.
Увеличението на инфлацията ще увеличи цените на активите защото при наличие на валутен борд това не може да стане през стойността на валутата. Както писах преди доста време, както бордът тежеше като воденичен камък при спада, така ще издуе платната при ръст и тук аз лично ще следя за влизането на чуждестранни инвестиции, които да потвърдят тези очаквания... няма да се учудя и през ЕТФ-а да влезе значителна част.
Горенаписаното ще минимизира ефекта за бюджета при увеличение на минималната заплата и пенсиите защото заради по-високите цени на стоки, услуги, заплати в бюджета ще има повече приходи и като цяло се надявам отново на балансиран бюджет, а защо не и на излишък този път. Това ще превърне Влади Горанов в основа фигура в новата история на България... мисля си, че го заслужава!
Човек на Пеевски и на олигархията да го сочиш пример за движение напред ,може само в движение напред на олигарсите...
Като полуучат първите зимни сметки ,хората ще спрат всякакви харчове....ако не се оправят доходите...
Минималната заплата не решава проблема тя изравнява категориите хора... на 700 лв основна заплата...
Борсата е все още нещо като Пирамида за болшинството обикновени хора....
Та тук се виждаме колко сме....
До 30 активнии седмични търговци , до 70 месечни ,до 300 годишни...
Това са дребните...
Коментар
� -
Вярвам, че Влади Горанов е направил сметките точно и нетния ефект ще е добър за България. Увеличението на минималната заплата и пенсиите идва след увеличението на заплатите в частния сектор и това заедно с увеличението на цените на газта, водата и други ще доведе до увеличение на БВП, което е важно за ръста на борсата.
Хората виждайки как спестяванията им се топят на база покупателна способност ще започнат да инвестират, а дай Боже и да се научат да го правят добре, което е ключово за превръщането на България в развита държава.
Увеличението на инфлацията ще увеличи цените на активите защото при наличие на валутен борд това не може да стане през стойността на валутата. Както писах преди доста време, както бордът тежеше като воденичен камък при спада, така ще издуе платната при ръст и тук аз лично ще следя за влизането на чуждестранни инвестиции, които да потвърдят тези очаквания... няма да се учудя и през ЕТФ-а да влезе значителна част.
Горенаписаното ще минимизира ефекта за бюджета при увеличение на минималната заплата и пенсиите защото заради по-високите цени на стоки, услуги, заплати в бюджета ще има повече приходи и като цяло се надявам отново на балансиран бюджет, а защо не и на излишък този път. Това ще превърне Влади Горанов в основа фигура в новата история на България... мисля си, че го заслужава!
Keep going ...
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
Румънците това го направиха преди десетина години.Вдигнаха заплащането двойно ,но преди това оскъпиха разходите двойно.
Бойко обеща 640 лв минимално заплащане ,което е с 40 % по -високо от сегашното и ето ти го механизмът да стане.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеСлед последните 10 поста на празни приказки и витиевати фрази и постове на който и Лойола би ръкопляскал ,не разбрах........ ......
Не разбрах тези двуцифрени качвания на енергоносители и вода ,добри ли са за икономиката и потребителите или не ...
Излизането на десните от властта и влизането на патриотите ......добре ли са за икономиката и потребителите ....
Това ще стимулира ли борсата нагорЕ или надолЕ и какво трябва да правим ние в следващите 6 месеца ....?
Сантимента ще остане ли или ще си замине заедно с поредните излъгани надежди....?
Ето това са въпросите ми?
А не какво купувам аз и какво продавам.....
минал съм през кризите през 1996 , 2000 ,2007/9 и сега ще я прескоча ако идва или няма да я прескоча ако е много голяма ,но това не е проблем на форума а личен моЙ проблем .....
Та така....!
Въпроса е нали ще ви трябва Големи пожелания за Успех!
Бойко обеща 640 лв минимално заплащане ,което е с 40 % по -високо от сегашното и ето ти го механизмът да стане.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеХората с ниски доходи са 70 % от работещите а пенсинерите са със средна заплата 314 лв... ....
Наричат се работещи бедни....
Много фирми ще фалират като падне потреблението и се качат енергоносителите и горивата.......
повишаването на доходите го няма в този бюджет 2017 г.....
Присъствах на едно заседание какво може да се направи по доходите ,ами почти нищо без издънки, ще трябва да легнат на тръмп за самолети и защитни пехотни машини до 2% ,полицай във всяко село много хубаво но всеки един киек носи разход от 3 бона на месец ....
А само какво са Обещали на учители ,армия, лекари,полиция все значими но не производителни общности......
А потреблението никакво го няма в момента , да не мислиш че като се качат цените на продуктите ,ще се увеличи....Това е Нон сенс....
Това е бъдещето на страната....
Не напразно онзи ден имаше на Неохим огромно количество акции/ близо 7 К/ продава ... Защо пада ХИМ ....,
Не е препоръка...
Факт е че сме много по зле дори от централна Европа но това е заради куп причини вътре в страната и най вече голяма корупция и безнаказаност.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнениеМонти обяснил съм ти черно на бяло защо дефлацията е по-лоша от инфлацията. Остави сухата теория. Ще ти кажа неща, които лично съм го виждал в практиката. Приятели с фирми, както и аз лично сме го изпитали. При дефлацията последните години, освен проблема, че потреблението се свива и ти падат продажбите, е другия проблем, че не можеш да си свиеш разходите със същите темпове. Основно перо в разходите на повечето фирми са заплати. Човек по принцип е устроен да мисли така, че не му пука колко изкарва фирмата, той заплатата си я има за даденост. Ако тръгнеш да намаляваш заплати, някои ще останат, но качествените кадри ще се разбягат. Наистина при инфлация, ако ръста на разходите ти изпреварва ръста на приходите ще страдаш. За съжаление това важи за доста хора в България, които имат ниски доходи. Сигурно инфлацията няма да е добре за тях, при положение, че си дават 100% от парите за режиини и храна. Обаче на борсата не търгуваме благото на народа. Това, което казвам, няма да го чуеш по площадите, защото който го изрече ще бъде замерян с яйца и домати или убит с камъни. Основното потребление на стоки и услуги идва от хората с пари както и от бизнеса и понякога благото на бизнеса не съвпада с благото на по-голямата част от народа, тоест бедната част, която за жалост в БГ е болшинство. Да се надяваме на чувствително повишаване на доходите, защото много хора наистина живеят с доста малко пари.мненията ми не са препоръка за покупко-продажба!
Коментар
�
Коментар