IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Да не би днес най-после да пробием трайно 10 000?
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
      ще работи ли борсата във Франкфурт в петък и понеделник...
      пише че са почивни дни
      Вся Власть Советам

Коментар

• Първоначално изпратено от stone kold Разгледай мнение
        Късите при даксито ги мраза много и почти бутона селл не го ползвам само дълги флазам...предпочитам да се специализирам само на дълги входове
        ще работи ли борсата във Франкфурт в петък и понеделник...

Коментар

• Късите при даксито ги мраза много и почти бутона селл не го ползвам само дълги флазам...предпочитам да се специализирам само на дълги входове
          молим?айде нема нужда

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            Явно мислиш, че е трябвало да предвидим и талибанските атентати в Брюксел?

Впрочем и днес не помня да съм давал прогноза.

Сутринта дадох прогноза за ДБ че ще е надолЕ....плюс финанските ...
            Плюс атентатите в Брюксел...всички превозвачи надоле....
            Само че индекса става политически ..
            Могат да го подкрепят.....
            Гледам Луфханза е преодоляла част от спада...
            Така ,че вече имам едно наум с късите....

Коментар

Явно късата памет ти играе постоянни шеги. Аз съм в къси ежедневно, предвидил ли съм според теб талибанските атентати? Говоря за спад от седмица.
              The strongest stand last.

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
                Днес отново е яхоооо. Предполагам, че познавачите които сте в акции, сте в къса позиция.. Не може, да сте такива познавачи и да не сте в къса..

Коментар

• Днес отново е яхоооо. Предполагам, че познавачите които сте в акции, сте в къса позиция.. Не може, да сте такива познавачи и да не сте в къса..
                  The strongest stand last.

Коментар

Както написах и по-долу, ти също си прав - но донякъде преекспонираш - както ти държиш тухли на склад, така държат и другите предприемачи. Освен това цените на продукцията (дом или кола) спадат по-бавно от спадът на суровините... ако въобще паднат.

Не знам - новите модели автомобили по-евтини ли са от старите, щото металът е поевтинял? - Съмнява ме някак един вид.
                    Колко метал мислиш ,че има в една кола ?
                    Не по-вече от 500 -800

Коментар

• Принципно, това за което говорите е цял икономически цикъл и когато той се затвори тогава започва проявлението. Т.е. във вашия случай минимум времето за строеж на сградата, в сектора на услугите където икономическия цикъл е по-кратък може да се прояви и по-бързо. Проблема за цялата икономика е когато започне така наречената дефлационна спирала т.е. цикъл след цикъл.. Две неща не схванах, как твойта загуба е печалба за друг?
                      дддд, ако може за долара вътрешна иинфлация и външна дефлация да поясни, че не го схващам, какво точно има предвид.
                      Last edited by pepe1234; 22.03.2016, 14:07.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                        Ако аз ти кажа че последните 10 години съм бил на огромна печалба и т.н ама в същото време за тези 10 години съм потънал в кредити и същевремено не съм придобил някакъв сериозен актив дали ще ми повярваш? И първолак няма да ми повярва, ама на борсата много хора вярват в какви ли не глупости. Не визирам теб Импе. Ти си готин и по същество разсъждаваме еднакво. Просто от моя гледна точка си малко наивен. Дано не съм прав. Все пак имаш повече опит от мен и е много вероятно да греша.
                        Както написах и по-долу, ти също си прав - но донякъде преекспонираш - както ти държиш тухли на склад, така държат и другите предприемачи. Освен това цените на продукцията (дом или кола) спадат по-бавно от спадът на суровините... ако въобще паднат.

Не знам - новите модели автомобили по-евтини ли са от старите, щото металът е поевтинял? - Съмнява ме някак един вид.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                          Ти така ли правиш като купуваш имоти. Два съседни блока. Единия продава на 600 а другия на 300 и ти ще си купиш от 600 така ли? Ми я кажи къде живееш да ти направя един магазин пред вас
                          Класика е да направиш и два магазина

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
                            аз съм шорт вече от седмица и половина SPXa, после да нема олеле що фашагата пада ..... дадоха ни възможност излязохме са вече малко треа се потъне

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                              Принципно при следващата сериозна финансова криза ДБ са пътници - не казвам, че ще фалират, но със сигурност ще станат държавни...

Експозицията им разни деривати макар да е брутална - някои беше сметнал че ако се нетират при едно много лошо стечение на нещата (разбирай следващата криза) - ще останат някакви смешни 500-700 милиарда минус , което ще направи СК на банката силно отрицателен...
                              Споделям мнението за инвестиционните банки са с единия крак в затвора а с другия във фалит....но ДБ е мнооого голяма и няма да я изпуснат....при голяма криза ,защото кризата ще стане необратима.... а положението в ЕС е такова че доминото ще бъде най малката беда за съюза....

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                                Днешнитеп новини за ДБ не са добри ,предполагав ще има спад за целия финансов сектор.....
                                дали е така, кой да ми каже... .....
                                Може би казвате важни неща ,но ми се струва че превърнахте темата в книжни анализи без да са свързани с действителността......много ,много..
                                Принципно при следващата сериозна финансова криза ДБ са пътници - не казвам, че ще фалират, но със сигурност ще станат държавни...

Експозицията им разни деривати макар да е брутална - някои беше сметнал че ако се нетират при едно много лошо стечение на нещата (разбирай следващата криза) - ще останат някакви смешни 500-700 милиарда минус , което ще направи СК на банката силно отрицателен...
                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Working...
                                X