IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Днешнитеп новини за ДБ не са добри ,предполагав ще има спад за целия финансов сектор.....
    дали е така, кой да ми каже... .....
    Може би казвате важни неща ,но ми се струва че превърнахте темата в книжни анализи без да са свързани с действителността......много ,много..

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
      Примерно новият завод на Осрам до Пловдив ще излезе малко по-евтин заради спада на желязото.
      Това е интересен пример. Ако разсъждаваме за него. Не знам дали ще е малко или много по-евтин. Според мен с около 30% по-евтин. И какво се получава. Досега е имало едни компании дето са правели крушки. Сега стават с една повече и общата задлъжнялост се е увеличила. А пазара на крушки си е един и същ и даже пада заради по-високото качество което се появява в резултат на засилената конкуренция. Осрам може и да са добре ама другите няма да са много ОК със същите вноски по кредита а с намалени продажби.
      Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Да са оправат как могат аз за в бъдеще бих си купил тесла като станат по ефтини и фотоволтайци инсталирам в двора на къщата си и ще си зареждам колата напълно безплатно и ще скъсам със сякакъв петрол ремъци масла и филтри
        молим?айде нема нужда

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
          Момче не знаеш какво говориш. Алонсо е прав за конкретният сектор. Неостатъка в теорията му е, че загубата за един е печалба за друг. Примерно новият завод на Осрам до Пловдив ще излезе малко по-евтин заради спада на желязото. Като цяло тези процеси се измерват чрез инфлацията и не са ново явление. Европа отчайващо се опитва да ги преодолее, но някак си не се получава. За сега. От друга страна можем да разглеждаме стоките в две групи търгуеми и нетъргуеми. Търгуемите зависят от външни фактори като международни цени и транспортни разходи. Като цяло нетъргуемите услуги са по-точни за определяне на вътрешните за икономиката процеси. Видимо в САЩ има някаква инфлация, макар и не голяма, но целият останал свят е в дефлация стига да бъде измерено в долари. Тоест инфлацията, ако я има, е по-малка от обезценката на валутата спрямо долара. Затова на ФЕД му е малко трудно защото всеки опит да се пребори с вътрешната за САЩ инфлация води до задълбочаване на дефлационните процеси извън САЩ. За мен не е чак толкова кофти колкото го описваш, но определено големи части от света са изправени пред интересни проблеми. Явно пак гледам по-сложно и теоретично на проблемите. Та Алонсо мисли според мен в правилна посока, но доста преекспонира нещата. Може би съм безнадежден оптимист и затова си въобразявам, че проблема не е чак толкова голям. Аз го виждам главно като преразпределяне на богатство между сектори и държави.
          Е то не че преекспонирам. Просто тук от няколко месеца почти всекидневно се обяснява че евтиният петрол бил супер за икономиката и нямало проблем за компаниите. Само се опитвам да кажа че не е баш така. И че не само петролните компании страдат от евтиният петрол. Да не говорим че като се има предвид левъриджа на банките само петролните могат да им донесат сериозни сътресения. Не казвам че ще стане еди си какво а че може да стане нещо. Просто риска си стои.

Коментар

• И като е по евтино железото това значи ли че ще са по евтини ламбите който ще правят?
            молим?айде нема нужда

Коментар

• Първоначално изпратено от stone kold Разгледай мнение
              Ориентирай се към локаций и тип архитектура привлекатлени за хора с много пари..тези с тухлите да си ги държат на високата цена и да не свалят
              Момче не знаеш какво говориш. Алонсо е прав за конкретният сектор. Неостатъка в теорията му е, че загубата за един е печалба за друг. Примерно новият завод на Осрам до Пловдив ще излезе малко по-евтин заради спада на желязото. Като цяло тези процеси се измерват чрез инфлацията и не са ново явление. Европа отчайващо се опитва да ги преодолее, но някак си не се получава. За сега. От друга страна можем да разглеждаме стоките в две групи търгуеми и нетъргуеми. Търгуемите зависят от външни фактори като международни цени и транспортни разходи. Като цяло нетъргуемите услуги са по-точни за определяне на вътрешните за икономиката процеси. Видимо в САЩ има някаква инфлация, макар и не голяма, но целият останал свят е в дефлация стига да бъде измерено в долари. Тоест инфлацията, ако я има, е по-малка от обезценката на валутата спрямо долара. Затова на ФЕД му е малко трудно защото всеки опит да се пребори с вътрешната за САЩ инфлация води до задълбочаване на дефлационните процеси извън САЩ. За мен не е чак толкова кофти колкото го описваш, но определено големи части от света са изправени пред интересни проблеми. Явно пак гледам по-сложно и теоретично на проблемите. Та Алонсо мисли според мен в правилна посока, но доста преекспонира нещата. Може би съм безнадежден оптимист и затова си въобразявам, че проблема не е чак толкова голям. Аз го виждам главно като преразпределяне на богатство между сектори и държави.

Коментар

тези с тухлите да си ги държат на високата цена и да не свалят
                Аха. Ясно! Проблема е че съседния склад продава на ниски те цени и никой не купува от тях. Ами наема, тока, заплатите, вноските по кредитите да ги плащат ли или не? Ако да , откъде да вземат пари за тях и за личните си раходи ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                  Аха. Ясно. Благодаря за съвета. А склада за строителни материали какво да прави като тухлите му на склад ги е платил на двойна на сегашната цена на произодител? И той ли да се ориентира към по-платежоспособни клиенти?
                  Ориентирай се към локаций и тип архитектура привлекатлени за хора с много пари..тези с тухлите да си ги държат на високата цена и да не свалят
                  молим?айде нема нужда

Коментар

Ориентирай се към по платежоспособни клиенти за който цената значи само хартиики с цифри а важното е имота и качествата му
                    Аха. Ясно. Благодаря за съвета. А склада за строителни материали какво да прави като тухлите му на склад ги е платил на двойна на сегашната цена на произодител? И той ли да се ориентира към по-платежоспособни клиенти?

Коментар

Ако аз ти кажа че последните 10 години съм бил на огромна печалба и т.н ама в същото време за тези 10 години съм потънал в кредити и същевремено не съм придобил някакъв сериозен актив дали ще ми повярваш? И първолак няма да ми повярва, ама на борсата много хора вярват в какви ли не глупости. Не визирам теб Импе. Ти си готин и по същество разсъждаваме еднакво. Просто от моя гледна точка си малко наивен. Дано не съм прав. Все пак имаш повече опит от мен и е много вероятно да греша.
                      Ориентирай се към по платежоспособни клиенти за който цената значи само хартиики с цифри а важното е имота и качествата му
                      молим?айде нема нужда

Коментар

• Ако аз ти кажа че последните 10 години съм бил на огромна печалба и т.н ама в същото време за тези 10 години съм потънал в кредити и същевремено не съм придобил някакъв сериозен актив дали ще ми повярваш? И първолак няма да ми повярва, ама на борсата много хора вярват в какви ли не глупости. Не визирам теб Импе. Ти си готин и по същество разсъждаваме еднакво. Просто от моя гледна точка си малко наивен. Дано не съм прав. Все пак имаш повече опит от мен и е много вероятно да греша.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                          Алонсов, драги - ПОГРЕШНО интерпретираш това !!!

Ти си планирал да продадеш домовете по 500 кинта на метър... е, КАКВО ти пречи да я продадеш по толкова? На клиентът дреме му на самолетът ли - и ще те проверява ли по колко си купил желязото? Ако имотът ти е качествен и с добра локация, пак ще го продадеш, преди някой друг предприемач да те изцака с по-ниска цена... може дори да поискаш 528 кинта на метър - защото заради спадът на цените на горивата, клиентите ти са станали по-платежоспособни.
                          Всички предприемачи, започнали да строят заедно с тебе, са имали подобни разходи... а твоите разходи ще паднат за следващия ти обект, метърът ще ти излезе 208 кинта - и тогава ще намалиш цените, ама не наполовина, но до 380 кинта...
                          А ако някой иска да чака по-ниски цени, щото е тарикат и знае какво е дефлация? - ми да чака - дори 1/3 от домовете да ти останат некупени, то пак си на плюс... защото по-ниските разходи означават и друго - възможност за теб в ного по-голяма степен да боравиш с цените на това, което си произвел - в случая секси сграда с уютни домове, докато поскъпващите материали те притискат да вдигаш цените, ама клиентите трудно се навиват да плащат все повече - и това ти затваря ножицата между себестойността и цената на която можеш да продадеш и ти затяга бавно, но сигурно примчицата около вратленцето, докато не се олендзиш.

Не отричам, че има правота в казаното от тебе, но погледни и другата гледна точка. "Криза и възможност се изписват с един и същ символ по китайски" - така ли беше?
                          Знаех си че не мога да изляза на глава с теб. Това е конкурентната среда импе. Да продам на 533 кинта ще ми пречи конкуренцията която ще продава на 333 и то с тлъста печалба . А аз не само ще фалирам ами ще завлека и кредиторите си. Ти сега продаваш застраховки нали. Ако вземе някой да предлага същата застраховка ама на половин цена от там откъдето си ги купуваш ти ако не почнеш да продаваш от евтините едва ли ще продаваш много. При теб не важи защото нямаш стоки на склад, но много голям процент от фирмите имат задължително стоки на склад заради спецификата на бизнеса си. Те и рафинериите дето се баха набълбучили със скъп петрол искаха да си го продадат на печалба ама Марешки веднага видя възможност и се възползва и им обърка сметките. Това за мен си е сериозен проблем. Загуби има. Въпроса е дали ще си ги признаят или ще си ги воят там като "стоки на склад' до второ пришествие

Коментар

• Алонсов, драги - ПОГРЕШНО интерпретираш това !!!

Ти си планирал да продадеш домовете по 500 кинта на метър... е, КАКВО ти пречи да я продадеш по толкова? На клиентът дреме му на самолетът ли - и ще те проверява ли по колко си купил желязото? Ако имотът ти е качествен и с добра локация, пак ще го продадеш, преди някой друг предприемач да те изцака с по-ниска цена... може дори да поискаш 528 кинта на метър - защото заради спадът на цените на горивата, клиентите ти са станали по-платежоспособни.
                            Всички предприемачи, започнали да строят заедно с тебе, са имали подобни разходи... а твоите разходи ще паднат за следващия ти обект, метърът ще ти излезе 208 кинта - и тогава ще намалиш цените, ама не наполовина, но до 380 кинта...
                            А ако някой иска да чака по-ниски цени, щото е тарикат и знае какво е дефлация? - ми да чака - дори 1/3 от домовете да ти останат некупени, то пак си на плюс... защото по-ниските разходи означават и друго - възможност за теб в ного по-голяма степен да боравиш с цените на това, което си произвел - в случая секси сграда с уютни домове, докато поскъпващите материали те притискат да вдигаш цените, ама клиентите трудно се навиват да плащат все повече - и това ти затваря ножицата между себестойността и цената на която можеш да продадеш и ти затяга бавно, но сигурно примчицата около вратленцето, докато не се олендзиш.

Не отричам, че има правота в казаното от тебе, но погледни и другата гледна точка. "Криза и възможност се изписват с един и същ символ по китайски" - така ли беше?
                            Last edited by Императорът; 21.03.2016, 23:22.
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Ти така ли правиш като купуваш имоти. Два съседни блока. Единия продава на 600 а другия на 300 и ти ще си купиш от 600 така ли? Ми я кажи къде живееш да ти направя един магазин пред вас
                              Нее аз съм корено различен от масата хора...както казах всеки имот е строго индивидуален и това че има пред мене кокшарници на 500 евра не значи че на 200 метра кооперацията ще има същата цена....има имоти за ценители има и такива с винкела на балкона за такива който са изпаднали и целта им е да се нанесат в някой кокошарник за парите който имат и друго не ги вълнува нито съседи нито етаж нито гледка нито подробности... аз например не бих живял в някой масов квартал ако ще и 100квм да го дават за 10 к лева
                              молим?айде нема нужда

Коментар

Не е така това..крайния потребител не го боли на колко си купувал железото....всеки имот е унекален и струва индивидуално за себе си тази цена...новия световен ред и капитализма начело със банки или накратко казано системата е определила колко ще струва 1 имот в зависимост от предазначението му и класата криент към която е насочена, пример апартамент 60-70 квм трябва да го плащаш примерно в бг около 15 20 години, 1 кола трябва да има х разходи който са 1 постоянна величина горе долу без значение дали харчи 4 или 8 литра ако харчи по малко значи разходите ти ще бъдат по друго перо....за строителството цената ще е само нагоре или ще се движи настрани и ако строителните материяли са поевтиняли това ще води само до по добра цена и печалба за строителя
                                Ти така ли правиш като купуваш имоти. Два съседни блока. Единия продава на 600 а другия на 300 и ти ще си купиш от 600 така ли? Ми я кажи къде живееш да ти направя един магазин пред вас

Коментар

Working...
                                X