IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• За каква дефлация говорите като заплатите в световен мащаб не намаляват има ли ламборжинита по 100к евра нови щото бяха от 500к евра нагоре...с арабия се заинати да не свали добива на петрол и светът потъна ама ще потъне щото тъи наречените инвеститори и полит лидери са възпитани в подобна ситуация да деистват както се видине ми се мисли какво ще стане ако се въведе свободната енергия и тогава никой и нищо не ползва нито петрол нито гас нито електричество от ел централите..според сегашното статукво борсите трябва да идат на минусови стойности и светът да загине
    молим?айде нема нужда

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
      Това е много интересно. Всеки квартален магазинер може да отговори на този въпрос а тука са събрани само инвестиционни гурута и никой не знае. Продължавам да твърдя че търговията с акции е следващ етап след реалният бизнес или поне човек трябва да е запознат как действа реалният бизнес а не да гледа на акциите като някакви си хартии и отчети.
      Та в този ред на мисли е трудно да обясня проблема. Може би трябва да напиша цяла книга.
      Представи си че имаш бизнес. Например някакво производство. На мен ми е най-близко строителството. Та взел съм си аз да строя един блок и то с кредит от банка. Да кажем че имам 200к кеш и 800к съм взел от банка и съм набутал всичко това в една жилищна кооперация. 3000 квадрата са ми излязли по 333 долара и съм похарчил парите. Изведнъж петрола пада, желязото пада, бетона пада, керемидите падат. Абе с две думи себестойността на моята сграда пада наполовина. И какво се оказва. Аз и банката сме загубили едни пари защото това дето е струвало 1кк вече струва 500к. Аз съм си загубил моите 200к а банката е 350к вътре с лихвите.
      Сигурно ще кажеш какво толкова. Ще изчакаме и то ще възстанови Да ама не. Това не е просто бизнес. Това е война с прецакване, надлъгване и въобще използване на всички позволени и непозволени методи. Неслучайно настолна книга на много хора занимаващи се с бизнес е "Изкуството на войната" Има ли вероятност някой да се възползва ако съм надупен задължително ще се възползва. Конкуренцията не и пука. Ще си строи на 200 и ще си продава с прилична печалба от 50% на 300 пък аз ще си чакам за да "не продавам на загуба"

Не е така това..крайния потребител не го боли на колко си купувал железото....всеки имот е унекален и струва индивидуално за себе си тази цена...новия световен ред и капитализма начело със банки или накратко казано системата е определила колко ще струва 1 имот в зависимост от предазначението му и класата криент към която е насочена, пример апартамент 60-70 квм трябва да го плащаш примерно в бг около 15 20 години, 1 кола трябва да има х разходи който са 1 постоянна величина горе долу без значение дали харчи 4 или 8 литра ако харчи по малко значи разходите ти ще бъдат по друго перо....за строителството цената ще е само нагоре или ще се движи настрани и ако строителните материяли са поевтиняли това ще води само до по добра цена и печалба за строителя
      молим?айде нема нужда

Коментар

• аз съм шорт вече от седмица и половина SPXa, после да нема олеле що фашагата пада ..... дадоха ни възможност излязохме са вече малко треа се потъне

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
          Това е много интересно. Всеки квартален магазинер може да отговори на този въпрос а тука са събрани само инвестиционни гурута и никой не знае. Продължавам да твърдя че търговията с акции е следващ етап след реалният бизнес или поне човек трябва да е запознат как действа реалният бизнес а не да гледа на акциите като някакви си хартии и отчети.
          Та в този ред на мисли е трудно да обясня проблема. Може би трябва да напиша цяла книга.
          Представи си че имаш бизнес. Например някакво производство. На мен ми е най-близко строителството. Та взел съм си аз да строя един блок и то с кредит от банка. Да кажем че имам 200к кеш и 800к съм взел от банка и съм набутал всичко това в една жилищна кооперация. 3000 квадрата са ми излязли по 333 долара и съм похарчил парите. Изведнъж петрола пада, желязото пада, бетона пада, керемидите падат. Абе с две думи себестойността на моята сграда пада наполовина. И какво се оказва. Аз и банката сме загубили едни пари защото това дето е струвало 1кк вече струва 500к. Аз съм си загубил моите 200к а банката е 350к вътре с лихвите.
          Сигурно ще кажеш какво толкова. Ще изчакаме и то ще възстанови Да ама не. Това не е просто бизнес. Това е война с прецакване, надлъгване и въобще използване на всички позволени и непозволени методи. Неслучайно настолна книга на много хора занимаващи се с бизнес е "Изкуството на войната" Има ли вероятност някой да се възползва ако съм надупен задължително ще се възползва. Конкуренцията не и пука. Ще си строи на 200 и ще си продава с прилична печалба от 50% на 300 пък аз ще си чакам за да "не продавам на загуба"
          ++++++++++Подробно обяснение за малко дете на думата ДЕФЛАЦИЯ

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            Не, не се сещам защо рязкото намаляване на разходите води до загуби - обясни ми.
            Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от stone kold Разгледай мнение
              http://www.varchevbrokers.com/%D0%BD...0%D1%80%D0%B8/

Наближава срив на финансовите пазари и тази графика го доказва

пак се почна

Според мен нема да има сривове по католическия Великден.....
              А преди да почне срива требва да се ударят стоповете на късите.....
              Днес се опитаха до 10095 но смятам че това е само опит....а не крайния резултат...
              къде са стоповете на късите....може би към 10303-10550...
              Ще има поне един ден як ЪП.....

Коментар

• http://www.varchevbrokers.com/%D0%BD...0%D1%80%D0%B8/

Наближава срив на финансовите пазари и тази графика го доказва

пак се почна
                молим?айде нема нужда

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                  На кой да вярваш
                  Date Research Firm Action From To
                  Mar 18, 2016 Societe Generale Downgrade Hold Sell
                  Mar 1, 2016 HSBC Securities Upgrade Hold Buy
                  Незнам
                  Сигорно след празниците може да видим нещо по серизоно , за сега съм на влака
                  Заранта и аз четох ,че препорачват покупки за IBEX

Коментар

• поздрав за вси4ки скъсили около 2008г с надежда даксито да иде на 2000 и на вси4ки шортващи за в бъдеще https://www.youtube.com/watch?v=MTLhxwC7894
                    молим?айде нема нужда

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
                      И аз се натоварих на Сантандера па да видим
                      На кой да вярваш
                      Date Research Firm Action From To
                      Mar 18, 2016 Societe Generale Downgrade Hold Sell
                      Mar 1, 2016 HSBC Securities Upgrade Hold Buy
                      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• И аз се натоварих на Сантандера па да видим

Коментар

• Първоначално изпратено от stone kold Разгледай мнение
                          Шортвате ли даксито бъзикахте импето
                          Да, нещо такова се получи сутринта на отваряне.
                          The strongest stand last.

Коментар

• Шортвате ли даксито бъзикахте импето
                            молим?айде нема нужда

Коментар

• Анди, от мен също извинявай. Импето, ха дано да си сварил, да прочетеш какво ти драснах.
                              The strongest stand last.

Коментар

• Аз мисля: нещо зациклихме - без някакви новини може още доста време да се връткаме около 10 000, криволичейки в съвсем тесни граници - май ще чакаме или тримесечните, или свалянето и пред трибунал изправянето на меркел - проклетадае.

Анди - сори, че те накарах без да ща - да триеш - повече няма да обръщам внимание на.
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Working...
                                X