Ако Гърция излезе от ЕЗ то това ще е неблагоприятно за Дакса и той ще пада. от друга страна еврото ще се срине и това обикновено е положително за дакса. какъв според вас ще е нетния ефект?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнениенищо няма да чакам, затворих. Жалко че си пропилях добрите позиции.Ако не повлекат и Испания де.
Като цяло простотията е голяма.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеТи чакай да видиш какво ще стане като ЕЦБ им покаже средния ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнениеомагьосана работа. Скапания гръцки проблем спъва всяко рали на европейския пазар. Затворих печелившите позиции на UK100 i Nasdaq100 и се набутах в скапания EU50. С работеща печатница и пак умряла работа. Всичко заради малакиите
Коментар
-
омагьосана работа. Скапания гръцки проблем спъва всяко рали на европейския пазар. Затворих печелившите позиции на UK100 i Nasdaq100 и се набутах в скапания EU50. С работеща печатница и пак умряла работа. Всичко заради малакиитеLast edited by tetris12; 20.03.2015, 14:22.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеИ аз вече, преди малко заредих солидна порция IBB, биогена е най тежък там.
Ама да ми е мирна главата - хеджирах си ги с 1/3 BIS.
Във finviz няма достатъчно инфо, но това
RSI (14) 77.12 ме смущава.
Е, ако си купил преди повече от месец и сега си поне 10 % напред, сигурно усещането не е лошо!
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеАз ти казах защо, очаквам близките месеци яка и здравословна корекция при биотехите.
Прекалено е нагорещен сектора ( без гилд) , излизат нови биосимуланти ( 1-я фда вече го одобриха) и ще има огромен натиск и на държавно ниво и чрез медикеър за намаляване на цените, съответно и на маржините в биотехсектора.
Очаквам в щатите да променят закона и да стане договарянето както седят нещата в европа. Въпрос на време е....
Ок има доста силна еуфория, защото предполагам че доста хора са дори по оптимисти и от мен и не им пука особено за такива дреболии като печалби и приходиНо реално дори само 10% от фирмите да успеят тези които са в тях ще направят грандиозни печалби. Естествено че ще има някакви корекции, но компании с по 20-30% ръст на приходите и 25-30% профит маржин търгуващи се на ПЕ между 13 и 40 няма на къде чак толкова да паднат. Или поне не за дълъг период. Аз поне се чувствам доста удобно с тези ми инвестиции. Реално ако влагах пари в желязо, бетон, петрол или дори ютилитис бих се чувствал много по-неспокоен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАз да кажа не разбирам защо хеджираш. Ако нещо те кара да се чувстваш кофти в даден мащаб просто го вземи по малко. Аз лично хеджирам дадени позиции или ако ги играя на маржин - като там гледам някаква относителна доходност да правя. Но от това висока доходност не се изкарва или гледам да се хеджирам срещу някаква идея която със висока степен на увереност знам че ще се случи но не знам кога - както е с tbt и лихвите.
Но до колкото знам ти не играеш на маржин. Съответно с тези хеджове само си намаляваш възможността да печелиш от друга идея. Нищо не пречи да се взимат позициите със слаба корелация помежду им или с тотално различни катализатори за движение. Пак ще се намалява волатилността на портфейла, но не толкова грубо като с директно хеджиране. И реално без да се намалява толкова възможността за печалба.
Прекалено е нагорещен сектора ( без гилд) , излизат нови биосимуланти ( 1-я фда вече го одобриха) и ще има огромен натиск и на държавно ниво и чрез медикеър за намаляване на цените, съответно и на маржините в биотехсектора.
Очаквам в щатите да променят закона и да стане договарянето както седят нещата в европа. Въпрос на време е....
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеКъде е дъното на PBR и има ли смисъл да се пазарува в момента?
Дългът е огромен - около 170 млрд, компанията май ще продължава да е кръводарител, мазалото с корупцията скоро не виждам как ще се оправи, а и май, май на държавата не й дреме за миноритарите.
Нашата Дилма излиза суха след като Върховния съд, че няма доказателства за нея.
В тази акциия има предимно сантимент и затова ми стана голямата бразилска любов от пръв поглед ...
Според мен дъното трябва да се търси в следващите 2 месеца. До началота на май ще трябва да изкарат някакви данни за истинското състояние , но по-важното е друго - протестите ще се усилват и цената вероятно ще стигне до 4.5 $
След това ще има някаква бразилска драма и до есента цената ще се удвои .
Аз ще заложа на това, че държавата ще спаси компанията въпреки огромните дългове и на всяка цена .... за бразилците PBR е икона в която вярват ..а те са изключително вярващи ...За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Аз да кажа не разбирам защо хеджираш. Ако нещо те кара да се чувстваш кофти в даден мащаб просто го вземи по малко. Аз лично хеджирам дадени позиции или ако ги играя на маржин - като там гледам някаква относителна доходност да правя. Но от това висока доходност не се изкарва или гледам да се хеджирам срещу някаква идея която със висока степен на увереност знам че ще се случи но не знам кога - както е с tbt и лихвите.
Но до колкото знам ти не играеш на маржин. Съответно с тези хеджове само си намаляваш възможността да печелиш от друга идея. Нищо не пречи да се взимат позициите със слаба корелация помежду им или с тотално различни катализатори за движение. Пак ще се намалява волатилността на портфейла, но не толкова грубо като с директно хеджиране. И реално без да се намалява толкова възможността за печалба.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАз имам и от двете
Ама да ми е мирна главата - хеджирах си ги с 1/3 BIS.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеСъгласен - ще бъдат по-успешни и от GILD
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАлцхаймер засяга огромно количество хора за дълго време. Ако биоген успеят да създадат лекарство което дори само да забавя достатъчно влошаването на когнитивните умения то това е пазар за десетки милиарди на година.За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеСъмнява ме че с толкова ще се промени цената в която и да е посока.
Вече поне половината очаквания са калкулирани в цената...то и по раздутите мултипъли си личи.
Мен повече ме кефи настъпващото отчаяние в биволите при гилд предвид дългата консолидация там на едни нива. Наскоро четох че мечия сантимент е достигнал нови висини там.
Предпоставките за добър ръст са налице.
Коментар
Коментар