IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ееее, опитай се поне малко, де.

Аз в момента бих играл даже kold... с внимателно поставени стопове. Това не значи, че ще разпродавам. Напротив, дебна EQT най-вече. За всяко нещо си има време и цена. Да ги уцелиш е влажното.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Не е идеално, ама това измислих като най-евтин вариант. Ако имаш друга идея, слушам.

В случая не е точно на ръчна, защото застраховката не е баш симетрична по цена. По-скоро прилича на спускане по наклон на втора.
      Ами пускай се на втора - букнал си достатъчно газ да си караш така. Ако искаш и гърнето си свали да те заглеждат мацките. Ще получаваш maximum bang for your buck.

Коментар

• Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение

Хеджирането когато е с различни тикъри би трябвало да работи така - и двата тикера в по-дългосрочен период трябва да имат положителен дрифт, да трендят нагоре.
        Но ако единия тикър индиректно шорти другия е все едно да караш кола на ръчна спирачка - няма как шорта и лонга на един тикър да трендят нагоре - само плащаш някакви индиректни комисионни.
        Не е идеално, ама това измислих като най-евтин вариант. Ако имаш друга идея, слушам.

В случая не е точно на ръчна, защото застраховката не е баш симетрична по цена. По-скоро прилича на спускане по наклон на втора.

Коментар

Не обясних явно добре.
          1. Имам 40 баби, плюс itm путове за kweb и bzun. Позицията е бая бая и може да ме завлече много много. Не ги пипам. Нищо не пиша върху тях.
          2. Купувам (дълъг съм) януарски колци yang на 27.
          Ако стане голямото мяу - няма да умра прав. По-евтин вариант за хеджиране на китайките не виждам. За сравнение виж колко са цените на дългите путове.
          Хеджирането когато е с различни тикъри би трябвало да работи така - и двата тикера в по-дългосрочен период трябва да имат положителен дрифт, да трендят нагоре.
          Но ако единия тикър индиректно шорти другия е все едно да караш кола на ръчна спирачка - няма как шорта и лонга на един тикър да трендят нагоре - само плащаш някакви индиректни комисионни.

Коментар

Тъй, тъй. Това с опциите е като игра на черен петър - трейдвате си карти, всеки се мисли за стратег, но черния петър е константен и ще почерни нечий петък.
            Жорка, да биеш пазара сега е като да биеш шамари на третокласник. Ти обаче се притесняваш третокласника да няма нож. Генератор на случайни числа ще направи пари.

===

С nrz минах между капките; запазих си картоните за два цента - закова на 10,98. Явно ще се лапа гранде дивидент.

АМ колците ги прехвърлих за октомври, барем по някакво чудо слезе под 10.
            Last edited by terziеv; 17.09.2021, 23:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Чи какво лошо има, опитваме се да следваме стъпките на любимия фед
              А и сме много по полезни за хората, правим им услуга, търсена, продаваме застраховки...
              Тъй, тъй. Това с опциите е като игра на черен петър - трейдвате си карти, всеки се мисли за стратег, но черния петър е константен и ще почерни нечий петък.

Коментар

не е което вие търсите - да правите пари от въздуха OTM, че и без риск.
                Чи какво лошо има, опитваме се да следваме стъпките на любимия фед
                А и сме много по полезни за хората, правим им услуга, търсена, продаваме застраховки...

Коментар

Тия 3х фондове, че и шорт, че и китайско, че и колец - ти всеки ден си правиш quadruple witching.
                  Аз имам 2бр BABA - не стигат да им пусна covered call.
                  Не обясних явно добре.

1. Имам 40 баби, плюс itm путове за kweb и bzun. Позицията е бая бая и може да ме завлече много много. Не ги пипам. Нищо не пиша върху тях.

2. Купувам (дълъг съм) януарски колци yang на 27.

Ако стане голямото мяу - няма да умра прав. По-евтин вариант за хеджиране на китайките не виждам. За сравнение виж колко са цените на дългите путове.

Коментар

Става въпрос за акции, които вече имам. За мен премиите не си струват за да се окажа с акции които не искам. Sell Call + Buy Put гледам в TWS му казват risk reversal. Като го въведеш като комбо е трудно да объркаш знака на единия лег защото премията трябва да е близка до нула.
                    Това е по-дефанзивно от каквото правя сега, и не е което вие търсите - да правите пари от въздуха OTM, че и без риск.
                    Искаш ли дефанзивно, защита - плащаш.
                    Да, явно имаш предвид нещо сходно на долното...къс РР.
                    Щото иначе атм cc+put си е класически синтетичен шорт.
                    Ама ако искаш пута да ти е по към парите ще трябва се бръкнеш.
                    • Write OTM Call + Buy OTM Put: This is equivalent to a synthetic short position, as the risk-reward profile is similar to that of a short stock position. This bearish risk reversal strategy is profitable if the stock declines sharply, and is unprofitable if it appreciates significantly.
                    • This is used to hedge an existing long position, and is also known as a “collar.” A specific application of this strategy is the “costless collar,” which enables an investor to hedge a long position without incurring any upfront premium cost.
                    Click image for larger version

Name:	Risk-Reversal.jpg
Views:	2
Size:	22.6 КБ
ID:	3805322
                    Attached Files

Коментар

В такъв случай не е ли по-добре направо дълбоко otm колец на къс индекс. Така направих аз с YANG, че baba-та може да ме дръпне много надолу.
                      Тия 3х фондове, че и шорт, че и китайско, че и колец - ти всеки ден си правиш quadruple witching.
                      Аз имам 2бр BABA - не стигат да им пусна covered call.

Коментар

Става въпрос за акции, които вече имам. За мен премиите не си струват за да се окажа с акции които не искам. Sell Call + Buy Put гледам в TWS му казват risk reversal. Като го въведеш като комбо е трудно да объркаш знака на единия лег защото премията трябва да е близка до нула.
                        Това е по-дефанзивно от каквото правя сега, и не е което вие търсите - да правите пари от въздуха OTM, че и без риск.
                        В такъв случай не е ли по-добре направо дълбоко otm колец на къс индекс. Така направих аз с YANG, че baba-та може да ме дръпне много надолу.

Коментар

Приемам че ще ме assignat, дори си го търся като продавам ITM, но повечето неща са ми covered на цени на които бих влязъл/излязъл от самите акции.
                          Общо взето не разчитам на (не се впечатлявам от) time value.
                          Дефанзивно си мисля да пробвам една стратегия - продавам covered call ITM и с премията купувам put.
                          Грешка, covered call OТМ, но заради акциите цялото се държи като ITM.

Коментар

Нали знаеш, че от търговия не се печели и ще занулиш.

Иначе по принцип избягвам да търся по-нисък страйк при прехвърляне на путове. Дори когато така мога да изляза извън парите. Рядко, прекалено рядко, се получава по-ефективно. Няма да ти намали загубата, ако се е сурнало. Е, при по-нисколиквидните се случва да стават чудеса и затова винаги държа поръчки на небивали цени. Идиоти и побъркане алгоси бол. Случвало ми се е без да искам да купя колец вместо да продам и едва ли съм единствен.
                            Любопитен съм за подробности - компания, страйкове, премия. Досега не съм виждал премии, които да си заслужават това.

Коментар

Приемам че ще ме assignat, дори си го търся като продавам ITM, но повечето неща са ми covered на цени на които бих влязъл/излязъл от самите акции.
                              Общо взето не разчитам на (не се впечатлявам от) time value.
                              Дефанзивно си мисля да пробвам една стратегия - продавам covered call ITM и с премията купувам put.
                              Mда, стратегиите ни са различни с тебе. Ма няма лошо - на вкус и цвет таварищи нет.

Това последното доста мечо ще стане - за индекси ли го планираш, като хедж ?

Не изглежда да е лишено от логика обаче. Таман погледнах tqqq за 21 Ян22. Примерно CC@145 х 18.1 / Put @140 h 18.2 $ - ми то ти излиза без пари....

Коментар

• Нали знаеш, че от търговия не се печели и ще занулиш.

Иначе по принцип избягвам да търся по-нисък страйк при прехвърляне на путове. Дори когато така мога да изляза извън парите. Рядко, прекалено рядко, се получава по-ефективно. Няма да ти намали загубата, ако се е сурнало. Е, при по-нисколиквидните се случва да стават чудеса и затова винаги държа поръчки на небивали цени. Идиоти и побъркане алгоси бол. Случвало ми се е без да искам да купя колец вместо да продам и едва ли съм единствен.

Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение

Любопитен съм за подробности - компания, страйкове, премия. Досега не съм виждал премии, които да си заслужават това.

===

Днес VALE и CLF / X дават невероятни премии.
                                Last edited by terziеv; 17.09.2021, 19:57.

Коментар

Working...
                                X