IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
    Взех да разбирам, защо Нетфликс ще направи 20% до края на деня Надявам се Гуглето да го озапти след час.
    Та, роботите ще си джиткат, а ние ще си потребяваме с дистанционното.

Абе нещо с холограмка, виртуална реалност, тва онова?

FB са барнали една компания, ама си я стискат

Да купуваш Нетфликс значи да избягаш от риска.
    Щото като изключим страните с леви режими, където частната собственост е под въпрос.
    След това, като махнем ресурсни, ток, вода, пощи, телефони и банки които или изглеждат на пръв поглед лесни за управление - следователно защо да са частни, или системно важни - не може да са частни.
    И накрая всички останали, които по всякакъв начин се опитват да избягат от данъци и държавите са постоянно по петите им.
    То най-сигурната инвестиция си остава добре разказаната история (стига да не е на печалба, понеже минава в 3-тата група)
    Last edited by Tkilata; 16.07.2015, 23:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
      Това означава брутална волатилност и всички да станем техничари, е такъв пазар нема да понеса
      Някой беше пресметнал, че ако се запазят текущите трендове, към края на века ДАУ ще играе с по около 100 000 пункта нагоре надолу в секунда.
      Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
        Една възможност е, стойността и търсенето да се пренесат изцяло във виртуалната сфера (както и сега например се натрупват в капитализацията на т.нар компании еднорози).
        Това означава брутална волатилност и всички да станем техничари, е такъв пазар нема да понеса

Коментар

• Взех да разбирам, защо Нетфликс ще направи 20% до края на деня Надявам се Гуглето да го озапти след час.
          Та, роботите ще си джиткат, а ние ще си потребяваме с дистанционното.

Абе нещо с холограмка, виртуална реалност, тва онова?

FB са барнали една компания, ама си я стискат

Коментар

• Има много интересен пример с хартията, между другото. Голямата част от цената на хартията идва от високото количество енергия, което е нужно да се разрушат нишките целулоза при обработката на пулпа от дървесина. Наскоро е изобретено елегантно решение на проблема, което намалява разходите с около 80%. ГМО дръвета, които естествено съдържат по-малко нишки целулоза. Директно енергията необходима за производството спада драматично. Просто пример, който показва потенциал на т.нар бяла (индустриална) биотехнология... A taste of things to come.
            Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
              Ами акото?
              За това казвам почти всички. Биологията е последното ограничение на технологията. След като и тя се надмогне, вече няма да говорим за човешка цивилизация, а за нещо друго. Но това едва ли в близките 50 год.
              Custodite sortem vestram

Коментар

Сега такъв пример е хартията например. Някога е била лукс, после масова суровина, днес се ползва за листовки, опаковки, никому ненужни материали които се въргалят по улицата.
                Ами акото?

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
                  С всичко съм съгласен само не ми стана ясно защо намалено търсене?
                  Не плащаш заплата на роботите.
                  Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                    И какво ще прави всичкият този капитал тогава- ще финансира бюджетни дефицити, които да компенсират намаляващото търсене? И така до безкрай?
                    Не знам. Това са големи въпроси, които предстоят. Една възможност е, стойността и търсенето да се пренесат изцяло във виртуалната сфера (както и сега например се натрупват в капитализацията на т.нар компании еднорози). В един момент почти всички суровини и материални стоки ще "занулят" и стойността им ще стане пренебрежима. Има един цикъл според който краен стадий за една суровина, е когато тя се превърне в "моден артикул", казано просто средство за украса. Сега такъв пример е хартията например. Някога е била лукс, после масова суровина, днес се ползва за листовки, опаковки, никому ненужни материали които се въргалят по улицата.
                    Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
                      Заради увеличената производителност.

Коментар

От една страна имаш значително увеличена производителност (със същото количество суровина и капитал получаваш повече), а от друга имаш намалено търсене.

Коментар

Аз мисля, че не просто ниска инфлация, а дългосрочно дефлация ще има.
                          Затова лихвите ще стават все по ниски, отрицателни, а QE ще се увеличава и разширява по целия свят. Много са ми интересни тенденциите в Япония в момента. За мен тази страна е пример какво ще дойде при всички останали след 5-10 години. Роботизация и QE. Роботите не потребяват, не ядат, имат само нужда от поправка ако се повредят и енергия. При това положение и при демографията, дефлацията е неизбежна.

Не е препоръка
                          Ммм не мисля.
                          Съгласен съм, че след 6 години активна намеса на държавите в пазарите и то с резултати, които се считат за успешни, слаборегулирания пазар няма шанс вече.
                          Но, ако текущите QE не дадат като резултат желаната инфлация в обозримо бъдеще, то следващото QE, вместо да обикаля около пазара скачайки от актив на актив - директно ще бъде инжектирано в икономиката.
                          Ако ще й да копаеме и зариваме една и съща дупка по цял ден.

Коментар

• И какво ще прави всичкият този капитал тогава- ще финансира бюджетни дефицити, които да компенсират намаляващото търсене? И така до безкрай?

Коментар

• Всичко това е симптом на прехода от икономика базирана основно на физически продукти, към такава базирана предимно на идеи. И сега дори не струва нищо да произведеш нещо - фабриката в някоя страна от 3тия свят вади артикула за 1,25 долара, отива в магазина на 25... В бъдеще просто това ще достигне нови равнища, ще може някой да си направи фабрика на средата на пустинята с едни големи соларни панели наоколо и персонал роботи, и няма изобщо да струва нищо.
                              Custodite sortem vestram

Коментар

• От една страна имаш значително увеличена производителност (със същото количество суровина и капитал получаваш повече), а от друга имаш намалено търсене.
                                Custodite sortem vestram

Коментар

X