IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
    Позволявам си да публикувам едни нещица от преди 7-8 години. С някои от тях не съм много съгласен, но все пак.
    http://www.investor.bg/drugi/128/a/k...ovaliat-60624/

И да кажа, имах безсънна нощ. Не съм аз губещият, но един мой познат много пострада вчера.

да nе бе сресту google

Коментар

И да кажа, имах безсънна нощ. Не съм аз губещият, но един мой познат много пострада вчера.
      Кофти С какво се прецака?

Коментар

• Позволявам си да публикувам едни нещица от преди 7-8 години. С някои от тях не съм много съгласен, но все пак.
        http://www.investor.bg/drugi/128/a/k...ovaliat-60624/

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
          Ники, това добре. Честито!
          Обаче да те питам нещо.
          В началото на занимавките си, преди 3-години входовете ми бяха долу горе 50/50 печеливши/губещи.
          И в течение на времето процентът на губещите входове се увеличаваше.
          В момента, след много сериозно проучване и сравнително трезво обмисляне вече почти всеки вход ми е губещ, тоест цената веднага тръгва в обратна посока. Поне за едно известно време, което обаче ми губи времето, а и ми се вие свят, че даже и ми гади
          То това не е проблем, защото бързо съобразих, че ако залагам в обратната на резултата от оценката си посока - винаги ще съм на печелившата страна.
          Ето тук е проблема, понеже ме притеснява хипотетичната възможност хем да съм на загуба, хем да се чувствам глупаво.
          На коя година трейдърстване падат тея скрупули?
          ми е въпроса
          имам просто правило: инвестираи в несто които раzбирас и имас некви о4акваниа и не пове4е от 3 поzиции (говора са leverraged propdcuts ala options, warrants etc). аz имам credit i commodity backgorund и това ми помога доста zа тарговиата. zатова и гледам теzи паzари предимно и редко се отклонавам (преди сам писал вав форума zа такива: Yahoo (просто гоелем valuation gap after Baba IPO), Netflix (тва бесе да покажа на Лв мах 4е short term fuнdament при такива акции нема (поzиициата е имам от Март), VF Corp. (много силна акции сас страхотна дивидендна политика)).

Ина4е 4е и краткосро4но може да има фундамент е Norilsk Nickel, акциа което се двжи между 16 и 22 долара. и това бе: floor down throgh strong buyback + dividen yield, and cap up throug weak commodity prices.какво направих тук: scaplping 29 пати едни и састо: byu call with Strike 20 Sep 15 at .10 cent and sell at 0.11 cent и борба с тетата на опциита, но 29 пати каzва достата4но.

принципно се фокусирам и варху акции а) които не са много поzнати б) кадето има силни стрсктурни трендове. Това са 6 месеца до една година спекулации

Желеzна руда: всеки говори zа Вале, BHP etc., аz гледам пак кои губи наи много и това е FMG, които са малко поzнати на теzи хора които не следат целиа паzар
          Coal/Met Coal: Peabody Energy Corp zнаес ли ги? Short sam 17 долара с опции сас стрике 15. днес сме на 1.50

след като прибера пе4алба, кадето сам удвоил zалога си, парите биват ведна вложени в а) реална придобивка или б) convertible bonds или HY

а 4е права zагуби е несто нормално. ако таргувас Даимлер покраи Гарциа, това е нормално. не винаги става

Успех

Коментар

Обаче да те питам нещо.
            В началото на занимавките си, преди 3-години входовете ми бяха долу горе 50/50 печеливши/губещи.
            В момента, след много сериозно проучване и сравнително трезво обмисляне вече почти всеки вход ми е губещ, тоест цената веднага тръгва в обратна посока. Поне за едно известно време, което обаче ми губи времето, а и ми се вие свят, че даже и ми гади

То това не е проблем, защото бързо съобразих, че ако залагам в обратната на резултата от оценката си посока - винаги ще съм на печелившата страна.
            Ето тук е проблема, понеже ме притеснява хипотетичната възможност хем да съм на загуба, хем да се чувствам глупаво.
            ми е въпроса
            кво ти стаа бе .... цъкай там и тва е, боли те щеката загуби, магуби али бали има и аз гледам нон стоп минуси, но важното е да затвориш на плюс и ич да не те е еня
            Не мое винаги да си на плюс тва става само у форекс темите тука, при най-големите разбирачи ..... Имаше един елемент дет обясняваше , че печелел колкото си искал и немал загуби и предлагал курсове даже да ни научел нас раята тука ... Загуби има и винаги ше има тва е палажението глей най-накрая кат теглиш чертата да си ок и тва е
            Last edited by michaelis12; 17.07.2015, 10:19.

Коментар

Обаче да те питам нещо.
              ми е въпроса
              1. Спри да търгуваш, затвори всички позиции

2. Вземи си почивка, смени перспективата, изчисти се от стреса

3. След няколко месеца (или колкото ти е нужно да се възстановиш) на спокойствие формулирай стратегия, с която искаш да работиш и се придържай към нея -- кога да отваряш позиции и кога да ги затваряш. Така ще изчезне стреса, като се придържаш към правила. Стратегията трябва сам да си я създадеш защото всеки човек има различни цели и умения и стил на търговия. После е лесно, докато рано или късно трендът се смени и спреш да печелиш -- тогава отиваш в точка 1. и започваш цикъла наново...
              "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie
                Zaebi fundamentalnia analiz pri kratkosrochna spekula I neshtata shte potragnat. Ciklite pri fundamenta se izmervat s godini niama kak da se prilagat pri kratkosrochni sdelki.
                Това ясно ман. Щом съм оцелял, значи основните неща са в ред.
                Обаче ето възникват от време на време конкретни въпроси.
                И нали е форум.
                Затова.

Коментар

• 650
                  Изроди

Коментар

• Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнение
                    1700% my option on Netflix paid off
                    Обаче да те питам нещо.
                    ми е въпроса

Коментар

• 1700% my option on Netflix paid off

Коментар

Утепаха змея. 613
                        B
                        Custodite sortem vestram

Коментар

• Утепаха змея. 613

Коментар

Някой разглежда отчетите на Гугъл май вече. И явно са добри
                            Тия са взели Ruth Porat от морган станли. Очакваме алхимия
                            Custodite sortem vestram

Коментар

• Някой разглежда отчетите на Гугъл май вече. И явно са добри

Коментар

Взех да разбирам, защо Нетфликс ще направи 20% до края на деня Надявам се Гуглето да го озапти след час.
                                Та, роботите ще си джиткат, а ние ще си потребяваме с дистанционното.

Абе нещо с холограмка, виртуална реалност, тва онова?

FB са барнали една компания, ама си я стискат
                                Добре си описал около 50% от сегашния ми бит. Примерно от над година не съм стъпвал дори в хранителен магазин. Всичко ми се доставя, отивам на сайта, поръчвам, вече не влизам в магазини. Забравил съм изобщо какво е да гледаш по рафтове т.н. торби, носене, каса.... Като се замисля, това например вече е изчезнало, а колко време отиваше до скоро в това. Няма го - форевър! И фликса и той, телевизия не съм гледал може би от около 7 месеца. Ама дори не съм мервал. Просто нямам нужда. Имам си мои канали за новини, останалото в интернет. За нещо да се разсея преди сън - фликса. и така - киндъл, нетфликс, дропбокс..... станаха ежедневие.
                                Custodite sortem vestram

Коментар

Working...
                                X