If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Между другото от както започна сега за последно тази гръцка сага, най-лошо се движи точно ФТСЕ. Не като спадове - там естествено другите много по яко падат, но като синхронни движения фтси се представя най-зле. Аз си имам един навик да гледам едновременно няколко пазара в корелация как преминават някакви нива на подкрепи. Еврозоната се държи доста добре - пазарите искат да вървят нагоре - оптимизма всъщност все още е силен, в САЩ ефекта е минимален - все още не са излези от нормалния шум. А англичаните, на които най-не би трябвало да им пука - нито Гърция нито Пуерто рико ги засяга пряко, са се панирали и трошат подкрепи като невидели, а при тиковете нагоре няма никакъв ентусиазъм. Предполагам че има нещо вътрешно за Англия там - нещо лошо време ли, лятна депресия ли ги е обзела
Не разбираш ли, че гледайки какво става сега с Гърция, референдумът в UK става ясен накъде ще отиде... Британското общество гледа какво става, казва си че всички евроидиоти са мъпети, а пазара дискаунтва, че май UK ще излиза от ЕС.
Между другото от както започна сега за последно тази гръцка сага, най-лошо се движи точно ФТСЕ. Не като спадове - там естествено другите много по яко падат, но като синхронни движения фтси се представя най-зле. Аз си имам един навик да гледам едновременно няколко пазара в корелация как преминават някакви нива на подкрепи. Еврозоната се държи доста добре - пазарите искат да вървят нагоре - оптимизма всъщност все още е силен, в САЩ ефекта е минимален - все още не са излези от нормалния шум. А англичаните, на които най-не би трябвало да им пука - нито Гърция нито Пуерто рико ги засяга пряко, са се панирали и трошат подкрепи като невидели, а при тиковете нагоре няма никакъв ентусиазъм. Предполагам че има нещо вътрешно за Англия там - нещо лошо време ли, лятна депресия ли ги е обзела
Аз бях много позитивно настроен още от края на миналата година, но ревизирах виждането си. В Европа механизма за трансмисия на QE не сработи към капиталовия пазар, защото държавите са окупирали всички ресурси (crowding out) и пари не стигнаха до екуити за нужния ефект за трейдърите. Разочароващо.
Нямам препоръка.
Доста странно виждане за пазари порастнали с по 20% за 6 месеца. Ти какъв ръст си очаквал
Сега погледнах и основните европейски пазари - всички са над 200 MA без FTSE. Англичаните нещо им се е дръпнало ла..то от страх. Ама то там и тренда бе най-слаб по принцип.
Аз бях много позитивно настроен още от края на миналата година, но ревизирах виждането си. В Европа механизма за трансмисия на QE не сработи към капиталовия пазар, защото държавите са окупирали всички ресурси (crowding out) и пари не стигнаха до екуити за нужния ефект за трейдърите. Разочароващо.
Ще си говорим към края на годината мисля. Макар че Q4 може да има и мощно обръщане в края.
Нямам препоръка
До като тренда е в сила важи той. Аз поне не бих отварял къси при такава силна подкрепа. Ако го пробие вече нещата стават други. И може човек да се замисли за къси. Но това ще се случи когато се случи. Още не е.
Сп500 два дена се спира на 200 дневната движеща се средна и се отласква нагоре. Това не изглежда като лош сентимент. Ако затвори под 2050 някой ден сентимента наистина ще е засегнат, но към момента възходящия тренд си е непокътнат.
Ще си говорим към края на годината мисля. Макар че Q4 може да има и мощно обръщане в края.
Още много път има надолу, може да е 10%, може и 20% да е. Гърция беше спусък, но вече не е важна, вредата в сантимента е нанесена. А и рейт хайк е надвиснал. Няма управия скоро.
Нямам препоръка
Сп500 два дена се спира на 200 дневната движеща се средна и се отласква нагоре. Това не изглежда като лош сентимент. Ако затвори под 2050 някой ден сентимента наистина ще е засегнат, но към момента възходящия тренд си е непокътнат.
Още много път има надолу, може да е 10%, може и 20% да е. Гърция беше спусък, но вече не е важна, вредата в сантимента е нанесена. А и рейт хайк е надвиснал. Няма управия скоро.
Mного сте се умълчали бе, не споделяте къде бръмчите..
Аз кихнах снощния грек на +6% ( да се чудиш кви оптимисти има ) па с тея мъни си взех сантандер преди малко.
Плюс добра добавка на MLPL.
Скрил съм се в засада по ниското за вале 17 липс опции чи са евтинки, да видим ще дойде ли до мене..
Разглеждам и тези на MU-то и се ослушвам къде да застана на чакало ...
PS Nik5 , не бе ли ти мастъра по KORS...няма ли да спре да пада накрая, някакъв адвайз ?
Бе психо психо, ама по добро извинение/повод трудно може да се намери за една хуубавка дълбока корекция.
Предпочитам да не падам под 1/3 кеш идните седмици/месеци.
То извинения за корекция винаги могат да се намерят. Корекциите винаги започват от там където ги няма И винаги свършват след като вече са започнали.
С всичко това искам да кажа че Гърция наистина няма значение освен чисто психологическо. Ако решите да отигравате ефекта на гръцкия фалит от късата страна ще загубите. Този ефект е чисто психологически, а такива ефекти водят до волатилност - понякога голяма волатилност - но не създават трендове.
Бе психо психо, ама по добро извинение/повод трудно може да се намери за една хуубавка дълбока корекция.
Предпочитам да не падам под 1/3 кеш идните седмици/месеци.
Е чекай малко те си направиха 10% надолу последните седмици Ив макс не знам за какво се е панирал толкова ама аз съм ливъриджнат като банка и тези 10% надолу ако не внимавах щяха да ми унищожат капитала напълно
Коментар