Първоначално изпратено от Alonso
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнениеYou confuse sprculating and imvest. I write here only about speculating based on a view. My long term investment sa druga rakia
Коментар
-
Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнениеYou confuse sprculating and imvest. I write here only about speculating based on a view. My long term investment sa druga rakiaАз лично на спекулата ми почти не обръщам внимание. Може да съм дълъг до сутринта, след това да съм къс по обяд и да съм дълъг вечерта. Но това е за тръпката и за някой екстра процент доходност отгоре ако помогне късмета. Но голямата доходност си идва от дългосрочните позиции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеЗащото ако цената тъпче на място е прецакан. За мен основното предимство на опциите е, че улесняват значително риск мениджмънта. Но имат и някои специфични особености, заради които при всяка корекция SVXY става любимата ми позиция.
VIX/VDAX/VSTOXX e tricky thing, especially certain closing periods
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеДа, и в момента имам десетина отворени позиции за към 1% от активите. Но по никакъв начин не ми хрумва това да ми е основния начин на търгуване.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеЗащото ако цената тъпче на място е прецакан. За мен основното предимство на опциите е, че улесняват значително риск мениджмънта. Но имат и някои специфични особености, заради които при всяка корекция SVXY става любимата ми позиция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеМисълта на Анщайн е за първолаци .Има баби и дядовци дето разбират много повече от нас. В речника на първолаците не присъстват думи като волатилност например
Та да си говорим на първолашки език.
Понеже в момента си на вълна даймлер и бмв ще те питам да ми обясниш като на първолак:
Ако ти примерно виждаш над 50% шанс за повишаване цената на акциите им с 50%, защо просто не си вземеш колове срещу 10% от текущата им цена а останалите 90% да си държиш в кеш. Така ако се изпълни прогнозата ти ще реализираш 40% доходност вместо 50%, но ако се изпълни прогнозата на опонентите ти ще инкасираш само 10% загуба вместо да кажем 50%.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАко нещо не може да се обясни така, че и баба ти да го разбере значи не го разбирашМисля че бе на Айнщайн тази мисъл
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеРеално цената на опцията се определя основно от волатилност и време. Времето е ясно. Така когато човек е дълъг на опции той залага че волатилността ще расте. това си е чиста математика. Ако продава опции от друга страна залага че волатилността ще пада. Волатилността от друга страна е непрогнозируема. Или по-скоро промените във волатилността. Никакъв опит на пазара не може да те направи по-добър в това да прогнозираш това, защото както казах промените във волатилността идват от неща които не с в цената. Може и да са били вероятни но вероятни с някакъв процент на вероятност различен от 100% Т.е. може човек да вижда че се увеличава вероятността да има промяна във волатилността, но няма как да е сигурен. И ако при акциите в дългосрочен период несигурността и в двете посоки се уравновесява, то при опциите просто няма дългосрочен период. А за по-дългосрочните опции човек си и плаща доста по-дебело.
Та да си говорим на първолашки език.
Понеже в момента си на вълна даймлер и бмв ще те питам да ми обясниш като на първолак:
Ако ти примерно виждаш над 50% шанс за повишаване цената на акциите им с 50%, защо просто не си вземеш колове срещу 10% от текущата им цена а останалите 90% да си държиш в кеш. Така ако се изпълни прогнозата ти ще реализираш 40% доходност вместо 50%, но ако се изпълни прогнозата на опонентите ти ще инкасираш само 10% загуба вместо да кажем 50%.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнениеHave you ever traded options
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАко нещо не може да се обясни така, че и баба ти да го разбере значи не го разбирашМисля че бе на Айнщайн тази мисъл
Коментар
-
Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнениеYou keep it very simple. Remember: what is my Time frame, what do i want to do ( there 50 different products wirh different features: e.g revers convertibles, equity bonds etc.)Мисля че бе на Айнщайн тази мисъл
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеРеално цената на опцията се определя основно от волатилност и време. Времето е ясно. Така когато човек е дълъг на опции той залага че волатилността ще расте. това си е чиста математика. Ако продава опции от друга страна залага че волатилността ще пада. Волатилността от друга страна е непрогнозируема. Или по-скоро промените във волатилността. Никакъв опит на пазара не може да те направи по-добър в това да прогнозираш това, защото както казах промените във волатилността идват от неща които не с в цената. Може и да са били вероятни но вероятни с някакъв процент на вероятност различен от 100% Т.е. може човек да вижда че се увеличава вероятността да има промяна във волатилността, но няма как да е сигурен. И ако при акциите в дългосрочен период несигурността и в двете посоки се уравновесява, то при опциите просто няма дългосрочен период. А за по-дългосрочните опции човек си и плаща доста по-дебело.
Коментар
-
Реално цената на опцията се определя основно от волатилност и време. Времето е ясно. Така когато човек е дълъг на опции той залага че волатилността ще расте. това си е чиста математика. Ако продава опции от друга страна залага че волатилността ще пада. Волатилността от друга страна е непрогнозируема. Или по-скоро промените във волатилността. Никакъв опит на пазара не може да те направи по-добър в това да прогнозираш това, защото както казах промените във волатилността идват от неща които не с в цената. Може и да са били вероятни но вероятни с някакъв процент на вероятност различен от 100% Т.е. може човек да вижда че се увеличава вероятността да има промяна във волатилността, но няма как да е сигурен. И ако при акциите в дългосрочен период несигурността и в двете посоки се уравновесява, то при опциите просто няма дългосрочен период. А за по-дългосрочните опции човек си и плаща доста по-дебело.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениене съм много съгласен с теб.. забелязъл съм, че трейдъри с многогодишен опит като навъртят 10-15 годинки бесен трейдинг минават основно на търговия с опции, която хич не е проста и иска познаване на нещата в дълбочина.
поздрави и успех
Ако намериш някъде грешка в това което съм написал ок. Ама тове че някой си е решил че е по-добре да губи по малко от опции след като е губил много от трейдинг ми изглежда несериозен довод
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
Ако човек го прави за хедж той се предпазва от случайни събития, но ако го прави за спекула си е едно към едно хазарт. Ако пазара претърпява бързи промени от ниска към висока волатилност и обратното ще печели, но ако пазара не е волатилен или има падаща волатилност ще губи. И колкото ще време човек да се занимава с това няма как да придобива опит, който да му дава предимство при преценката за бъдещата волатилност - отново защото това е плод на неочаквани неща.
поздрави и успехтова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
Коментар