IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнение
    Keep in mind: when you export coal, steel etc. the biggest chunk of the costs if you are not at the cost, are the fuel cost. so you have two main effect: fuel cost ( + freight) and FX.

so you need to run some comparative comparison

for steel think like this: steel = cooking coal + freight/bunkers/fuel + iron ore and FX

Moga da vi naprwa edin seminar, ako se saberete dostat4no hora.

ste se radvam pozdravi
    Хайде де, направи!

Струва ми се, че евтиния петрол съществено се отразява на себестойноста на iron ore. Гледал съм, че рудата в мините я извозват с едни огрооомни камиони.

Коментар

• Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
      Наредено е на банките в Поднебесната да продават долари на поразия. Затова излезнах от дългият долар и от сутринта и аз съм къс
      Когато си затваряш депозита в китайска банка и си обръщаш юаните в долари много ясно че китайските банки ще ти продават долари. На мен къса позиция в долари в момента ми изглежда доста смело решение - меко казано

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
        нещо се объркаха нещата

индексите падат, но долара не се засилва...уж фед няма да пипа лихвите...

обикновено при срив на пазара долара е корав...тия китайци съвсем направиха бозата пълна
        Наредено е на банките в Поднебесната да продават долари на поразия. Затова излезнах от дългият долар и от сутринта и аз съм къс

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
          нещо се объркаха нещата

обикновено при срив на пазара долара е корав...тия китайци съвсем направиха бозата пълна
          Горят ливъриджнати позиции затварят се на пожар и така нататък. Доларът расте при липса на напрежение последните месеци. При повишаване на риска расте еврото. Предполагам че използват европейски ресурси за късата страна и когато ти изгори дългата ти се налага да купуваш евро за покриване на късите.

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
            На железарите не им ли пада доста себестойноста на продукта при евтин петрол?
            Keep in mind: when you export coal, steel etc. the biggest chunk of the costs if you are not at the cost, are the fuel cost. so you have two main effect: fuel cost ( + freight) and FX.

so you need to run some comparative comparison

for steel think like this: steel = cooking coal + freight/bunkers/fuel + iron ore and FX

Moga da vi naprwa edin seminar, ako se saberete dostat4no hora.

ste se radvam pozdravi

Коментар

horoskop?
              Трябва ми човек, който ги разбира в детайли. Ползвам един алгоритъм с transfer function tanh. Наскоро се опитах да премина към logistic function, обаче не постигам добри резултати. Чудя се къде е проблемът. Което е парадоксално, понеже приложението ми се развива между 0 и 1, а tanh [-1 1] се справя ок, но не и logistic, който би трябвало да си е точно за [0 1]
              Last edited by Fiscalist; 12.08.2015, 17:42.
              Custodite sortem vestram

Коментар

• нещо се объркаха нещата

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

predi da me iztrii moderatora vchera, pisah che sam short Alcoa, Vale i Freeport Mc.

dens sam short United Steel

slagai stopowe

Прочетете правилата на форума! Пишете на Кирилица!
                  ок, в различна времева рамка отиграваме
                  мерси

Коментар

predi da me iztrii moderatora vchera, pisah che sam short Alcoa, Vale i Freeport Mc.

slagai stopowe

На железарите не им ли пада доста себестойноста на продукта при евтин петрол?

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
                      Новините от Китай говорят еднопосочно за активи, като Епъл и Даймлер.
                      Но за суровините, могат да се разглеждат нееднозначно.
                      Парите скачат от актив на актив и търсят убежище.
                      А при разпродадени минъори, мисля риска за нагоре е приемлив.

slagai stopowe

Last edited by Amsterdamm; 12.08.2015, 17:13.

Коментар

• Новините от Китай говорят еднопосочно за активи, като Епъл и Даймлер.
                        Но за суровините, могат да се разглеждат нееднозначно.
                        Парите скачат от актив на актив и търсят убежище.
                        А при разпродадени минъори, мисля риска за нагоре е приемлив.

Коментар

• Откога не е била на 34...Мариса Майер

Ники, не те ли е страх, че ще си счупиш главата в късите суровини?

Коментар

yahoo short
                            do not be greedy and take the shit in the pocket @34.05

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                              Някой тук случайно да е експерт в Artificial Neural Networks, и по-специално 2d pattern recognition?
                              horoskop?

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
                                са всичко шорт ама не за дълго требе да има още един прът на горе като за отпуската и пооослеее би трябвало да се сбъдне мечтата на онзи с 30% на доле ..... ама дали ше е 15/20/30% никой не знае ...
                                ако закрепят епъла да не се разцепи под 100 ще го подпрат наско иначе ще има суркане яко надолу
                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Working...
                                X