IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
    И аз така и казах на дъщеря ми. Честно. Въпреки че по подробно.

Ама по добре ли ще е за Англия или не? Е въпроса
    Ако си дребен английски бизнес може и да си по-добре извън ЕС. Ако си едър - ще си по-зле. За средния англичанин в общи линии няма особено значение.

Коментар

Аз имам друго обянсение разбира се и то по разумно от теорията на хаоса ( нарича се VIX ) но няма значение.

Във валутите няма фундамент...ама пък в останалото викаш бъка бъка с фундамент. Прелива от фундамент. ))

Забележи нещо много интересно, сам как обаче си си намерил обянсение след движението. Ако беше рзбрал за проучването щеше ли да заложиш на паунда и на акциите? Ти лично? Преди движението? Нямаше. Щото щеше да си кажеш какво толкова вчера имаше друго проучване. И нямаше да си в грешка щото щеше да си абсолютно прав . Ей така са всички които ти смяташ отговорни за движенията на цените. няма да направят предварително това. Обаче като видят какво става...и ще си кажат бре...може пък да е затова...И идва въпроса КОЙ първи се е сетил че това смотано проучване е всъщност бичи и е ЗАПОЧНАЛ движението което е повляклко куцо сляпо и ската барабат със шорт скуиза? И защо...не го ли е било страх че някой ще го пореже? Бая трябва да е бил сигурен във възможностите си да не го е страх.
      Никога не залагам на обществено мнение. Във всеки вот най-мотивирани да гласуват са хората в долната част на гаусовото разпределение - и по интелект и по доходи и по всичко. Представи си най-големия простак от познаните ти - ти би ли заложил нещо на неговото мнение - и аз за това където има обществено мнение или пък политици - и те са същите идиоти - не се меся. Който иска да се занимава с това.

И да във валутите няма фундамент. поне в добрите валути. В акциите има. И двете неща всъщност са си научно доказани. когато някой каже че някаква валута ще върви на някъде - той няма как да знае това - никога никой не е успял да предвиди устойчиво движение на развити валути. При акциите е точно на обратното - в дългосрочен план доходността от тях е доста предвидима.

Коментар

• И аз така и казах на дъщеря ми

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        А иначе значението на излизането на ЮК от ЕС ще е минимално в дългосрочен период - освен че най-вероятно ще паднат субсидиите за нашите зърнари.

Но в краткосрочен период поражда несигурност, а когато има несигурност пазарите падат. Естествено те може да паднат и преди решението и след това все едно какво е то да се изстрелят.
        И аз така и казах на дъщеря ми. Честно. Въпреки че по подробно.

Ама по добре ли ще е за Англия или не? Е въпроса

Коментар

• Не...

Значи PMI може да движи пазара, но друго социологическо проучване - при това за много по-важон нещо не може
          Не...няма такова нещо. Не казвам че това трябва да движи пазара. Аз просто констатирам какво се случва на практика и какво не се случва на практика.

Ако трябва да бъда честен - единственото което трябва да движи принципно пазара е ърнинга. И не такива движения в които нещото пада с 10 % и след 3 дена е + 5 % разбира се. Ей това е фундамент.

Коментар

• Аз имам друго обянсение

научих з проучването в последствие, първо видях че паунда се изстреля към еврото и към долара. А когато има резки движения на валути винаги някой някъде страда. Резките движения там не стават от фундамент, стават от изгърмели големи обратни позиции. В случая пострадаха късите и към паунда и към европейските акции. Един актив никога не се движи във вакум - винаги е навързан с други.

И тъй като явно има много идиоти готови да залагат прилични суми на общественото мнение, то този шорт скуиз се пренесе доста бързо по целия свят.

Вечерта чух за това проучване и реших че това би обяснило всичко. може и да бъркам - но няма друг катализатор който да предизвика такова движение.

Даже за това вчера говорих за теорията на хаоса, как нещо дребно може да предизвика големи движения. Защото пък като погледнеш в историята всеки могъщ бичи пазар тръгва от някой случаен шорт скуиз. И може след това да върви и години нагоре.
            Аз имам друго обянсение разбира се и то по разумно от теорията на хаоса ( нарича се VIX ) но няма значение.

Във валутите няма фундамент...ама пък в останалото викаш бъка бъка с фундамент. Прелива от фундамент. ))

Забележи нещо много интересно, сам как обаче си си намерил обянсение след движението. Ако беше рзбрал за проучването щеше ли да заложиш на паунда и на акциите? Ти лично? Преди движението? Нямаше. Щото щеше да си кажеш какво толкова вчера имаше друго проучване. И нямаше да си в грешка щото щеше да си абсолютно прав . Ей така са всички които ти смяташ отговорни за движенията на цените. няма да направят предварително това. Обаче като видят какво става...и ще си кажат бре...може пък да е затова...И идва въпроса КОЙ първи се е сетил че това смотано проучване е всъщност бичи и е ЗАПОЧНАЛ движението което е повляклко куцо сляпо и ската барабат със шорт скуиза? И защо...не го ли е било страх че някой ще го пореже? Бая трябва да е бил сигурен във възможностите си да не го е страх.

Коментар

• А иначе значението на излизането на ЮК от ЕС ще е минимално в дългосрочен период - освен че най-вероятно ще паднат субсидиите за нашите зърнари.

Но в краткосрочен период поражда несигурност, а когато има несигурност пазарите падат. Естествено те може да паднат и преди решението и след това все едно какво е то да се изстрелят.

Коментар

Много опорочваш темата с тази консипрация. Не хващай пак това омръзнало ми е.

Как го правят? С проучване между фирмите...с две думи ала бала като всичко останало. Каквото ти отърва това публикуваш...и 100 % никой преди това не знае какво ще публикуваш щото е "тайна" между теб и още има няма 100 човека.

По добре е да гледаш ърнинга...там само бичи сигнали отвсякъде.
                Значи PMI може да движи пазара, но друго социологическо проучване - при това за много по-важон нещо не може

Коментар

• научих з проучването в последствие, първо видях че паунда се изстреля към еврото и към долара. А когато има резки движения на валути винаги някой някъде страда. Резките движения там не стават от фундамент, стават от изгърмели големи обратни позиции. В случая пострадаха късите и към паунда и към европейските акции. Един актив никога не се движи във вакум - винаги е навързан с други.

И тъй като явно има много идиоти готови да залагат прилични суми на общественото мнение, то този шорт скуиз се пренесе доста бързо по целия свят.

Вечерта чух за това проучване и реших че това би обяснило всичко. може и да бъркам - но няма друг катализатор който да предизвика такова движение.

Даже за това вчера говорих за теорията на хаоса, как нещо дребно може да предизвика големи движения. Защото пък като погледнеш в историята всеки могъщ бичи пазар тръгва от някой случаен шорт скуиз. И може след това да върви и години нагоре.

Коментар

• Много опорочваш темата с тази консипрация

Е винаги може да се върнеш към някоя конспирация

ти PMI те знаеш ли как се правят
                    Много опорочваш темата с тази консипрация. Не хващай пак това омръзнало ми е.

Как го правят? С проучване между фирмите...с две думи ала бала като всичко останало. Каквото ти отърва това публикуваш...и 100 % никой преди това не знае какво ще публикуваш щото е "тайна" между теб и още има няма 100 човека.

По добре е да гледаш ърнинга...там само бичи сигнали отвсякъде.

Коментар

• Един въпрос с възможно най кратки и аргументирани отговори

Един въпрос с възможно най кратки и аргументирани отговори

Днес на дъщеря ми и диктувах по wats up в час по икономика ( явно ) какво мисля за BREXIT и как това ще повлияе на пазарите))) Тя е на 15 години.

Казах и че няма да и кажа личното си мнение щото може би няма да се приеме добре)))

И след като се изкуших да и кажа - и тя да каже - еба ли майката какво ще стане?)))) и обясних в крайна сметка общоприетите твърдения.

Та въпроса към вас е:

По добре ли ще е Англия извън Евросъюза или не и защо?

Коментар

Много си забавен))) Като СНБС

Проучване между 1000 човека))) В което има промяна при възрастните хора))

Ако утре дам 50 К на някоя агенция да направи едно друго ама обратното...дал няма да си зчаслужава?

Отговора е няма да си залужава) Защото не е важно какво е проучването а кой го е интерпретирал за причина.

как не те досрамя да го кажеш...пък ако и си го приел...не е истина)
                        Е винаги може да се върнеш към някоя конспирация

ти PMI те знаеш ли как се правят

Коментар

• Много си забавен)))

Излязоха проучвания в UK че може би няма да има брекзит. И това доведе до приличен шорт скуиз, в най-различни рискови активи. Или поне на мен така ми се струва.
                          Много си забавен))) Като СНБС

Проучване между 1000 човека))) В което има промяна при възрастните хора))

Ако утре дам 50 К на някоя агенция да направи едно друго ама обратното...дал няма да си зчаслужава?

Отговора е няма да си залужава) Защото не е важно какво е проучването а кой го е интерпретирал за причина.

как не те досрамя да го кажеш...пък ако и си го приел...не е истина)
                          Last edited by Iv_max; 25.05.2016, 23:01.

Коментар

• Какво правите?

Какво правите? Наслаждавате се на кинтите? от ралито))))

Ако не сте си ги взели - снимайте си ги за спомен)))))

Сега искам да дойде на една зверска бича новина и пазара да падне...ще умра от кеф)) Не за друго ами да чуя интерпретациите по телевизията

Коментар

А нищо не казват:

За PMI индекса от днес, ча вчерашния индекс на производството, за девалвацията на юана която УЖ беше причина за корекцията август миналата година...А сега юана е колкото август.
                              Даже снощи накрая измислиха обяснение за ралито с хоме селс...нищо че преди точно този хоме селс ралито беше на 80% факт.

Забавно-развлекателни предвания и вестници.

А си спомням януари една малка промяна на PMI беше като че става трета световна война ))
                              Излязоха проучвания в UK че може би няма да има брекзит. И това доведе до приличен шорт скуиз, в най-различни рискови активи. Или поне на мен така ми се струва.

Коментар

• )))

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                                Тези, които са твърдо мечи настроени трябва да гледат Сигъл какво казва. Просто като коректив и малко за разчупване на мисленето. Човек никога не знае...

Между другото, няколко пъти съм споменавал, че сегашното положение има някои сходства с 50-те години. Ето че и Сигъл така мисли.

http://www.cnbc.com/2016/05/25/siege...or-stocks.html
                                )))

Значи пък биците пък колко имат да четат за "разчуването на мисленето" не е истина.

Ама какво е тук значението на мисленето...като цяло?))

Коментар

Working...
                                X