Първоначално изпратено от Money
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
не бих те посъветвал да купуваш лукойл и газпром сега
принуждават някой фондове да ги продават затова падат. И ако нещата продължат още ще падат“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
ми радвай се че нямаш, те големите спадове са по-няколко дни преведи пари и вероятно ще вземеш на по-ниско
принуждават някой фондове да ги продават затова падат. И ако нещата продължат още ще падат
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение......
Ъх - като гледам Лукойл - и ми се риве... що нямам пари в платформата да се нагувича, баси.
“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Те са си циклични, ту нагоре, ту надолу. Като има недостиг почват да инвестират в кладенци и мини, после се получава излишен капацитет и цената пада.
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
Суровините ще паднат заради новите технологии и по малко търсене от Китай.
Коментар
-
Моделът на Малтус (който всъщност е частен случай на Солоу - Солоу без технически напредък и фиксиран капитал под формата на земеделска земя).
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
нещата се променят, технологиите - едно време се е предполагало, че като се увеличи броят ня хората и ще има глад, сега с по-малко ресурси се произвежда повече, един декар се обработва от по-малко хора, а добива е по-двеLast edited by Money; 09.04.2018, 21:18.
Коментар
-
Да - ако измислят нова технология, дето да произвежда слуз и желязо от въздуха. Или - според вас - по някоя нова технология - ще турят пет пъти по-малко желязна арматура в стоманобетонните сгради? Сори - предпочитам да живея в панелка.
Основните суровини са незаобиколими и напротив - колкото повече нови работи се измислят, толкова повече суровини се търсят. Преди отдавна - колко е било търсенето на литийчец? А ниобийчецът въобще някой търсил ли го е за нещо?
Ъх - като гледам Лукойл - и ми се риве... що нямам пари в платформата да се нагувича, баси.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Защо ще се сринат суровините - ще започнат да ги копат виртуално като биткойновете ли?
Сохов - суровините са ПОСЛЕДНОТО, което ще се срине.
А - ти мислиш: след няколко години като се изпонацвъкат електрически брички - и слузта ще стане по две зеленички барелът ли? Сохов - пикът на търсенето на ТЕПЪРВА предстои... дори и после - няма да намалее драстически, защото само около 20% от слузта отиват за гориво. Газчицата НИКОГА няма да срине, напротив - значението и ще расте тепърва - щото за електробричките ще трябва точец. Другите суровини пък съвсем няма да се - без желязце, алуминийчец, медец, никелчец и т.н. - нищо не става.“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Защо ще се сринат суровините - ще започнат да ги копат виртуално като биткойновете ли?
А - ти мислиш: след няколко години като се изпонацвъкат електрически брички - и слузта ще стане по две зеленички барелът ли? Сохов - пикът на търсенето на ТЕПЪРВА предстои... дори и после - няма да намалее драстически, защото само около 20% от слузта отиват за гориво. Газчицата НИКОГА няма да срине, напротив - значението и ще расте тепърва - щото за електробричките ще трябва точец. Другите суровини пък съвсем няма да се - без желязце, алуминийчец, медец, никелчец и т.н. - нищо не става.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
Руснаците ли? Там тепърва ги очакват интересни времена особено като се сринат суровините до няколко години. За тяхният елит не се съмнявам че ще е добре но за обикновените хора ще е голяма мизерия.
Ако бяха бизнес стратези щяха да купуват западни конгломерати и по този начин да влязат в по голямата игра а не да залагат на ходове от студената война и да се надяват на пандите.
А - ти мислиш: след няколко години като се изпонацвъкат електрически брички - и слузта ще стане по две зеленички барелът ли? Сохов - пикът на търсенето на ТЕПЪРВА предстои... дори и после - няма да намалее драстически, защото само около 20% от слузта отиват за гориво. Газчицата НИКОГА няма да срине, напротив - значението и ще расте тепърва - щото за електробричките ще трябва точец. Другите суровини пък съвсем няма да се - без желязце, алуминийчец, медец, никелчец и т.н. - нищо не става.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеНякой за пореден път е гризнал дръвцето
Ако бяха бизнес стратези щяха да купуват западни конгломерати и по този начин да влязат в по голямата игра а не да залагат на ходове от студената война и да се надяват на пандите.
- 1 like
Коментар
-
Впрочем нищо чудно държавата да изкупува - сега, при спадът - акциите на водещите си компании. Така - чувам правили при бруталният спад 14-15-а година - когато индексът им отиваше към 800 пункта. После панически разпродаващите западни инвеститори пищяха, че Вова Путин пак ги изработил като последни баламиМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Мале-е-е-е - днес здраво ни бият в Русия - даже на Газпромченцето ми му издухаха 10%Ако имах кеш в платформата, щях да се изкуша да си взема още малко.
Иначе Ив Макс е прав на 118% за което е написал надолулу в тая тема. И аз съм обмислял теоретически въпросът да обмисля резервен вариант за драсване в Русия - та веднъж-дваш попрочетох как са домовете там. Не съм гледал Москва или Петербург - защото там - скъпо - ясно е. Гледах готините градове в Сибир - Новосибирск, Томск - ПАК скъпо. Самара, Екатеринбург, Ростов - ПАК скъпо. Гледах даже ХАБАРОВСК - дето е оттатък Монголия - пак скъпо, бе - баси. Чудно - как "бедните" руснаци си купуват домове - а щом цените са такива, явно някой ги купува?
Ърм?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар