Първоначално изпратено от jori
Разгледай мнение
Дали точно STAG покрива дивидента... Тук има всичко необходимо като данни https://finance.yahoo.com/quote/stag По мое мнение дивидентът е бетон и даже има мегдан за нагоре. За съжаление доста народ е надушил далаверата и STAG не искА да падне по време на корекциите последните две седмици. За мен под 5%/годишно е малко. Надявах да отиде към 29, за да има шанс за малко повече капиталова. Има обаче хора, които държат облигации с доста по-ниска доходност. Има и такива, които са чули една сложна за мен думичка - капитализация. За такива ежемесечният дивидент на STAG би трябвало да е просто манна небесна.
STAG има и други предимства, особено в момент, в който BLM палят и чупят имущество. Да не говорим, че и другите добри REIT-ове са безбожно скъпи. Аз обаче наистина съм пълен и тотален лаик и това валяшън/сустинбле не ми говори нищо. Затова хич няма да се обидя, ако приемаш писанията ми with a grain of salt.
На STAG само се надявах. BTI обаче вчера за малко ми се изплъзна. Вижно му на него p/e-то, щом си фиксиран в този показател. PM също не рачи да ми кацне. Затова днес реших, че като няма риба, и MO на 38,6 е риба. Най-лошият вариант от изброените, но който много подбира...
Коментар