IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Видяхте ли нафтата как се срина за броени минути. Цял ден се катереше бавно нагоре и накрая докато вляза и изляза от банята и вече се беше върнала в началната сутрешна позиция. По-добро от това за дей трейдинг едва ли има. Ама пак го изпущих. Аз още не съм си загубила съня, но определено ми пречи да домакинствам и има опасност децата да останат гладни

    Коментар


    • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
      Не ме радва Пфайзер, но падна до добра цена. Казвах го и по-долу - не се броя за инвеститор. Взимам не задължително каквото искам, а каквото ми се стори изгодно. Сигурно има и други, ама не ги знам кои са. А и малко да намаля стреса. Педалско звучи, ама наистина понякога не мога да заспя, защото ги мисля акциите. Пък и не съм женен за PFE, 7-8 пъти съм го търгувал тази година. Хаповете и като сектор не ме кефят, ако и да направих бая кинти от пирамидката ABBV.

      За BABA казах вече мнението си. Добра компания, перспективна, но и 300 да удари, пак ще се влачи бая зад SYV например.

      А не търся задължително китайска. Просто от някоя икономика, която не е изцяло доларизирана. Без обаче да обменям в още една валута. Европа имам. Остават май Китай и Русия.
      пфайцера ще се цепи и майлан плюс ъпджон генериците ще формират нова компания, от която пфайцерчугите ще вземат дял. днеска обаче излезе новина за някакво лекарство, дето действа добре при корона, майлан го правят. интересно ще е.
      иначе аз разкарах MPC на лек плюс, а преди няколко дни се бях шашнал като дропеше яко. добре е, че такива спадове вече не са позволени

      Коментар


      • Не ме радва Пфайзер, но падна до добра цена. Казвах го и по-долу - не се броя за инвеститор. Взимам не задължително каквото искам, а каквото ми се стори изгодно. Сигурно има и други, ама не ги знам кои са. А и малко да намаля стреса. Педалско звучи, ама наистина понякога не мога да заспя, защото ги мисля акциите. Пък и не съм женен за PFE, 7-8 пъти съм го търгувал тази година. Хаповете и като сектор не ме кефят, ако и да направих бая кинти от пирамидката ABBV.

        За BABA казах вече мнението си. Добра компания, перспективна, но и 300 да удари, пак ще се влачи бая зад SYV например.

        А не търся задължително китайска. Просто от някоя икономика, която не е изцяло доларизирана. Без обаче да обменям в още една валута. Европа имам. Остават май Китай и Русия.

        Коментар


        • Китайско от реалната икономика, че знам си и фен - не знам, аз съм в еквивалентите на амазона ( baba, jd) че ми е противен плешивия.
          А и като хедж на падането на дедо дони от власт и магарешка анархия из щатите = Китай 1 сила.

          Силно учуден като ти знам предпочитанията на търговия че си избрал пфайзъра, това си е за мн.дългосрочно държане тип дедо бъфю. А и не ми е 1 избор из сектора поне на мен. Почти 200млрд тулуп..не знам колко чакаш да стане.
          Ако те сърбят пръстите в тоя сектор - от тия няколко пъти вече вземам бързи 10-15% и бягам, добра вола, идеал за суинг трейд.
          https://www.finviz.com/quote.ashx?t=MYL&ty=c&ta=1&p=d

          Нвидиа пак се туткат днес, искат ме нервят, преди броени дни стигнаха на 0.4% от дабъла и не ми го дадоха михлюзите им с михлюзи...

          Коментар


          • Докопах я, за какво са ми без дивидент. При това удръжката при източника от 10%, а не 37% като при ET-то.

            Не сколасах да се възползвам от собствените си съвети. Всичките бият S&P и дори Ръсела. Свиди ми се да влизам в NIO в момента. Допълних с Пфайзер на 33,89. При все, че не съм фен на large cap, не мога да си кривя душата, че ми е по-спокойно да не очаквам всеки момент фалит.

            Към момента WES и STOR сами ми най-големите провали. Нищо, че първото ми докара 120%, а другото 25%. Само като помисля, че взех WES на 3 долара и ми иде да си обърша един.

            Оставам с 4% кеш, който май ще ползвам за дейтрейдинг.

            Смятам мидстрийма, нафтата и рейтовете за сериозно подценени, но точно от тях имам в изобилие и ме е шубе да допълвам. Другият ми проблем е, че съм 90% в долари. Иска ми се нещо китайско на сметка.

            ... байдъвей - AM вече ми е 21% от портофейла
            Last edited by terziеv; 16.06.2020, 17:29.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
              Затова трябва на порции да се влиза. Човек няма как да знае къде е дъното.

              Ама виж Локхийда кога съм взел. Два дни след самото дъно на пазара
              В тоя сектор влязох след тебе, началото на април в RTX, на 2 взятки, бяха ми на радара заради мърджъра с юнайтед и много добре падаха покрай вируса.
              Засега те бия май някъде с 7% капиталова , на средна 51$, и дивито от 3.7% ми е по добро

              За порциите - абсолютно правилно !

              Коментар


              • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                Благодаря, но засега няма да се възползвам от този съвет. Изръшках сума сайтове и не ми се връща на кота нула. Ако си сложил сериозни суми, може и да действа. 10% годишно от милион са си 100 хил., което си е добра възвръщаемост. С моите скромни възможности обаче трябва да бъде малко по-агресивен. Само за вчера АМ ми е осигурил едни 20%, да не говорим за дивидентната доходност. На Адидас му трябват години за същото.

                Иначе се чудя още за NIO, то. Но когато изпуснеш питомното...
                Ти дали се докопа до тлъстия дивидент от 12 май?

                Коментар


                • Благодаря, но засега няма да се възползвам от този съвет. Изръшках сума сайтове и не ми се връща на кота нула. Ако си сложил сериозни суми, може и да действа. 10% годишно от милион са си 100 хил., което си е добра възвръщаемост. С моите скромни възможности обаче трябва да бъде малко по-агресивен. Само за вчера АМ ми е осигурил едни 20%, да не говорим за дивидентната доходност. На Адидас му трябват години за същото.

                  Иначе се чудя още за NIO, то. Но когато изпуснеш питомното...

                  Коментар


                  • Ето и други работи съм взимал по време на спиха. Адидас стана добре с взимането обратно на 177, трябваше само малко по-нагоре от 241 да ги продам и щеше да е екстра.

                    А това, Терзиев, е как трябва да се прави според мене. Взимаш 2012, добавяш 2013 и после като се срине 2014 взимаш още. После дълго стискаш

                    Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение


                    13.03.2020, 23:03

                    Адидас днес си го взех обратно ама на €177. MSFT вчера взех на $152, Феда точно като обяви $1.5tn ликводност... После цената падна много. Но сега гледам яко е нагоре СиП-а

                    Не знам това ли беше мечката. Бързо дошла, скоро си заминала? Но ако даде още надолу ще има още шанс за покупки

                    Примерно защо САП-а да не падне на €87, че да си го прибера и него?

                    Коментар


                    • Затова трябва на порции да се влиза. Човек няма как да знае къде е дъното.

                      Ама виж Локхийда кога съм взел. Два дни след самото дъно на пазара

                      Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                      25.03.2020, 11:13

                      Взех малко Локхийд Мартин на 299.94

                      LMT на p/e 13 и дивидент от 3.3% мисля е добре. Па ако още и да направят ново дъно.


                      На Боинг се кумих, кумих, кумих и... от 90 отиде на $153



                      Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

                      То това за Март бе ясно, ама стиска ли ти да похарчиш целия кеш с оглед на идващите избори след 4мес дето може стане леш....амортисъори си иска.

                      Коментар


                      • Може ли начи такава хуйня. SKT до небесата пост маркет. Явно късите са гризнали хурката. От една страна хубаво - баси вангата съм, ако и да съм, сигурен, че никой не ми е последвал стратегията. Явно да гледаш най-шортените и да опиташ да ги изпържи е нелоша идея. От друга обаче - очевидно не става да дебнеш пазара и да си живееш живота едновременно. MDU-то се продало, ударило стоп. Жалко, исках да го държа.

                        Набутах в PFE част от кеша. Под 34 ми се струва добре.

                        За NIO-то, малко закъснях, не послушах собствения си съвет, но ще взема едни 500 да загробя там. Търся още две позиции с добър потенциал, предпочитам да дават и дивидент.

                        Явно Фед е решил да ни прави милионери. Няма да се дърпам, я.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                          E, през март беше момента, Пип

                          Ама, то не се зане, де. Като нищо пак ще се сурне надолу


                          То това за Март бе ясно, ама стиска ли ти да похарчиш целия кеш с оглед на идващите избори след 4мес дето може стане леш....амортисъори си иска.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

                            Определено е рискова, не споря. AR също ома нужда от дивидента и затова си мисля, че голямо рязане не е толкова вероятно.

                            Но тук стигаме до фундаменталния въпрос - къде да сложа парите, ако продам AM? Днес PFE изглежда нелошо за вход.
                            NIO ?

                            Коментар


                            • E, през март беше момента, Пип

                              Ама, то не се зане, де. Като нищо пак ще се сурне надолу

                              Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

                              Бе не го файтваме Мишо, ама много плитко коригира бе, какво са 7%, нищо....съотв. и нищо не можах да добавя тая корекция. Ще си ги влача още явно 20те % кеш...ма пък и не ме сърбят чак пък толкова...

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение

                                Не разбирам защо си представяш 50% редукция. Защо да не е 3пъти, 4пъти, 5пъти или 123пъти?
                                Ако някога имам сделка, която касае тази компания, тя може да бъде с теб например.
                                Едно басче, че ще е повече или равно на 4 пъти редукция?
                                Определено е рискова, не споря. AR също ома нужда от дивидента и затова си мисля, че голямо рязане не е толкова вероятно.

                                Но тук стигаме до фундаменталния въпрос - къде да сложа парите, ако продам AM? Днес PFE изглежда нелошо за вход.

                                Коментар

                                Working...
                                X