If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Златото има относително предвидима волатилност. Така че мога да си преценявам риска относително добре. При златните акции този бонус го няма. Сега например както съм го шортил над 1200 ще го затворя на около 1000 а ако тръгне още да расте да стигне до 1300 -1350, където ще отворя още къси.
Ако отървеш на 1100 шъ черпиш. В противен случй ще те чакам от другата страна
Златцето няма как да струва нито 200, нито 20 кинта. Златцето в рачичките е реален актив при форсмажорни обстоятелства - един от малкото реални активи... и за разлика от "реалните пари", то е истинско
Освен това можеш да му се кефиш и да си го ближеш при проблеми с кокълите или грипна епидемия.
20 и на мене не ми се вярва, но 300-400 като нищо.
пове4ето от теzи беха ме накарили иz университета.
Peter L. Bernstein, Against the Gods: The Remarkable Story of Risk
Darrell Huff, How to Lie with Statistics
Daniel Kahneman, Thinking, Fast and Slow
Charles P. Kindleberger, Manias, Panics, and Crashes
Fred Schwed, Where Are the Customers’ Yachts?
One Up On Wall Street: How To Use What You Already Know To Make Money In The Market
More Money Than God: Hedge Funds and the Making of a New Elite
King of Capital: The Remarkable Rise, Fall, and Rise Again of Steve Schwarzman and Blackstone
Barbarians at the Gate: The Fall of RJR Nabisco
техни4еските книги не ма да ги споменавам хахах
Мерси!
Manias, Panics, and Crashes и Thinking, Fast and Slow ги имам.
Поръчах си още една, а списъка си го запаметявам във файла с идеите.
Златцето няма как да струва нито 200, нито 20 кинта. Златцето в рачичките е реален актив при форсмажорни обстоятелства - един от малкото реални активи... и за разлика от "реалните пари", то е истинско
Освен това можеш да му се кефиш и да си го ближеш при проблеми с кокълите или грипна епидемия.
При форсмажорни обстоятелства има един реален актив
Аз имам по-различно мнение за реални активи. Реални активи са тези, които ми пълнят джоба с реални пари ако ги държа. Златото не ми дава нищо. Тотално безсмислена инвестиция. Както може да струва 2000 така може да струва и 200 а защо не 20 долара.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
А защо просто - ако цената е около 1090 - не си купиш десетина дуката или един кенгур? Златцето е реален актив, значи трябва да ти е в рачичките.
Аз имам по-различно мнение за реални активи. Реални активи са тези, които ми пълнят джоба с реални пари ако ги държа. Златото не ми дава нищо. Тотално безсмислена инвестиция. Както може да струва 2000 така може да струва и 200 а защо не 20 долара.
Златото има относително предвидима волатилност. Така че мога да си преценявам риска относително добре. При златните акции този бонус го няма. Сега например както съм го шортил над 1200 ще го затворя на около 1000 а ако тръгне още да расте да стигне до 1300 -1350, където ще отворя още къси.
А защо просто - ако цената е около 1090 - не си купиш десетина дуката или един кенгур? Златцето е реален актив, значи трябва да ти е в рачичките.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
E да, ама по върха на шиповете все някаква кризичка или откровено кризище се поява неизменно. Нали си виждал оная графика че не ми е под ръка в момента...
В края на краищата тоя път викаш може да е различно, просто да имаме регистрирано дъно на олиото на фона на голям страх форсирал тенекето...ма дори и така да е си заслужава за мен да се отиграе, тия шипове не са никак трайни по принцип...еле пък тоя де е ол тайм хай.
Ако пуснеш една графика показваща фазите на луната и една на СП 500 почти сигурно в дадени моменти ще има силна корелация
Една теория се доказва със случайте, в които не е вярна, не с тези в които е вярна.
Корелацията между петрол и злато е тотално измислена. Няма нищо подобно нещо - или поне нищо което да влияе на цените на което и да било от двете.
E да, ама по върха на шиповете все някаква кризичка или откровено кризище се поява неизменно. Нали си виждал оная графика че не ми е под ръка в момента...
В края на краищата тоя път викаш може да е различно, просто да имаме регистрирано дъно на олиото на фона на голям страх форсирал тенекето...ма дори и така да е си заслужава за мен да се отиграе, тия шипове не са никак трайни по принцип...еле пък тоя де е ол тайм хай.
Е туй последното нямаше нужда да го пишеш. Всеки знае, че 99% от участниците във форума продават на върха и купуват на дъното. Само да ти кажа, ако случайно не си го мернал някъде, че Голдман препоръчват да се шорти тази година. След последната тяхна препоръка, която помня (buy), падна от 1900 на 1050 Наслука
Е то не е никак трудно да се печели от късо злато последните години. И пълен идиот може да печели от късо злато. Виж ако някой каже че печели от дълго злато много би ме учудил
Коментар