Първоначално изпратено от ПИЧ
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
Начи да и дам шанс. Иначе и ябълката дебна както и SPG са добра сделка (при положение, че няма lockdown).
Страх ме е че Carnival продължават да продават кораби. Това ми прилича на прелюдия за фалит
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение"Трейдърите" пак си чешат езиците, но пропускат да напряват +3% с ILMN
Ако не съм аз кой ще дава идеи за успешен дей трейдинг тука
Коментар
-
jori , не се коси. REIT-овете повечето са толкова завъртени, че не можеш да им хванеш спатиите. Важното е да покриват добре дивидента. STAG е от по-простите и горе долу можеш да разбереш какво и защо държат. Голям плюс е, че имат имоти в много щати и са де факто извън обсега на негърските бунтове. Последното е много важно, защото жилищните като EQR са на страшна далавера. Mного риск обаче; както от бунтовете, така и от разни социални мерки. Ако те влекат изчисления -> на portfoliovisualizer.com има всякакви онлайн. Кеф ти Монте Карло, кеф ти Монте Кристо. Аз не ги разбирам - гледам предмет на дейсност дали ме кефи, дългът колко е, дивидентът що годе сигурен ли е. Като цяло продължавам да твърдя, че добрите REIT-ове са много перспективни - както откъм капиталова, така и диви. Иначе парата, както обикновено, е в ипотеките. Дали дълго, дали късо, важното е да уцелиш. Ще пусна пак те тоз тикър - REML
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнение
Tesla-та я чакам под 350 долара (може и да не я дочакам), а Nicola - не я следя тази акция
Страх ме е че Carnival продължават да продават кораби. Това ми прилича на прелюдия за фалит
Коментар
-
Мене лично и 70% не ме устройват за този период. За хора пред пенсия или с нисък толеранс към риска и/или по-къс времеви хоризонт става разбира се. Хората от темата за имотите може да го харесат
Но тези велики идеи идват от дей "трейдъра" дето уж щеше да ни показва в реално време как се правят по 7% на месец
Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение
Money Какво имаш против REIT? Сметката ти за 30% не включва дивидентите. С тях total return e над 70% от 22 дек 2014 до сега. Според мен ако STAG си плаща редовно афишираните дивиденти, си е добър инструмент за който го устройват 4%+.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениеNikola е на промоция. Да купувам ли? И за Tesla се чудя дали да допълня. Ко ш кажити ?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеАз обаче наистина съм пълен и тотален лаик и това валяшън/сустинбле не ми говори нищо. Затова хич няма да се обидя, ако приемаш писанията ми with a grain of salt.
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеСтруктурата REIT се оценява изключително по показател средства от дейности (ffo). Даже в самия линк, който си дал има информация. Защо се оценява по ffo https://www.investopedia.com/terms/f...it-performance
Дали точно STAG покрива дивидента... Тук има всичко необходимо като данни https://finance.yahoo.com/quote/stag По мое мнение дивидентът е бетон и даже има мегдан за нагоре. За съжаление доста народ е надушил далаверата и STAG не искА да падне по време на корекциите последните две седмици. За мен под 5%/годишно е малко. Надявах да отиде към 29, за да има шанс за малко повече капиталова.
Stag Industrial (STAG) came out with quarterly funds from operations (FFO) of $0.47 per share
https://finance.yahoo.com/news/stag-...211509796.html
$0.47 за Q2 покрива добре 3*$0.12 месечен дивидент.
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеЗа кай дявол ти трябва REIT изобщо? Това нещо се е дигнало с по-малко от 30% от 2014 насам...
Коментар
-
"Трейдърите" пак си чешат езиците, но пропускат да напряват +3% с ILMN
Ако не съм аз кой ще дава идеи за успешен дей трейдинг тука
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеНали искате идеи. Взимате ILMN. Това има потенциал за +200%.Минимум
Коментар
-
Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнениеПробвай в това, което Ташунко ни препоръча и през което той търгува https://us.etrade.com/home , че и на мен ми стана интересно, дали приемат български граждани
и на един сайт пише
Because of laws and regulations introduced in the recent years it became increasingly difficult for U.S. brokerage firms to maintain international investors who are non-U.S. citizens or residents. Because of that Etrade, Ally Invest, and other brokerage companies dropped international investors who were already their clients and they don't accept new account applications from non-U.S. residents (even from EU citizens).
Коментар
-
американчик за покритието при фалит и за условията, трябва малко повече да се почете, освен ако не се обади някой познавач на щатското законодателство в тази област.
От бърз преглед, има FDIC и SIPC
FDIC: Federal Deposit Insurance Corporation
SIPC - Securities Investor Protection Corporation
SIPC covers up to $500,000 per account per brokerage firm, up to $250,000 of which can be in cash
прочети и малко в линка по-долу, има някакви обяснения:
https://www.ameriprise.com/research-...FDIC-coverage/
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеБе ще намерите най накрая философския камък и тука....и този камък ясно и категорично ни казва че има само една единствена работеща стратегия чрез която може по реалистичен и практичен начин да се вадят реални пари от пазарите така че хем да можеш да се издържаш хем и да понатрупаш солиден капитал с времето.
Според тази стратегия реалните пари се правят само от страната на продавачите.
Коментар
Коментар