Първоначално изпратено от pipbel
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
-
уф, пропуснал съм да се аргументирам.
Инвестиционната ми теза е, че след като местното правителство и други фактори направиха рекламация на IPO-то, то може да бъде сторнирано и да върнат сумата, събрана по време на предлагането, т.е. по $14.00 на акция, което си е 2x днешната цена.
Знам, че животът не поддържа подобни тези и звучи налудничаво, но пък щом е написана, значи съществува.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Не смятам да се занимавам повече с EDU. За мен това специално е фигня, но изкарах пари за семки, защото беше очевидна играта. Можеше и бая повече, но при тези гледам да държа стоповете близо. Като гледам премаркета обаче ($2,10), и днес има възможност за лесни пари. Със сигурност ще отскочи малко.
Иначе за китайките като цяло (тези с истински бизнес) смятам, че са много по-близо до дъното, отколкото до върха. KWEB е супер натиснат, а има под 2% в онлайн обучение.
Те междудругото правят бързо и ефиаксно точно това за което всички на запад говорят, но си остават само с говоренето покрай някоя и друга глобичка за бигтех дето бълха ги ухапала. В дългосрочен план това е ОК за конкурентноспособността на кит.компании акто цяло.
За kweb съм съгласен. И аз се ослушвам да открия позиция. И днес се очертава добър ден в тая посока като гледам с колко е пак на червено примаркет, ма все пак смятам да поизчакам още малко.
Иначе сетъпа си е перфектен - текат реки от кръв, навсякъде из нета има страх и вой към всичко китайско, кълне се ккп и всичко е дум и глум. В такива условия обичайно се правят пари в пъти в по дългосрочен аспект. Мисля дето е добро време за летен ловен сезон.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение
Вчера четох за тях, има трейдъри направили сериозни залози там, но не и при други имена като TAL, COE, NEW, BEDU. Не е ясно дали имат някаква вътрешна информация, много рисковано изглежда. Има нареждане от Пекин компаниите за Образование да стават non-profit организации, с цел сваляне на цените за обучение, за да са достъпни за повечето китайци. Мислех ги, ама няма да участвам.
Единичен трейдър е набил залог за $856К :
"A $390K bet on EDU calls: 13005 EDU Aug21 5.0 Calls @ $0.30
A $466K bet on EDU calls: 5726 EDU Sep21 2.5 Calls @ $0.814
However, we’re not seeing that type of bullishness in any other of the Chinese education names. Which makes me think someone with deep pockets is taking a shot in EDU. "
По-скоро ще се включа във Водафон ако върнат, изпуснах ги за момента. Тука вече фундамента изглежда добре, не виждам притеснения. Преди няколко дена някой беше заложил $2.06 милиона в CALL-ци, точно на дънцето като беше акцията т.е. мирише че има информация някаква. Не е съвет, ако влезна, ще е с малък обем.
"Someone bought 19,000 VOD Sep $16 calls for $.56, plus bought 40,000 VOD Sep $17 calls for $0.25".
Иначе за китайките като цяло (тези с истински бизнес) смятам, че са много по-близо до дъното, отколкото до върха. KWEB е супер натиснат, а има под 2% в онлайн обучение.
Струва ми се, че Водафон не става за сериозна игра... освен за сериозни играчи със сериозни обеми. По-скоро някакъв кондор с лек бичи наклон, но тук таксите на IBKR изяждат бая от премията и ликвидността не е от най-добрите. Нямам идея кой и кога е продавал септемрийските шестнадесетки по 0,56 - егати промоцията. Най-ниско е слизало ~15,69. Вероятно е трябвало яко дебнене.
Продължавам да твърдя, че газовите са най-добрият вариант откъм риск/печалба. Освен Антеро и COG, добър вариант е EQT. Донякъде CRK и SWN. При все това ми се струва, че най-накрая трябва да се случи някакъв кратковременен спад на суровината.
Коментар
-
Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
Никой не ти обръща вминание на тия безмислени графики, казвай поне какво купуваш или продаваш и на какви цени.
https://www.cmegroup.com/markets/equ....calendar.html
https://www.cmegroup.com/markets/equities/dow-jones/e-mini-dow.contractSpecs.htmlLast edited by trade; 25.07.2021, 23:01.Pip master
Коментар
-
Имам друго обяснение, но всъщност е в комбинация и с това, което казваш
Има една приказка, гарван гарвану око не вади, но щом Ivetka и terziev се ядат един друг, значи работата е наистина много сериозна
Иветка е от същия бранш, но не е куку
Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнениеТози да вземе да пише на български.Писането му показва доста големи психични отклонения.
Коментар
-
Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение
Този да вземе да пише на български.Писането му показва доста големи психични отклонения.
Коментар
-
Първоначално изпратено от trade Разгледай мнение
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ivetka Разгледай мнение
Понякога е забавно да се изказваш като последна инстанция по всяка една позиция, но прекаляваш. Държиш се все едно на пазарите всичко ти е ясно, а това е много силен индикатор за обикновена глупост
Принципно размерът на портфейла не е голяма гаранция за умения, но ако беше толкова успешен щеше да управляваш седемцифрена сума, а си мисля че това не е такаSapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеНякой с идея на колко да се хване edu?
__
премаркет 2,19... след отваряне ударен стоп на 2,58. Общо взето хванах врабчето. Колкото толкова
Единичен трейдър е набил залог за $856К :
"A $390K bet on EDU calls: 13005 EDU Aug21 5.0 Calls @ $0.30
A $466K bet on EDU calls: 5726 EDU Sep21 2.5 Calls @ $0.814
However, we’re not seeing that type of bullishness in any other of the Chinese education names. Which makes me think someone with deep pockets is taking a shot in EDU. "
По-скоро ще се включа във Водафон ако върнат, изпуснах ги за момента. Тука вече фундамента изглежда добре, не виждам притеснения. Преди няколко дена някой беше заложил $2.06 милиона в CALL-ци, точно на дънцето като беше акцията т.е. мирише че има информация някаква. Не е съвет, ако влезна, ще е с малък обем.
"Someone bought 19,000 VOD Sep $16 calls for $.56, plus bought 40,000 VOD Sep $17 calls for $0.25".
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнениескочих на BABA - не...не съм гронтофил но не и издържах въпреки че я дават като непривлекателна едни хора дето често ги слушам.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар