If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
ETF върху VIX не е никаква алхимия. Винаги пада защото има разходи за да го подържат и те са значителни. Като цяло една от стратегиите е само да се шортва. Но ако усещаш наближаваща корекция дългата позиция започната с малко и усреднявана переодично ако не познаеш веднага корекцията носи значителни печалби особенно ако се задълбочи.
тва е за който има желание и е авантюрист, там с тея "такси поддръжки" на края, все като гледам хващат дръжки .... Ако му знаеш мурафетите търгувай и аз съм също като равновесния, като не ми е ясно нещо не пипам или поне ако пипам то ше е с нещо нищожно .
ФЕД са за разтрел. Толкова погрешна политика последните няколко години че могат да се сравняват само с погрешната политика в началото около субстандартните ипотечни облигации, за които само съм чел и не съм участвал на пазара.
Направиха балона, не вдигнаха лихвата когато трябваше, сега ако пазара тръгне наистина надолу пак няма да я вдигнат заради страха да не го сринат напълно, какво ще правят ако всичко се задълбочи нямам идея.
В момента пазара е толкова опасен колкото през последните 4-5 години не е бил.
Много се радвам че почти не участвам.
Стратегията ми, а и май тази на lv_max, за сега се очертава най-правилна. Кеш и гледаме мача. Набелязал съм си едни нива на които ще започна леко да купувам, но ми се струва че до края на месеца ще видим и бая по-ниско.
абе то може да е лесна за жълти стинки ама и тея от CBOE и CME са от стара коза яре и знаят тъкмо след expiration изтичат опциите и бум тва гърми и тея гадове ти продават CALLs по-скъпо. Така са се изтънчили, че хващат когато е на 5 стинки и да шитнат опциите за долари вече това е скок с 10/20 пъти, ама ние нямаме това инфо като в CBOE и CME и квот хванем тва е
Иначе ETF върху VIXa е алхимия тея бъзикат нещо човъркат и все си назад ...
нещо като форекса, а тука във форума има достатъчно алхимици с тоя форекс
ETF върху VIX не е никаква алхимия. Винаги пада защото има разходи за да го подържат и те са значителни. Като цяло една от стратегиите е само да се шортва. Но ако усещаш наближаваща корекция дългата позиция започната с малко и усреднявана переодично ако не познаеш веднага корекцията носи значителни печалби особенно ако се задълбочи.
И аз не бих играл с етф върху викс. Не им разбирам какво точно правят. А иначе с викс наистина е лесно. Пазара върви нагоре дълго време викс пада по някое време пада под 12 взимам нещо много извън пари което обаче има шанс да бъде достигнато - като 20. пазара търгва да пада. Викс тръгва да се вдига. Може и да стигне 20 може и да не стигне но със сигурност се качва и се вдига и опцията. Аз не чакам да правя големи печалби да излиза в пари и така нататък, просто като направя едни 20-30% и я махам. Може и доста повече да стане ако пазара наистина се срине.
Но си е игра за жълти стинки горе долу. Вкарвам малко - изкарвам малко, ама като ми изглежда лесна игра продължавам да я правя.
абе то може да е лесна за жълти стинки ама и тея от CBOE и CME са от стара коза яре и знаят тъкмо след expiration изтичат опциите и бум тва гърми и тея гадове ти продават CALLs по-скъпо. Така са се изтънчили, че хващат когато е на 5 стинки и да шитнат опциите за долари вече това е скок с 10/20 пъти, ама ние нямаме това инфо като в CBOE и CME и квот хванем тва е
Иначе ETF върху VIXa е алхимия тея бъзикат нещо човъркат и все си назад ...
нещо като форекса, а тука във форума има достатъчно алхимици с тоя форекс
Е, аз затова за UVXY си имам твърдо правило- държа го максимум 3 дни, след това бягам независимо от резултата. SVXY е друга работа, там времето работи за мен, но човек трябва да има предвид, че може да му се наложи да добавя на -70-80 %.
И аз не бих играл с етф върху викс. Не им разбирам какво точно правят. А иначе с викс наистина е лесно. Пазара върви нагоре дълго време викс пада по някое време пада под 12 взимам нещо много извън пари което обаче има шанс да бъде достигнато - като 20. пазара търгва да пада. Викс тръгва да се вдига. Може и да стигне 20 може и да не стигне но със сигурност се качва и се вдига и опцията. Аз не чакам да правя големи печалби да излиза в пари и така нататък, просто като направя едни 20-30% и я махам. Може и доста повече да стане ако пазара наистина се срине.
Но си е игра за жълти стинки горе долу. Вкарвам малко - изкарвам малко, ама като ми изглежда лесна игра продължавам да я правя.
Напротив, точно това, че приблизително знаеш кога е скъпо и кога евтино прави играта по-лесна. Просто не съм правил по-сериозен анализ за да определя движение с какъв размер ми дава сигнал за вход с цел за продажба след 4-5 дни.
абе де да го знам тва, виждал съм при опциите как стават от 10 стинки на левче ама не пипам за са там. А с ETF на VIX да играеш е тояга, там имаше от фонда някви преизчисления върху опциите та времето та вили на могили и на края пак тояга .... За мене лично е сложен инструмент, нещо като бомба със закъснител нещо като стои стои ти чакаш да гръмне, ама то не гръмва и тъкмо си продаваш далаверите и то гръмва ....
как ше е лесен бре, то тва е бая гадно, всеки знае, че ше скочи ама точно кога и как ше скочи никой не знае и е доста волатилно
Напротив, точно това, че приблизително знаеш кога е скъпо и кога евтино прави играта по-лесна. Просто не съм правил по-сериозен анализ за да определя движение с какъв размер ми дава сигнал за вход с цел за продажба след 4-5 дни.
Аз търгувам акции. CFD са ми един лесен начин за взимане на ливъридж. Но реално са ми малък процент и предимно за тактическо изполлзване на някакви движения. Макар че имам и някой които държа дълго време, ако дивидентите по тях са по-високи от разходите ми за държане.
Не ме кефи. всичко това са си разходи. и в същото време мога да пропусна голямо движение на основния инструмент
да бе това си е съвсем друг начин стил на търговия, мене обаче ме кефи поевече от CFD на индексите, защото като търгувах тоя DAX 2 години ми еба мамата само напред назад, а с опциите му казвам "Ей там, те тая те цена" и не го пипам повече .....
А ти можеш ама преспокойно да си продаваш CALLs за твойте акции и те нека квото искат да праат (само трябва акциите да са ти х100 ако са при америте)
да бе човек разбирам те и аз докато не бях чел за тях и не ги бях играл и като не знае човек за кво става въпрос не пипа. Къса позиция в опция не е страшна не се плаши първо има adjustments на тея опции като стане напечено ти можеш да модифицираш голата опция във вертикал и намаляваш риска мигновенно, ако продъжава да е срещу тебе цената като влак, тогава може и в "пеперуда стратегия" да се модифицира. Значи продаваш гола -> модифицираш във вертирал -> пеперуда. Short butterfly е когато цената не трябва да е в рейндж не зависимо на къде потегли с бясна скорост ти си на печалба само и само да не стои на едно място.
Пример с къси опции ей са ако продадеш гола PUT на SPX на 1790 за премия 350$ за МАЙ 17 ходи да видиш шанса на това нещо да се случи за един месец и ти да загубиш всичко, ако тръгне съвсем и падне с 20% вече ти обясних модификациите, с които се взимат мерки
За тая цел за сметките на тея опции е тоя Thinkorswim на Ameritrade лудница софтуер ама там таксите са по-височки от IB и го ползвам само демо цените са ми с 15min delay ама кво ме бърка аз ги иам live в ИБ
Не ме кефи. всичко това са си разходи. и в същото време мога да пропусна голямо движение на основния инструмент
Викс определено е по-лесен за игра от индексите, но засега не мога да си позволя да се специализирам единствено върху него. Може би след като се пенсионирам.
как ше е лесен бре, то тва е бая гадно, всеки знае, че ше скочи ама точно кога и как ше скочи никой не знае и е доста волатилно
Викс определено е по-лесен за игра от индексите, но засега не мога да си позволя да се специализирам единствено върху него. Може би след като се пенсионирам.
Аз не специализирам. Просто като падне под 12 и си взимам кол на 20 за три месеца. Като излезе на печалба и го продавам.
GILD1720A105-E 14.30 с падеж януари 2017-та
страйка ти е 105$ при цена на опцията 14.30
идва ти малко над процент на месец
Това ти е последната цена на която са се сключвали сделки с тези параметри. Като отвори пазара би трябвало да видиш и настоящето търсене и предлагане. Колкото по-дългосрочна е опцията толкова по-нисколиквидна е. И толкова спреда ти е по-висок. И съответно движението на волатилността днес и влияе по-силно.
Коментар