IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Пъпеш, след като руска компания собственик на стоманолеярна в Колорадо минава на соларки, защото така им излиза по-евтино от въглищата, защо пък да няма каквато друга фабрика си намислиш на соларки

Later this week, a huge new solar array on Colorado’s southern High Plains will officially launch — and proponents of a global energy transition will have a new beacon for their cause. The $285m Bighorn Solar array, developed by Lightsource BP just outside Pueblo, the city that made much of the rail track that snakes across America’s west, will be one of the largest solar facilities east of the Rockies.

The electricity it generates will help Pueblo make the “cleanest steel and engineered steel products in the world”, according to Evraz, the Russian mining conglomerate that owns the city’s 140-year-old steel works.

...

While the array itself will only employ a crew of just four or five to monitor the 750,000 panels, the cheap electricity will underpin Evraz’s $500m plan to expand the mill. It already employs 1,000 people and will need another 300 as it adds facilities to make longer rail tracks.

Without the cheap solar, the Russian company would have moved the operation elsewhere.

Click image for larger version

Name:	Solar.jpg
Views:	1
Size:	43.7 КБ
ID:	3818699

Solar panels at the Bighorn Solar project, which sits next to the Comanche coal-fired power station outside Pueblo in southern Colorado © Derek Brower

Last edited by Money; 23.10.2021, 18:09.

Коментар

• Freeport LNG in Texas is suffering a wax buildup in its pipelines due to impurities in the gas it receives, which will reduce LNG shipments for the rest of October and into November, according to the report.
      Малеее, кво стана. Един от най-големите терминали е това. Последни гърчове на една умираща индустрия. Добре че заводите за Барби не им трябва ток.

В интерес на истината се замислих дали има завод за слънчеви (пардон, соларни) панели, който да е 100% захранван от такива. Нямам идея, може пък да има.

Коментар

• Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение

Аз обичам да правя такива, но със равни обеми, когато не съм уверен в акцията. Дори с равни обеми обаче, в някакъв момент става твърде тежка.
        А как разтоварваш нагоре - пак на стъпки или всичко наведнъж?
        Мисля че не се печели много от тази стратегия. То изчислението е сложно понеже се променя използвания капитал. Би било добре ако някъде може да прочетем изследване на тази стратегия. Според мен може да е добра при range и волатилност.
        Не я ползвам по принцип много, дори бая рядко. Днес тъй ми дойде отвътре, главно заради волатилността.
        Май често я ползват в обратен ред, когато цената тръгне в желана посока да се добавя на малки порции, ма това повече на моментум ми мяза.
        И на мен ми би било интересно да попрочета нещо повече по въпроса. И сравнително с други стратегии по възможност. Ако ти попадне нещо - пусни линк.

Коментар

• Украйна предлага на Газпром отстъпка от 50 процента за транзита на газ за Европа над установените в договора 40 милиарда кубични метра на ден, които които Украйна вече транспортира за Европа от Русия, казва украинският президент Володимир Зеленски в пратен по имейла коментар до Блумбърг нюз.
          Да вземат каквото могат, че след десет години най-много транзитни такси за трафик на кукли "Барби"

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

второто
            Аз обичам да правя такива, но със равни обеми, когато не съм уверен в акцията. Дори с равни обеми обаче, в някакъв момент става твърде тежка.
            А как разтоварваш нагоре - пак на стъпки или всичко наведнъж?
            Мисля че не се печели много от тази стратегия. То изчислението е сложно понеже се променя използвания капитал. Би било добре ако някъде може да прочетем изследване на тази стратегия. Според мен може да е добра при range и волатилност.

Коментар

Има ли обяснено някъде какво точно е пирамида? Купуваш еднакви количества на всяко ниво или увеличаваш обемите надолу?
              второто

Коментар

Има ли обяснено някъде какво точно е пирамида? Купуваш еднакви количества на всяко ниво или увеличаваш обемите надолу?
                Click image for larger version

Name:	pomagalo-po-istoria-za-5-klas-dial-pyrvi-praistoria-i-dreven-iztok-l-koleva.jpg
Views:	1
Size:	47.8 КБ
ID:	3818542

И за Сфинска има обяснено

===

Иначе бразилците днес ги уцелих! Кеф.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                  обраха ми само връхчетата на пирамидката на 85 и 70. Основата по голяма, до 50, ама не слезе толкова.
                  Поне вече 41% профит прибрани, пак съм без хартии.
                  Знам си аз че щом продадох сега поне двойно по толкова ще изпусна, ама след вчера вече не ми пука...

Коментар

• обраха ми само връхчетата на пирамидката на 85 и 70. Основата по голяма, до 50, ама не слезе толкова.
                    Поне вече 41% профит прибрани, пак съм без хартии.
                    Знам си аз че щом продадох сега поне двойно по толкова ще изпусна, ама след вчера вече не ми пука...

Коментар

• Лодките ме убиват. Какво е това сурване на FFA-ците!!! Дори GOGL да вдигнат дивидента, няма наваксване.

===

Ташунко със сапа , акъл за Covenant Logistics? Срина се мощно след отчета.
                      Last edited by terziеv; 22.10.2021, 20:06.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                        Днес съм бетер зомби. Не можах да спя направо. Сега разбирам какво им беше на хората, които изпуснаха GME.
                        Търговията с DWAC е горе долу като това https://www.youtube.com/watch?v=dtvG9XDtjv4
                        Както и във видеото си има хора каскадьори, има си и зяпачи, и всички си прекарват добре. Победителите да почерпят с хванатото сиренце, а за потрошените е редно гипсът да е безплатен.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

Какъв Газпром, след 10-20 години Европа капка газ няма да купува, а кукли ще има във всяка къща. Да не говорим, че дотогава и китайците може да са се поевропейчили.
                          Хубавото е, че бая народ е възприел подобен на твоя мироглед. Не се бъзакам и го казвам без никаква арония.

Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнение
                          Намирисва ми на спад, трябва да се изчака с покупките
                          Точно, и аз така мисля. Нафтата нагоре, ДЦК лихвите надолу, доларът червен... все категорични индикатори за неминуемо потапяне. Време е за защитни позиции като Мастъркард, които се продават на цена от едва печалбата за следващите 50 години. Пак добре че няма инфлация.

добавка: мда, добър нос се оказа твоят.
                          ===

не се сдържах и добавих малко NEM + луди ET колци страйк 11, които ми излязоха по 0,009 долара парчето. Ще бъде весело, ако обявят увеличение на дивидента.
                          Last edited by terziеv; 22.10.2021, 19:39.

Коментар

• Намирисва ми на спад, трябва да се изчака с покупките

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Ама разбира се. Да купим нещо на безумна цена с надеждата да отиде на безумна цена x0,2. То Газпром на 10 еврака да го вземеш ще ти докара повече.
                              Какъв Газпром, след 10-20 години Европа капка газ няма да купува, а кукли ще има във всяка къща. Да не говорим, че дотогава и китайците може да са се поевропейчили.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                                Купувай и МАТ, очертава се момиченцата да си играят с кукли до 40, момченцата вече и те.
                                Ама разбира се. Да купим нещо на безумна цена с надеждата да отиде на безумна цена x0,2. То Газпром на 10 еврака да го вземеш ще ти докара повече.

Коментар

Working...
                                X