IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Лидерът на свободния свят държи на думата си. Еле пък на рожденния си ден. Газ обаче просто НЯМА. Поне за всички няма.

    Сега сериозно - далеч преди март 2020, беше ясно какво идва. Акълът ми не го побира как имаше хора да обясняват, че постоянното печатане (пардон, количествено улеснение) не води до инфлация. Какви ли не глупотевини за скоростта на парите се пишеха. Тук във форума пък хептен. На продавач от Женския пазар му беше ясно накъде отиват нещата.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
      При положение, че Путин ще се погрижи за топлото на европейците, старата ми теза, че европейците ще отлетят на юг към топлите страни почва да слабее. Излизам от TUI на 4,09.
      AKO се погрижи...не му ли сертифицират скоро СП2 може да рече че без него обещанията му не важат напълно.

      Коментар


      • Не е само при енергията инфлацията.
        А и там де се усеща най здраво по джоба. Индекса на храните е къде към 40% нагоре от миналата пролет насам. А вероятно дори още не са вкарани напълно в цените им последните нива на горивата.


        http://www.amis-outlook.org/indicato...rice-index/en/

        Коментар


        • При положение, че Путин ще се погрижи за топлото на европейците, старата ми теза, че европейците ще отлетят на юг към топлите страни почва да слабее. Излизам от TUI на 4,09.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
            ПП Не съм си променил мнението за HCC. Според мене ти изтърва върха.
            Това не е от миналата година, това е написано миналата седмица!

            Може ли някой нормален човек да обяви "връх" на въглищата насред най-сериозната енергийна криза за последните десетилетия? Нормален човек не може.

            With coal prices worldwide screaming to all-time highs ahead of winter as China and Europe scramble for supplies, the US coal industry is failing to find new miners willing to do the dirty work as demand soars.
            Сега очаквам Муни да обяви липсата на миньори за дефлационен фактор. Разбира се първо ще провери метеорологичната прогноза за Бразилия.

            Коментар


            • North Asian LNG spot prices surged to a record high this week as importers intensified competition for the super-chilled fuel amid low inventories and coal shortages.
              Малее, ко стана. Муни пак излъга. Скоро ще остане съвсем без крака. Добре, че инфлацията е максимум 3,5% и е тук за кратко*.

              *
              Това твърдение, както и всичко написано от комедийния акаунт Money, няма връзка с действителни лица и събития.

              Коментар


              • Очевидно с финансова грамотност не може да се печели. И не си спомням някой да е казвал, че може. Реално, финансите учат, че не може. Но това не значи, че с финансова неграмотност може.

                Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                Продължавате ли да си мислите, че можете да печелите от финансова грамотност?

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                  Явно и изказването на МакКонъл за тавана на дълга се е отразило положително. Поне не са чисто луди тея.
                  , защо лъжеш, бе? Кога ще кажеш къде са тия мои предвиждания.

                  Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                  Терзаяк, PCE на годишна база в края на август е 3.6%. Чекай още един два месеца, може и да се дигне на 4%.

                  Но пак твоята "хиперинфлация" ще си остане безкрайно далече от истината, защото това значи 50% инфлация на месец и 12 974% на година. А за предвижданията ти, че тек компаниите ще се сринат с 40%... не знам какво да кажа. Още повече, че няма елементарна логика тек да се срине, а S&P 500 до изхвърчи, предвид теглото на тека в индекса...

                  Ама къде съм тръгнал да ти обяснявам... тая дървена глава увиране няма
                  Last edited by X_Y; 07.10.2021, 08:44.

                  Коментар


                  • 100% за три години си е просто една много висока инфлация. Хипера е съвсем друга бира. Като вземеш едни пари и трябва да ги изхарчиш същия или най-късно на следващия ден преди да са се обезценили, там вече сме във хипера.

                    Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

                    Хипер си бе при Виденов, на наша почва...да освежим паметта.
                    Сега не се забелязва нещо такова по света.

                    Има и друго опредление за хиперИ - натрупаната за 3г. ако превиши 100%. Дори ми се струва по резонно от тия 50% месечно, ама надали и нещо такова ще се получи.
                    Неслучайно и тенекето общо взето си кротува...че иначе щеше да избуши тавана.

                    Коментар


                    • Явно и изказването на МакКонъл за тавана на дълга се е отразило положително. Поне не са чисто луди тея.

                      Коментар


                      • ЕТО тук двете позиции едната открита оТ скука и глупост (защото е открита в основата на възходяща trend линия което показва че ще ходи нагоре ДРУГАТА ТАМ КЪДЕТО Е чЕРВЕНАТА ЛИНИЯ 4 чАСОВА СЪПРОТИВА (ЛОКАЛЕН ВРЪХ) от 09 .28
                        Click image for larger version

Name:	NGASM30.png
Views:	1
Size:	30.0 КБ
ID:	3812644
                        Pip master

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение

                          То хубаво само едно антеро, ама ако можеш да сметнеш какъв процент ти е от портфейла, и с колко е допринесно това опеторяване и дали има особена полза от него би било добре.
                          Мн си изнервен напоследък, реалната търговийка нещо не върви
                          Не върви, прав си. Извинявам ти се персонално. Едно Антеро е и това си е. Нафта имам само в резервоара на колата, а въглищата ми са в мазето.

                          Важното е ти да си жив и здрав.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение



                            Баси, прав си. Благодаря! Затворих очи и посочих една компания на монитора. Оказа се Антеро и се оказва, че съм опеторил.
                            То хубаво само едно антеро, ама ако можеш да сметнеш какъв процент ти е от портфейла, и с колко е допринесно това опеторяване и дали има особена полза от него би било добре.
                            Мн си изнервен напоследък, реалната търговийка нещо не върви

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение

                              по-скоро, пазара пак пое нагоре, поради крачката назад на МакКонъл, а и това се е знаело преди сесията от вътрешни хора, а не е заради ... двойното дъно
                              да може би си прав ...само че има едно но ...всеки ден някои се изказва .инфлации и дефлации се появяват ,потребление се повишава или намалява ..всеки ден излизат новини аз как трябва да ги изтъргувам или по точно как това ще ми помогне да предвидя това предстояще движение ?? никак май.. или трябва да се появя постфактум и да го изтълкувам и после да гадая дали е било инсайдерска работа или не .. и пак нищо ..това виждам това и търгувам както има мечи интерпретации така има и бичи така, че.. и тъй като някои пита за индикатори препоръчвам на всички да разгледат зелената графика по долу .... забележете в ляво на графиките МА са пресечени и цената минава под тях започнал е down trend ... цената навлиза между МА но само колкото да образува рейндJ и да набере нови продавачи и пак си продължава по тренда надолу.(МЕЖДУ ДРУГОТО ТОВА Е СТРАТЕГИЯ чЕСТО ИЗПОЛЗВАНА ОТ fx и дневни трейдъри . по нататък се вижда образуване на фигура имаме дъно 1 ..после се образува дъно 2 което не пробива дъно 1... това навява мисъл че може да започне рейндj или корекция ...отбележете факта че муувингите са приближени една до друга ..събрани са... това значи рейндJ (ПРИ РЕЙНДj
                              МА не работи ) и като се отбележи ,че точно на това ниво има предходно дъно (подкрепа на дневна ) всичко си идва на мястото ..подобно ниво само, че съпротива използвах днес за N gas само че на 4 часа ... има предходен връх и си помислих че ще върне ..така и се случи дори върна и до откритата ми къса позиция преди два дена ..така че подкрепите и съпротивите са част от търговията както и трендовите движения от зелената графика

                              Pip master

                              Коментар


                              • Преди малко отново шорт S&P500 от 4358 заедно с лонг BABA от144. Моето усещане е че на пазара няма толкова страх колкото лятото при по-малката корекцийка и мисля да взема и двете посоки или ако приключихме директно с корекцийката поне BABA да се вдигне повече. В момента са пуснали като партийно поръчение на всички анализатори да се говори за китайските шитове, особено при технологичните.

                                Коментар

                                Working...
                                X