IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от potentielle_energie Разгледай мнение

Еми може диференциалните уравнения на Фишер Лагард да си ги тури в промяната.
    Този Лагард синът на Боби Фишер и Криско Лагард ли беше?

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Бива. Ама ако вече си мултимелеонер и не пипаш парите. Ако си само мелеонер, 100 хил. на година за харчалък си е баси мизерията.
      Еми може диференциалните уравнения на Фишер Лагард да си ги тури в промяната.

Коментар

Тезата е от преди половин поколение не знам "обратните" на къде я движат.Според мен нормата на възвръщаемост на капитала е 10 петнайсе процента
        Бива. Ама ако вече си мултимелеонер и не пипаш парите. Ако си само мелеонер, 100 хил. на година за харчалък си е баси мизерията.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение

Доста рисково пич. Кръвта ми нахлу в главата, като ги огледах.
          Ние сме се събрали група дегенерати с общо 2,3 трилиона долара тук:

https://fred.stlouisfed.org/series/RRPONTSYD

Намислили сме нещо голямо, но още не сме решили какво!
          Тезата е от преди половин поколение не знам "обратните" на къде я движат.Според мен нормата на възвръщаемост на капитала е 10 петнайсе процента

Коментар

Колеги, предлагам Ви тук да споделяме, кой какво търгува в момента на US пазари. Нали знаете че там не можем да си бъдем конкуренти. Достатъчно е да пишете и само символи. Аз винаги бих проверил това което ми посочите за Trade, от тук нататък само аз решавам дали да го търгувам. Днес аз съм много комарджийски настроен и играя CMGI, CPTH, WCII, QXLC, PALM за нагоре.
            https://www.youtube.com/watch?v=lrpXArn3hII
            Доста рисково пич. Кръвта ми нахлу в главата, като ги огледах.
            Ние сме се събрали група дегенерати с общо 2,3 трилиона долара тук:

https://fred.stlouisfed.org/series/RRPONTSYD

Намислили сме нещо голямо, но още не сме решили какво!

Коментар

• Колеги, предлагам Ви тук да споделяме, кой какво търгува в момента на US пазари. Нали знаете че там не можем да си бъдем конкуренти. Достатъчно е да пишете и само символи. Аз винаги бих проверил това което ми посочите за Trade, от тук нататък само аз решавам дали да го търгувам. Днес аз съм много комарджийски настроен и играя CMGI, CPTH, WCII, QXLC, PALM за нагоре.
              https://www.youtube.com/watch?v=lrpXArn3hII

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
                Има хора са прибрали печалби, други още са на печалба. Те все нещо ще правят с тези пари. Нереализираните печалби са се изпарили.
                Мелона е прав изтрити са нереализираните печалби, а тия пари дето едни реално са ги загубили са ги спечелили други - проблема е че докато се наместят пластовете се получават сериозни флуктации по останалите пазари

Ето например тая седмица CEY рязко падна от 0.82 до 0.75 след като някой на пожар продаде за 14 минути обем по голям от двудневният оборот по тази позиция - Коментарите бяха че вероятно някой се е опитал да си спаси пропадаща позиция на койните

Коментар

• Има хора са прибрали печалби, други още са на печалба. Те все нещо ще правят с тези пари. Нереализираните печалби са се изпарили.

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение

За биткойна парите не са изгорени, преместили са се. Даже може и в злато да се паркират.
                    Пъпеш, Луи 14 умре и на борсата няма меркантилизъм. Парите са буквално изгорени. Създават се от нищото и понякога (като с btc) отиват в нищото. Не съм проверявал (то няма и как), но залагам цял бостан, че дериватите върху btc са в пъти над капитализацията на койните.

Коментар

На Запад по-скоро ще погинат от глад отколкото да почнат да работят. Следващото поколение може и да опита това странно непознато нещо.

В момента сме си в рецесия. Отдавна сме в рецесия. Консумацията изобщо не е на връх. За златото мисля по идентичен начин... обаче прекалено много пари се изгориха през биткойн и вече не съм толкова сигурен.
                      За биткойна парите не са изгорени, преместили са се. Даже може и в злато да се паркират.

Коментар

• Европейците са си сложили таралеж в гащите да търгуват нетранспортабилен продукт борсово.От другата страна на щанда е Китай.
                        https://globalenergymonitor.org/proj...r/tracker-map/

Коментар

• Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение

Напротив зеленият преход би трябвало да е причината за спада на петрола ама скоро няма да се получи така че за сега петрола ще пострада както обикновено от рецесията

А на развитите държави тепърва може да почне да им се налага да отварят реални работни места щото нещо им се прецака евтината бензиноколонка, и ако същото им се случи и с евтината фабрика ще трябва да почната пак да работят ама това е друга тема
                          На Запад по-скоро ще погинат от глад отколкото да почнат да работят. Следващото поколение може и да опита това странно непознато нещо.

В момента сме си в рецесия. Отдавна сме в рецесия. Консумацията изобщо не е на връх. За златото мисля по идентичен начин... обаче прекалено много пари се изгориха през биткойн и вече не съм толкова сигурен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
                            Зеления преход или сделка - това ще е причината която ще държи петрола на високи нива. Намираме се в началото на период който тепърва започва с масов натиск към електрификация. Зелен преход при ниски цени на петрола е много трудно смилаем през призмата на политика/социум.

Отделно имаме нужда да направим преход към нов тип икономика която в развитите държави ще доведе до милиони работни места да изчезнат, социалното напрежение ще се тушира с въвеждане на базов доход - може би в хоризонт 10г от сега.

Иначе, да петрола като типично комодити е цикличен и силно волтатилен, въпроса е дали рецесията която ще видим няма да бъде по специфична от тези на който сме ставали свидетели/или чели за тях.
                            Напротив зеленият преход би трябвало да е причината за спада на петрола ама скоро няма да се получи така че за сега петрола ще пострада както обикновено от рецесията

А на развитите държави тепърва може да почне да им се налага да отварят реални работни места щото нещо им се прецака евтината бензиноколонка, и ако същото им се случи и с евтината фабрика ще трябва да почната пак да работят ама това е друга тема

Коментар

• Зеления преход или сделка - това ще е причината която ще държи петрола на високи нива. Намираме се в началото на период който тепърва започва с масов натиск към електрификация. Зелен преход при ниски цени на петрола е много трудно смилаем през призмата на политика/социум.

Отделно имаме нужда да направим преход към нов тип икономика която в развитите държави ще доведе до милиони работни места да изчезнат, социалното напрежение ще се тушира с въвеждане на базов доход - може би в хоризонт 10г от сега.

Иначе, да петрола като типично комодити е цикличен и силно волтатилен, въпроса е дали рецесията която ще видим няма да бъде по специфична от тези на който сме ставали свидетели/или чели за тях.

Коментар

Не виждам как енергийните ще поевтинеят дори при яростно съкращаване на консумацията. Както казах, страх ме е от икономически и др. репресии. При все това вече предимно продавам колци на този етап.

признавам обаче, че никой актив не е сигурен в момента. Дори при тази инфлация е по-малко кофти да държиш кеш.
                                Ако 2020 с петрол по 20 не ти е достътъчен пример се върни към 2008-ма да видиш как за 6 месеца от 140 отиде на 40

Петрола е силно еластичен продукт - Малък недостиг е достатъчен да го изстреля над 100 както и малко свръхпроизводство да го срине под 40

Цената на петрола в момента е базирана на настоящето потребление и предлагане какво те кара да вярваш че при рязко повишаващи се лихви потреблението ще са запази на това ниво и ще расте?

Аз съм вкарал сравнително малко в петрол и то в GKP където цената не се влияе толкова от цената на петрола от колкото от политически новини

Доста повече съм набил в CEY въпреки че при златото очаквам обратното на петрола - Там първо ще има спад но след това ще се изстреля над 2000 за разлика от петрола който ще потъне юнашки

Коментар

Working...
                                X