IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
    [ATTACH=CONFIG]n4139504[/ATTACH]

Предвид чудовищния шорт сквирт в края на гадината, единствената ми истинска греда остава еврото. Не мога да си обясня как се държи на тези нива.
    DXY- то е реално двойката USDEUR. Силен долар означава скъп петрол => ниска цена на петрола = силно евро. Г-7 изкупува всичкото налично ДЦК на страните от еврозоната, за да крепи долара/петрола нисък. За това дългът на Гърция е по-нисък от този на Чехия с близо 100 bps, което е абсурд. Сега проблема според мен е, че инфлацията в САЩ ще тръгне нагоре и те рано или късно ще трябва да разтурят седянката.

Това разбира се е моята конспиративна теория, ще се радвам, ако някой сподели и неговата

Коментар

Нафтата и първия сняг непредвидимо изненадват. Всеки път.

С твоята стратегия да купуваш скъпо, защо се дърпаш от гемиите? Нарисувано.
      Изтървахте акциите на Oxy,то

Коментар

Нафтата и първия сняг непредвидимо изненадват. Всеки път.

Гемиите зависят от геополитиката. Предпочитам нещо по предвидимо за близките 1-2г. Засега COIN, UBER и CRWD ми вървят перфектно. Чакам да върнат повечко за да добавя

Коментар

[ATTACH=CONFIG]n4139504[/ATTACH]

Предвид чудовищния шорт сквирт в края на гадината, единствената ми истинска греда остава еврото. Не мога да си обясня как се държи на тези нива.
          Имаш предвид EUR/USD да пада под 1.10 или да се качва нагоре? Не съм спец по форекс, но ми е интересно какво движи пазара и какво може да очакваме. Важно е кое е краткосрочно и кое не. Възможни причини са:
          1. Сантимента - стадото някакси е убедено, че отиваме на 1.15 и съответно се продават долари, докато не се промени посоката.
          2. Баланси някакви.
          2.1. Търговски
          2.2. Покупателна способност
          2.3. Парични маси - затягане/печатане
          3. Политически - държавите решават да си променят валутните резерви по някакви съображения.
          4. Лихвени диференциали.
          5. Инвестиране в пазари

Друго какво? Кое в случая е най-важно?

+ не става дума само за 2 валути, а за системата от всички валути, която почти не допуска арбитраж
          Last edited by petyob; 22.12.2023, 14:10.

Коментар

Архитекта ще му види сметката, не го мисли.

Коментар

• Click image for larger version

Name:	GB8JlToXcAAg-xV.jpg
Views:	1
Size:	52.4 КБ
ID:	4139504

Коментар

• Вчера беше благ ден. Да видим какво ще ни сервира пазаря днес...
                Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Нафтата и първия сняг непредвидимо изненадват. Всеки път.

Коментар

• Последните 2 седмици от декември и първите на януари, та комай целия са пълни с непредвидими флуктуации, поради много причини. Посъбрах кеш, и още ще събера, ако индексите не отскочат

Коментар

Има един пост, точно преди твоя. Може да го прогледнеш и да речеш на баба си Ванга, тенк ю.
                      хехе... , да видим днеска как ще е пазаря, добре, че него играя на дневна база и с ливъридж, че досега ще съм фалирал питнайси пъти...
                      Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
                        Къф е тоя масакър дето се случи преди 5 минути?! Що така изведнъж всичко се сурна така грубо?
                        Има един пост, точно преди твоя. Може да го прогледнеш и да речеш на баба си Ванга, тенк ю.

Коментар

• мне....разпродадоха 20годишни бондове на по-ниска лихва

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
                            Къф е тоя масакър дето се случи преди 5 минути?! Що така изведнъж всичко се сурна така грубо?
                            Разпродадоха да си материализират печалбите, като в същото време строшат и една торба стопове

Сега ще накупят набързо от ниското и пак така

все пак Коледа идва

Коментар

• Къф е тоя масакър дето се случи преди 5 минути?! Що така изведнъж всичко се сурна така грубо?

Коментар

• Ако така продължава до края на годината, някой фонд ще изгърми. Еле пък ако нафтата мине стабилно 80. Засега играе на границата, но много срамежливо гали осемдесетака.

...

добавка:

абсолютни луди луди жаби; Ще ме накарат да продам Гейпал и да вкарам всичко в Transocean и Vertex
                                Last edited by terziеv; 19.12.2023, 23:49.

Коментар

Working...
                                X