IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение

Не
    прав беше някой каза че на 12,03 почва краша а то всичко нагоре

Коментар

• Първоначално изпратено от pazderkov Разгледай мнение
      А какво ви е мнението за Lufthansa?
      Мен ми се вижда твърде ниска цената и в момента, въпреки обстоятелствата със стачките и очакващото се увеличение на заплатите на персонала.
      Нищо в Европа. Само в УСА. Там е истината. Разгледай тамошните авиокомпании.
      Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Аз някога като ви казвах да инвестирате в Nvidia не слушахте... сега е късно малко. Не че няма да се качва още, но просто няма много на къде.

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение

Фундаментално има причини да расте, но графиката изглежда просто ужасно точно сега
          Фундаментално това е гробище за пари.По добре ги дарете в някой дом.

Коментар

Мен ми се вижда твърде ниска цената и в момента, въпреки обстоятелствата със стачките и очакващото се увеличение на заплатите на персонала.
            Фундаментално има причини да расте, но графиката изглежда просто ужасно точно сега

Коментар

• https://m.investing.com/news/stock-m...ing-on-3332457

Mega бикът на Тесла намалява дела си в компанията !
              Теслата май май стагнира нещо..

Коментар

Ако искаш пари купувай Меркадо Либре тъкмо тръгна нагоре виж отчетите без аналог.Амазон на Латинска Америка ,смаза и Costco,разпродаде се заради еднократни данъци ,иначе няма грешка.Няма и конкуренция вече над 20 години защото никой не иска да припари в Латинска Америка,в момента таргета е малко над 2000 долара .
                J.P Morgan,Barclays,Bank of Amerika ,Wedbush securities ,всичко е рейтинг Buy

Коментар

• А какво ви е мнението за Lufthansa?

Коментар

• Robinhood, след последния отчет почнаха да ми влизат в сметките за една стабилна ракета за 2024.
                    Може да разгледате като растежен вариант.

Коментар

• Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение
                      Бг данък дивидент е 5% и при СИДДО се самооблагаш до 5%, ако са ти удържали над 5% не доплащаш нищо.
                      Така е, но ако са ти удържали 26.375% (което се случва при повечето немски компании), можеш да си поискаш разликата, т.е. 11.375%.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение

Идеално положение няма на този свят ! Въпреки данъка дивидента пак е много добър.
                        Всъщност най-голямата глупост е да не си оптимизираш данъците. Това си зависи напълно от теб, докато самата борса си е хазарт. Да надплащаш 22% ми се вижда безумие. Тези неща се играят през фондове или деривати. На дериватите имаш 10%.

Дори най-дърварският вариант - продаване точно на дивидент - е за предпочитане.
                        ​​​

Коментар

• Първоначално изпратено от Kanu Разгледай мнение

Май да
                          Не

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение

В УСА-то данък дивидент ми е 10%. Хамериканците пак изпревариха ЕУ. Ако искаш як дивидентец от много сериозни УСА комании можеш да обърнеш внимание на:
                            1. MO (Altria). Div yield - 9.4%
                            2. PM (Philip Morris Intl). - Div. yield - 5.6%
                            3. T (AT&T) - Div. yield. - 6.5%
                            4. VZ (Verizon) - Div. yield - 6.75%

Има един цял океан от компании в УСА дето дават подобен дивидент, стига да го искаш.
                            Имотните компании плащат още по-добър дивидент.
                            Взимал съм такива от PDM (около 8%) и ABR (сега падна на 13%, беше дори по-висок).

А най-добре танкерните компании, понеже не удържат данък!
                            Там гонеха между 14% -16% чисто! На 7-та година инвестицията се е избила напълно!
                            NAT преди няколко месеца го намалиха хем - и пак e 12%.
                            Last edited by Julius_BG; 10.03.2024, 19:33.

Коментар

NVDA сгъна в петък... почва ли сура?
                              Май да

Коментар

В УСА-то данък дивидент ми е 10%. Хамериканците пак изпревариха ЕУ. Ако искаш як дивидентец от много сериозни УСА комании можеш да обърнеш внимание на:
                                1. MO (Altria). Div yield - 9.4%
                                2. PM (Philip Morris Intl). - Div. yield - 5.6%
                                3. T (AT&T) - Div. yield. - 6.5%
                                4. VZ (Verizon) - Div. yield - 6.75%

Има един цял океан от компании в УСА дето дават подобен дивидент, стига да го искаш.
                                Имам три от четирите изброени от теб, но вместо PM имам BATS(Brit.Amer.Tob.)
                                Last edited by Zdravko74; 10.03.2024, 18:09.

Коментар

Working...
                                X