IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение

ха ха ха
    веднага се сещам за 4 ника и 4 познати от реалния живот с на 1 млн. активно пишещи във форума
    някои от тях и в NYSE

значи казваш твоите стратегии до колко К са? до 10 до 100 до 1 К?

ще Ви призная за трейдъри когато ми пуснете 10 годишния си тотал и е поне 100 пъти
    Скъсах се от писане и обясняване. Вече може да говорим за функционална неграмотност. Може да не съм прав, но може и да съм прав. Ти обаче продължаваш да пишеш .... нищо. Защо продължаваш да пишеш само ти си знаеш.

Сигурно 10+ пъти писах, че нямам стратегия, а съм опортюнист. Ето ти все пак една от "моите стратегии", които опитвам да реализирам: смятам, че природният ще отиде до поне 5,5 тази зима, може дори 6 да подмине. После няма да падне рязко. Северен 2 ще бъде спрян, независимо кой е президент, защото Щатите отписаха нафтата, но не и газа. Съответно си търся фаворити... предимно на NYSE, въпреки че според мен гърците ще намажат повече. Компромисът е именно защото съм малък.

Ти нещо? Или пак да чакам "ще занулиш", "маратонско бягане", "тотал"? Четиримата големи борсаджии освен да те ползват за придворен шут, едва ли им дреме за мнението ти.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
      Да не се подвизава същият тука като като terziev?

Или Никола20, ако изобщо са различни хора... щото май не са
      Ти си единствения, който не се ориентира, че не съм Терзиев.

Имам 3 активни позиции:
      Рено RNO купени на 23.43 (225)
      Байер BAYN купени на 43.80 (107)
      Ролс-Ройс RR купени на 76.20 (това беше цената без включена комисионна) (168)

Пари в брой в сметката.

Това е.

Съвети на никого не съм давал, още по-малко нещо съм обещавал.

Присъствието ми на борсата има за цел само едно: да се опитам да спечеля повече, отколкото, ако парите стоят в банката.
      Не ме интересува ще бия ли пазара, конкретен индекс или някой друг участник по доходност.

Всеки сам си избира начина на търгуване и на живеене. На мен тези пари ми стигат за спекулации в моите мащаби и по моя начин.

Коментар

• Човек, който го е страх да вкара и 10К на борсата разбира се не може да си представи милион

На един от форекс "факирите" като му казах, че позицията ми във Виза е петцфрено число само повтаряше: "не може да бъде, не може да бъде!"

Хем Виза е взета на $80 и постнато в NYSE в реално време... Някои хора не могат да го преживеят

А постване на фактите за XOM какво заяждане е?

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
          Човек с над млн. на борсата тук не пише.
          ха ха ха
          веднага се сещам за 4 ника и 4 познати от реалния живот с на 1 млн. активно пишещи във форума
          някои от тях и в NYSE

значи казваш твоите стратегии до колко К са? до 10 до 100 до 1 К?

ще Ви призная за трейдъри когато ми пуснете 10 годишния си тотал и е поне 100 пъти

Коментар

• M, многократно съм писал какви са ми резултатите. Многократно съм писал каква ми е "стратегията". Ти обаче продължаваш с "ще занулиш". Продължаваш с "при какъв риск". Дори Бъфет ви се смее на анализа на риска. Малък съм, даже микро. За този форум обаче се явявам среден и малко над. Човек с над млн. на борсата тук не пише. Защо тогава изобщо да обсъждаме стратегии за запазване на милионите???

Завижднето е очевидно. Не те видях да пишеш какви глупости са 'инвестирането' по снимка на шефа, не видях коментар от теб за 'изчисляването' на бета на непублични компании. И най-важното - не видях да дадеш инвестиционна идея и не се извини на Ташиунко. Погледни си постовете - колко пъти си написал "браво" и колко пъти "ще занулиш".

Изводи - 1. Нямаш идеи и пишеш от скука 2. Завиждаш на хората с топки и пишеш да кажеш как гроздето е кисело.

Решение - Приложи знанията си за борсите. обясни ни от коя компания / сектор ще изкараме пари.

Коментар

Хайде пак. Кой колкото иска / може доходност да си вади. Защо е такава злоба, като някой изкара повече. На който му е кеф, ако ще да си го риск аджъства и да се успокоява, че всъщност повечето губим. А който не иска да пише, да спре да пише. А не всеки втори пост да обяснява, че как бил спрял да пише.

И е толкова , че тука двама души толкова помия изляха срещу "трейдърите", но не намериха топки да кажат едно браво на Ташунко, че единствен уцели правилната стратегия - никакво държане сега, защото идва спад, след който вече ще е добре за вход. А имаше един, който се прави на мъш да обяснява как щял да каже браво, щял да се извини...

А Портной е мултимилионер. Да му се присмиват стотинкаджии, които нямат топки да пуснат скрийншот, да си докажат "доходността" е няма думи направо.

Всички които са ма голяма загуба от 2007-2008 г ги тресе страх и им свива съзнанието да мислят.Аз съм за предпазливоста,но не отричам трейдърството и в тия времена го препоръчвам на всеки.Има акции които дори и да паднат и да станеш дългосрочен много скоро ще се възтановят и пак ще им използваш ресурса за трейдинг.Така,че там риска е много минимален.Само,че някой от тях изискват голям финансов ресурс и разбирам,че тия отричащите трейдинга го нямат.Парите им са затворени в артии и имат загуба а и в бг малко хора завъртат на американската борса шестцифрена сума долари.Аз изкарвам много пари и всяка седмица вларвам нови и нови финанси на борсата.едно е дс направиш 50% доходност на 30 000 $ друго е на 300 000 $. Колкото върви пазара надолу толкова някой компании ще са по-добри за влизане и аз ще съм там.Сигурно ще поискат доказателства дали вкарвам пари всяка седмица . С удоволствие ще им дам да могат да гледат и да смятат .
              Last edited by X_Y; 01.11.2020, 13:31.

Коментар

Хайде пак. Кой колкото иска / може доходност да си вади. Защо е такава злоба, като някой изкара повече. На който му е кеф, ако ще да си го риск аджъства и да се успокоява, че всъщност повечето губим.
                Има печеливши, има губещи, има средно положение. Разликата между най-слабата позиция в индекса BGBX40 и най-силната е 3,41 пъти за година. (1,88/0,55).
                https://www.investor.bg/novini-i-ana...godina-314077/

Тоест някой е загубил 45% и реве, че на борсата само се губи, друг е напред с 88% и казва че е супер. И това на супер скучната БФБ.
                На американския пазар може някой да направи 200 пъти, друг да занули. Това са нормални неща.

Няма никаква злоба.
                Костолани е казал "Който има много пари, може да спекулира; който има малко пари, не може да спекулира; който няма пари, трябва да спекулира."

Значи, който няма пари се опитва като луд да хване голямата доходност. Който има пари като Бъфет не рискува all in, защото wtf повече милиарди? Той си е надсмогнал.

Доходност, моходност. За всеки е различно.
                Ти все го изкарваш натам, че някой ти завижда. Щом се бориш за висока доходност ти си в графата с малкото пари.

А в сегмента на хората "с малко пари, търсещи голяма доходност, която да ИМ КОМПЕНСИРА малкото пари и да си осигурят с малко капитал охолен живот" процента на фалиралите е доста висок.
                Това казвам. И като не виждам тотал на доходност, като не виждам вход, таргет, лимит.

С две думи тук в тази тема хвалите начини за търговия, които са изключително опасни и фалиращи. Пак казвам, купуване на евтини неща (това е довело до първия фалит на Бъфет, след това пича започва да купува качествени неща, а не "поевтинели"). Захвърля теориите на Бенджамин Греъм (който са просто счетоводни) и започва да гледа други неща.

Вие гледате че нещо паднало, а ще отскочи, аааа какво стана, 200% тук, 200% там, портфейла в тиквите.

Знаеш ли колко хора познавам с "големи лакардии" във форума, пък са фалирали?

Дори да ти излезе късмета, нали знаеш, че ще си аномалия, та дрънка. Самият Бъфет е аномалия (особено в началото до първия фалит). После му е дошъл акъла. Късметът е за начинаещите. После трябва мислене.

С две думи какъв ти е тотала за годината, за целия инвестиционен период и т.н., за да си толкова самохвален. И дори да ти е добър тотала, при какъв риск е направен.
                Last edited by mpy_yordanov; 01.11.2020, 13:17.

Коментар

• Да не се подвизава същият тука като като terziev?

Или Никола20, ако изобщо са различни хора... щото май не са

Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
                  Тоя прави измами като обещава 10% на месец, а трейдърите във форума обещават че правят по 12% на месец
                  Ама не споделят дори и една сделка

https://btvnovinite.bg/predavania/bt...-piramida.html
                  Last edited by X_Y; 01.11.2020, 13:07.

Коментар

• Хайде пак. Кой колкото иска / може доходност да си вади. Защо е такава злоба, като някой изкара повече. На който му е кеф, ако ще да си го риск аджъства и да се успокоява, че всъщност повечето губим. А който не иска да пише, да спре да пише. А не всеки втори пост да обяснява, че как бил спрял да пише.

И е толкова , че тука двама души толкова помия изляха срещу "трейдърите", но не намериха топки да кажат едно браво на Ташунко, че единствен уцели правилната стратегия - никакво държане сега, защото идва спад, след който вече ще е добре за вход. А имаше един, който се прави на мъш да обяснява как щял да каже браво, щял да се извини...
                    Last edited by X_Y; 01.11.2020, 13:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

Напротив, повече фризьорки и такsиджиЙ, - повече профит
                      Ама нека играя хората, каква е тази борсова дискриминация То иначе само машините ше останат
                      Ооооооо Преци ти да не влезе вече на американската борса или още си губиш времето с българската пародия ?

Коментар

Хахах, бас държа, че щом Ивелина вземе LUMN и цената ще удари двайсетка след месец два. През това време мишока ще обяснява как само той ги разбира нещата и е дългосрочен инвеститор и не го прави за парите, а за интелектуалното предизвикателство.
                        Той може и да прочете някоя друга финансова книга с надеждата че ще открие формулата на успеха но и така няма да успее.Просто ще си остане един държач на артии които може един ден за нищо да не стават.

Коментар

• Тоя прави измами като обещава 10% на месец, а трейдърите във форума обещават че правят по 12% на месец
                          Ама не споделят дори и една сделка

https://btvnovinite.bg/predavania/bt...-piramida.html

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение

проблемът ми е че съм журналист
                            когато престана да бъда журналист, най-вероятно ще напиша една книга, в която ще пише какво съм видял, какви циркове съм се нагледал и какво съм направил
                            а също много вероятно е да не пиша книга и да не пиша и по форуми и да си живея живота така както искам, каквото правя и в момента
                            просто в мен все още има малко тръпка да давам акъл
                            понеже 20 г. видях че никой акъл не ще, всеки иска да си строши главата
                            все по-малко ми се дава
                            но просто сърце юнашко не трае
                            като гледам как влязъл на дъното и си мисли че е НАПРАВИЛ парите, ми късмет на начинаещ
                            или как някой се хвали на ден по 200%, а тотал йок, вход йок, лимит йок, екзит йок
                            ташунко, terziev, вашите коментари не стават за четене, само за дразнене
                            в този смисъл и коментарите на големите инвестиционни банки не стават за чеп на буре
                            ето тази боза например
                            https://www.investor.bg/forex/8/a/po...nskite-314582/
                            Победа на Байдън ще подкрепи европейските пазари, на Тръмп - американските

Само ала бала
                            информационна диета е спасението
                            Не ме интересува дали коментарите ми ставали за четене или не.Аз просто казах и преди и сега че може да се спекулира успешно на американския пазар и да си изкараш днес едни 100 $. Това го твърдя и сега.Това че някой не може не значи че не става.На теб ти пратих снимки от мобилното ми приложение на телефона.Защо не им кажеш какво видя? Имаше ли десетки хиляди долари ръст в две позиции? Да кажа кои са това ли трябва да направя ? Ами мислех преди да казвам,но сега никога няма да го направя.Дори вече не пиша и какво правя.Видял съм всичко на тая борса.И съм печелил убийствено и съм губил и пак съм печелил и сега печеля и спекулирам но пипам много внимателно,защото имам доста опит и съм видял доста.
                            Last edited by X_Y; 01.11.2020, 12:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                              Логичното беше агидката от тролове.....

Нещата обаче имат лесно решение. Просто да не се влиза тука. Аз лично кликам на NYSE много по-рядко от преди, а Терзиев, Ташунко, Ивелина и Никола20 направо съм ги блокирал
                              Мога да говоря само за себе си. Ето определението за трол от Уикипедия:

"Троловете се държат, в най-общия смисъл на думата, като хулигани или зле възпитани Интернет потребители. Някои тролове демонстрират такова поведение с цел собствено развлечение, получавайки удоволствие от действията си.

Могат да бъдат хора, които искат да привлекат вниманието върху своята персона или фанатично вярващи в нещо (за по-голяма яснота можем да наречем тази група „обикновени тролове“). Троловете от този вид се наслаждават повече от процеса, отколкото от резултата.

Независимо от типа, троловете се делят на два типа – прост и сложен. Простите тролове се разпознават от пръв поглед: поведението им е предизвикателно, отправят директни ругатни, целенасочено нарушават правилата на поведение в онлайн ресурса, директно атакуват опонентите или техните идеи. Сложните тролове отлично познават правилата в сайтовете, където се подвизават, затова и поведението им е на границата на нарушаването им, често карайки авторите на блогове, администраторите на сайтове, собствениците на Фейсбук-страници и др.п. да забравят своето добро възпитание, да нарушат собствените си правила или да превишат нормалните си правомощия.

Често троловете имат за цел отклоняване на вниманието от основната тема и превръщането на конструктивното обсъждане в безкрайни спорове, в размяна на нападки, в дрязга. Един от основните използвани методи на троловете е нападателният стил – агресивното подмятане на клевети, компромати, слухове, задаване на въпроси не по темата, а по адрес на другите автори и публикувани мнения, и т.н."

Хайде сега да сравним последните си 200 коментара (моите са не повече от 20) в "Чужди капиталови пазари".

Кой отговаря на определението?

Ще се спукаш от злоба, бе пич!

П.П. Пише се "агитка".
                              Last edited by Никола20; 01.11.2020, 11:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

А като гледам и Терзо нещо се обиди на таксист. Пък незнаем дали Ивето или Пипетка не са карали некои курс по фризьорство на младини.
                                не съм - вече знаеш.

Не спирам да рева заради каръщина и да давам конкретни примери в подкрепа на каръка си, но народът продължава да ме възприема като късметлийка - пълна мистерия.
                                А за топки - в началото имах, но с времето и опита прогресивно се смаляват. Направо си станах страхливец та чак не мога да се понасям.

Все повече ме е яд, че приятел от години ме навива да купувам биткойни ама все не мога да се наканя

Коментар

Working...
                                X