IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Не пиша на шведски, та да не се разбере. Не се бъркам на никого в личните решения.

Бъркам се, когато в уж специализиран форум за конкретен финансов пазар се пише, все едно сме в кръчмата на Гара Бов. В темата за пореден път пишат разни хора, как нямат никакво намерение да дават идеи. Сега законът ги ограничавал. Дали те са идиоти или мислят другите за идиоти не ми дреме. За чий тогава дращят бре??? Сърбеж в ръцете? Еми в игнора муш тогава. И В темата за Тесла поредният заядливец си писа, че изобщо не го интересували пазарите, имал имоти, ама пишел да минава времето. Ама и той голяма работа го даваше.

Да обсъждаме някакви специализирани фондове и продукти е едно, ама 30 пъти за кажеш аз "инвестирам" в пазара... бас, че за широките фондове и в бг мама пишат. После някой зададе истински въпрос .... И настава тишина. Разните художници се шмугват под масата или пуснат цитатче, линкче....
    Само искам да кажа че нивото в Бгмама е в пъти по-високо от това тук.

Коментар

• Първоначално изпратено от pantaleev Разгледай мнение

Той @Д.Петков написа, че е взел не аз.

И чак пък безплатни пари. С данъците сме си ги изплатили многократно тези 'помощи' ( които са повече от смешни на фона на цените ). Иначе по мое мнение нещата трябва да станат по-груби на борсата за да одобрят следващите стимули. За сега само с обещания и приказки се разминаха нещата покрай GME трусовете. Ама нещата само ще загрубряват занапред.
      Малко отклонение, ама си заслужава да напомня. За стандарта на живот в САЩ данъкът го плаща останалия свят, а не американците. Та и "стимулите" от нас идват. Сега тука като спрем разни потоци, ще допринесем и за спада на безработните в САЩ.

~~~

иначе... Сега разбирам защо толкова омраза към "ритейла" в този форум. Дълго се чудех какво точно значи тази дума, а то се оказа "човек, който печели на борсата". Според Oxford dictionary

the equity strategy team at Goldman Sachs highlighted that since the March 2020 low, retail investors have outperformed both the broader market as well as hedge fund investors. And handily.

“A basket of retail favorites has returned +17% YTD and +179% since the March 2020 low, outperforming both the S&P 500 (+72%) and our Hedge Fund VIP list of the most popular hedge fund long positions (+106%),” Kostin writes.
      затуй бил тоз зор да набухат "ритейла" в пасивни шитове. Да разбере накрая, че не бива да печели толкова. Отразява се на психиката на финансово грамотния неритейл, който може с гръцки букви да обясни, защо не му се получава и как 100% печалба не се брои, ако не е risk adjusted
      Last edited by terziеv; 05.02.2021, 10:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение

pantaleev не го брой - в америка им дават безплатни пари.
        Той @Д.Петков написа, че е взел не аз.

И чак пък безплатни пари. С данъците сме си ги изплатили многократно тези 'помощи' ( които са повече от смешни на фона на цените ). Иначе по мое мнение нещата трябва да станат по-груби на борсата за да одобрят следващите стимули. За сега само с обещания и приказки се разминаха нещата покрай GME трусовете. Ама нещата само ще загрубряват занапред.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
          Сериозно ли и в този форум има хора, които продължават да се набутват с тази шитня (GME) ??? Какво ви прави впечатление на следната графика. Ако аз я разбирам правилно, значи народът наистина е МНОО наивен.
          pantaleev не го брой - в америка им дават безплатни пари.

Коментар

• Сериозно ли и в този форум има хора, които продължават да се набутват с тази шитня (GME) ??? Какво ви прави впечатление на следната графика. Ако аз я разбирам правилно, значи народът наистина е МНОО наивен.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
              Имам конкретен въпрос. Какво става, когато си напазарувал опции за продукт, който по принцип не можеш да притежаваш ЕС, и които утре ще са ITM?
              Някъде четох, че на падежа ще ти пришият актива, без значение че нямаш право да го притежаваш в ЕС, но не знам от личен опит. Дано да сподели някой на който му се е случвало реално.

Коментар

• ПЛЯМПАЧИ . ТАЗИ ГОДИНА ВИ СЕ РАЗМИНА . САТАНЯРА ВИ ДАДЕ МАЛКО ВЪЗДУХ . АМА ЦЕНАТА ДЕТО ЩЕ ПЛАТИТИТЕ ЩЕ Е ПО СОЛЕНА . НАЛИ СЕ СЕЩАТЕ . ВСИЧКО ВИ СЕ ПИШЕ НА СМЕТКАТА . ХЯХЯХЯХЯХЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

Индексите катерят тея падат, от къв зор влизаш. Стоп има ли, тук цента може да стане едноцифрена . Тук пазара си е мечи , тая работа нема да се повтори.
                  Няма стоп, това са 10 мижави акцийки, и 100% загуба (при фалит) ми е през абажура. Технически трябва пак да се качи до $150, но тука е напълно откачена работата и може да отнеме месеци. Трябва да има втора вълна, макар и слаба. Това казват звездите, освен ако не са объркани със сателитите на Мъск
                  Last edited by Д.Петков; 05.02.2021, 00:27.

Коментар

• НАКУПИХТЕ ЛИ АМЕРИКАНСКИТЕ БОКЛУЦИ .

СЦЕНАРИЯТ ОТ МИНАЛАТА ГОДИНА ЩЕ СЕ ПОВТОРИ .

ТОЗИ ПЪТ ОБАЧЕ НЯМА ДА ИМА КУРРРРРРРРЕКЦИИ. ХЯХЯХЯЯХЯХЯХЯЯЯЯЯЯЯЯ

Коментар

• Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнение
                      Припомнете ми какви бяха правилата на дядо Бъфет (някой беше споменал по-долу)
                      Politicians are cheaper than puts.

Коментар

• Припомнете ми какви бяха правилата на дядо Бъфет (някой беше споменал по-долу)

Коментар

• Имам конкретен въпрос. Какво става, когато си напазарувал опции за продукт, който по принцип не можеш да притежаваш ЕС, и които утре ще са ITM?

Коментар

• Хубавото е, че поне играчите се уважават в този подраздел и дори да спорят не се обиждат. Нивото е много по-високо от ония маймуни с недвижимите имоти (имотите не са лоша инвестиция - на подходящото място в подходящото време. Просто ония там са нямам думи!). За това и се включвам от време на време. Така че респект. Да уважаваш колегата е много важно - все пак на борсата играем срещу други хора.
                            The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                            не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение

Аз току що купих 10 акции на $68.25. От тия нива вече бива.

Няколко пъти тука давах идея за OTC: MJNA (Medical Marijuana Inc), днеска излетяха накрая. Добро лапане беше, на печелившите честито!
                              Лека и доходна!
                              Честито, аз опитах, ама... Беше ме срам да си призная оня ден, че опитах да купя, но се оказа, че нямам права. Странно, защото съм пазарувал Otc преди.

събев, сядай си на задния ред и гледай мача.
                              Last edited by terziеv; 04.02.2021, 20:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение

Аз току що купих 10 акции на $68.25. От тия нива вече бива.

Няколко пъти тука давах идея за OTC: MJNA (Medical Marijuana Inc), днеска излетяха накрая. Добро лапане беше, на печелившите честито!
                                Лека и доходна!
                                Индексите катерят тея падат, от къв зор влизаш. Стоп има ли, тук цента може да стане едноцифрена . Тук пазара си е мечи , тая работа нема да се повтори.
                                Last edited by Todor Sabev; 04.02.2021, 20:30.

Коментар

Working...
                                X