IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение


    1. Но тук има нови четящи и пишещи и някой може да се подлъже да шорти както примера с Епъл за петдесет цента и както се препоръчва без стоп . И поне 50 цента са му малко ще дигне бройката и ще се увлече и си вика аз наблюдавам пазара ако има нещо ще затворя.

    ----

    2. Според мен Путовете са подходящи инструменти за шортене, там няма да се притесняваш че стопа ще ти бъде ударен непрестанно пък ако шортнеш пазара при свръх купен и после сгъне, тогава риск печалба е в изключително в твоя полза и може да надхвърли 10 пъти.
    1. Ми не. Новите четящи, ако са нови и в търговията, няма как да шортят. Погледни пак изискванията и ограниченията. Пък и се предполага, че тук не сме бгмама. Да криеш финансова информация, по същество да заблуждаваш, защото някой може да използва нещо погрешно е не само несъстоятелно, но направо смешно. То по тубата всяка втора реклама е на Торото!

    2. Питах няколко пъти конкретно за путовете. Не еба да ми отговориш. Очевидно си навътре, а аз не се справям. Можеш ли да ми посочиш примерна компания с изгодни според теб путове? Конкретен страйк и конкретна премия? От два месеца се занимавам с опции и от моите акции всички путове са на невероятни цени и абсолютно не виждам да си заслужават. Освен някакви съвсем далечни OTM за небивали армагедони.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
      1. Това е тотално жълта новина, който "бизнес" медиите постоянно пускат, защото и те търсят нещо сензационно. Но всъщност и с ваксина и без ваксина и с баба ми и без баба ми, света върви в една посока, технологичната.

      Каквито и жълти статии да ми пращаш, това си остават жълти статии.


      Мога да ти кажа, че такива жълти статии в "бизнес" медии, дори не мога да ги чета. Просто не стават за четене. Ако бяха на хартия
      ....
      2. Напротив на пазара ЕЖЕДНЕВНО СТАВАТ ТАКИВА НЕЩА
      ...

      3. Технологиите?
      Още ли не вярваш в технологииите?

      Технологиите рулират и ще рулират винаги.
      А това че един ден ръсел качил със 7% а другите по-малки, ще кажа само едно, подскока на умрялата котка, защото смал кап е умряла котка.



      И ти ми обясняваш, че олд икономи ще рулира? Че има ли някога това да се е случвало?
      1. Марияне, по принцип съм съгласен с теб. Ама нали баш инвестора сте първи дружки с Блумберг? Ти жълт журналист ли си?

      2. Нъц, ежедневно не. Аз търгувам от близо година и досега такава ситуация не се е случвала. МОМците да изядат чак толкова яко дървото не помня. Вие сте по историческите симулации, вие кажете кога е било за последно. (аз не ги признавам)

      3. За Ръсел показвах резултатите преди два три дни. Отново казваш на черното бяло. Не мога да разбера твоята борба с реалността.

      3.1. Моето лично отношение към технологиите в момента няма значение. На маса мога да обяснявам с дни. Приеми, че съм почти лудит. Борсовият въпрос е друг - В МОМЕНТА, НА ТЕЗИ ЦЕНИ технологиите не смятам, че ще донесат по-добри пари от редица други сектори. Няколко пъти изброявах кои са ми фаворити - газ, финансови, имоти. Повтарям го от месеци. Бях късметлия и се оказах прав. Очевидно това те дразни, но е факт. Утре вече може да не съм прав, но сега сме днес. При цените в петък обаче, само имотите наистина си заслужават.

      Очевидно (май?) имаме различни стилове (ако и досега от теб да не съм прочел нито едно предложение). За мен най-важното нещо е цената на придобиване. На точната цена дори и боклукът е далавера.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

        Шортенето никога не може ти донесе прилична доходност в по обозрим хоризонт спрямо дори обикновеното индексиране.
        Ъъъъ... мне https://www.youtube.com/watch?v=vgqG3ITMv1Q

        и имаше един от "Пършинг", който също горкият е пропуснал да индексира.

        Това са за млрд. сигурен съм, че има хиляди, които направиха десетки милиони точно този понеделник.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
          Убеден съм, че Шункича като цяло или е на малка печалба или на нулата или на малка загуба. Ако беше на голяма загуба до сега да се отказал. Така че нека му признаем поне успеха, че се задържа над водата в дейност, при която повечето ритейлъри губят и то много


          Но тук има нови четящи и пишещи и някой може да се подлъже да шорти както примера с Епъл за петдесет цента и както се препоръчва без стоп . И поне 50 цента са му малко ще дигне бройката и ще се увлече и си вика аз наблюдавам пазара ако има нещо ще затворя.
          И примерно Епъл сключи договор с Пентагона за софтуер изкуствен интелект за управление на дронове. Кво става акцията в рамките на часове скача с примерно 40 долара, нашия човек докът се куми дали да затвори тя вече е 10 - 15 долара на горе , разбира се новини няма и той си мисли че ще върне и не затваря. Но някои имат вътрешна информация и купуват яко но няма нищо в новините а информация идва на другият ден, а нашият приятел е на сериозна загуба.

          1. Освен че да се шорти акция в силен бичи тренд е изключително губещата стратегия . Тя може и да падне но докато стане това ще е поскъпнало многократно и ще и шортенето ще е изяло значителен капитал. Много ядоха дървото с Тесла и то хора с с опит и значителни успехи на борсата.

          2. Риск печалба трябва да е поне минимум от 1 към 3 и 1 към 5 и нагоре. Ако имаш печалба 50 цента при стойността на инструмента 130 долара това е акция и е волатилен инструмент може да скочи или падне с десетки долари в рамките на дена. Така че даже и да сложиш стоп 3- 4 долара пропорцията е обратна. Което е сигурен път към загубата. Отделно както писах акциите са силно волатилен инструмент и при 3-4 долара стоп независимо дали играеш за къси или дълги стопа е много много вероятно да бъде ударен.

          По принцип стопове при търгуване на акции трябва да се избягват. Освен когато акцията е намерила своето дъно а не когато е падаща кама. И тогава би могло да се поставят стопове докато тя катери и това при не токова волатилните акциии и ако не очакваш волатилност доколкото може да предвидиш.
          Според мен Путовете са подходящи инструменти за шортене, там няма да се притесняваш че стопа ще ти бъде ударен непрестанно пък ако шортнеш пазара при свръх купен и после сгъне, тогава риск печалба е в изключително в твоя полза и може да надхвърли 10 пъти.

          Това което забелязва тук че се влиза на пазара по всяко време , а би трябвало когато целия пазар сгъне и индексите се потопят повечко , а и сантимента стане по негативен. Некой виждa сериозно падналa акция и си вика тук ударих коравото без да гледа общият сентимента на пазара, а в това време пазара си катери или е неутрален. И нашият човек потрива доволно ръце, Когато целият пазар сгъне и индексите паднат нашият човек уш купил евтино пък акцията продължава да пада с целия пазар , и още по лошо пазара се възстановява, а акцията на нашия човек неще да отлепи. Тук масово купуват акции които падат докато целият пазар катери или е неутрален . Това е изключително подмамваща стратегия и това което колегите не знаят че това са вече акции в мечи тренд, отиграване на дълги позиции при тях е много много трудно. Ако не верват. да питайте Протрокола и Монти и некой други от темата Дакс. Предупреждавах ги многократно да не барат европейски банки а и накрая се нехедриха и Картичката щот паднала на подаръчна цена от 20 евро докато целия пазар си беше о кей.

          Вероято има още много да се пише как да си опазим капитала, засега Това от мен.

          Хубаво че някой от новите държат значителен кеш от портофейла.

          ПП За да бъда до колкото мога коректен последното което написах не важи за акции от сурвиния сектор както и акции на златодобивни компании. Там работят други корелации с целият пазар.
          Last edited by Todor Sabev; 15.11.2020, 16:19.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
            Срамота. Не ми беше поста 1-2 реда, а цели три абзаца... споко, схванах. Чекам да дойде някой да напише за 50-ти път "щом фризьорки и таксиджии..." и да експлейне как ей сега, за малко, ще изкара пари, пък видиш ли ретейла? ще лузне.

            Явно тука няма проблем да задръстваме с глупости. Чаках Марян или неговите приятели форумните милионери да пуснат това:

            Quant Shock That ‘Never Could Happen’ Hits Wall Street Models

            That revelation spurred the biggest moves ever in Quigley’s $3.9 billion portfolio. While stock benchmarks cheered the news, Wall Street’s most popular styles of quant trading got hit by a historic storm.

            ...

            И типичното обяснение/оправдание на нулевака: Quigley spelled out the odds to clients in a note. As he computed it, the crash in the momentum factor was so rare that writing out the chances of occurrence on any given day required a 16-digit number -- followed by 63 zeroes.

            https://www.bloomberg.com/news/artic...s?srnd=premium

            Колко ли му е тоталът на този? Бас държа, че и той е бил вещ в изобразителното изкуство като Едиота. И колко ли удари от пазара трябва да получи, за да почне да уважава фризьорките и таксиджиите. Ма ме съмнява, че дори да занули, пак ще обяснява, че било 1 на милярд кърък и той не е виновен, не е ръб.
            Виж, това за шока на пазарите от "намирането" на ваксина беше буря в чаша вода. Един приятел ми писа веднага, селл технологични бай смал капс
            Това е тотално жълта новина, който "бизнес" медиите постоянно пускат, защото и те търсят нещо сензационно. Но всъщност и с ваксина и без ваксина и с баба ми и без баба ми, света върви в една посока, технологичната.

            Каквито и жълти статии да ми пращаш, това си остават жълти статии.

            извинявай
            “Events happened that statistically never could happen,” said the chief investment officer of disciplined equities in a telephone interview from St. Petersburg, Florida.
            какъв трябва да е този идиот, за да каже това?
            Напротив на пазара ЕЖЕДНЕВНО СТАВАТ ТАКИВА НЕЩА

            Мога да ти кажа, че такива жълти статии в "бизнес" медии, дори не мога да ги чета. Просто не стават за четене. Ако бяха на хартия щеше да стават за едно нещо..., но онлайн...

            Технологиите?
            Османските турци превземат Балканите и стигат до Виена благодарение на барута и оръдията, които идват от Китай през Индия

            Хуните, те можели да яздят и да стрелят едновременно с лък. Нали се сещаш какво е това спрямо стоящите пешаци римляни с копия

            Още ли не вярваш в технологииите?

            Технологиите рулират и ще рулират винаги.
            А това че един ден ръсел качил със 7% а другите по-малки, ще кажа само едно, подскока на умрялата котка, защото смал кап е умряла котка.

            Понеже работя в интернет компания от 2000 г., през 2006 г. като ми дадоха първия смарт фон, с една пръчица се натискаше, ме побърка и го върнах, сега какво е? Тогава имаше много малко потребители, съдържание и т.н., сега какво е. В последните 2 години ползваме по няколко часа на ден ТикТок, еми това нещо изби рибата. В него е събрано и поднесено по оригинален вид огромно съдържание и бих казал мъдрост. От шеги с Дора Изследователката до Иванчо и Бай Ганьо. За балканските майки, за какво ли не. Мисля, че децата научават повече от тик-ток отколкото от училище. Фейса и Инстаграм са коренно различни. Та ТикТок за 2 г. направи фурор, а го помня като мюзикали каква буза беше.

            И ти ми обясняваш, че олд икономи ще рулира? Че има ли някога това да се е случвало?
            Last edited by mpy_yordanov; 15.11.2020, 13:35.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
              Убеден съм, че Шункича като цяло или е на малка печалба или на нулата или на малка загуба. Ако беше на голяма загуба до сега да се отказал. Така че нека му признаем поне успеха, че се задържа над водата в дейност, при която повечето ритейлъри губят и то много

              може да е на голяма загуба и да си мисли, че ще я избие ... Ако не е, сигурно скоро ще стане, като знам възможностите му

              Коментар


              • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

                Шортенето никога не може ти донесе прилична доходност в по обозрим хоризонт спрямо дори обикновеното индексиране.
                Историята на пазарите многократно го е доказала.
                Дори и баш майсторите измежду тия 0.01% които го умеят доста често отнасят хурката.
                Да не говорим за RR.
                За мен има само ограничена стойност ако решиш да хеджираш някои по дълги позиции.
                +1

                Коментар


                • Убеден съм, че Шункича като цяло или е на малка печалба или на нулата или на малка загуба. Ако беше на голяма загуба до сега да се отказал. Така че нека му признаем поне успеха, че се задържа над водата в дейност, при която повечето ритейлъри губят и то много

                  Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
                  Не слагаш стопове и играеш къси на балоняка Епъл за педесет стинки печалба и всеква друга бърза спекула.
                  И кво викаш, наблюдението и усещането на пазара те предпазва.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от pantaleev Разгледай мнение
                    Т

                    П.С. Ако някой въобще се интересува от мнението на новобранец, който реално търгува на американската борса. Аз имам супер малко опит с по-голяма сума на борсата, но петъка покрай Ташунковите идеи и аз шортнах Епъла (доходност около 0.4% за 4 часа, естествено с сума само около 3% от цялото портфолио). Харесва ми идеята за момента да се държи кеш основно и ако има шанс и за 0.1% на ден, защо да не го ползваш. А и може да си шортиш и акция, която така или иначе би си купил в случай, че нещата отидат на зле . Може би произтича от идеята, че аз като цяло не вярвам на пазара в момента (предвид политическа,икономическа ситуация, а и този вирус) и смятам, че е супер набалончен и се получава хем сърби хем боли. Никой не може да ме убеди, че това е нормално:
                    Шортенето никога не може ти донесе прилична доходност в по обозрим хоризонт спрямо дори обикновеното индексиране.
                    Историята на пазарите многократно го е доказала.
                    Дори и баш майсторите измежду тия 0.01% които го умеят доста често отнасят хурката.
                    Да не говорим за RR.
                    За мен има само ограничена стойност ако решиш да хеджираш някои по дълги позиции.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от pantaleev Разгледай мнение
                      Има няма 10-15 човека пишат в тази тема/форум ... и то хора с много над средното интелектуално ниво
                      Тука не си много прав. Подценяваш средното ниво.

                      Заяждането е от скука и баш ниско интелектуално ниво. Ето, ти правиш нещо. Хубаво/лошо, но правиш. Съответно можеш да споделиш конкретно преживяване, опит, идея... дори да попиташ нещо, което не ти е съвсем ясно, но искаш да научиш.

                      Какво обаче може да сподели Мунчо с 5те търговии за годината? Или Мариян, който е с 0? Да не забравяме, че сме в борсова тема. Какво им остава, ако искат да участват? Да копират чужди мнения отнякъде или да злобеят под форумните постове.

                      За това не е виновен народ, държава, киша или гриша, а конкретни никове и липсата на адекватна модерация. Ако Мунчо и Ватников вярно са едно и също лице, всяка надежда е напразна. Вторият съсипа всяка дискусия под статиите, нс първия му гледаме тук сеира.

                      Коментар


                      • То не му е мястото на това тука, обаче не мога да се сдържа да не го кажа. Ако човек погледне този форум, веднага добива представа защо България е в положението в което е. Има няма 10-15 човека пишат в тази тема/форум ... и то хора с много над средното интелектуално ниво .. и общо взето в темата са основно дразги и заяждане. То хубаво да има спорт-на злоба, ама чак пък толкова. Не знам дали има друг такъв народ като нашия.

                        Съжалявам за отклонението, обаче просто е жалко на какво прилича темата.

                        П.С. Ако някой въобще се интересува от мнението на новобранец, който реално търгува на американската борса. Аз имам супер малко опит с по-голяма сума на борсата, но петъка покрай Ташунковите идеи и аз шортнах Епъла (доходност около 0.4% за 4 часа, естествено с сума само около 3% от цялото портфолио). Харесва ми идеята за момента да се държи кеш основно и ако има шанс и за 0.1% на ден, защо да не го ползваш. А и може да си шортиш и акция, която така или иначе би си купил в случай, че нещата отидат на зле . Може би произтича от идеята, че аз като цяло не вярвам на пазара в момента (предвид политическа,икономическа ситуация, а и този вирус) и смятам, че е супер набалончен и се получава хем сърби хем боли. Никой не може да ме убеди, че това е нормално:

                        So far in 2020, NIO has sold 10,429 cars, up 68% from the same period last year (Mkt cap 60.70B)
                        Toyota - 2019 - sold 10.7 million cars ( Mkt cap 233.31B )

                        Но пък и за момента няма друга алтернатива къде да ходят парите така, че играем и се пазим до колкото можем и кой както му пасва на характера/вижданията.

                        Доходност от 23 Септември, когато влязох с по-голяма сума е 10.2%, което за голяма изненада на професионалистите и многознайковците е много близко до sp500. В момента държа 49% кеш.
                        Last edited by pantaleev; 15.11.2020, 01:58.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

                          Не слагаш стопове и играеш къси на балоняка Епъл за педесет стинки печалба и всека друга бърза спекула.
                          И кво викаш, наблюдението усещането на пазара те предпазва.
                          Tи на ден колко печалба правиш? А на година?

                          И изобщо каква е целта на тази пръдня, дето я изпусна? Въпрос няма, съвет няма, споделяне на опит няма?

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение

                            Стопове слагам само когато по някаква причина нямам възможност да гледам пазара.Иначе аз го наблюдавам през цялата търговия и на момента го усещам къде ми е входа и къде изхода.Понякога в рамките на 1 час сменя няколко пъти посоката и ако не го следя няма как да хвана диапазона в който да завъртя бързата спекула.Има дни в които до отваряне на редовната сесия съм изкарал 200-300 $ кеширани и мога да приключвам за деня,но на мен ми е интересно колко максимум може да направя и затова продължавам да играя.Както казват апетита идва с яденето .
                            Не слагаш стопове и играеш къси на балоняка Епъл за педесет стинки печалба и всеква друга бърза спекула.
                            И кво викаш, наблюдението и усещането на пазара те предпазва.
                            Last edited by Todor Sabev; 14.11.2020, 22:45.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                              Като търгуваш, слагаш ли предварително profit taker и стопове, или го караш на усет?
                              Стопове слагам само когато по някаква причина нямам възможност да гледам пазара.Иначе аз го наблюдавам през цялата търговия и на момента го усещам къде ми е входа и къде изхода.Понякога в рамките на 1 час сменя няколко пъти посоката и ако не го следя няма как да хвана диапазона в който да завъртя бързата спекула.Има дни в които до отваряне на редовната сесия съм изкарал 200-300 $ кеширани и мога да приключвам за деня,но на мен ми е интересно колко максимум може да направя и затова продължавам да играя.Както казват апетита идва с яденето .

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                                Срамота. Не ми беше поста 1-2 реда, а цели три абзаца... споко, схванах. Чекам да дойде някой да напише за 50-ти път "щом фризьорки и таксиджии..." и да експлейне как ей сега, за малко, ще изкара пари, пък видиш ли ретейла? ще лузне.

                                Явно тука няма проблем да задръстваме с глупости. Чаках Марян или неговите приятели форумните милионери да пуснат това:

                                Quant Shock That ‘Never Could Happen’ Hits Wall Street Models

                                That revelation spurred the biggest moves ever in Quigley’s $3.9 billion portfolio. While stock benchmarks cheered the news, Wall Street’s most popular styles of quant trading got hit by a historic storm.

                                ...

                                И типичното обяснение/оправдание на нулевака: Quigley spelled out the odds to clients in a note. As he computed it, the crash in the momentum factor was so rare that writing out the chances of occurrence on any given day required a 16-digit number -- followed by 63 zeroes.

                                https://www.bloomberg.com/news/artic...s?srnd=premium

                                Колко ли му е тоталът на този? Бас държа, че и той е бил вещ в изобразителното изкуство като Едиота. И колко ли удари от пазара трябва да получи, за да почне да уважава фризьорките и таксиджиите. Ма ме съмнява, че дори да занули, пак ще обяснява, че било 1 на милярд кърък и той не е виновен, не е ръб.
                                Това сега сериозно ли го пусна, 3 и 8 стандартни отклонения? Че март имаше дни с 15-20 сигми, при това преди фризьорките и таксиджиите да налазят пазара. След като обаче вече са тук не е лошо в паузите между двама клиенти да прочетат малко за разликите между извадка и популация

                                Коментар

                                Working...
                                X