IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
    Аз съм завършила МЕИ-то. Мислиш ли че някакви опции може да ме уплашат? Опциите като ги схванеш после са само врътки. Просто при мен проблемът е друг и опциите не са ми опция. Това което исках да кажа е, че който не е запознат с финансовите инструменти за хеджиране най-добре да не се занимава с акции като GME, освен ако не е сигурен в късмета си.
    Глупости. Понеже беше "сигурна" в Нио. Когато пищях за тях и обяснявах защо, мунчовците тука обясняваха как ще фалира. После същиге обясняваха, че да удвоиш било резил. Нио беше в абсолютната ситуация, в каквато е gme.

Коментар

• Първоначално изпратено от top Разгледай мнение

Благодаря на Иветка и на Мариян за полезната дискусия. Продължавайте все така и още успехи на борсите.
      мен ме е страх да продавам опции дори при висока волатилност и затова купувам от време на време само out of the money.
      Що, бре човек? Ако следиш някоя компания и си имаш подходяща за теб цена на вход... защо да не продадеш пут. Все едно лимитирана поръчка правиш. С ъщото с продажбата на колове - имаш цена, на която би продал. Защо да не вземеш нещо отгоре. И с акцията можеш да се вътриш по същия начин, освен ако не си залепен за екрана.
      ......

Иветке, тази стратегия с atm колци не ми се струва добър вариант за сегашния пазар. То всичко лети, после има да го гониш. Аз от такива тънки сметки се научих да не шиткам колци за цялата позиция на акция, която по принцип искам да имам.

А Не знам дали си чела предните страници, ама имаше хора, които агитираха във форума нарочно!Ь да се пишат неверни неща, защото иначе някой начинаещ можел да загуби пари. За някои хора най-дразнещо на света е да видят как друг успява.

А джурталиста с "екзекюшъна" кърти. Вече ясно кой пише за "фабричната активност" в Китай.

Коментар

• Аз съм завършила МЕИ-то. Мислиш ли че някакви опции може да ме уплашат? Опциите като ги схванеш после са само врътки. Просто при мен проблемът е друг и опциите не са ми опция. Това което исках да кажа е, че който не е запознат с финансовите инструменти за хеджиране най-добре да не се занимава с акции като GME, освен ако не е сигурен в късмета си.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivetka Разгледай мнение

Като цяло съм съгласна.

Две неща:

1. Много по-добре е да гледаш седмичните опции за ГМЕ. Същата стратегия ще донесе значително по-голяма доходност ако я осъществиш 4 пъти дотогава (всяка седмица) вместо само един. Освен това при по-късите си по-гъвкав и можеш да реагираш по-адекватно мърдайки страйка според пазарната цена.

2. Когато IV е на толкова високи нива, много по-добре е да продаваш опции. Непременно волатилността ще падне и тогава ще стане IV crush цените на всички опции ще паднат без значение къде е цената на underlyingа в този момент. Например мин. седмица Мартенския пут страйк 20 струваше $4, акцията падна към 70% и вместо пута да печата пари, той разко поевтиня и сега по спомен е към $2.5.
          Благодаря на Иветка и на Мариян за полезната дискусия. Продължавайте все така и още успехи на борсите.
          мен ме е страх да продавам опции дори при висока волатилност и затова купувам от време на време само out of the money.

Коментар

Като цяло съм съгласна.

Две неща:

1. Много по-добре е да гледаш седмичните опции за ГМЕ. Същата стратегия ще донесе значително по-голяма доходност ако я осъществиш 4 пъти дотогава (всяка седмица) вместо само един. Освен това при по-късите си по-гъвкав и можеш да реагираш по-адекватно мърдайки страйка според пазарната цена.

2. Когато IV е на толкова високи нива, много по-добре е да продаваш опции. Непременно волатилността ще падне и тогава ще стане IV crush цените на всички опции ще паднат без значение къде е цената на underlyingа в този момент. Например мин. седмица Мартенския пут страйк 20 струваше $4, акцията падна към 70% и вместо пута да печата пари, той разко поевтиня и сега по спомен е към $2.5.
            това което казваш е абсолютно вярно
            какъв ти е тотала от таз луда работа -опциите?

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение

опциите не са толкова страшни, колкото си мислиш, ако не прекалиш
              в случая Иветка ги ползва доста умно
              примерно GME е на 53,5, но тя иска да купи на 30,ако падне дотам
              сега гледам опшън чейна
              https://finance.yahoo.com/quote/GME/...&straddle=true
              с експарейшън на 19 март 2021 г., което е към месец и малко
              На страйк 30 путовете струват по около 7 долара
              значи Иветка прибира 7 долара като ги продава
              ако до месец и малко ГМЕ остане над 30 долара Иветка си остава със 7 долара в джоба
              ако падне до 30 (особено на 19 март), тогава брокера й ги дава и на 22 март се събужда дълга в GME купени реално на 23 (30-7) Имаи такси за покупка на опции, за екзекюшън и т.н.

Има и гадни номера разбира се
              Примерно ако сега веднага ГМЕ падне на 30 долара, това което е продала на 7 , веднага ще отиде на 19 долара и тя ще е загубила текущо 12 долара
              в този момент ще трябва да хеджира като продаде на 30 долара самата акция
              но после ако тя скочи обратно на 50 долара, ще губи от продадените акции 20 долара, а от продадените путовете ще спечели 7 и ще е на минус 13 долара. това е развитие преди 19 март

Идеалният вариант е цената да завърши на 31 долара на 19 март, за да спечели 7-те долара и да бяга
              Друг идеален вариант е да завърши на 29 долара на 19-ти март, Иветка да е напред с 6 долара и на 22-ри да отвори обратно на 50 долара и да е напред с още 20 долара. Но ако на 22-ри отиде на 20 долара ще яде бахур от 10 долара.

С две думи. "НЕмам" думи колко е шантаво с опциите. Можеш да се "увътриш" колкото си искаш.
              Да продаваш путове е хитро, но само донякъде. Прибираш премията прибираш, но не си в пазара и не печелиш когато е бичи. А стане ли мечи може бързо да пиеш студена вода като влезеш когато почва да ходи надолу.

Въобще това са активни стратегии, които искат много много риск мениджмънт (да знаеш колко от акаунта да рискуваш) и фалита е на небосклона. Защото сривовете по правило са отвесни. При волатилност има да ти белеят косите.

И отново идваме на големите риби. Те виждат интереса и знаят къде да заведат цените, за да направят маржин колове на цацатата и да й оберат парите.

Личното ми мнение е че опции трябва да се купуват, а не да се продават. Примерно ако знаеш че някоя акция ще качи 200% след 6 месеца и вземеш колове извън пари на 100% от текущата цена с дата експарейшън след 1 година. И то в период на слаба волатилност (тоест евтини). Ще направиш пари. Който е взел Колове на тесла при ръста с 10 пъти на акцията може да е направил лесно 1 000 пъти, но тук е великата дума АКО.

С две думи.
              опциите са атомна бомба, те са силно радиоактивни, с тях трябва да се внимава, скритите рискове са много, големите риби тука шетат, автоматичната търговия точно това търси, къде народа се е наредил и го удря

Всъщност като пиша това не изключвам да съм объркал нещо в хеджирането на позициите, а често има хеджиране на хеджиране на хежирането на хеджирането на хеджирането и накрая мармалад

Тук грешката бай вместо сел е много скъпа, защото спреда често е 10% и както писа Терзиев че объркал и платил 2 комисиони, всъщност е платил 2 комисиони + СПРЕД, а спреда при опциите кърти. Те маркетмейкърите от него само правят яки кинти. С яки компютри. Примерно продават на 7 купуват на 6,3. Само машините трябва да им следят риска и да ги хеджират спрямо цената на акцията. Просто им виж спредовете на опциите и ще се застреляш.

Базука насочена към крака ти
              Като цяло съм съгласна.

Две неща:

2. Когато IV е на толкова високи нива, много по-добре е да продаваш опции. Непременно волатилността ще падне и тогава ще стане IV crush - цените на всички опции ще паднат без значение къде е цената на underlyingа в този момент. Например мин. седмица Мартенския пут страйк 20 струваше $4, акцията падна към 70% и вместо пута да печата пари, той загуби 30% и сега е $3. Аз съм къса на голям брой от тези и не се оплаквам
              Last edited by Ivetka; 05.02.2021, 13:35.

Коментар

Въпреки целия хейт, моята цел да публикувам тук е да помагам на хората, които знаят по-малко. Много ще се радвам ако някой научи нещо от мен и още повече ако впоследствие успее да изкара пари от това.
                Дано и аз да науча нещо от друг съфорумец защото само така можем да вървим напред.
                Всички сме българи и трябва да се подкрепяме защото успехът на един косвено е успех на всеки от нас. Само финансово независими хора могат да дърпат страната ни напред.
                Благодаря, аз научих нещо от теб . Успех!

Коментар

ти си образована и ги разбираш игрите с опции.
                  опциите не са толкова страшни, колкото си мислиш, ако не прекалиш
                  в случая Иветка ги ползва доста умно
                  примерно GME е на 53,5, но тя иска да купи на 30,ако падне дотам
                  сега гледам опшън чейна
                  https://finance.yahoo.com/quote/GME/...&straddle=true
                  с експарейшън на 19 март 2021 г., което е към месец и малко
                  На страйк 30 путовете струват по около 7 долара
                  значи Иветка прибира 7 долара като ги продава
                  ако до месец и малко ГМЕ остане над 30 долара Иветка си остава със 7 долара в джоба
                  ако падне до 30 (особено на 19 март), тогава брокера й ги дава и на 22 март се събужда дълга в GME купени реално на 23 (30-7) Имаи такси за покупка на опции, за екзекюшън и т.н.

Има и гадни номера разбира се
                  Примерно ако сега веднага ГМЕ падне на 30 долара, това което е продала на 7 , веднага ще отиде на 19 долара и тя ще е загубила текущо 12 долара
                  в този момент ще трябва да хеджира като продаде на 30 долара самата акция
                  но после ако тя скочи обратно на 50 долара, ще губи от продадените акции 20 долара, а от продадените путовете ще спечели 7 и ще е на минус 13 долара. това е развитие преди 19 март

Идеалният вариант е цената да завърши на 31 долара на 19 март, за да спечели 7-те долара и да бяга
                  Друг идеален вариант е да завърши на 29 долара на 19-ти март, Иветка да е напред с 6 долара и на 22-ри да отвори обратно на 50 долара и да е напред с още 20 долара. Но ако на 22-ри отиде на 20 долара ще яде бахур от 10 долара.

С две думи. "НЕмам" думи колко е шантаво с опциите. Можеш да се "увътриш" колкото си искаш.
                  Да продаваш путове е хитро, но само донякъде. Прибираш премията прибираш, но не си в пазара и не печелиш когато е бичи. А стане ли мечи може бързо да пиеш студена вода като влезеш когато почва да ходи надолу.

Въобще това са активни стратегии, които искат много много риск мениджмънт (да знаеш колко от акаунта да рискуваш) и фалита е на небосклона. Защото сривовете по правило са отвесни. При волатилност има да ти белеят косите.

И отново идваме на големите риби. Те виждат интереса и знаят къде да заведат цените, за да направят маржин колове на цацатата и да й оберат парите.

Личното ми мнение е че опции трябва да се купуват, а не да се продават. Примерно ако знаеш че някоя акция ще качи 200% след 6 месеца и вземеш колове извън пари на 100% от текущата цена с дата експарейшън след 1 година. И то в период на слаба волатилност (тоест евтини). Ще направиш пари. Който е взел Колове на тесла при ръста с 10 пъти на акцията може да е направил лесно 1 000 пъти, но тук е великата дума АКО.

С две думи.
                  опциите са атомна бомба, те са силно радиоактивни, с тях трябва да се внимава, скритите рискове са много, големите риби тука шетат, автоматичната търговия точно това търси, къде народа се е наредил и го удря

Всъщност като пиша това не изключвам да съм объркал нещо в хеджирането на позициите, а често има хеджиране на хеджиране на хежирането на хеджирането на хеджирането и накрая мармалад

Тук грешката бай вместо сел е много скъпа, защото спреда често е 10% и както писа Терзиев че объркал и платил 2 комисиони, всъщност е платил 2 комисиони + СПРЕД, а спреда при опциите кърти. Те маркетмейкърите от него само правят яки кинти. С яки компютри. Примерно продават на 7 купуват на 6,3. Само машините трябва да им следят риска и да ги хеджират спрямо цената на акцията. Просто им виж спредовете на опциите и ще се застреляш.

Базука насочена към крака ти

Коментар

ти си образована и ги разбираш игрите с опции. За теб има смисъл защото може да се възползваш от всяко положение и движение на курса във всяка посока. Аз не ги разбирам, нямам никаква финансова грамотност и даже не мога да си издържа теста при брокера за да получа разрешение да търгувам опции. Имам си здравословни причини да не мога и да съм толкова умна както бях преди години. Така че трябва да се задоволя само с търговия на акции. В моя случай да купувам GME не е добър вариант. Освен това ти се опаричи и сега ги купуваш що годе евтино. А много хора средната им цена е над 100 долара и са на здрав минус. Ако не могат да компенсират с игри с опции и шортове изобщо не е добра идея да ги подвеждаш да държат GME блокирайки си пари, които могат по други начини да умножават.
                    Не давам никакви препоръки на никого да търгува, още по-малко пък подвеждам когото и да било за нещо.
                    Споделям възможности, които намирам интересни и стоя зад думите си и по-важното е че и парите ми са там, където казвам.

Въпреки целия хейт, моята цел да публикувам тук е да помагам на хората, които знаят по-малко. Много ще се радвам ако някой научи нещо от мен и още повече ако впоследствие успее да изкара пари от това.
                    Дано и аз да науча нещо от друг съфорумец защото само така можем да вървим напред.
                    Всички сме българи и трябва да се подкрепяме защото успехът на един косвено е успех на всеки от нас. Само финансово независими хора могат да дърпат страната ни напред.

Аман от подчинено население, свеждащо глава за едната чиновническа заплатка!
                    Last edited by Ivetka; 05.02.2021, 13:24.

Коментар

Това е толкова нелепо, че чак е сладко

Аз купих вчера малко ГМЕ и започвам пак да изграждам позиция. Потенциалът за мен е огромен и ако RC и екип успеят да execute-нат, ще гледаме пак трицифрени стойности.
                      Онзи ден излезе новина че са привлекли бивш шеф в AWS за CTO. Отделно Chief customer care officer на Chewy се присъединява на подобна позиция в GME.

Това, което много ме учудва е че не пуснаха акции когато скуиза беше в разгара си. Искаше ми се да го направят и да наберат кеш за придобивания в стрийминга и е-спортс. Предполагам са имали добра причина да не го направят и се надявам да следващия earnings call да повдигнат темата.

За мен в момента е привлекателно да се продават cash secured puts със страйкове 30-40, така че ако върне дотам да ви асайнат акции. Ако пък не падне, да се усвоят тлъстите премии.

Друг вариант, който лично аз търгувам, е да купя акции и веднага издавам covered call на съшия страйк. Например ако днес се купят акции на $53 и селвам седмичен кол страйк 55 за $12. Ако скочи над 55 си ми взимат акциите и си прибирам премията, а ако е под $55, акциите ми остават и заради премията цената ми е $41, на която съм повече от хепи да ги държа, но това няма да ме спре следващата седмица да продам нов ATM call и така...

Не е препоръка за покупка/продажба, а просто интересни факти забелязани от мен.
                      ти си образована и ги разбираш игрите с опции. За теб има смисъл защото може да се възползваш от всяко положение и движение на курса във всяка посока. Аз не ги разбирам, нямам никаква финансова грамотност и даже не мога да си издържа теста при брокера за да получа разрешение да търгувам опции. Имам си здравословни причини да не мога и да съм толкова умна както бях преди години. Така че трябва да се задоволя само с търговия на акции. В моя случай да купувам GME не е добър вариант. Освен това ти се опаричи и сега ги купуваш що годе евтино. А много хора средната им цена е над 100 долара и са на здрав минус. Ако не могат да компенсират с игри с опции и шортове изобщо не е добра идея да ги подвеждаш да държат GME блокирайки си пари, които могат по други начини да умножават.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Ей, ама си по женка от женките.
                        При най-ниското ниво на курсовете най-твърдите имат акциите, а най-треперещите парите, във върха на бума най-коравите са с парите, а треперещите държат акциите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

Само искам да кажа ,че който много си е повервал пазара ще му прибере паричките.
                          Ей, ама си по женка от женките.

Коментар

Само искам да кажа че нивото в Бгмама е в пъти по-високо от това тук.
                            Само искам да кажа ,че който много си е повервал пазара ще му прибере паричките.

Коментар

Аз купих вчера малко ГМЕ и започвам пак да изграждам позиция. Потенциалът за мен е огромен и ако RC и екип успеят да execute-нат, ще гледаме пак трицифрени стойности.
                              Онзи ден излезе новина че са привлекли бивш шеф в AWS за CTO. Отделно Chief customer care officer на Chewy се присъединява на подобна позиция в GME.

За мен в момента е привлекателно да се продават cash secured puts със страйкове 30-40, така че ако върне дотам да ви асайнат акции. Ако пък не падне, да се усвоят тлъстите премии

Не е препоръка за покупка/продажба, а просто интересни факти забелязан от мен.
                              Путовете оня ден, кога беше по 90, бяха в пъти по скъпи. Аномалии някакви. Според мен имаше доста хора, които в бързината са въвеждали погрешни числа - аз съм го правил поне. Тогава колко със страйк по 5 и по 10 наляяяяяях. Чак ме хваща шубе, че ако стане уй, може да ме удари марджина. По 30~40... ми е малко рисково, а за 1~2 пута не ми се играе. Но да, ако някой е решил да влиза на порции, луд да не играе с путове

... како, аз се уча, не бъди зла. До преди година нямах идея какво е пут. Мислех, че е млъсна дума
                              Last edited by terziеv; 05.02.2021, 11:25.

Коментар

Сериозно ли и в този форум има хора, които продължават да се набутват с тази шитня (GME) ??? Какво ви прави впечатление на следната графика. Ако аз я разбирам правилно, значи народът наистина е МНОО наивен.

Това, което много ме учудва е че не пуснаха акции когато скуиза беше в разгара си. Искаше ми се да го направят и да наберат кеш за придобивания в стрийминга и е-спортс. Предполагам са имали добра причина да не го направят и се надявам да следващия earnings call да повдигнат темата.

За мен в момента е привлекателно да се продават cash secured puts със страйкове 30-40, така че ако върне дотам да ви асайнат акции. Ако пък не падне, да се усвоят тлъстите премии.

Друг вариант, който лично аз търгувам, е да купя акции и веднага издавам covered call на съшия страйк. Например ако днес се купят акции на $53 и селвам седмичен кол страйк 55 за $12. Ако скочи над 55 си ми взимат акциите и си прибирам премията, а ако е под $55, акциите ми остават и заради премията цената ми е $41, на която съм повече от хепи да ги държа, но това няма да ме спре следващата седмица да продам нов ATM call и така...

Не е препоръка за покупка/продажба, а просто интересни факти забелязани от мен.
                                Last edited by Ivetka; 05.02.2021, 11:37.

Коментар

Working...
                                X