IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

    Хайде стига папагалствате от умни сайтове. Просто не е вярно. Това "правило" важи в 1/3 от случаите. Изключително рядко движението отговаря на сумата от дивидента. Ташунко да ти каже какво прави с ET.

    Българската ставка е 5%. (добавка: ставка за дивидента, а капиталовата е 10%)

    Опциите не ти дават дивидент.
    Оффф говори ми за дивидента на ЕТ.Так как ги одрах август не е истина.Бях намислил една схема в която не бях сигурен дали ще проработи,обаче всичко стана по план и прибрах тлъста печалба.Чаках ги с нетърпение сега ноември за новия дивидент но те го намалиха и се отказах.В момента не ги търгувам.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение

      и тотала за месеца е?
      и от 1 януари е ?
      47k
      7k

      Коментар


      • Срамота. Не ми беше поста 1-2 реда, а цели три абзаца... споко, схванах. Чекам да дойде някой да напише за 50-ти път "щом фризьорки и таксиджии..." и да експлейне как ей сега, за малко, ще изкара пари, пък видиш ли ретейла? ще лузне.

        Явно тука няма проблем да задръстваме с глупости. Чаках Марян или неговите приятели форумните милионери да пуснат това:

        Quant Shock That ‘Never Could Happen’ Hits Wall Street Models

        That revelation spurred the biggest moves ever in Quigley’s $3.9 billion portfolio. While stock benchmarks cheered the news, Wall Street’s most popular styles of quant trading got hit by a historic storm.

        ...

        И типичното обяснение/оправдание на нулевака: Quigley spelled out the odds to clients in a note. As he computed it, the crash in the momentum factor was so rare that writing out the chances of occurrence on any given day required a 16-digit number -- followed by 63 zeroes.

        https://www.bloomberg.com/news/artic...s?srnd=premium

        Колко ли му е тоталът на този? Бас държа, че и той е бил вещ в изобразителното изкуство като Едиота. И колко ли удари от пазара трябва да получи, за да почне да уважава фризьорките и таксиджиите. Ма ме съмнява, че дори да занули, пак ще обяснява, че било 1 на милярд кърък и той не е виновен, не е ръб.

        Коментар


        • Терзиев каза още преди 6-7 месеца да взимаме NOC като бяха на $285 и WASH на $33.50 ама ние, не, та не!

          А за XOM не ми се мисли...

          Първоначално изпратено от intint
          Ти ако си мъж а не смешник ще казваш на каква цена купуваш и на каква продаваш, сметките може да си ги направим ние, че ти явно се затрудняваш .
          Хубаво е да се убеждаваш сам че си правиш печеливши сделки ама друг никой не ти вярва

          Коментар


          • Трябва нови теми за отделните разговори да направим. Специално при електричките има далавера другаде. Nio вече 1000% докараха, а други, по-добри изостават. Може да е дребнаво, но вече нямам желание да ги пускам публично идеите. Художника и комиксовия герой подвиха опашки, но модераторчето пое щафетата. Това мъж да не може да каже "сорка, сбърках" е много жалкарско. Сигурен съм, че ако нещо се сурне, пак ще се появят да злорадстват. Ни лул яли, ни лук мирисали.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
              Ти земи от месото (TSN), че в понеделник ще утепа рибата. Не по логика го казвам, а по аналогия. С PPC. Средно +/- 4% играело след отчет. При твоите обеми това са хиляди. НО, трябва твърда take profit да сложиш, а не да дебнеш и да го мислиш... сега ли, ми няма ли да падне, ами ако се дигне, ами ако ми се доходи по нужда...
              С кво да го взема това месо? Нали продадох интелите да купя изшортените днес електрички та ги срина оня суяк и въпреки като цяло зеления ден съм на дълбок минус щото баш тия с най-голям дял ми се уцелиха червени днес. Преживях за пореден път амлитудна разлика в рамките на един ден от 50000 крони в низходяща посока и не ми издържаха нервите и се развиках на нещастниците покрай мен - не от яд за парите, а от яд, че не ме слуша главата. Принципно си бях решила да не продавам електричките, но те толко много скочиха за последните дни, че пропадането си беше нарисувано и си бех навила днеска да ги разкарам и пак да ги купя. Ама пак са саботирах - ад е да не можеш да разчиташ на себе си.
              Иначе вярвам че пак ще скочат и то може би още др седмица на отчета на NIO.

              Коментар


              • Не знам дали ще има нещо кой знае какво положително следващите седмици освен деня на Благодарността и Черния Петък.

                За стимулите излезнаха новини, че Тръмп дал назаден и не се очакват до Януари.

                Доста новини за вируса почнаха да излизат и си мисля че има шанс лошите новини да натежат на следващата седмица. Още повече и след такава седмица като тази.

                Избора на президента ще е чак Декември 14-ти.

                Last edited by pantaleev; 14.11.2020, 06:21.

                Коментар


                • Отчетите са менте, но месото е подценено. Само чака новина, за да лети. 70долара преди дивидента, ако не излезе някой ковид фейк. Според мен рано си слязъл. Аз нямам намерение изобщо да го продавам, че на такава сгодна цена го набарах.

                  Иначе днес пак бием рекорда. Антеро са същи космонавти. Фчърсите ако минат 3, AR отива на 5+. Една виелица само.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                    Ти земи от месото (TSN), че в понеделник ще утепа рибата. Не по логика го казвам, а по аналогия. С PPC. Средно +/- 4% играело след отчет. При твоите обеми това са хиляди. НО, трябва твърда take profit да сложиш, а не да дебнеш и да го мислиш... сега ли, ми няма ли да падне, ами ако се дигне, ами ако ми се доходи по нужда...
                    Аз няколко пъти се нахраних с такива отчети . В днешно време тези отчети нищо не значат вече. Те сигурно от преди 2 месеца са калкулирани в цената . Аз моя TSN днес го разкарах повечето на 62.18$.

                    Като цяло яката подстригах днес всичко и мисля да спя спокойно този уикенд, а не хвърлям боб Събота и Неделя какъв ще е понеделника след такъв петък . Понеделник живот и здраве като отвори борсата ще му мислим на чисто.

                    Коментар


                    • Ти земи от месото (TSN), че в понеделник ще утепа рибата. Не по логика го казвам, а по аналогия. С PPC. Средно +/- 4% играело след отчет. При твоите обеми това са хиляди. НО, трябва твърда take profit да сложиш, а не да дебнеш и да го мислиш... сега ли, ми няма ли да падне, ами ако се дигне, ами ако ми се доходи по нужда...

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

                        Нема нужда да се абиш. Ти със скриншотове не можа да убедиш "колко ти е тоталът" и сие. Останалите сме жентълмени....
                        Знаеш ли колко ми дреме на портфейла, че някой си не иска да ми верва

                        Разбрах кой е изял лайната и е сринал NIO. Знаех си, че такъв срив няма как да е случаен. За съжаление никой не може да предвиди кога ще се появи някой ненаял се манипулатор да срути поредната акция, че покрай нея срути още няколко. Шортерите и те трябва да се облагодетелстват. Кой нещастник е измислил шортенето да го застрелям

                        https://citronresearch.com/wp-conten...s-the-Plug.pdf

                        https://finance.yahoo.com/m/73e77b18-b6e4-3983-bab4-cd1c5ecf540b/as-nio-races-higher-.html
                        Last edited by IvelinaJensen; 13.11.2020, 20:23.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

                          предрекох тоя срив и го има документирано във фейсбук.
                          Нема нужда да се абиш. Ти със скриншотове не можа да убедиш "колко ти е тоталът" и сие. Останалите сме жентълмени....

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                            Разчитай на опит, рутина, усет, интуиция, елементарен здрав разум... но не и на логика.
                            Всъщност точно здрав разум имах предвид, а не логика. Но е факт, че го предрекох тоя срив и го има документирано във фейсбук. Знаех, че ще е днес, единствено не знаех до какъв курс ще стигне и ще се срине след това

                            Коментар


                            • "Новината" е, че според много хора няма логика да са такива високи цените. Някои от тях са заложили на спад. Според мен ще се опарят. А пък до края на годината не е чак толкова много време.

                              --

                              Стискай палци, че допълнително се уших. Мама му и геронтофилия.
                              Last edited by terziеv; 13.11.2020, 19:10.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

                                Да не забравиш да затвориш губещите активни позиции до края на годината и да ги отвориш на ново за тези който си решила де. Не чакай последната семица. на годината може да има изненади.
                                кви изненади имаш предвид? От губещи да станат печеливши ли ))) Да, знам, това ми е планът - да ги затворя. Благодаря все пак за загрижеността.

                                Terziev, ти ли ме урочаса бе - както си бях на брутален плюс от елкетричките така минах на брутален минус пак от тях. Тоя пик днес дето го имаше и цял ден си точих зъбите как ще продам на него щото знаех, че им е време да се сринат пък и е петък, но нали не ме слуша главата, та така и нищо не продадох.... та тоя пик я се стигне пак до края на година я не. Чудя се дали дипът беше е обикновена разпродажба на здравия разум или пак съм пропуснала някоя новинка.

                                Коментар

                                Working...
                                X