Първоначално изпратено от ford_perfekt
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Много хубав пазар, мисля че скоро за пръв път от години ще успея да употребя акумулирания кеш. За тези които се притесняват какво следва да погледнат 2006 година какво е вървяло нагоре най-много и да планират. До зловещия беър маркет има време и много акции ще поскъпнат няколко пъти.Last edited by desperado; 18.02.2022, 23:51.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеДолармене, само ти колко мелеонера от GME познаваш?
Само Иветка познаваше десет, единият от тях търипингът с четирите акции, дето никога не каза, че е продал
Иветка вече не се появява тука, защото не е безсрамна лъжкиня и има някакво достоинство, все пак.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dollarman Разгледай мнениеПродадохте ли си ольото, после да няма ей костана е
Ама кво стана пак гмурнаха индексите изведнъж. Пак ли нещо някой някой каза и наплаши зайците
мда, ясно какво билоLast edited by IvelinaJensen; 18.02.2022, 18:21.
Коментар
-
Първоначално изпратено от jori Разгледай мнениеКолците, извън парите. Няма да ти вземат акциите.
Относно дивидентите - проблемът не е ли само ако си продал пут, и в премията не си изискал дивидента, и на ex-div ден, след като са взели дивидента и акцията е паднала ти упражнят пута?
Проблемът е, че Agro е една от най-големите агро холдинги и е безумно подценена. Предвид, че е бразилска и предвид, че повечето фондове са пасивни или водени от идиоти, новината за дивидент / обратно изкупуване със сигурност не е взета предвид и ще предизвика сериозен скок. Т.е. за Адекоагро като недивидентна компания 12,5 е добър изход, за Адекоагро като дивидентна компания не е никак добър. Зависи от размера на дивидента/обратното изкупуване разбира се.
Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнениеПо принцип си прав. Родия беше стигнал 10 долара преди години. После дъно на няколко стотин гущера и после 30 долара плюс. Паладиума също. Всичко останало вероятно ще последва този сценарии. Но това ще предизвика бунтове в третия. И четвъртия свят поради непосилните цени. А за европа да не говориме със зелените им глупости. Европа в кой свят да я броим не знам?
ти как мислиш?
Цените на метали, абе на всичко, ще стигнат дотам, че наистина няма да има кой да купува. Това обаче е в някакъв по-дълъг хоризонт и зависи дали следващата война ще пренареди значително картите. Няма какво да го мислим, дотогава ще са ни забранили достъпа до пазарите или направо ще са ни спретнали един Кипър.Last edited by terziеv; 17.02.2022, 19:55.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Суровините са евтини даже. Поживем, увидим. Като цяло гледаме съветския комедиен шедьовър "Диамантената ръка"
ти как мислиш?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеАз пък много мразя да ме лъже TWS-то! Викам да шитна колци на 12.5 за половинката позиция в AGRO. 80% ми стигат. Пък и нали твсто вика, че не дават дивидент... Да де, ама ПОСЛЕ се сещам, че последния отчет обявиха, че от май 2022 почват с дивидента. Май ще се откупувам.
Относно дивидентите - проблемът не е ли само ако си продал пут, и в премията не си изискал дивидента, и на ex-div ден, след като са взели дивидента и акцията е паднала ти упражнят пута?
Коментар
-
Първоначално изпратено от dollarman Разгледай мнение
Е верно е, че е рисково ама поне е евтино :-) А инчае суровините скачат обаче вече почти 2 години и ако скършат лихвите може да има краш, той Джо иска да си прокара плана за инфрата на по-евтини пари и тогава ще е мисля по-изгодно.
ПС. лонг Z, DISCA
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Не се занимавай с глупости, а товари Ternium. Баси далаверата се отвори.Last edited by desperado; 16.02.2022, 22:29.
Коментар
Коментар