IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

Модерна я купих на 26-ти ноември и тогавa и писах тук за кокупката. На 29-ти беше още нагоре и тогава трябваше очевидно да я продам, защото след това се срина. В дните 26 - 29 ноември не съществува съвет от теб Модерна да се продава камо ли пък към мен конкретно. Така че много лъжеш момчето ми.
    Освен това кой си, че да си позволяваш да даваш финансови съвети. Можеш да изказваш мнение, но не и съвети да даваш, че и да си мислиш, че някой е длъжен да ти ги следва. Нито си банкер, нито си крупен милионер замогнал се от инвестиции. След дъжд качулка и аз виждам кво е трябвало, не си мисли, че само ти го можеш

Към останалите - средносрочният тренд на нафтата в каква посока е според е вас?
    при брента се е задействала съпротива от 2018 локален месечен връх и сега започва да образува фигура която ще предопредели по нататъшното и движение... най вероятно по седмичната графика ще падне надолу ..но за по нататъшно развитие трябва да се изясниш какви цели гониш.. тоест какъв тип инвеститор си... 1 долар ли търсиш ,5 или 10 или повече...и колкото по голяма е целта по голяма графика трябва да гледаш и трябва да установиш и какво движение срещу теб психологически може да издържиш ... пусни си един 50 периоден муувинг average на графиката и така ще ти показва тренда ..поствам ти графика на брент по 4 часова графика ,,забележи как започва възходящо движение нагоре ..цената се връща до 50 периодният МА(червената lenta ) тества го и продължава нагоре и постепенно цената се отдалечава ot 50 МА nagore а самата МА се извива нагоре това е сигнал че тренда се засилва ...и обратното когато тренда е надолу цената пада под 50 ПЕРИОДНАТА моовинг average и се извива надолу .. и цената образува върхове около 5О ПЕРИОДНАТА МА и пропада и се отдалечава надолу ...това е стратегия за търгуване по trend използвана от фореks трейдърите ..но инстrумента няма значение ..забележка при ценови рейндj ТАЗИ СТРАТЕГИЯ НЕ РАБОТИ
    Click image for larger version

Name:	BRENTH4.png
Views:	1
Size:	12.7 КБ
ID:	3844337

https://ibb.co/6N9TX5chttps://ibb.co/6N9TX5c
    забравих нещо ...отбележи факта ,че при преминаването над МА цената започва да прави по високи върхове и по високи дъна това също е ориентир ,че цената е в trend и обратно ...когато слезе под 50 периодната МА започва да прави по ниски дъна ...отбележи факта, че тренда не е вечен и свършва и когато се появи някакво замотване по добре излизай ...тъй като може да купиш връх и цената да се срути ..и обрато да продадеш дъно и цената да отпраши нагоре
    Last edited by trade; 14.12.2021, 12:47.
    Pip master

Коментар

• Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение

Ето статията на 2 други места, където да проверяваш занапред
      https://www.morningstar.com/news/mar...tart-preparing
      https://web.archive.org/web/20211213...ng-11639398418
      това web.archive.org може да ми е полезно мерси!
      Last edited by LuckyYou; 14.12.2021, 01:08.
      The best things in life are free. The second best things are very expensive!
      не е препоръка

Коментар

За съжаление само заглавието мога да прочета. Интересно как се подготвя човек за корекция и после за нови върхове? Май иска да ни каже да продаваме. И май е за да си ги накупи той самият евтинко
        Ето статията на 2 други места, където да проверяваш занапред
        https://www.morningstar.com/news/mar...tart-preparing
        https://web.archive.org/web/20211213...ng-11639398418

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
          е и ?

Коментар

Това как да го разбирам - ще скачат акциите ли?

Terzo, в течение ли си защо АМ е в даунтренд - има ли фундаментална причина? Ако няма да товаря още, ама ако има да го не пипам повече?
            https://www.nasdaq.com/market-activi...vidend-history

Коментар

Кво беше това - къде е Модерна, къде е съвета, защо след като Модерна падна. Не знам защо сам продължаваш да доказваш, че си лъжец. Явно те кефи поради някаква причина. Хейт няма - просто си лъжец.
              O, sancta simplicitas!

Коментар

• За съжаление само заглавието мога да прочета. Интересно как се подготвя човек за корекция и после за нови върхове? Май иска да ни каже да продаваме. И май е за да си ги накупи той самият евтинко

Our call of the day from Stifel sees the Fed working toward a bubble of the century. Here's what happened before.

Коментар

• Първоначално изпратено от dollarman Разгледай мнение

Мда, в петък, най-вероятно ще е шорт кавъринга
                  Това как да го разбирам - ще скачат акциите ли?

Terzo, в течение ли си защо АМ е в даунтренд - има ли фундаментална причина? Ако няма да товаря още, ама ако има да го не пипам повече?

Коментар

• Спада е умерен засега

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Най-логичният ход е да изчакаш да обявят тъпиринга и после btfd!
                      Мда, в петък, най-вероятно ще е шорт кавъринга

Коментар

Най-логичният ход е днес да купя AAPL. Ама...аман от логика
                        Най-логичният ход е да изчакаш да обявят тъпиринга и после btfd!

Коментар

Логично е декември да има разпродажби на скапаните акции дето са вървели надолу през годината - народът продава за да намали данъци. Следователно рали януари може и да има на скапани акции на промоция. Индексите си катерят бавно и славно.
                          Най-логичният ход е днес да купя AAPL. Ама...аман от логика
                          Last edited by dollarman; 13.12.2021, 16:06.

Коментар

Аз писах вечем че не харесвам банки и енърджи в момента. Освен ако няма нкакви бомбастични новини, ще има сигнали за затягане. А и в петък индекса на сапуните и консервите избичи нагоре.

Май на хората им свършиха парите за годината и до края ще се ослушваме. Може към коледа да почне рали и януари да е силен. То тука някой го предвиди вече
                            Логично е декември да има разпродажби на скапаните акции дето са вървели надолу през годината - народът продава за да намали данъци. Следователно рали януари може и да има на скапани акции на промоция. Индексите си катерят бавно и славно.

Коментар

Модерна я купих на 26-ти ноември и тогавa и писах тук за кокупката. На 29-ти беше още нагоре и тогава трябваше очевидно да я продам, защото след това се срина. В дните 26 - 29 ноември не съществува съвет от теб Модерна да се продава камо ли пък към мен конкретно. Така че много лъжеш момчето ми.
                              Освен това кой си, че да си позволяваш да даваш финансови съвети. Можеш да изказваш мнение, но не и съвети да даваш, че и да си мислиш, че някой е длъжен да ти ги следва. Нито си банкер, нито си крупен милионер замогнал се от инвестиции. След дъжд качулка и аз виждам кво е трябвало, не си мисли, че само ти го можеш

Към останалите - средносрочният тренд на нафтата в каква посока е според е вас?
                              Аз писах вечем че не харесвам банки и енърджи в момента. Освен ако няма нкакви бомбастични новини, ще има сигнали за затягане. А и в петък индекса на сапуните и консервите избичи нагоре.

Май на хората им свършиха парите за годината и до края ще се ослушваме. Може към коледа да почне рали и януари да е силен. То тука някой го предвиди вече

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение

Не мога да разбера защо е тоя хейт. Писал съм на 1.12 следното в отговор на твой коментар че не ти се получават нещата .Не си го видяла и написа куп излишни неща във форума. Низходящият Канал при Модерна е епично стръмен и на 29,1 е бил в горна точка. И слушай банкери щом искаш.

01.12.2021, 22:22
                                Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                                тъкмо и аз щях да питам как отигравате ситуацията. Аз се ядосвам, че все една и съща грешка правя, а ако направя обратното случайно пак се оказва, че съм направила грешка

"Ако имаш акции които продаваш и те след това се вдигат много повече тогава може да се каже че правиш грешка. Ако имаш акции които купуваш и падат, това е в реда на нещата понякога защото имаш възможност ако имаш смелост да добавяш на по-ниски нива стига първоначално да не е голяма позицията. Ако размера на позициите в които имаш голяма печалба те притеснява тогава ги намали и вземи заслужени печалби, ако спаднат пак ще ги купиш, така накрая може да са ти безплатни. Най-добре си вкарай по графики нива за вход без стопове. Продай всички акции които са на горния или близо до горния край на канал ако са в такава формация"
                                Кво беше това - къде е Модерна, къде е съвета, защо след като Модерна падна. Не знам защо сам продължаваш да доказваш, че си лъжец. Явно те кефи поради някаква причина. Хейт няма - просто си лъжец.

Коментар

Working...
                                X