Първоначално изпратено от Arana
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Откъде да го знам какъв джинс е. Аз слагам само кога смятам, че риск/печалба е малко към много.
Вече в чисто спекулативния акаунт съм турнал 1000 долара. Сега е 1200. Гледам да не правя луди залози с повече от 100. Ама аз не съм хазартен тип, нямам друг доход извън борсата и не мога да си позволя да зануля. За който борсата е само странично занимание, спакойно може и далеч по-лудо да го играе. Кавръка щом толкова вярва на LV (аз не вярвам) взима едни опции за 2025 и после брои пачките. Иначе с акцията я хване 20%, я не. При многократно повече заключен капитал.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение
С каква сума му препоръчваш като за начало?
Вече в чисто спекулативния акаунт съм турнал 1000 долара. Сега е 1200. Гледам да не правя луди залози с повече от 100. Ама аз не съм хазартен тип, нямам друг доход извън борсата и не мога да си позволя да зануля. За който борсата е само странично занимание, спакойно може и далеч по-лудо да го играе. Кавръка щом толкова вярва на LV (аз не вярвам) взима едни опции за 2025 и после брои пачките. Иначе с акцията я хване 20%, я не. При многократно повече заключен капитал.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dollarman Разгледай мнение
Епъл е закотвена в Кйтай сега и завинаги. Моли се да няма 'обтягане на отношенията'
Коментар
-
Първоначално изпратено от Stamatko Разгледай мнениеЩом като е за 1000 евро, направо по-добре реален профил. То така или иначе това са няколко акции. Иначе с демо, какво ще купи и ще държи с години да види какво ще стане. Има фобри ръководства в нета как се прави профил в ИБКР.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Зависи в какъв бизнес влагаш.Епъл е компания която поскъпва непрекъснато защото има изградена екосистема с огромна лоялност,Макдоналдс е пак същата работа има и други нишови бизнеси устойчиви на кризи
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеЗа първи път мисля съм съгласен с шарана. Винаги има какво да се търгува, ама кешът спокойно може да бие борсата и така изглежда ще бъде средносрочно. Изобщо това с "инвестирането" не го разбирам. Мак, LV... не си струва рискът за такива мижави перспективи. Нямам позиция, за която да нямам сложена някаква цена за продажба.
Но пак ще повторя - Кавръков да почне. Това е най-важното.
Като цялото борсовата търговия е за хора паразити. Да пращаш някви пари зад океана е крайно неефективна употреба на капитала. Аз лично постоянно се чувствам виновен, че не съм достатъчно кадърен да развивам собствен бизнес. Каквото съм пробвал, не се е получавало. Ако Кавръка има някакви специални умения, най-добре да инвестира в тях, а на борсата просто да си прави ташак в свободното време.
Коментар
-
За първи път мисля съм съгласен с шарана. Винаги има какво да се търгува, ама кешът спокойно може да бие борсата и така изглежда ще бъде средносрочно. Изобщо това с "инвестирането" не го разбирам. Мак, LV... не си струва рискът за такива мижави перспективи. Нямам позиция, за която да нямам сложена някаква цена за продажба.
Но пак ще повторя - Кавръков да почне. Това е най-важното.
Като цялото борсовата търговия е за хора паразити. Да пращаш някви пари зад океана е крайно неефективна употреба на капитала. Аз лично постоянно се чувствам виновен, че не съм достатъчно кадърен да развивам собствен бизнес. Каквото съм пробвал, не се е получавало. Ако Кавръка има някакви специални умения, най-добре да инвестира в тях, а на борсата просто да си прави ташак в свободното време.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение
А ако инфлацията я изпревари? Какъв би бил смисълът да държиш заключен кеш в бавно поскъпваща акция за дълъг период от време?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Няма как да инвестираш във времето все на спадове ,когато имаш малки суми.Въпроса е да държиш акциите занапред.Те винаги поскъпват дългосрочно.Сега някоя акция е скъпа ти казваш Оо много е скъпа ,ама я я виж след 10 години?
Сега Луи Вютон е близо на 870 евро след 10 години ще струва 5000 евро а може и повече .
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Да инвестира в цар КЕШ
Тайминга е най-важното нещо,а второто такова е да не си загубиш капитала,за да може когато дойде правилния момент ,да имаш какво да инвестираш все пак
А най-добре да инвестира в придобиване на повече знания.Също може да цъка по-краткорочни позиции,по няколко месеца да речем.
Винаги има каквото да се търгува
Пък и не иска на БФБ,а там са най-сладките пари
Сега Луи Вютон е близо на 870 евро след 10 години ще струва 5000 евро а може и повече .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнениеАма човекът иска да инвестира. В какво да инвестира тогава? Ти уби всичко детско в Ники.
Тайминга е най-важното нещо,а второто такова е да не си загубиш капитала,за да може когато дойде правилния момент ,да имаш какво да инвестираш все пак
А най-добре да инвестира в придобиване на повече знания.Също може да цъка по-краткорочни позиции,по няколко месеца да речем.
Винаги има каквото да се търгува
Пък и не иска на БФБ,а там са най-сладките пари
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Тайминга е най-важното нещо и няма как ,нито аз да го обясня,нито той да го разбере от един пост.Тея неща се учат с години и пак много хора не успяват.
Моето виждане,с което не ангажирам никой е, че не е сега момента за никакви дългосрочни !
Предстои много тежка рецесия и поне няколко години ще имат корекция,да не кажа и по-лоши неща
Не само оборите ще падат много
Коментар
Коментар