IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение

А ако инфлацията я изпревари? Какъв би бил смисълът да държиш заключен кеш в бавно поскъпваща акция за дълъг период от време?
    Я ми кажи колко струва бутилка Дом Периньон сега и преди 10 години ,колко струваше един Айфон преди 10 години и колко сега ,за да не се мъчиш ще ти кажа ,за България един айфон винаги е струвал около една средна софийска заплата,казвам го защото бях един от първите хора които имаха оторизация от Епъл за България тогава да продават Айфон и си спомням какви бяха цените от ден първи,да не говорим че те и мобилните оператори са като дупе още гащи,Макдоналд и Кока кола като вдигнаха цените с инфлацията хората спряха ли да купуват продуктите им?Колко струваше едно кенче кола преди 2 години и сега ?Говоря само за компании със бизнес който е най близо до базиса от нашето ежедневие ...има и други давам само примери. При покупка и само държане на такива акции я ми кажи как ще загубиш...няма как ...в крайна сметка те преминават през инфлация, войни какво ли не ...и пак са отгоре с печалби,маржове и цена на акция

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Откъде да го знам какъв джинс е. Аз слагам само кога смятам, че риск/печалба е малко към много.

Вече в чисто спекулативния акаунт съм турнал 1000 долара. Сега е 1200. Гледам да не правя луди залози с повече от 100. Ама аз не съм хазартен тип, нямам друг доход извън борсата и не мога да си позволя да зануля. За който борсата е само странично занимание, спакойно може и далеч по-лудо да го играе. Кавръка щом толкова вярва на LV (аз не вярвам) взима едни опции за 2025 и после брои пачките. Иначе с акцията я хване 20%, я не. При многократно повече заключен капитал.
      Дадох просто пример с Луи Вютон ,сега дали я харесваш или не в крайна сметка това е акцията на лукса и богаташите ..Ти как печелиш имам предвид колко въртиш като обем капитал и през какви сегменти на бизнеса ...Примерно за последните година ,две,три

Коментар

С каква сума му препоръчваш като за начало?
        Откъде да го знам какъв джинс е. Аз слагам само кога смятам, че риск/печалба е малко към много.

Вече в чисто спекулативния акаунт съм турнал 1000 долара. Сега е 1200. Гледам да не правя луди залози с повече от 100. Ама аз не съм хазартен тип, нямам друг доход извън борсата и не мога да си позволя да зануля. За който борсата е само странично занимание, спакойно може и далеч по-лудо да го играе. Кавръка щом толкова вярва на LV (аз не вярвам) взима едни опции за 2025 и после брои пачките. Иначе с акцията я хване 20%, я не. При многократно повече заключен капитал.

Коментар

• Първоначално изпратено от dollarman Разгледай мнение

Епъл е закотвена в Кйтай сега и завинаги. Моли се да няма 'обтягане на отношенията'
          Епъл в момента се изнася полекинка,към Индия ,Индия е новия Китай

Коментар

• Първоначално изпратено от Stamatko Разгледай мнение
            Щом като е за 1000 евро, направо по-добре реален профил. То така или иначе това са няколко акции. Иначе с демо, какво ще купи и ще държи с години да види какво ще стане. Има фобри ръководства в нета как се прави профил в ИБКР.
            Профила е в режим изчакване на одобрение,сравнително бързо го направих,сега след това ще го захраня с пари и почвам покупки.Пак подчертавам няколко бизнеса само.Предимно дивидентни с дълъг поне 10 години хоризонт.Вижте какво става в ресторантите на Макдоналдс,колко поколения са ?Вдигат цени и те се поемат от хората,Ами Епъл?Там е не секта ами нещо като сектата на сектите,колко падна Епъл миналата година?20,30%колко беше малко след сплита 60 долара,а сега е 180 долара и нагоре ,Луи Вютон се движи с кеша на богатите ,я вижте колко богати са станали най богатите за последните 5,6 години ?Там чантите не мож си ги купи през Интернет, ама не са само те ,империя на лукса ,,има и още няколко бизнеса и акции които си струват като Майкрософт,някой от доставчиците на платежни услуги като Visa I Мастеркард..подобни също

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Зависи в какъв бизнес влагаш.Епъл е компания която поскъпва непрекъснато защото има изградена екосистема с огромна лоялност,Макдоналдс е пак същата работа има и други нишови бизнеси устойчиви на кризи
              Епъл е закотвена в Кйтай сега и завинаги. Моли се да няма 'обтягане на отношенията'

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                За първи път мисля съм съгласен с шарана. Винаги има какво да се търгува, ама кешът спокойно може да бие борсата и така изглежда ще бъде средносрочно. Изобщо това с "инвестирането" не го разбирам. Мак, LV... не си струва рискът за такива мижави перспективи. Нямам позиция, за която да нямам сложена някаква цена за продажба.

Но пак ще повторя - Кавръков да почне. Това е най-важното.

Като цялото борсовата търговия е за хора паразити. Да пращаш някви пари зад океана е крайно неефективна употреба на капитала. Аз лично постоянно се чувствам виновен, че не съм достатъчно кадърен да развивам собствен бизнес. Каквото съм пробвал, не се е получавало. Ако Кавръка има някакви специални умения, най-добре да инвестира в тях, а на борсата просто да си прави ташак в свободното време.
                С каква сума му препоръчваш като за начало?

Коментар

• За първи път мисля съм съгласен с шарана. Винаги има какво да се търгува, ама кешът спокойно може да бие борсата и така изглежда ще бъде средносрочно. Изобщо това с "инвестирането" не го разбирам. Мак, LV... не си струва рискът за такива мижави перспективи. Нямам позиция, за която да нямам сложена някаква цена за продажба.

Но пак ще повторя - Кавръков да почне. Това е най-важното.

Като цялото борсовата търговия е за хора паразити. Да пращаш някви пари зад океана е крайно неефективна употреба на капитала. Аз лично постоянно се чувствам виновен, че не съм достатъчно кадърен да развивам собствен бизнес. Каквото съм пробвал, не се е получавало. Ако Кавръка има някакви специални умения, най-добре да инвестира в тях, а на борсата просто да си прави ташак в свободното време.

Коментар

• Има си ръководства в нета. И аз мисля, че реален профил е по-добре. Като ще е за купуване и стискане няма смисъл от демо. Вече трейдинга е друго нещо.

Коментар

• Щом като е за 1000 евро, направо по-добре реален профил. То така или иначе това са няколко акции. Иначе с демо, какво ще купи и ще държи с години да види какво ще стане. Има фобри ръководства в нета как се прави профил в ИБКР.

Коментар

А ако инфлацията я изпревари? Какъв би бил смисълът да държиш заключен кеш в бавно поскъпваща акция за дълъг период от време?
                        Зависи в какъв бизнес влагаш.Епъл е компания която поскъпва непрекъснато защото има изградена екосистема с огромна лоялност,Макдоналдс е пак същата работа има и други нишови бизнеси устойчиви на кризи

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Няма как да инвестираш във времето все на спадове ,когато имаш малки суми.Въпроса е да държиш акциите занапред.Те винаги поскъпват дългосрочно.Сега някоя акция е скъпа ти казваш Оо много е скъпа ,ама я я виж след 10 години?
                          Сега Луи Вютон е близо на 870 евро след 10 години ще струва 5000 евро а може и повече .

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Да инвестира в цар КЕШ
                            Тайминга е най-важното нещо,а второто такова е да не си загубиш капитала,за да може когато дойде правилния момент ,да имаш какво да инвестираш все пак
                            А най-добре да инвестира в придобиване на повече знания.Също може да цъка по-краткорочни позиции,по няколко месеца да речем.
                            Винаги има каквото да се търгува
                            Пък и не иска на БФБ,а там са най-сладките пари
                            Няма как да инвестираш във времето все на спадове ,когато имаш малки суми.Въпроса е да държиш акциите занапред.Те винаги поскъпват дългосрочно.Сега някоя акция е скъпа ти казваш Оо много е скъпа ,ама я я виж след 10 години?
                            Сега Луи Вютон е близо на 870 евро след 10 години ще струва 5000 евро а може и повече .

Коментар

Ама човекът иска да инвестира. В какво да инвестира тогава? Ти уби всичко детско в Ники.
                              Да инвестира в цар КЕШ
                              Тайминга е най-важното нещо,а второто такова е да не си загубиш капитала,за да може когато дойде правилния момент ,да имаш какво да инвестираш все пак
                              А най-добре да инвестира в придобиване на повече знания.Също може да цъка по-краткорочни позиции,по няколко месеца да речем.
                              Винаги има каквото да се търгува
                              Пък и не иска на БФБ,а там са най-сладките пари

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Тайминга е най-важното нещо и няма как ,нито аз да го обясня,нито той да го разбере от един пост.Тея неща се учат с години и пак много хора не успяват.
                                Моето виждане,с което не ангажирам никой е, че не е сега момента за никакви дългосрочни !
                                Предстои много тежка рецесия и поне няколко години ще имат корекция,да не кажа и по-лоши неща
                                Не само оборите ще падат много
                                Ама човекът иска да инвестира. В какво да инвестира тогава? Ти уби всичко детско в Ники.

Коментар

Working...
                                X