Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнениеАбе човек, какви са тези литературни излеяние, какви са тези въпроси без отговор?
Кое точно не ти е ясно и кое точно те плаши???
Да ти обясня
Нещата са елементарни:
Лихвите в САЩ:
1. Ще се вдигнат когато има инфлация, няма ли инфлация няма да се вдигнат с ниския петрол и т.н. не се очертава вдингане скоро, в ЕЗ има КУ ако сега почнат да дигат и лихвите долара ще излети и ще навреди на икономиката на САЩ.
Лихвите ще се дигнат сигурно 2016 освен ако петрола не се дигне тогава може и Дек 2015.
ЕЗ е ясна, пари ще се печатата и ще се надиват борсите.
В следващите 12 месеца всички борси са нагоре ... някой повече ЕЗ, някой по малко САЩ.
Елементарно.
Едното недоглеждане доведе до това, че съм пропуснал изискването за ценз в тази тема. Сорри, за което!
Успех в търговията!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНе виждам какво чак толкова сте се притеснили. Просто пазара става нормален, т.е. пут опцията от ФЕД изчезва. Това е реално нормалното състояние. Какво ще се случи между едното и другото състояние е също нормално - т.е. е неизвестно.
Путът на фед изчезва, опасявам се, че в един момент и другите (реалистични) путове ще ги отняма. Пък коловете си ги изконсумирахме.
Ще ми се в тази ситуация да имам малко повече прозорливост и да ползвам по-добра инфраструктура. Нямам нищо против да прихвана и част от твоя опортюнизъм, като в този случай употребявам тази дума във възможно най-добрия смисъл, което надявам се, разбираш! Действия без предаразсъдъци, догми, фиксации.
На този етап не виждам ясно решение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнениеКолегите говорят за изпитана нервност, пък аз директно си признавам, че снощи брах голям страх.
Нямам ни най-малка представа, дали въобще има някакъв неразрушителен изход от тази ситуация.
Не, че беше особено лесно и безконфликтно на стигна дотам, но буквално до вчерашния ден имах едно субективно виждане, че решението е - човек да стои твърдо в акции.
Днес вече нямам отговор.
Споделям лични преживявания и нямам нищо против осмиването от страна на корифеите. От друга страна, защо им е на корифеите да обръщат внимание на една незначителна и анонимна фигура. Ама пък има някои персонажи, които много насериозно са взели да градят социален престиж в полза на някакви никове.
Днес, гледам и на нашата борса, на която уж редовно скъсваме дупетата на мечетата, се е настанило някакво странно състояние, което аз мога да определя като ступор.
Това, което става с долара, за мен е знак, че все пак лихвите ще бъдат качени, поне в това са убедени определени сериозни играчи. Има мнения, че повишената лихва вече е в курса. Някои вече тръгнаха пред вятъра и бягат от еврови активи.
Но ... и това е път за никъде. Дето ти викаш - сериозната корекция ще събори фондовия пазар.
Не бъде ли "пипнат" нарочно, има ли хипотеза, при която след някакво неопределено време, което може и вече да чука на вратата, животът сам да го изтърбуши този пазар.
При кое от двете поведения, щетите ще бъдат по-малки?!
Ами косвените щети? Има ли хипотеза Европа и голяма част от останалия свят да станат нещо като косвена щета.
Днес швейцарците ще умуват май. Какво ли има да се умува, то избор май реално няма.
Нагазено е в плъзгава и неизследвана територия.
Пък един колега много разумно вика: Няма "не знам", няма "не мога", трябва да се действа, иначе могат да ни чакат брутални загуби.
Кое точно не ти е ясно и кое точно те плаши???
Да ти обясня
Нещата са елементарни:
Лихвите в САЩ:
1. Ще се вдигнат когато има инфлация, няма ли инфлация няма да се вдигнат с ниския петрол и т.н. не се очертава вдингане скоро, в ЕЗ има КУ ако сега почнат да дигат и лихвите долара ще излети и ще навреди на икономиката на САЩ.
Лихвите ще се дигнат сигурно 2016 освен ако петрола не се дигне тогава може и Дек 2015.
ЕЗ е ясна, пари ще се печатата и ще се надиват борсите.
В следващите 12 месеца всички борси са нагоре ... някой повече ЕЗ, някой по малко САЩ.
Елементарно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеТова е много вярно. Никой не знае какво става и какво да прави.Включително и аз А ФЕД си играят с нервите на част от хората вече не знам си колко години. Много хубав въпрос и зададоха на тая дрисла..."ако не е рано няма ли да стане прекалено късно". Според мен вече е късно. Пазара е толкова чуствителен на тема лихви - снощи видяхме нагледно....че с тази игра ФЕД вече осъзнават че всяко реално вдигане на лихвите ще доведе до сериозна корекция. Което води след себе си допълнителен страх да не съборят пазара , което пък от друга страна е нужно щото както е тръгнало С&П ще стане 2500 до няколко месеца ако ФЕД продължава да си играе на котка и мишка, което пък ще доведе до катастрофа в един момент и истински балон който ще трябва пак да го спасяват още 5 години. .Всички тези мисли ме карат вече да си мисля че нищо чудно вобще да не ги вдигнат тази година и догодина пак игра на нерви.
Целия пазар се върти около ФЕД в щатите и около QE в останалия свят. И в такава ситуация ако е по принцип е нормално в краткосрочен план пазара да няма връзка с разума сега връзката с реалността е тотално на майната си. Може би защото стадото е прекалено голямо блгаодарение на многото кинти. Анализаторите пишат все повече и повече откровенни глупости и общо взето следват пазара. Ако нещо се качва много му вдигат рейтинга като почне да пада го свалят. Като тази приказка дето питали метеоролога какво ще бъде времето и той казал " Днеска временто беше слънчево...какво ще е времето утре - ще разберем в други ден. Хич не ми харесва пазара. Ще взема да отида на почивка и нищо да не правя два три месеца обмислям.
Нямам ни най-малка представа, дали въобще има някакъв неразрушителен изход от тази ситуация.
Не, че беше особено лесно и безконфликтно на стигна дотам, но буквално до вчерашния ден имах едно субективно виждане, че решението е - човек да стои твърдо в акции.
Днес вече нямам отговор.
Споделям лични преживявания и нямам нищо против осмиването от страна на корифеите. От друга страна, защо им е на корифеите да обръщат внимание на една незначителна и анонимна фигура. Ама пък има някои персонажи, които много насериозно са взели да градят социален престиж в полза на някакви никове.
Днес, гледам и на нашата борса, на която уж редовно скъсваме дупетата на мечетата, се е настанило някакво странно състояние, което аз мога да определя като ступор.
Това, което става с долара, за мен е знак, че все пак лихвите ще бъдат качени, поне в това са убедени определени сериозни играчи. Има мнения, че повишената лихва вече е в курса. Някои вече тръгнаха пред вятъра и бягат от еврови активи.
Но ... и това е път за никъде. Дето ти викаш - сериозната корекция ще събори фондовия пазар.
Не бъде ли "пипнат" нарочно, има ли хипотеза, при която след някакво неопределено време, което може и вече да чука на вратата, животът сам да го изтърбуши този пазар.
При кое от двете поведения, щетите ще бъдат по-малки?!
Ами косвените щети? Има ли хипотеза Европа и голяма част от останалия свят да станат нещо като косвена щета.
Днес швейцарците ще умуват май. Какво ли има да се умува, то избор май реално няма.
Нагазено е в плъзгава и неизследвана територия.
Пък един колега много разумно вика: Няма "не знам", няма "не мога", трябва да се действа, иначе могат да ни чакат брутални загуби.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Петър Николов Разгледай мнениеБлагодаря за светкавичния отговор! И до кога ще продължат тези тържества?разсъждавам по темата в долния коментар...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнениеОбявиха, че няма през април да се вдигат лихвите и намалиха прогнозите за икономиката на САЩ за 2015, 2016, 2017 г. При което пазарите решиха, че трябва да се тържестува, защото безплатния обяд ще продължи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Петър Николов Разгледай мнениеМоже ли някой да ми обясни какво се случи на Борсата зад океана снощи /след 14.00/ та цените на акциите, които наблюдавах, подскочиха с няколко % едновременно ?
Бранш- фармацевтика
Коментар
-
@Iv_max Признавам си, че и мен ме изнервиха невероятно снощи - тъкмо реших да зарежа малкото REIT и облигации, които имах и се случи тая изненада. Пропуснатите ползи не бяха кой знае какво, но точно тая тотална непредвидимост на нещата и сякаш нарочно заиграване с нервите на хората ме подразни много.
Мислех си вчера иначе точно в тая посока - по всички книжки, които съм чел, малко или много се споменава за market efficiency и т.н... Въпросното efficiency е правилото, на което стъпва цялата теория за long term инвестирането.
Като съотнесеш това към сегашната реалност, в която главният решаващ фактор е какво ще направи това или онова правителство или институция, излиза че ефективността на пазара е абсолютно нулева в момента! На цялото това като сложиш, че най-високо потенциалната компания на следващите 5 години - Apple, се продава на 15 p/e, a Netflix, които освен да ги няма след 5 години изобщо, няма какво друго да стане се търгува на 140 p/e, явно стадото е много, ама много объркано. Пазарът се движи от изкуствени фактори, от изкуствени пари и по-лошото от глупави пари.
Правя си извода, че при тая ситуация, колкото по-скоро дойде 30-40% поне спад, толкова по-добре за всички.
Започвам да си мисля, че най-умното в момента е да се качим на надуващия се балон в САЩ и в Европа, да прибираме печалбите често и да душим за правилния момент, в който просто да се хвърлят едни 20% на GLD и да се чака на кеш докато пазара не стигне едно 10-12 p/e.
Но имам натрапчивото чувство, че преди това ще видим DOW на поне 20000. Като събереш всички фактори:
1) Европа прави QE - пазарите тръгват нагоре, парите се местят към Европа - показват го последните развития
2) Силен долар
3) Политиката САЩ-Русия и ЕС-Гърция
Смятам, че най-вероятното е, в САЩ паралелно вдигане на лихвата с по 0.15-0.20 успоредно с QE, който да започне да балансира нещата с еврото! Сигналите според мен може да са два:
1) Русия капитулира и няма смисъл от високия долар и евтиния петрол
2) Гръция излиза от еврозоната и еврото спада чудовищно спрямо долара, което прави ситуацията взривоопаснаLast edited by Дебнем на замаушка; 19.03.2015, 10:34.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеЩе взема да отида на почивка и нищо да не правя два три месеца обмислям.
Съжалявам пич ама не можеш да не правиш нищо. Или трябва да си на кеш или на акции или злато имоти и т.н. Докато имаш капитал трябва да се грижиш за него.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
вярно е
Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнениеЗначи истината е че никой не знае кво става
Обаче пазара реши че от този стейтмент ... няма да е Юни за това и нагоре.
Стейтмента се тълкува че няма да е Юни.
Това последноСлед 1 час може пазара да изтълкува стейтмента и по друг начин и да паднем
Това е много вярно. Никой не знае какво става и какво да прави.Включително и аз А ФЕД си играят с нервите на част от хората вече не знам си колко години. Много хубав въпрос и зададоха на тая дрисла..."ако не е рано няма ли да стане прекалено късно". Според мен вече е късно. Пазара е толкова чуствителен на тема лихви - снощи видяхме нагледно....че с тази игра ФЕД вече осъзнават че всяко реално вдигане на лихвите ще доведе до сериозна корекция. Което води след себе си допълнителен страх да не съборят пазара , което пък от друга страна е нужно щото както е тръгнало С&П ще стане 2500 до няколко месеца ако ФЕД продължава да си играе на котка и мишка, което пък ще доведе до катастрофа в един момент и истински балон който ще трябва пак да го спасяват още 5 години. .Всички тези мисли ме карат вече да си мисля че нищо чудно вобще да не ги вдигнат тази година и догодина пак игра на нерви.
Целия пазар се върти около ФЕД в щатите и около QE в останалия свят. И в такава ситуация ако е по принцип е нормално в краткосрочен план пазара да няма връзка с разума сега връзката с реалността е тотално на майната си. Може би защото стадото е прекалено голямо блгаодарение на многото кинти. Анализаторите пишат все повече и повече откровенни глупости и общо взето следват пазара. Ако нещо се качва много му вдигат рейтинга като почне да пада го свалят. Като тази приказка дето питали метеоролога какво ще бъде времето и той казал " Днеска временто беше слънчево...какво ще е времето утре - ще разберем в други ден. Хич не ми харесва пазара. Ще взема да отида на почивка и нищо да не правя два три месеца обмислям.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнениеНяма толкова пари на света, колко са нужди, за да купя колкото искам!
Няма препоръка
+++4567890-====-_=-+_+++
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнениеМухо чакай да ти кажа за двойните тестове.те са част от играта.не може наско да нества 5000 и да падне ей тъй.иска се двойно тестче.като го направи и у киреча
Коментар
Коментар