IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тъй ли

Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
    Хаха,
    Съжалявам пич ама не можеш да не правиш нищо. Или трябва да си на кеш или на акции или злато имоти и т.н. Докато имаш капитал трябва да се грижиш за него.
    Не само мога ами и ще го направя. Нищото.

Коментар

• Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнение
      Абе човек, какви са тези литературни излеяние, какви са тези въпроси без отговор?
      Кое точно не ти е ясно и кое точно те плаши???
      Да ти обясня

Нещата са елементарни:
      Лихвите в САЩ:
      1. Ще се вдигнат когато има инфлация, няма ли инфлация няма да се вдигнат с ниския петрол и т.н. не се очертава вдингане скоро, в ЕЗ има КУ ако сега почнат да дигат и лихвите долара ще излети и ще навреди на икономиката на САЩ.
      Лихвите ще се дигнат сигурно 2016 освен ако петрола не се дигне тогава може и Дек 2015.
      ЕЗ е ясна, пари ще се печатата и ще се надиват борсите.
      В следващите 12 месеца всички борси са нагоре ... някой повече ЕЗ, някой по малко САЩ.
      Елементарно.
      Литературните излияния предизвикват разбираема раздразнителност при корифеите. Това беше предвидено в поста ми и конкретните ми думи имаха за цел едно своеобразно "извинение" в аванс.

Едното недоглеждане доведе до това, че съм пропуснал изискването за ценз в тази тема. Сорри, за което!

Успех в търговията!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Не виждам какво чак толкова сте се притеснили. Просто пазара става нормален, т.е. пут опцията от ФЕД изчезва. Това е реално нормалното състояние. Какво ще се случи между едното и другото състояние е също нормално - т.е. е неизвестно.
        Ти имаш широк поглед, знам. Опитваш да систематизираш кратко нещата и често ти се получава. В конкретния случай, обаче, това на мен не ми помага. Което си е мой проблем, само и единствено.
        Путът на фед изчезва, опасявам се, че в един момент и другите (реалистични) путове ще ги отняма. Пък коловете си ги изконсумирахме.

Ще ми се в тази ситуация да имам малко повече прозорливост и да ползвам по-добра инфраструктура. Нямам нищо против да прихвана и част от твоя опортюнизъм, като в този случай употребявам тази дума във възможно най-добрия смисъл, което надявам се, разбираш! Действия без предаразсъдъци, догми, фиксации.

На този етап не виждам ясно решение.

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
          Колегите говорят за изпитана нервност, пък аз директно си признавам, че снощи брах голям страх.
          Нямам ни най-малка представа, дали въобще има някакъв неразрушителен изход от тази ситуация.
          Не, че беше особено лесно и безконфликтно на стигна дотам, но буквално до вчерашния ден имах едно субективно виждане, че решението е - човек да стои твърдо в акции.
          Днес вече нямам отговор.
          Споделям лични преживявания и нямам нищо против осмиването от страна на корифеите. От друга страна, защо им е на корифеите да обръщат внимание на една незначителна и анонимна фигура. Ама пък има някои персонажи, които много насериозно са взели да градят социален престиж в полза на някакви никове.

Днес, гледам и на нашата борса, на която уж редовно скъсваме дупетата на мечетата, се е настанило някакво странно състояние, което аз мога да определя като ступор.

Това, което става с долара, за мен е знак, че все пак лихвите ще бъдат качени, поне в това са убедени определени сериозни играчи. Има мнения, че повишената лихва вече е в курса. Някои вече тръгнаха пред вятъра и бягат от еврови активи.
          Но ... и това е път за никъде. Дето ти викаш - сериозната корекция ще събори фондовия пазар.
          Не бъде ли "пипнат" нарочно, има ли хипотеза, при която след някакво неопределено време, което може и вече да чука на вратата, животът сам да го изтърбуши този пазар.
          При кое от двете поведения, щетите ще бъдат по-малки?!
          Ами косвените щети? Има ли хипотеза Европа и голяма част от останалия свят да станат нещо като косвена щета.

Днес швейцарците ще умуват май. Какво ли има да се умува, то избор май реално няма.
          Нагазено е в плъзгава и неизследвана територия.

Пък един колега много разумно вика: Няма "не знам", няма "не мога", трябва да се действа, иначе могат да ни чакат брутални загуби.
          Абе човек, какви са тези литературни излеяние, какви са тези въпроси без отговор?
          Кое точно не ти е ясно и кое точно те плаши???
          Да ти обясня

Нещата са елементарни:
          Лихвите в САЩ:
          1. Ще се вдигнат когато има инфлация, няма ли инфлация няма да се вдигнат с ниския петрол и т.н. не се очертава вдингане скоро, в ЕЗ има КУ ако сега почнат да дигат и лихвите долара ще излети и ще навреди на икономиката на САЩ.
          Лихвите ще се дигнат сигурно 2016 освен ако петрола не се дигне тогава може и Дек 2015.
          ЕЗ е ясна, пари ще се печатата и ще се надиват борсите.
          В следващите 12 месеца всички борси са нагоре ... някой повече ЕЗ, някой по малко САЩ.
          Елементарно.

Коментар

• Не виждам какво чак толкова сте се притеснили. Просто пазара става нормален, т.е. пут опцията от ФЕД изчезва. Това е реално нормалното състояние. Какво ще се случи между едното и другото състояние е също нормално - т.е. е неизвестно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
              Това е много вярно. Никой не знае какво става и какво да прави.Включително и аз А ФЕД си играят с нервите на част от хората вече не знам си колко години. Много хубав въпрос и зададоха на тая дрисла..."ако не е рано няма ли да стане прекалено късно". Според мен вече е късно. Пазара е толкова чуствителен на тема лихви - снощи видяхме нагледно....че с тази игра ФЕД вече осъзнават че всяко реално вдигане на лихвите ще доведе до сериозна корекция. Което води след себе си допълнителен страх да не съборят пазара , което пък от друга страна е нужно щото както е тръгнало С&П ще стане 2500 до няколко месеца ако ФЕД продължава да си играе на котка и мишка, което пък ще доведе до катастрофа в един момент и истински балон който ще трябва пак да го спасяват още 5 години. .Всички тези мисли ме карат вече да си мисля че нищо чудно вобще да не ги вдигнат тази година и догодина пак игра на нерви.
              Целия пазар се върти около ФЕД в щатите и около QE в останалия свят. И в такава ситуация ако е по принцип е нормално в краткосрочен план пазара да няма връзка с разума сега връзката с реалността е тотално на майната си. Може би защото стадото е прекалено голямо блгаодарение на многото кинти. Анализаторите пишат все повече и повече откровенни глупости и общо взето следват пазара. Ако нещо се качва много му вдигат рейтинга като почне да пада го свалят. Като тази приказка дето питали метеоролога какво ще бъде времето и той казал " Днеска временто беше слънчево...какво ще е времето утре - ще разберем в други ден. Хич не ми харесва пазара. Ще взема да отида на почивка и нищо да не правя два три месеца обмислям.
              Колегите говорят за изпитана нервност, пък аз директно си признавам, че снощи брах голям страх.
              Нямам ни най-малка представа, дали въобще има някакъв неразрушителен изход от тази ситуация.
              Не, че беше особено лесно и безконфликтно на стигна дотам, но буквално до вчерашния ден имах едно субективно виждане, че решението е - човек да стои твърдо в акции.
              Днес вече нямам отговор.
              Споделям лични преживявания и нямам нищо против осмиването от страна на корифеите. От друга страна, защо им е на корифеите да обръщат внимание на една незначителна и анонимна фигура. Ама пък има някои персонажи, които много насериозно са взели да градят социален престиж в полза на някакви никове.

Днес, гледам и на нашата борса, на която уж редовно скъсваме дупетата на мечетата, се е настанило някакво странно състояние, което аз мога да определя като ступор.

Това, което става с долара, за мен е знак, че все пак лихвите ще бъдат качени, поне в това са убедени определени сериозни играчи. Има мнения, че повишената лихва вече е в курса. Някои вече тръгнаха пред вятъра и бягат от еврови активи.
              Но ... и това е път за никъде. Дето ти викаш - сериозната корекция ще събори фондовия пазар.
              Не бъде ли "пипнат" нарочно, има ли хипотеза, при която след някакво неопределено време, което може и вече да чука на вратата, животът сам да го изтърбуши този пазар.
              При кое от двете поведения, щетите ще бъдат по-малки?!
              Ами косвените щети? Има ли хипотеза Европа и голяма част от останалия свят да станат нещо като косвена щета.

Днес швейцарците ще умуват май. Какво ли има да се умува, то избор май реално няма.
              Нагазено е в плъзгава и неизследвана територия.

Пък един колега много разумно вика: Няма "не знам", няма "не мога", трябва да се действа, иначе могат да ни чакат брутални загуби.

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Николов Разгледай мнение
                Благодаря за светкавичния отговор! И до кога ще продължат тези тържества?
                Докато не се усетят, че победата е Пирова разсъждавам по темата в долния коментар...

Коментар

• Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнение
                  Обявиха, че няма през април да се вдигат лихвите и намалиха прогнозите за икономиката на САЩ за 2015, 2016, 2017 г. При което пазарите решиха, че трябва да се тържестува, защото безплатния обяд ще продължи.
                  Благодаря за светкавичния отговор! И до кога ще продължат тези тържества?

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Николов Разгледай мнение
                    Може ли някой да ми обясни какво се случи на Борсата зад океана снощи /след 14.00/ та цените на акциите, които наблюдавах, подскочиха с няколко % едновременно ?
                    Бранш- фармацевтика
                    Обявиха, че няма през април да се вдигат лихвите и намалиха прогнозите за икономиката на САЩ за 2015, 2016, 2017 г. При което пазарите решиха, че трябва да се тържестува, защото безплатния обяд ще продължи.

Коментар

• Може ли някой да ми обясни какво се случи на Борсата зад океана снощи /след 14.00/ та цените на акциите, които наблюдавах, подскочиха с няколко % едновременно ?
                      Бранш- фармацевтика

Коментар

• @Iv_max Признавам си, че и мен ме изнервиха невероятно снощи - тъкмо реших да зарежа малкото REIT и облигации, които имах и се случи тая изненада. Пропуснатите ползи не бяха кой знае какво, но точно тая тотална непредвидимост на нещата и сякаш нарочно заиграване с нервите на хората ме подразни много.

Мислех си вчера иначе точно в тая посока - по всички книжки, които съм чел, малко или много се споменава за market efficiency и т.н... Въпросното efficiency е правилото, на което стъпва цялата теория за long term инвестирането.

Като съотнесеш това към сегашната реалност, в която главният решаващ фактор е какво ще направи това или онова правителство или институция, излиза че ефективността на пазара е абсолютно нулева в момента! На цялото това като сложиш, че най-високо потенциалната компания на следващите 5 години - Apple, се продава на 15 p/e, a Netflix, които освен да ги няма след 5 години изобщо, няма какво друго да стане се търгува на 140 p/e, явно стадото е много, ама много объркано. Пазарът се движи от изкуствени фактори, от изкуствени пари и по-лошото от глупави пари.

Правя си извода, че при тая ситуация, колкото по-скоро дойде 30-40% поне спад, толкова по-добре за всички.

Започвам да си мисля, че най-умното в момента е да се качим на надуващия се балон в САЩ и в Европа, да прибираме печалбите често и да душим за правилния момент, в който просто да се хвърлят едни 20% на GLD и да се чака на кеш докато пазара не стигне едно 10-12 p/e.

Но имам натрапчивото чувство, че преди това ще видим DOW на поне 20000. Като събереш всички фактори:
                        1) Европа прави QE - пазарите тръгват нагоре, парите се местят към Европа - показват го последните развития
                        2) Силен долар
                        3) Политиката САЩ-Русия и ЕС-Гърция

Смятам, че най-вероятното е, в САЩ паралелно вдигане на лихвата с по 0.15-0.20 успоредно с QE, който да започне да балансира нещата с еврото! Сигналите според мен може да са два:
                        1) Русия капитулира и няма смисъл от високия долар и евтиния петрол
                        2) Гръция излиза от еврозоната и еврото спада чудовищно спрямо долара, което прави ситуацията взривоопасна
                        Last edited by Дебнем на замаушка; 19.03.2015, 10:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                          Ще взема да отида на почивка и нищо да не правя два три месеца обмислям.
                          Хаха,
                          Съжалявам пич ама не можеш да не правиш нищо. Или трябва да си на кеш или на акции или злато имоти и т.н. Докато имаш капитал трябва да се грижиш за него.
                          Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• вярно е

Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнение
                            Значи истината е че никой не знае кво става
                            Обаче пазара реши че от този стейтмент ... няма да е Юни за това и нагоре.
                            Стейтмента се тълкува че няма да е Юни.

Това последно След 1 час може пазара да изтълкува стейтмента и по друг начин и да паднем

Това е много вярно. Никой не знае какво става и какво да прави.Включително и аз А ФЕД си играят с нервите на част от хората вече не знам си колко години. Много хубав въпрос и зададоха на тая дрисла..."ако не е рано няма ли да стане прекалено късно". Според мен вече е късно. Пазара е толкова чуствителен на тема лихви - снощи видяхме нагледно....че с тази игра ФЕД вече осъзнават че всяко реално вдигане на лихвите ще доведе до сериозна корекция. Което води след себе си допълнителен страх да не съборят пазара , което пък от друга страна е нужно щото както е тръгнало С&П ще стане 2500 до няколко месеца ако ФЕД продължава да си играе на котка и мишка, което пък ще доведе до катастрофа в един момент и истински балон който ще трябва пак да го спасяват още 5 години. .Всички тези мисли ме карат вече да си мисля че нищо чудно вобще да не ги вдигнат тази година и догодина пак игра на нерви.
                            Целия пазар се върти около ФЕД в щатите и около QE в останалия свят. И в такава ситуация ако е по принцип е нормално в краткосрочен план пазара да няма връзка с разума сега връзката с реалността е тотално на майната си. Може би защото стадото е прекалено голямо блгаодарение на многото кинти. Анализаторите пишат все повече и повече откровенни глупости и общо взето следват пазара. Ако нещо се качва много му вдигат рейтинга като почне да пада го свалят. Като тази приказка дето питали метеоролога какво ще бъде времето и той казал " Днеска временто беше слънчево...какво ще е времето утре - ще разберем в други ден. Хич не ми харесва пазара. Ще взема да отида на почивка и нищо да не правя два три месеца обмислям.

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                              Няма толкова пари на света, колко са нужди, за да купя колкото искам!

Няма препоръка
                              Оправи ми настроението за една седмица напред.
                              +++4567890-====-_=-+_+++
                              Не е препоръка... !!!
                              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
                                Мухо чакай да ти кажа за двойните тестове.те са част от играта.не може наско да нества 5000 и да падне ей тъй.иска се двойно тестче.като го направи и у киреча
                                Логиката братче,логиката!!!

Коментар

Working...
                                X