IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Петър Николов Разгледай мнение
    Благодаря за светкавичния отговор! И до кога ще продължат тези тържества?
    Докато не се усетят, че победата е Пирова разсъждавам по темата в долния коментар...

Коментар

• Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнение
      Обявиха, че няма през април да се вдигат лихвите и намалиха прогнозите за икономиката на САЩ за 2015, 2016, 2017 г. При което пазарите решиха, че трябва да се тържестува, защото безплатния обяд ще продължи.
      Благодаря за светкавичния отговор! И до кога ще продължат тези тържества?

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Николов Разгледай мнение
        Може ли някой да ми обясни какво се случи на Борсата зад океана снощи /след 14.00/ та цените на акциите, които наблюдавах, подскочиха с няколко % едновременно ?
        Бранш- фармацевтика
        Обявиха, че няма през април да се вдигат лихвите и намалиха прогнозите за икономиката на САЩ за 2015, 2016, 2017 г. При което пазарите решиха, че трябва да се тържестува, защото безплатния обяд ще продължи.

Коментар

• Може ли някой да ми обясни какво се случи на Борсата зад океана снощи /след 14.00/ та цените на акциите, които наблюдавах, подскочиха с няколко % едновременно ?
          Бранш- фармацевтика

Коментар

• @Iv_max Признавам си, че и мен ме изнервиха невероятно снощи - тъкмо реших да зарежа малкото REIT и облигации, които имах и се случи тая изненада. Пропуснатите ползи не бяха кой знае какво, но точно тая тотална непредвидимост на нещата и сякаш нарочно заиграване с нервите на хората ме подразни много.

Мислех си вчера иначе точно в тая посока - по всички книжки, които съм чел, малко или много се споменава за market efficiency и т.н... Въпросното efficiency е правилото, на което стъпва цялата теория за long term инвестирането.

Като съотнесеш това към сегашната реалност, в която главният решаващ фактор е какво ще направи това или онова правителство или институция, излиза че ефективността на пазара е абсолютно нулева в момента! На цялото това като сложиш, че най-високо потенциалната компания на следващите 5 години - Apple, се продава на 15 p/e, a Netflix, които освен да ги няма след 5 години изобщо, няма какво друго да стане се търгува на 140 p/e, явно стадото е много, ама много объркано. Пазарът се движи от изкуствени фактори, от изкуствени пари и по-лошото от глупави пари.

Правя си извода, че при тая ситуация, колкото по-скоро дойде 30-40% поне спад, толкова по-добре за всички.

Започвам да си мисля, че най-умното в момента е да се качим на надуващия се балон в САЩ и в Европа, да прибираме печалбите често и да душим за правилния момент, в който просто да се хвърлят едни 20% на GLD и да се чака на кеш докато пазара не стигне едно 10-12 p/e.

Но имам натрапчивото чувство, че преди това ще видим DOW на поне 20000. Като събереш всички фактори:
            1) Европа прави QE - пазарите тръгват нагоре, парите се местят към Европа - показват го последните развития
            2) Силен долар
            3) Политиката САЩ-Русия и ЕС-Гърция

Смятам, че най-вероятното е, в САЩ паралелно вдигане на лихвата с по 0.15-0.20 успоредно с QE, който да започне да балансира нещата с еврото! Сигналите според мен може да са два:
            1) Русия капитулира и няма смисъл от високия долар и евтиния петрол
            2) Гръция излиза от еврозоната и еврото спада чудовищно спрямо долара, което прави ситуацията взривоопасна
            Last edited by Дебнем на замаушка; 19.03.2015, 10:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
              Ще взема да отида на почивка и нищо да не правя два три месеца обмислям.
              Хаха,
              Съжалявам пич ама не можеш да не правиш нищо. Или трябва да си на кеш или на акции или злато имоти и т.н. Докато имаш капитал трябва да се грижиш за него.
              Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• вярно е

Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнение
                Значи истината е че никой не знае кво става
                Обаче пазара реши че от този стейтмент ... няма да е Юни за това и нагоре.
                Стейтмента се тълкува че няма да е Юни.

Това последно След 1 час може пазара да изтълкува стейтмента и по друг начин и да паднем

Това е много вярно. Никой не знае какво става и какво да прави.Включително и аз А ФЕД си играят с нервите на част от хората вече не знам си колко години. Много хубав въпрос и зададоха на тая дрисла..."ако не е рано няма ли да стане прекалено късно". Според мен вече е късно. Пазара е толкова чуствителен на тема лихви - снощи видяхме нагледно....че с тази игра ФЕД вече осъзнават че всяко реално вдигане на лихвите ще доведе до сериозна корекция. Което води след себе си допълнителен страх да не съборят пазара , което пък от друга страна е нужно щото както е тръгнало С&П ще стане 2500 до няколко месеца ако ФЕД продължава да си играе на котка и мишка, което пък ще доведе до катастрофа в един момент и истински балон който ще трябва пак да го спасяват още 5 години. .Всички тези мисли ме карат вече да си мисля че нищо чудно вобще да не ги вдигнат тази година и догодина пак игра на нерви.
                Целия пазар се върти около ФЕД в щатите и около QE в останалия свят. И в такава ситуация ако е по принцип е нормално в краткосрочен план пазара да няма връзка с разума сега връзката с реалността е тотално на майната си. Може би защото стадото е прекалено голямо блгаодарение на многото кинти. Анализаторите пишат все повече и повече откровенни глупости и общо взето следват пазара. Ако нещо се качва много му вдигат рейтинга като почне да пада го свалят. Като тази приказка дето питали метеоролога какво ще бъде времето и той казал " Днеска временто беше слънчево...какво ще е времето утре - ще разберем в други ден. Хич не ми харесва пазара. Ще взема да отида на почивка и нищо да не правя два три месеца обмислям.

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                  Няма толкова пари на света, колко са нужди, за да купя колкото искам!

Няма препоръка
                  Оправи ми настроението за една седмица напред.
                  +++4567890-====-_=-+_+++
                  Не е препоръка... !!!
                  "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
                    Мухо чакай да ти кажа за двойните тестове.те са част от играта.не може наско да нества 5000 и да падне ей тъй.иска се двойно тестче.като го направи и у киреча
                    Логиката братче,логиката!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                      Тия федаджии ще оплескат нещата.
                      Га трябваше да вдигат лихвите се ослушваха, сега пак се ослушват.
                      няма няма, те са я духали тази супа още 1929,,(ако ползваме така нашумялата реплика на мистър любо пенев)
                      сега си знаят урока. само веднъж са я духали супата и вече са наясно, ами въпроса е къде сме ние/ бат ви бойко брутално напълни калеврите/
                      така сме я оплескали, че по-добре пари да раздават на ръка, а не да бълват глупости
                      Не е препоръка... !!!
                      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Мухо чакай да ти кажа за двойните тестове.те са част от играта.не може наско да нества 5000 и да падне ей тъй.иска се двойно тестче.като го направи и у киреча

Коментар

• Няма толкова пари на света, колко са нужди, за да купя колкото искам!

Няма препоръка
                          Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнение
                            Сега каза че не е решила ... ама като гледаме инфлацията петрола и докато няма инфлация няма да е Юни ... може би Декември.
                            или може би през 4068 година големия снег докато падне палатката ....

Коментар

• мухо таквоз обемче на минетка до сега не бях виждал на дъртия . че не сме го и били . приготви се сеееееееч и късо

незнам съде точно са го ичистили върхот е на 17853 средата на 17777 , аз се харесвам 17853

Коментар

• Сега каза че не е решила ... ама като гледаме инфлацията петрола и докато няма инфлация няма да е Юни ... може би Декември.

Коментар

Working...
                                X