IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
    Значи всъщност си къс на газта
    Хахаха, ако щеш вярвай, ама преди час у дома ми свърши lpg-то.

===

Добавка: един малък съвет - вижте кои газови (интегрирани?) компании не са оценени правилно. Не е само Европа и Северна Америка тоя свят. Има и места, които са натиснати заради чисто местни проблеми.
    Last edited by terziеv; 08.10.2021, 22:31.

Коментар

• Значи всъщност си къс на газта

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

Рулбата?
        Късно. Всичките си рулби ги похарчих вчера за подарък.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Сега сериозно. От доста време питам за съвет. Знаеш ли с кой борсов инструмент можем да отиграваме спот цената в Европа. Нямам ресурс и умение за фючърси.
          Рулбата?

Коментар

• Първоначално изпратено от Зеления Разгледай мнение

За какво ви е интересна газта в щатите, те си имат достатъчно и споделиха че могат да изнасят 10%. Погледнете цените в Европа и цените на доставките за Азия и гледайте какво ще става.
            Сега сериозно. От доста време питам за съвет. Знаеш ли с кой борсов инструмент можем да отиграваме спот цената в Европа. Нямам ресурс и умение за фючърси.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Каква Европа те гони пък тебе...тя е съвсем друга бира
              За какво ви е интересна газта в щатите, те си имат достатъчно и споделиха че могат да изнасят 10%. Погледнете цените в Европа и цените на доставките за Азия и гледайте какво ще става.

Коментар

• Първоначално изпратено от Зеления Разгледай мнение

Супер интересна прогноза. Говориш за Европа нали? Сподели един линк, който да погледна на 19 Ноември.
                Каква Европа те гони пък тебе...тя е съвсем друга бира

Коментар

• Money писа в/във NYSE
                  in Чужди капиталови пазари

29.07.2021, 11:30 Следвам

Терзу̀, днес понеже Antero (AR) се очертава да се срине с 8% предлагам да не говорим за петрол и тръби...

Дай поредния съвсем нов тикър
                  Виж повече | Към коментара

Спри да говориш, бе!

Първоначално изпратено от Зеления Разгледай мнение

Супер интересна прогноза. Говориш за Европа нали? Сподели един линк, който да погледна на 19 Ноември.
                  Този дори няма идея какво гледа. Сега да го питаш каква е спот цената в Европа не може да ти отговори. Не знае в какви единици се мери дори.
                  Last edited by terziеv; 08.10.2021, 21:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                    Аз лично си представям под $5, но над $4.5.

Коментар

• За под $4 до 19 ноември и на мене не ми се вижда реално. Все пак доста несигурност ще има още едно известно време. Така че добра сделка си направил, според мене.

Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                      E то аз съм заложил за до 19ное че ще отиде не по доле от еквивалента на 4-4.1 $...пък после да ходи накъдето си ще.
                      Все пак това са 36-38% спад от върха, а миналия ноември е бил 26 само.
                      Разбира се не е изключено и яко суркане и под 4 до едатата ми, тогава ще трябва си купя още 1 месец за поправка...time is money

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                        Аз лично си представям под $5, но над $4.5. Което може би не чак толкова значително. Но след това ще има още спад.

E то аз съм заложил за до 19ное че ще отиде не по доле от еквивалента на 4-4.1 $...пък после да ходи накъдето си ще.
                        Все пак това са 36-38% спад от върха, а миналия ноември е бил 26 само.
                        Разбира се не е изключено и яко суркане и под 4 до едатата ми, тогава ще трябва си купя още 1 месец за поправка...time is money

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                          Бен Карлсон, Institutional Assets Management:
                          Наводнените с ликвидност финансови пазари от страна на централните банки доведоха инвеститорите до тотално чувство на наслада. Пазарните анализатори се чудят какви рационализации да използват при прилагане на моделите за оценка на финансовите активи, за да могат да обяснят ставащото. Проблемът е, че централните банки стимулират цените на финансовите активи в относително краткосрочен план, в дългосрочен план това води до изключително негативно въздействие за икономиката:
                          Използвайки паричната политика за стимулиране на потреблението води до непрекъсната необходимост от нови такива стимули.
                          Паричната политика не създава устоичив икономически растеж, напротив - изисква още повече стимули за запазване на икономически растеж на текущите нива.
                          Непрекъснатото запълването на гапа между фундамента и безкрайното изливане на ликвидност води в един момент до свиване на потреблението и рецесия.
                          Нараства безработицата, семейното богатсво намалява.
                          Средната класа затъва.
                          Централните банки наливат още повече ликвидност за компенсиране на икономическото забавяне , което още повече намалява потреблението.
                          Натам отива ситуацията, погледната от днешни дни...

Коментар

• Бен Карлсон, Institutional Assets Management:
                            Наводнените с ликвидност финансови пазари от страна на централните банки доведоха инвеститорите до тотално чувство на наслада. Пазарните анализатори се чудят какви рационализации да използват при прилагане на моделите за оценка на финансовите активи, за да могат да обяснят ставащото. Проблемът е, че централните банки стимулират цените на финансовите активи в относително краткосрочен план, в дългосрочен план това води до изключително негативно въздействие за икономиката:
                            Използвайки паричната политика за стимулиране на потреблението води до непрекъсната необходимост от нови такива стимули.
                            Паричната политика не създава устоичив икономически растеж, напротив - изисква още повече стимули за запазване на икономически растеж на текущите нива.
                            Непрекъснатото запълването на гапа между фундамента и безкрайното изливане на ликвидност води в един момент до свиване на потреблението и рецесия.
                            Нараства безработицата, семейното богатсво намалява.
                            Средната класа затъва.
                            Централните банки наливат още повече ликвидност за компенсиране на икономическото забавяне , което още повече намалява потреблението.

Коментар

• Аз лично си представям под $5, но над $4.5. Което може би не чак толкова значително. Но след това ще има още спад.

Първоначално изпратено от Зеления Разгледай мнение
                              Би ли дал по-тясна прогноза за думата значително? Иначе според мен си прав, историческии след всеки спайк за газа идва нормализиране - рано или късно.

Коментар

• ХАХАХАХАХАХАХАХАХХААХХАХАХА.

Зеления , ето ти неговата прогноза.

29.07.2021, 10:41

Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                                Дългосрочният тренд за надолу е за приходите и печалбите на петролките, като XOM например. Освен ако не се преориентират към други бизнеси

Връх обявиха за консумацията на петрола. Иначе цената си зависи от търсенето и предлагането

За цената на петрола глeдах преди два-три месеца прогнози на IAE за нещо от сорта на $55-65 за 2022-2024. Т.е. движение настрани

Tekila стягаш ли куфарите за Китай
                                Съвсем сериозно. Според мене Money не може да е реален акаунт. То бива, то може, ама чак толкова да е зле някой не вярвам.
                                Last edited by terziеv; 08.10.2021, 21:06.

Коментар

Working...
                                X