IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Мен лично мерк не ме кефи. тези се дънят в почти всичко което подхванат. А и ми изглеждат скъпи честно казано. Прекалено много добри очаквания.
    Aз все пак си взех малко.

Като казах чичовото се сетих за един стар залог с тебе и Продито от преди 1.5г при прощъпалника ми на нисето.
    Доволен че съм познал. Тева още миналия месец си е ударила таргета.
    Друг е въпроса че аз тогава не държах, направих за месец бързи 15% и избягах.
    Докато трагедията за инвеститорите на софармата продължава вече над 10г. и края и се не види.
    Евреите никога не трябва се подценяват кога става дума за злато, пари или илачи.

Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
    Ма тъй като гледам че се навъртат туканка фарма фенове - ако са съгласни бих се хванал на 1 здрав облог, да кажем с 3 годишен хоризонт.
    Фармата - 3.30 сега, Тева - 37 $
    Таргет 80% - т.е. Фарма 5.94лв Тева - 66.6$
    Съгласни ?

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
      Равен, дали да не почна да градя позиция и при Мерк.....гледам го падна под 60$
      Покрай гилда и ентата с бъдещия конкурент да покрием целия хепС спектър
      Пък и на ев/ебитда си е с 1/3 по евтин от чичовия балоняк..плюс нелош 3% дивидент
      Мен лично мерк не ме кефи. тези се дънят в почти всичко което подхванат. А и ми изглеждат скъпи честно казано. Прекалено много добри очаквания.

Коментар

• Равен, дали да не почна да градя позиция и при Мерк.....гледам го падна под 60$
        Покрай гилда и ентата с бъдещия конкурент да покрием целия хепС спектър
        Пък и на ев/ебитда си е с 1/3 по евтин от чичовия балоняк..плюс нелош 3% дивидент

Коментар

• Аааа няма да се разберем така американци надолу казах не нагоре.ееееее гадове

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
            Купувам като невидял... само че Германия
            ха, виж ти, и аз преди минути добавих към швабите, само че хеджираните DBGR
            SCO + EUO - тоже малки добавки.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
              Купувам като невидял... само че Германия
              тука вече нема Кремъл нема Франкфурт, каквото покаже директора SPX всички слушат и изпълняват. Оня Драги нек си печати той на никой не пречи, ако се препъне шефот SPX падат първо всички други - той последен .....

Коментар

• Купувам като невидял... само че Германия

Коментар

• Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
                  гъци гъци агънце NASDAQ 4358
                  sold SPX ...... айде гяволите с диповете да купуват .... .

Коментар

• гъци гъци агънце NASDAQ 4358

Коментар

За такъв кратък период всичко е възможно. Моя хоризонт е от шест месеца нагоре. Не ми се стои постоянно пред монитора че да ловя супер краткосрочни движения.
                      ми имам weekly target и така

ина4е лонг терм сам topic like food and bevergaes, water, etc.

там дори не гледам кво става

Коментар

• За такъв кратък период всичко е възможно. Моя хоризонт е от шест месеца нагоре. Не ми се стои постоянно пред монитора че да ловя супер краткосрочни движения.

Коментар

Само с едно съм съгласен и то не напълно. Лонг съм на хонг конг поради същата причина.
                          Германските лихви доста скочиха, не бих разчитал че това ще се запази при КИ в действие. Но ако беше шорт на американските щях да се съглася.
                          Руските компании са хазарт. Така че предполагам че при тях връщане към средното си действа. Т.е. по-скоро надолу отколкото нагоре.
                          Петрола не виждам защо да расте.
                          На петробрас съм къс макар и с дългосрочни опции.
                          Желязната руда ще ходи още много в киреча - тук най-лошото още не се е случило. Китай все още забавят постепенно инфраструктурните си проекти.
                          just to add: I am daily- weekly trader

всико го отигравам с опции. :

1 month horizon: бих погледнал Sixt (ста4ките на влаковете в германиа), HeiddelberCement strike 75. Infinion 13 EUR strike, Nordex still a story but high vola

za руснаците zависи. Norilsk е супер компани сас супер дивиден, силна баибак програма, лукоил супер дивиденд.

Коментар

• Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнение
                            so simple. The macro topics on the table are

short 10 Y bund

Long Sberbnak, Norilsk up to 21 USD, Lukoil (Russia). Gazprom (long/short daily)

Long iron ore producers (Rio, Vale, BHP)

Long Chinese banks (Hong Kong vs. Mainland discount!!!)

Long oil related companies

Long Petrobas (short squeez)

For more, allocate 10m USD to my fund
                            Само с едно съм съгласен и то не напълно. Лонг съм на хонг конг поради същата причина.
                            Германските лихви доста скочиха, не бих разчитал че това ще се запази при КИ в действие. Но ако беше шорт на американските щях да се съглася.
                            Руските компании са хазарт. Така че предполагам че при тях връщане към средното си действа. Т.е. по-скоро надолу отколкото нагоре.
                            Петрола не виждам защо да расте.
                            На петробрас съм къс макар и с дългосрочни опции.
                            Желязната руда ще ходи още много в киреча - тук най-лошото още не се е случило. Китай все още забавят постепенно инфраструктурните си проекти.

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis10 Разгледай мнение
                              айде поне още едно на долу де, да влезнем и ние .....
                              so simple. The macro topics on the table are

short 10 Y bund

Long Sberbnak, Norilsk up to 21 USD, Lukoil (Russia). Gazprom (long/short daily)

Long iron ore producers (Rio, Vale, BHP)

Long Chinese banks (Hong Kong vs. Mainland discount!!!)

Long oil related companies

Long Petrobas (short squeez)

For more, allocate 10m USD to my fund

Коментар

• Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнение
                                Norilsk Nickel цепи

от руските има страхотни далавери.
                                zа кав хy.. ми е УСА
                                айде поне още едно на долу де, да влезнем и ние .....

Коментар

Working...
                                X