IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
    Дай информация къде го гледаш. това число. В Bloomberg в момента коефициента е 43,95 !!!
    https://www.russell.com/indexes/amer...page?ic=US2000

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
      Аз пък само чакам ТЛТ под 110 и го почвам...
      Да го купуваш ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        22.5 като махнеш компаниите на загуба - не ми изглежда нещо ненормално.
        Дай информация къде го гледаш. това число. В Bloomberg в момента коефициента е 43,95 !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
          Много ясно...как да я споделяш като имаме различен поглед върху пазара.
          Имаш компании която докарва 1/3 от печалбата си от продажби във валута различна от долари. това е най-грубо средното за СП 500. И да кажем е хеджирала половината от външната си експозиция. Преди падането на долара ако имаме 2 долар печалба от САЩ и 1 долар от останалия свят. То сега с 3% растеж ще имаме 2,06 от САЩ и 0,93 извън САЩ. Ако гледаме средните курсове за 12 месецен период. Или общо 2,99 долара, при очаквания преди вдигането на долара от 3,09 Нищо по-нормално от това капитализацията на компанията да отрази новата реалност за очакваните печалби, което при равни други условия смъква очакваните печалби в дадения момент с 3%. И нормално ако пуснеш дългосрочния тренд то забавянето в момента на СП спрямо този дългосрочен тренд е към 4%.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
            Това е сладко.
            Ама малко ме плаши.
            Като знам как ми гърмят кондензаторите по дънната платка.
            Няма как да седна върху тоя кондензатор в автобуса.
            Тия електрическите автобуси по линия 11 са със суперкондензатори (не графен де). Не съм забелязал да се е запалил някой Бая се набират, един ме засече веднъж
            А не те ли е страх да седиш върху бензин?

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
              Ключовата суровина литий? За сегашните батерии да, а за утрешните?
              Примерно базирани на графен?
              Това е сладко.
              Ама малко ме плаши.
              Като знам как ми гърмят кондензаторите по дънната платка.
              Няма как да седна върху тоя кондензатор в автобуса.

Коментар

• Аз пък само чакам ТЛТ под 110 и го почвам...

Коментар

Щом си ок с инвестициите си....това е най важно. Да си жив и здрав.
                  Позицията ми в ТБТ най-после почна да се отплаща и то докарва печалби направо с товарния влак.

Коментар

• Много ясно...

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                    Ето това вече е твоя теория и аз не я споделям
                    Много ясно...как да я споделяш като имаме различен поглед върху пазара.

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
                      Такава е логиката, обаче знаеш ли колко е P/E на индекса Russell2000?
                      22.5 като махнеш компаниите на загуба - не ми изглежда нещо ненормално.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
                        А за електрическите автомобили и за батериите. Съжалявам, че ще охладя енусиазма ви, но няма перспектива за бързо поевтиняване.
                        Ключовата суровина -литий се разглежда като стратегическа суровина от всички държави, които я притежават. Поевтиняването и е ограничено поне в 10-годишен период напред от високи концесионни такси и от ограничителни лимити за добив. А една от най-богатите на литий държави, дори е забранила на предприемачите да се докосват до този ресурс. Технологиите не могат да компенсират тези ограничения.
                        Специално за dddd. Наблюдава се хилядолетна тенденция правителствата да се разделят все по трудно с резервите си от суровини и да ги кешират на все по-висока цена, чрез всички инструменти, които притежават. А не върви вече да идеш и д превземеш някого, ако не се продава евтино.
                        Ключовата суровина литий? За сегашните батерии да, а за утрешните?
                        Примерно базирани на графен?

Коментар

• Щом си ок

То това не е теория - това е факт от живота. И несподелянето му не го прави по-малко реален
                          Щом си ок с инвестициите си....това е най важно. Да си жив и здрав.

Коментар

Последната причина да не расте СП е силния долар....
                            Ето това вече е твоя теория и аз не я споделям

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                              Нищо странно няма - малкит екомпании са насочени към САЩ тях силния долар не ги ебе.
                              Такава е логиката, обаче знаеш ли колко е P/E на индекса Russell2000?

Коментар

• Последната причина

Нищо странно няма - малкит екомпании са насочени към САЩ тях силния долар не ги ебе.
                                Последната причина да не расте СП е силния долар....

Коментар

Working...
                                X