Първоначално изпратено от Alonso
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеИ другия доста по-важен проблем
http://www.cdc.gov/flu/avianflu/h5/
Ще диверсифицирам тогава с например тази :
https://www.google.com/finance?q=NYS...bkXku2yAd2ygwg
Р/Е е още по-добре. Баланса е добре. Само дето печалбата спрямо приходите ми се вижда малка.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеМен не ме слушай. Тази компания въобще не ми е ясна и не познавам продуктите и.
Нито пък съм чел новини и история. Погледнах само баланса и въобще не ми хреса. Мен ме кефи примерно такъв баланс :
https://www.google.com/finance?q=NAS...m_LIyqsgHzvIEY
и то съчетан с тази история и дивиденти през годините.
р/е под 6, почти нямат дългове, отнесено към СК. 25 години продават пилета и най-вероятно ще продават и след 25 /предполагам че разбират от пилета/. Единственият проблем е че е скъпа
http://www.cdc.gov/flu/avianflu/h5/
Коментар
-
Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнениеРеализирах прилична печалба от 12 % на Quiksilver, компанията е рискова и ще бъда още по-внимателен, уважавам мнението но Alonso!
Нито пък съм чел новини и история. Погледнах само баланса и въобще не ми хреса. Мен ме кефи примерно такъв баланс :
https://www.google.com/finance?q=NAS...m_LIyqsgHzvIEY
и то съчетан с тази история и дивиденти през годините.
р/е под 6, почти нямат дългове, отнесено към СК. 25 години продават пилета и най-вероятно ще продават и след 25 /предполагам че разбират от пилета/. Единственият проблем е че е скъпа
Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеА сигурен ли си от коя посока идва този влак?
Да не се качиш на друг.
Коментар
-
А сигурен ли си
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеПрав си. Естествено че за хоризонт от няколко месеца нито инфлацията има шанс да скочи много, нито някаква нормална логика ще работи на пълни обороти до като тече КИ.
Но когато на хоризонта със сигурност идва влак, макар да не е ясно кога ще мине, предпочитам да се возя на този влак, вместо да се надявам че ще отскоча от релсите преди да дойде
Да не се качиш на друг.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеНе мисля, че някой в момента търгува облигации спрямо очакванията си за реалните лихви, подобна логика има място едва след края на КИ, а никой няма представа кога ще се появи тази пуста инфлация от 2%. Спредовете от последните години до голяма степен са отражение на други тенденции на валутните пазари, има вероятност да се свият значително. И последно- влизането ми там ще е с максимум няколкомесечен хоризонт, а размера зависи най-вече от експозицията ми в европейски акции към онзи момент, защото очаквам сериозни корелации между двете.
Но когато на хоризонта със сигурност идва влак, макар да не е ясно кога ще мине, предпочитам да се возя на този влак, вместо да се надявам че ще отскоча от релсите преди да дойде
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеДраги каза че ще купува докато инфлацията удари 2%. Да кажем че КИ смъкне очакваните реални лихви до да кажем 0,3% само. това прави германските облигации в даден момент да ударят към 2,3% при 1,5 пункта спред както върви последните години, това удря десетгодишните американски на 3,7% това предполага 30 годишните да са някъде между 4 и 4,5% от сегашните 3,1%
TLT е със средна дюрация към 17 години ако не се лъжа. дори да приемем плоската структура това прави вдигане вдигане на 30 годишните с 0,9 пункта което при 17 години дюрация води до спад от грубо 15% или ТЛТ да падне до 99
Коментар
-
ботовете са ми най-интересни в последния час от търговията в петък...
да видим днес дали ще се опитат да обрулят накачулените мечета по клона и изкарат пазара на ++ в унисон с хубавите NFP.... после цяла вечер по CNBC разни костюмари да се плюнчат как бика е жив и американската икономика е пред нов златен век и как лихвите въобще не са важнитова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениедали ти изглеждам толкова глупав незнам...но въпреки всичко не е нужно да ми обясняваш очеадни неща.
Аз казах че СП последната причина да не мърда е това...а много други много по важни към момнета според мен които ти явно не споделяш , омръзна ми да ги повтарям
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеДа, освен ако не се промени нещо в картината. Спредовете спрямо Южна Европа са нищожни, КУ в Европа си тече, вдигане на лихвите в тази среда мисля, че ще има неочакван ефект върху облигациите ако засили още долара.
TLT е със средна дюрация към 17 години ако не се лъжа. дори да приемем плоската структура това прави вдигане вдигане на 30 годишните с 0,9 пункта което при 17 години дюрация води до спад от грубо 15% или ТЛТ да падне до 99
Коментар
-
дали ти изглеждам толкова
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеИмаш компании която докарва 1/3 от печалбата си от продажби във валута различна от долари. това е най-грубо средното за СП 500. И да кажем е хеджирала половината от външната си експозиция. Преди падането на долара ако имаме 2 долар печалба от САЩ и 1 долар от останалия свят. То сега с 3% растеж ще имаме 2,06 от САЩ и 0,93 извън САЩ. Ако гледаме средните курсове за 12 месецен период. Или общо 2,99 долара, при очаквания преди вдигането на долара от 3,09 Нищо по-нормално от това капитализацията на компанията да отрази новата реалност за очакваните печалби, което при равни други условия смъква очакваните печалби в дадения момент с 3%. И нормално ако пуснеш дългосрочния тренд то забавянето в момента на СП спрямо този дългосрочен тренд е към 4%.
Аз казах че СП последната причина да не мърда е това...а много други много по важни към момнета според мен които ти явно не споделяш , омръзна ми да ги повтарям
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
Коментар
Коментар