IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • В последно време

    Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Очакванията за печалбите се вдигат последната година за повечето компании, съвсем нормално това вдига и цените им. Тези за чиито очакванията падат падат и като цени - както са петролните компании най очевиден пример. Анализаторите в повечето случай познават печалбите - поне средно. Реално експанзията на коефициентите в САЩ за последните 12 месеца е минимална. Т.е. ако сега смяташ че пазара е надут същото е трябвало да го смяташ и преди една година, че дори и преди две години. А в Европа директно си е евтино. Пълно е с компании с по над 3% дивидент или с по над 20% очакван ръст на печалбата, които се търгуват на коефициенти предполагащи влошаване на ситуацията. Последните месеци дръпнаха по-бързо но са още далеч от скъпи , а доста дори от реално оценени.

    Тренда е нагоре. Пазара прави нови върхове над предишните и не прави дъна под предишните. Тренда е еднозначно бичи. Поне за сега.

    Не виждам криза. Това си нямам идея как можеда се обясни - просто на хоризонта няма криза. Нямаме война, нямаме дълбока рецесия, нямаме висока инфлация, нямаме дори влошаване на данните - напротив.

    Единствената несигурност е от това как ще се възприеме вдигането на лихвите в САЩ. Ама то това е супер лесно за предпазване - просто човек си намалява делът в САЩ и взима компании които ще спечелят или поне няма да губят при вдигане на лихвите - банки, брокери, компании със силни баланси. Компании които биха печелили при силен долар, т.е. производство извън САЩ и продажби в САЩ.
    В последно време съм леко уморен да говоря много и гледам повече да слушам. Сега ще направя изключение.
    Пазара и като цяло бизнеса затова е интересен защото колкото хора - толкова и мнения съществуват. Разбира се това е нормално - всеки интерпретира по свой начин новините и ситуацията. Ето сега виждам и теб...гледам и себе си. Много хора мислят като теб, не по малко може би като мен. Примера от преди 2 часа с нетфликс е адски показателен.
    ( да спомена че аз съм вече шорт на нетфликс със 200 акции на 537.12 ) . Той показва ситуацията на американския пазар според мен към момента. Никой не го е грижа за печалбата в момента или дали компанията прави пари или не и колко - но всеки мечтае за страхотно бъдеще. защо се получава така? Според мен заради много евтини и лесни пари които "инвеститорите" имат, заради почти безплатния левъридж който могат да вземат и т.н . Също така заради това че много от хората смятат че тренда е бичи, че всичко ще поскъпва и че всичко е супер и че щом нетфлиск са добавили 800 к повече абонати от очакваното няма абсолютно никакво значение че компанията отчита почти 2 пъти по малко печалба и задълженията и са в небесата и че ще оправдае тази цена след 10 години евентуално и т.н. И това води до съвсем "справедливото" и "точно" оценяване на компанията със 13 % нагоре . И да не забравяме най важното - "анализаторите" - казват - всичко е ок нетфлиск има огромен потенциал-купувайте. Интересно е дали тези анализатори са си купили нетфликс на 500 $. да не забравяме че предния ърнинг Нетфликс замаскираха печалбата си чрез отложени данъци - но на кой му пука и кой чете за това... важно е бъдещето.
    Казваш очакванията за печалбите се вдигат на компаниите - първо това не е вярно наистина, но ако слушаш някой от анализаторите си прав за себе си.. Второ хувабо си казал "очакванията" защото реалността е че по голяма част от компаниите в С&П 500 отчитат по лоши резултати от същите преди година вече 2 ри ърнинг но ако за това не се тръби толкова много - няма проблем.
    Също така няма "никакво значение" че почти 3 та година пазара не е правил 10 % корекция. Всичко е супер и само нагоре.
    Ако сега смятам че пазара е надут - няма никакво основание да казваш че е трябвало да смятам същото преди няколко години - защото преди няколко години имаше QE в щатите - сега няма.И ако тогава имаше причина пазра да върви нагоре - сега няма такава. Между другото - сега същото ще стане в европа ( прав си че има много "евтини"- сравниени със американските обаче компании там ) но Европа има много по глеми рискове пред америка към момента - това е друга тема - да не говорим за Европа сега ще стане дълго.

    Да ти кажа малко и за дивидента, "печалбите" и бъдещето на компаниите.
    В условията в които живеем в които всяка компания може да си вземе колкото пари иска за без пари, да си купи акциите от борсата, да вдигне цената им, съответно да намали същите които са в обращение и съответно да вдигне драстично печалбата на акция - изкуствено, . в условията в които със подобни пари всяка компания може да си увеличи дебита за без пари и да даде по големи дивиденти - по дълго , е добре да прочетеш малко финансови отчети и гледаш не печалбата на акция а печалбата като цяло и видиш процента с който печалбата се вдига и я сравниш с процента на нарастване на акциите ще получиш много по различна картина от тази която виждаш сега която ще направи несъстоятелно твърдението ти както и това на много анализатори че "очакванията" за печалбите и самите печалби на компаниите са супер и се очаква да стават по супер. И ако анализаторите ги "оправдавам" защото за това им плащат и играят различна игра...инвеститорите не ги оправдавам.

    За кризите - какво да кажа. Когато някой казват криза - виждат голяма криза - например война. Да - таква криза няма. Но в условията в които според мен пазара se namira и "чака" и е готов за "малка криза" за да направи прилична корекция...под думата криза трябва да се разбира - "достатъчно основателна причина". А такива на хоризонта - много. Да прав си - няма да има огромна корекция - не защото компаниите заслужават цената си а защото "Orange is a new black" т.е повече пари - по високи цени или инфлация ама не на доматите а на акциите.

    Във всеки момент има хора на пазара които са силно оптимисточно настроени, има такива които са силно песеместично настроени и маркетмейкърите които са най- реалистично настроени.

    Ако следиш какво съм писал може да си припомниш че аз предпочитам все още американския пазар - точно защото много пъти съм казвал - не очаквам сериозна криза там и продължавам да го твърдя. Но...аз очаквам "сериозна" корекция. И под такава имам пред вид между 10-15 % което е далеч от криза но е абсолютно достатъчно да не съм на пазара в този момент. Кога ще дойде - зависи от цитираните по горе "реалистично настроени" инвеститори. А те знаят какво правят повече от колкото ние с теб. Нужен е повод. И такива поводи се очертават със страшна сила.

    И понеже аз не съм сред запознатите "реалиситично настроени" и нямам часовник , предпочитам да стоя на закрито тъй като не знам кога слънцето ще залезе - само знам че се смрачава и аз не искам да съм навън в тъмното. А може да се окаже само облак който да скрива слънцето а да сме само 12 на обяд...кой да ми каже?))

    Коментар


    • виж сега наско от 4436 на 1 мин как пропада

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнение
        Нов връх и след това лек спад за лятото
        браво Мухо . благодарско днеска ще спя спокойно . ся кажи на твойте хора на уоулстрииииииит че не тестват атомните бомби в невада а това е опасно за графиката ииииииииииии ще стане мътна и кървава . а , също им кажи да не ни занимават с тия прошляци гърците . много кухо е това с гърците ръйраш ли късо за 15000 - нали сме 2015 трябва да уважаваме числата

        Коментар


        • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
          http://finance.yahoo.com/news/jim-ro...13224.html?l=1

          A злото ще е като падаща звезда.
          Я виж чичо ти Джими и той се кани да пълни под хилката, слушкай батковците и пази и ти като видно златарче кеш за тогава.
          Кастро мене не ме ебе XAU/USD как не се научихте бе дееба, мене ме интересуе XAU/EUR а там е дебела постата погледни го, че не пада не го знам тоя и оня аз виждам, че съм на плюс от физиката а отделно като метна GDXJта малко касние там ше стане фурор и акаунта x3 - гаранте
          Поглени цената 1122 еврака и стои там кат паметник и нишо .....
          Last edited by michaelis; 15.04.2015, 21:56.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
            PBRa е като SU-35 vertical take off ....
            http://finance.yahoo.com/news/jim-ro...13224.html?l=1

            A злото ще е като падаща звезда.
            Я виж чичо ти Джими и той се кани да пълни под хилката, слушкай батковците и пази и ти като видно златарче кеш за тогава.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
              Браво - късмет или не, изкарал си за бира...
              За PBR - нямам идея какво и тегли цената нагоре, освен перспективата да импийчмънт Дилма ... Цената хвърчи сякаш са открили нефт не на 7 км дълбочина а на плажа на Рио ...
              Относно Vale - имам чувството, че някой богат чичко ще влезе мощно ... може и с дръпнати очички да е
              По време на голямата криза китайците се точиха на RIO , но не им разрешиха да я купят - поне не цялата. Така че какво пречи да се пробват с Vale ?
              PBRa е като SU-35 vertical take off ....

              Коментар


              • шортерисимо Съсела мама му гадна как излетя ше ми обърне каруцата гада мръсен, къде се е засилил .....

                Коментар


                • Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
                  Мухо кажи ръст Ма
                  Нов връх и след това лек спад за лятото

                  Коментар


                  • ее браво изкярихте от петролните акции, всички за 20-30$ барел говореха пък той 60 стигна аз пък вече година нарочно държа някакъв % кеш и се чувствам все едно си самооблагам печалбите с данък докато акциите скачат чувството с кеша ще е така пък после Но мисля че за период от 5-10-20 г държането на кеш ще си е чиста пропусната полза

                    Коментар


                    • Мухо кажи ръст Ма

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                        NADL го бях кръстил по свойски на-да-ли...а пък гледайте днеска какви ги върши.....на това му се вика UP UP,а не като на нашата измислена борса и гордост(БФБ)
                        абе туйто като добив на нефт и газ ама там бая по рано прибрах печалбата . а този американски боклук дори не е отлепил от дъното

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнение
                          lol read the news
                          who is trading Russia
                          Рашъните и те вече 3 месеца къртят мивки. Току що си превзеха и ма200
                          Изобщо на всички кучета вече сме на зеленко
                          Само валето се пъни, ама и тяхното време ще дойде.

                          Относно Vale - имам чувството, че някой богат чичко ще влезе мощно ... може и с дръпнати очички да е
                          Проти, съгласен съм, доста логично изглежда и определено има вероятност да се случи. Виж чайниците как помогнаха за Браса, надали го правят само от брикс любов и без определени договорки.
                          А това че решиха да си дотират техните неефективни железари - вероятно е само прах в очите....може би за да направят бразилците по сговорчиви..

                          Коментар


                          • NADL го бях кръстил по свойски на-да-ли...а пък гледайте днеска какви ги върши.....на това му се вика UP UP,а не като на нашата измислена борса и гордост(БФБ)

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                              Браво - късмет или не, изкарал си за бира...
                              За PBR - нямам идея какво и тегли цената нагоре, освен перспективата да импийчмънт Дилма ... Цената хвърчи сякаш са открили нефт не на 7 км дълбочина а на плажа на Рио ...
                              Относно Vale - имам чувството, че някой богат чичко ще влезе мощно ... може и с дръпнати очички да е
                              По време на голямата криза китайците се точиха на RIO , но не им разрешиха да я купят - поне не цялата. Така че какво пречи да се пробват с Vale ?
                              lol read the news
                              who is trading Russia

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                                Добре че изчаках повечко, вече над 40% арбитражната им.
                                Току що кеширах 1/3 от Браса след като категорично ми задмина средната.
                                Надявам се пак да даде възможност около 5...Дилма има още бая време на власт...
                                Ма не съм допълнил Валето, ще поизчакам по близо до 5.5 поне и по сериозна капитулация...пуста лакомия, само да не стане като браса де го чакалих на 4.20...
                                Браво - късмет или не, изкарал си за бира...
                                За PBR - нямам идея какво и тегли цената нагоре, освен перспективата да импийчмънт Дилма ... Цената хвърчи сякаш са открили нефт не на 7 км дълбочина а на плажа на Рио ...
                                Относно Vale - имам чувството, че някой богат чичко ще влезе мощно ... може и с дръпнати очички да е
                                По време на голямата криза китайците се точиха на RIO , но не им разрешиха да я купят - поне не цялата. Така че какво пречи да се пробват с Vale ?
                                За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

                                Коментар

                                Working...
                                X