хахахаха 16 900 здравей
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнениетова са 8% (на око сметам ) надолу от днес
ЕБИТ им е средно 8%, а преди е бил 5%. прсото имат супер цикал. не вервам да имат голем растеж, а и китаи има пове4е сигнален ефект. един като VW като трагне, и другите сте повлекат.
стратегиате ми е да влеzна в конвертибле бондс, като ударт таz цена (5 до 6% купон), а ако не сте полу4а акции аку ударат определен флоор
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеЗа европейските автомобилните компании наистина не разбирам защо човек да ги шорти. Силно цикличен отрасъл, с основни продажби в Европа, където нещата се подобряват. Силно зависим от лихвени равнища, които в Европа ще стоят ниски още дълго време. Силно зависим от евро/долар - където разликата в паричните политики на САЩ и Европа най-вероятно ще доведе до спад за еврото - т.е. напомпване на печалбите им. Дори и в Китай нещата да се забавят нетно всичко което се случва е силно позитивно за тях. И се търгуват на едноцифрени ПЕ та при това. За след една година по-скоро бих заложил Даймлер ще е 120 вместо 70. Макар че както казах нищо не пречи в този период да мине и през 70.
ЕБИТ им е средно 8%, а преди е бил 5%. прсото имат супер цикал. не вервам да имат голем растеж, а и китаи има пове4е сигнален ефект. един като VW като трагне, и другите сте повлекат.
стратегиате ми е да влеzна в конвертибле бондс, като ударт таz цена (5 до 6% купон), а ако не сте полу4а акции аку ударат определен флоор
Коментар
-
Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнениеа Даимлер макро бета ми е 1 година
УБС ми даде 77% ве4е .36, сега бида 0.64
https://www.boerse-stuttgart.de/de/b...TION=132486898
касирвам
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеТвоя начин на игра е твърде краткосрочен за моя вкус. Иначе аз съм доста бичи настроен към финансовия сектор изобщо за следващите години.
УБС ми даде 77% ве4е .36, сега бида 0.64
https://www.boerse-stuttgart.de/de/b...TION=132486898
касирвам
Коментар
-
Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнениеUBS пуснах един лонг в4ера и мнго ме радват. да го остевам ли и да иzлиzам
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеДа, ама те са джудже спрямо останалите. Нямат и 50 милиарда капитализация. Макар че от тук нататък ако продължават да растят със сигурност ще влияят силно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнениеNetflix
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеЕ то ръста на насдак последната година се дължи до голяма степен на 5 компании. Епъл, Амазон, Гугъл, Гилиъд и Фейсбук. Буквално това са компаниите които дърпат нагоре Насдак. А всяка една от тях е въшлива с кеш, няма дългове и расте доста добре.
Коментар
-
Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнениекакто каzах в кредит, 4ервените лампи светат.
не вси4ки компании седат на cash kato Апле, а фармациата е пален стре4 с малки иzклу4ениа. това zаедно с насдак zа наи иzмисленте баланси.
но както каzах, аz сам комодите и кредит. там се прват zа мен наи добри пари, особена като лифта варви надоле
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеВсяко прекомерно нещо е зле. Но това че някой си си изкупува един два процента от фрийфлоута на година трудно може да мине за прекомерно, особено когато има брутално количество кеш в баланса. И почти никакъв дълг.
Какво значи инвестиране в растеж - не сме вече 80 те или дори 90 те години. Реално 3/4 от пазара в САЩ и дори повече са или във високи технологии, където си инвестират яко - и в технологиите и във фармацията всеки може да види какви брутални пари се инвестират. Или пък са услуги - където никога не е имало особена причина да инвестират много - освен в хора - а то безработицата в САЩ е на рекордно ниско равнище.
Тези неща за купуване на тежки машини строене на заводи и сгради са основен начин на инвестиране на една доста малка част от американската икономика. Виж за Германия и Япония не е така.
не вси4ки компании седат на cash kato Апле, а фармациата е пален стре4 с малки иzклу4ениа. това zаедно с насдак zа наи иzмисленте баланси.
но както каzах, аz сам комодите и кредит. там се прват zа мен наи добри пари, особена като лифта варви надоле
Коментар
-
Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнениеестествено 4е прекомерното иzкупване е zле zасто влиа на кредитните ти покаzатели и влосава финансовата ти поzициа. Баибака намалава, идват по високо лихви, вси4ки сега се втурнаха на М&А zа да купават с отанилиа cash, особено тоz които не е в УС и не могат да варнат там, което покаzва 4е сме в краен цикал. виж CAPEX в УСА, никои не инвестира в растеж а си бутат краткосро4но бонусите но скоро като се варнем в кредитниа цикал, сте духат. просто не се zанимаваи с тапиа паzар на акции. гледаи истинскиа паzар и това е Credit
Какво значи инвестиране в растеж - не сме вече 80 те или дори 90 те години. Реално 3/4 от пазара в САЩ и дори повече са или във високи технологии, където си инвестират яко - и в технологиите и във фармацията всеки може да види какви брутални пари се инвестират. Или пък са услуги - където никога не е имало особена причина да инвестират много - освен в хора - а то безработицата в САЩ е на рекордно ниско равнище.
Тези неща за купуване на тежки машини строене на заводи и сгради са основен начин на инвестиране на една доста малка част от американската икономика. Виж за Германия и Япония не е така.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеНамаляването на акциите в обръщение е по-същество връщане на пари на акционерите - същото като дивидентите - чисто финансово погледнато да казваш че обратните изкупувания влият зле е все едно да казваш че дивидентите влияят зле.
А след като се връщат пари в инвеститорите, значи се връщат пари и в икономиката.
Паричната политика на ФЕД не е довела до нищо подобно. Паричната политика на ФЕД просто помогна на най-бедните да не останат и без покрив над главата си. Е и помогна на богатите да станат още по-богати - от това че притежават финансови активи. Но без ФЕД разликата между едните и другите щеше да е много по-голяма.
На свръхбогатите склонността за потребление винаги е била ниска. Това не води до никакви изводи за пазара. А склонността за потребление им е ниска, защото инвестират на пазара. Така че този довод на германеца е меко казано страннен. Тези свръх богати или потребяват и така подпомагат икономиката или инвестират и така подпомагат пазара. Единствения вариант да не помагат на икономиката е ако следват неговите шантави съвети да държат кеш и злато.
Винаги е имало бедни. Сега поне имат купони за храна, преди няколко десетилетия и това не са имали.
Това че рекордните печалби са базирани на ниски лихви е безподобна глупост. Айде този германец да ми обясни как рекордните печалби на Епъл, Гилиъд, Майкрософт или гугъл са базирани на ниски лихви. Тези компании нямат почти никакъв дълг - и съответно не плащат почти нищо като лихви. А те формират голяма част от печалбите в Насдак например. Ако човек се поразтърси повече ще види че този германец съвсем го дава през просото като дрънка глупости.
Отрицателната възвращаемост е за германеца и тъпите му клиенти дето го слушат да държат кеш и злато при бичи пазар. Всички други правим кинти
естествено 4е прекомерното иzкупване е zле zасто влиа на кредитните ти покаzатели и влосава финансовата ти поzициа. Баибака намалава, идват по високо лихви, вси4ки сега се втурнаха на М&А zа да купават с отанилиа cash, особено тоz които не е в УС и не могат да варнат там, което покаzва 4е сме в краен цикал. виж CAPEX в УСА, никои не инвестира в растеж а си бутат краткосро4но бонусите но скоро като се варнем в кредитниа цикал, сте духат. просто не се zанимаваи с тапиа паzар на акции. гледаи истинскиа паzар и това е Credit
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеКогато човек се чуди какво да прави, не знае какво да прави или пък просто го е страх, трябва да диверсифицира максимално. Акции или по скоро направо през етфи, на много пазари, в много отрасли. Облигации, депозити, кеш, ценни метали, недвижими имоти - освен ако така и така не са голяма част от богатството, земя.
Коментар
Коментар