IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Не съм съгласен

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Печели се бързо и за кратко. И ако човек не излезе навреме от късите печалбите бързо преминават в загуби.
    Не съм съгласен, ти помниш ли от кога аз съм шорт на основните индекси? И то със 2х или 3 х инструмнетите. Не съм затворил нищо.

Не мога да сметна печалбата...към момента която обаче не ме интересува ни най малко защото аз ще продам всичко точно тогава когато сметна че е време да купя всичко без значение дали съм изтървал най добрия момнет. И няма значение дали това ще е сега или след 1 година.

Единствено затворих на загуба част от позициите си на фютчърсите началото на август защото сметнах че съм допуснал грешка влизайки прекалено рано на късия пазар. Сега вче съм на печалба но когато човек допуска грешки - не трябва да се учудва когато му се наложи да си плаща за тях.
    Last edited by Iv_max; 01.09.2015, 21:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
      Подобно на някой като нас...които схаванаха че може да се печели дори повече от падането на пазара от колкото от качването му.

Печели се бързо и за кратко. И ако човек не излезе навреме от късите печалбите бързо преминават в загуби.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
        То пък щото много трудно се отглеждат смартфони и коли
        Те се търгуват и на ниски ПЕ та А все пак е доста по-турдно, особено ако правиш горния сегмент.

Коментар

• Да ти кажа трудно е

Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
          Да ти кажа трудно е.
          Някой помни ли смартфона на амазон?
          Последно ги даваха без пари ако сключиш договор.

А за коли дали е трудно - ще разберем след 5-7 години ако Тесла не фалират - значи не е много трудно.

Коментар

• Мои индикатори

Мои индикатори

Задържи ли се СП около 182-186 преди средата на септември - няма да има увеличение на лихвите сега

Евро- долар под 1.125 - няма да има увеличение на лихвите сега. .

Петрола Брент- под 48 или WTI - под 41 - няма да има увеличение на лихвите сега

Към момента съм решил ако тези индикатори са ОК около 12-14 септември - купувам всичко което мога. Ако очаквам вдигане на лихвите - абсолютно нищо няма да правя.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              Защото са схванали че редките разкраски, всъщност се развъждат също толкова лесно колкото нередките такива.
              Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Подобно на някой като нас...

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                Защото са схванали че редките разкраски, всъщност се развъждат също толкова лесно колкото нередките такива.
                Подобно на някой като нас...които схаванаха че може да се печели дори повече от падането на пазара от колкото от качването му.

Коментар

• Мисля че Нетфликс

Мисля че Нетфликс...ще изгърми страшно в близките няколко седмици.

Не мога да препоръчам шорт обаче защото там никога не се знае.

Аз съм шорт...ама само защото съм шорт от непомня от кога ...: и на 130 шортнах още даже ( имах ли избор? ). Днес съм на печалба вече най накрая, след невероятни нереализирани загуби които виждах но успоях да издържа.

Бях решил да ги затворя...но ще порискувам още малко.
                  Last edited by Iv_max; 01.09.2015, 21:04.

Коментар

За жалост няма как да спорим, защото в крайна сметка очакваме едно и също от пазара Вече казах, че съм типичен бай Ганьо и не ми стига пипката за висша математика. 2007-ма като видях че всичко живо около мен си купи апартамент а голяма част от клиентите ми и втори трети. ми стана ясно че няма да има кой да купува всичкото ново строителство стартиращо в момента. Най-смешен ми е е балона с лалетата в Холандия. Там защо е пукнал балона според теб? Сигурно са можели до безкрайност да си развъждат лалета. И така до кога? Дори и цялата земя да стане в лалета, тя също е ограничена в крайна сметка.
                    Просто някои холандци са решили, че лалетата вече не ги кефят, а други са разбрали, че това са просто лалета.

Нищо кой знае какво в тая лудница с лалетата - обикновена наркоманска работа. Тревопушници.

На мене в подобни случаи (консумация на) са ми идвали и по-хахави идеи от развъждане и спекула с лалетови гулии.
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

За жалост няма как да спорим, защото в крайна сметка очакваме едно и също от пазара Вече казах, че съм типичен бай Ганьо и не ми стига пипката за висша математика. 2007-ма като видях че всичко живо около мен си купи апартамент а голяма част от клиентите ми и втори трети. ми стана ясно че няма да има кой да купува всичкото ново строителство стартиращо в момента. Най-смешен ми е е балона с лалетата в Холандия. Там защо е пукнал балона според теб? Сигурно са можели до безкрайност да си развъждат лалета. И така до кога? Дори и цялата земя да стане в лалета, тя също е ограничена в крайна сметка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                        Алонсо,
                        няма такова нещо като насищане на пазара. Това не е каца и като се напълни, никой да не налива защото ще прелее. Кацата има огромна дупка отдолу и колкото и да наливаш водата изтича понякога по бързо, понякога по бавно в зависимост на този който контролира дупката как му изнася. Надявам се разбираш подтекста.
                        Iphone 6 , Iphone 7 ..... Iphone 57 ....после майфон 134 ( може и да не е на епъл ) и т.н това е положението което няма да свърши никога. Защото ако свърши предполагам всички ще бъдат умрели. Накратко наричано - Прогрес. Може и да не е технически след години но винаги ще има прогрес.
                        За автомобилте - Същото.

Коментар

• ...

Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                          Аз също искам да ти благодаря за изчерпателните постове. Обяснил си го така, че и първолак да може да те разбере. Дано не спираш да пишеш. Смятам че си много полезен за останалите.
                          Съгласен съм всичко написано, но ще се опитам да обясня изчерпателно моят най-голям довод, че прогнозата ти за поне корекция ще се изпълни и то с простата си първолашка логика
                          Откак свят светува се повтаря едно и също през определени периоди.
                          Още от преди хиляди години се върти цикъла с храните: Недостиг съчетан с високи цени, съответно печеливш бизнес и довеждащ до масово насочване на инвестиции към сектора, довеждащо до свръхпроизводство и последващ срив в цените, което пък води до отлив на инвестиции и така нататък
                          Ще взема за пример епъл, защото знам че ги харесваш и ги познаваш много по-добре от мен
                          Тази година айфон 6 а догодина предполагаме айфон 7. Какво може да има този нов айфон 7 с което да накара хората да си хвърлят шестиците и да ги заменят със седмици според теб?
                          Ами автомобилните? ОК! Направиха голям ръст и много продажби. Де що имаше фенове на различните марки си смениха с новите модели. Ами догодина какви нови модели могат да излязат за да поискат да ги сменят пак и дали имат средствата да го направят отново, а да не става дума за ръст на продажбите. Тези неща са неизбежни за мен. Има си сезони на яденето и пиенето, които задължително биват последвани от сезони на диетите.
                          Не съм толкова умен за да преценя кога точно ще се насити пазара и съответно ще спаднат продажбите на голяма част от компаниите но на мен ми се струва доста вероятно това да се случи още следващата година.
                          Какво може да стане ако купя акции сега? Да го сложим 50/50 шанса да спечеля още 20-30% или да загубя 50%. Ако загубя 50%, после ще трябва да правя 100% ръст само за да си компенсирам загубите. Това мен не ме устройва никак. Отделно от това аз пари досега съм правил само като съм поемал рискове да купувам евтино при спиховете, вместо да купувам скъпо с надеждата да набутам картофа още по-скъпо. Смятам да спазвам това правило и за напред.
                          Извинявам се ако на някой му изглеждат елементарни и досадни мислите и разсъжденията ми, но все пак може и да има хора за които да е полезно да прочетат различно мнение.
                          Алонсо,
                          няма такова нещо като насищане на пазара. Това не е каца и като се напълни, никой да не налива защото ще прелее. Кацата има огромна дупка отдолу и колкото и да наливаш водата изтича понякога по бързо, понякога по бавно в зависимост на този който контролира дупката как му изнася. Надявам се разбираш подтекста.
                          Iphone 6 , Iphone 7 ..... Iphone 57 ....после майфон 134 ( може и да не е на епъл ) и т.н това е положението което няма да свърши никога. Защото ако свърши предполагам всички ще бъдат умрели. Накратко наричано - Прогрес. Може и да не е технически след години но винаги ще има прогрес.
                          За автомобилте - Същото.

Коментар

. Точно затова му имам доверие на преценките. Включително акциите на петролна компания напоследък.
                            Да, ама какво си купи - не олд скул петролна компания, а рифайнър.
                            Читавата рафинерия винаги ще е добре, щото и спред винаги ще има, по голям или по малък. Винаги ще се печели, дори повече при по ниски цени на петрола, не само заради спреда, а и понеже потреблението на бензин и дизел се вдига при евтиния.

То и аз отпреди година имам Валеро. Първоначално я взех за индиректен хедж на петролните си позиции, ма колкото повече минава - все по драга ми става.
                            И в момента даже определено си е по евтина спрямо дедо Бъфетовата братчедка..

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                              По принцип е така, но не и когото става дума да спасиш най ценното си - здравето и живота. Там сезонност и диети не може да има.

Ааа, и при някои от порoците е така...:затова ме кефи комбинацията GILD / MO
                              Напълно съгласен. Проблемът е че пазара има свойството да се спихва и да расте като цяло. Големият левъридж за който говори Ив и прекалено широките портфейли, които повечето играчи притежават са основната причина. Ето например спада в Китай принуди левъридж играчите да продават читавите си позиции в други части на света за да могат а си покриват загубите и маржин изискванията. При предната криза читави компании като например даймлер и рено изтриха по 80% от капитализацията си. Няма да забравя тогавашното изказване на Бъфет, че се чувства като погребален агент по време на чума
                              Като сатана дума за Бъфет. понеже видях че сте го коментирали. Бъфет, /както и повечето по-големи играчи на БФБ/, обикновенно няма изход от позицията си ако се наложи по спешност. Именно това го кара да бъде тройно по-предпазлив от другите играчи. Другите могат да излязат с някой процент загуба а при него отива тотална щета ако нещо се оцапа. Точно затова му имам доверие на преценките. Включително акциите на петролна компания напоследък.

Коментар

• И аз тоже ного благодарен на Iv_max за мъдрите му постове.

Според мен - дали мечешки пазар или не - зависи от ного фактори - ФЕД, зацикляне на пазарите около тези нива (при по-сериозен спад ще има и сериозно ответно движение), китайските щуротии (или отсъствието на такива), политически фактори - убеден съм, че когато (добре де: АКО) Доналдът влезе в Овалният кабинет и каже на Обонго: ТИ СИ УВОЛНЕН - това ще тласне и икономиката и пазарите нагоре.

Ама мене ме кефи малко мечешко - някой и друг месец - така ще имам повечко време да си купувам хубавки акции по светът, защото - както казах и преди относително отдавна - искам да изкарам 25-30% ат парите си оттуканка.
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Working...
                                X