IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Такива работи читав брокер няма да разреши на простолюдието, то ако ставаше така и аз щях да пиша опции на шортовете си и да прибирам по 1-2% на седмица

    Коментар


    • Правих успешен арбитраж с едновременно шортене на DGAZ и UGAZ ETN при измислен брокер който не ми вземаше овърнайт комисионни. Копелетата от Credit Suisse обаче решиха да ги делистнат от големите борси 10 години по рано и месец по късно ги преместиха на OTC пазара до който брокера няма достъпа. Като прочетох новината веднага затворих всичко на малък минус и много псувах Credit Suisse. Голям цирк стана с DGAZ като го изместиха на OTC пазара от $400 скочи на $21 000 60 пъти се търгуваше над активите които имаше защотото п*далите от Credit Suisse спряха да издават нови акции и шортарите нямаше от къде да си покриват акциите. @mpy_yordanov мисля че това което стана с DGAZ e достойно за написване на една статия в инвестора .

      Като събера пари ще пробвам шортя SQQQ това е фонд движещ се обратно на TQQQ. В пика на пандемията поскъпна само 2 цяло и няколко пъти баси боклука идеален за шорт.
      http://www.proflashgame.com

      Коментар


      • Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
        Мариане, точно това е най-лесната част, всеки с малко опит на пазара усеща колко риск може да носи, кои нива му променят концепцията за сделката и трябва да я приключва и съответно какъв да бъде размера на залога. Според мен основният капан е в диверсификацията- много уж различни идеи привидно носят диверсификация, но в определени моменти се оказват силно корелирани и съвкупният риск се оказва много повече от очаквания.
        +1
        съгласен съм
        проблемите са безкрайно много
        Като източат водата от басейна, колкото и добре да си комбинирал кроу, бруст и гръб, гейм овър
        примерно като ти фалира брокера...
        или при едновременно търсене на ликвидност
        успешни са обаче дългорочните стратегии, но и най-успешните са имали няколко събития от типа ден Х
        преминалите ден Х са под 5%, на следващия ден Х 5 от 5% и т.н.

        но иначе усеща колко риск друг път, по скоро или поема повече отколкото иска или по-малко, зависи от манталитета, пилешки, бичи, мечи, свински
        има хора които все им се привиждат шорт ситуации, има такива само им се виждат лонг, други виждат само удари на живота си (свине)
        Last edited by mpy_yordanov; 10.09.2020, 16:09.

        Коментар


        • Мариане, точно това е най-лесната част, всеки с малко опит на пазара усеща колко риск може да носи, кои нива му променят концепцията за сделката и трябва да я приключва и съответно какъв да бъде размера на залога. Според мен основният капан е в диверсификацията- много уж различни идеи привидно носят диверсификация, но в определени моменти се оказват силно корелирани и съвкупният риск се оказва много повече от очаквания.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
            Хихихи! Вчера го шортнах тоя шит Никола.На премаркета тръгва добре надолу.Да видим ще ме зарадва ли днес с пълна кошница.Вчера шортването на ябълката донесе хилядарка но да видим днес.
            Двете посочени операции с Никола и Ябълката са абсолютно НУЛЕВИ откъм информация
            Успешни, неуспешни, не това е въпроса.
            Големият въпрос е с колко от акаунта са хванати. Ако е с мижав %, тогава what the fuck. Ако са с голям процент, тогава риска е бил оле мале ликвидация.

            Тоест въпроса за оптималното Ф, кога с колко да влезем в пазара. Колко патрона да приготвим, ако са много, дори и успешни над ХХ процента, няма да е фън. Ако са малко и вземеш че влезеш в неуспешна серия капитала намалява и влизаш в спирала надолу.

            С две думи
            Инвестирането е далеч по-сложно от купи, продай. И от това с колко и кога. Трябва да е устойчив в дълъг период... Много неща трябва.

            Говорим си откровено.
            Така го мисля, така го пиша.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
              Ето го и чудното шведско индексче дето го взех април на около 197,3. Сметни си колко съм спечела от него за има нема 5 месеца. То па нищо се не види. Казва се: XACT_OMXS30 [ATTACH=CONFIG]n3648254[/ATTACH]
              15% за 5 месеца
              а от трейдинг колко си "напред"? и при какъв риск?
              лаком *** глава затрива
              Last edited by mpy_yordanov; 10.09.2020, 14:49.

              Коментар


              • Ето го и чудното шведско индексче дето го взех април на около 197,3. Сметни си колко съм спечела от него за има нема 5 месеца. То па нищо се не види. Казва се: XACT_OMXS30
                Click image for larger version

Name:	Skærmbillede 2020-09-10 kl. 13.02.01.jpg
Views:	1
Size:	5.9 КБ
ID:	3648254

                Коментар


                • Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение

                  Минали работи, предпочитам да не се връщам назад. И без това казах повече от нужното. Уж с добри намерения, но в повечето случаи няма как да помогнеш на друг човек освен на себе си. Което поражда основателни съмнения относно добрите намерения. Всеки има определени заложби и дори да му подадеш ръка в дадена ситуация, ще затъне в следващата - заложено му е. А може и по-лошо да стане. Уж с добри намерения.
                  съгласен съм, човек може да помогне само на себе си, но това важи само за ВЕДНАГА

                  от опита ми, когато са ми говорили нещо, след години, може 1-2-5-10-20 изкристализира нещо и си кажа "хм, прави са били"
                  иначе отначало съм отричал
                  така че полза има и за другите
                  аз съм получил много полза

                  виждам много хора, които се промениха (повечето по трудния начин, след няколко опита да открият топлата вода)
                  но се промениха
                  и сега като питат и им кажа нещо и са доволни и на ХХ, а преди ревяха на ХХХХ, че им било малко
                  гърмяни зайци

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
                    Стана ми интересно какъв екип сте били. В какво?
                    Минали работи, предпочитам да не се връщам назад. И без това казах повече от нужното. Уж с добри намерения, но в повечето случаи няма как да помогнеш на друг човек освен на себе си. Което поражда основателни съмнения относно добрите намерения. Всеки има определени заложби и дори да му подадеш ръка в дадена ситуация, ще затъне в следващата - заложено му е. А може и по-лошо да стане. Уж с добри намерения.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
                      Мариане, преди години имахме 2 трейдърки в екипа, които се справяха доста добре. И още 4-5, които хич ги нямаше. Има жени и жени.
                      Съгласен че и 99% от мъжете не стават.
                      Стават малък процент от популацията, които са с обратни реакции, страх ги е когато другите са спокойни и са спокойни, когато другите ги е страх, най общо казано. Това са емоции. Мъжете са по не-емоционални и се оправят по-добре с пазара, който ври и кипи и се опитва да те ошашави.

                      Стана ми интересно какъв екип сте били. В какво?

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение

                        Ако съм като повечето хора ще да е 100-200 $ на ден.Само че при чен е друга ситуацията.Не само до високата вола.Трябва и актл и наблюдения,а също и много други неща.Най-малкото е да имаш разрешен дей-трейдинг иначе си скопен.Няма моментни неща само в трейдинга.Има опит,дисциплина и наблюдение.Много много наблюдение.Вие държите акциите със седмици дори месеци за да сте 1200 $ на плюс.А аз си взимам по-малко всеки ден от спекулата и чакам да се насере пазара за да вляза на ниското.Като му дойде времето ще ти покажа и ще го напиша.
                        Мъни ти е обяснил, че е далеч по-добре да купиш индекс вместо да чърниш като гламав по цял ден, а Репрезент ти е подал кокалче относно когнитивните заблуди. Ще добавя следното: при по-ниска вола щеше да си на минус и представяне равно на индекса щеше да ти се вижда непостижимо. Предходното изречение е и към Ивелина - да, говорим си в минало време, но за неща, които са тясно свързани. Ако миналото не е достоен учител, то целият познавателен процес отива по дяволите.

                        Относно времето - това е най-ценното, с което разполагаш. Направи така, че да работи за теб, докато се занимаваш с нещата, които ти харесват. Ако търговията ти харесва, значи търсиш адреналина, а не парите, което се потвърждава от факта, че се нуждаеш от одобрение (искаш да се похвалиш). Правенето на пари е скучна и досадна работа, а 1200 кинта са нищо на фона на риска, който поемаш ежедневно. Ако подобни суми те радват, следва наистина да се запитаме какъв бизнес аджеба въртиш?

                        От отговора ти съдя, че не си разбрал въпроса. Питах те на колко ТИ оценяваш времето, което отделяш, а не колко са склонни да плащат работодателите на работниците си. Разликата е огромна.

                        Мариане, преди години имахме 2 трейдърки в екипа, които се справяха доста добре. И още 4-5, които хич ги нямаше. Има жени и жени.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение

                          Печелившия шорт е или много краткосрочен (тактически) или като част от цялата стратегия (long/short). Всичко друго са медиини алабалистики за забавление на публиката.

                          Джим Чанос е от телевизионните звезди/специалисти. веднъж на десетилетие излиза нещо с което се е хвалил по телевизаита и го канят да обяснява как се прави тая работа
                          Гледам го от години разправя че най-голямата му шорт позиция е Тесла (пък и най-добрата била). Можеш ли да си представиш ако е вярно какви загуби трупа за последните 5-6 години???
                          Тесла сигурно го е разбила. Ама наскоро пък букна 100млн профит от вирекард.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

                            E, все пак малко са тези които могат да бъдат като Джим Чанос, не че и той не яде яки шамари сегиз тогиз...
                            Нито да имат десетилетното търпение на дедо Бъф за да им се изплатят инвестициите в подценени активи, някои.
                            Печелившия шорт е или много краткосрочен (тактически) или като част от цялата стратегия (long/short). Всичко друго са медиини алабалистики за забавление на публиката.

                            Джим Чанос е от телевизионните звезди/специалисти. веднъж на десетилетие излиза нещо с което се е хвалил по телевизаита и го канят да обяснява как се прави тая работа
                            Гледам го от години разправя че най-голямата му шорт позиция е Тесла (пък и най-добрата била). Можеш ли да си представиш ако е вярно какви загуби трупа за последните 5-6 години???

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

                              щом така с лека ръка отсъди, че от жена трейдър не става - ясен си ми. Само че ми се струва, че има малко повечко успешни трейдърки отколкото си предсатвяш.
                              Че съм аматьорка не спирам да го повтарям. Когато минималната такса за сделка ти е 12 $, а след нея е процент 0,1% няма как да не ги мислиш тия неща. Затова купувам по много - иначе бих купувала на миши порцийки и не ми дреме - много добре знам кво да правя ако няма комисионна. И въпреки всичко комисионната не е основното, с което се съобразявам - работя със замах.
                              А това купуването на индекси и че съм щяла да спечеля повече ако навремето бях всела QQQ. Ако пък навремето бях взела Тесла и бях продала миналата седмица още повече щях да спечеля. Така че това "Ако беше направил нещо си в миналато...". не може и за тоалетна хартия да се ползва. Къв е смисъла сега да ми ги казваш нещата - мислиш че съм сляпа и не ги виждам ли? Къде тук някой каза след срива март месец: "Купувайте QQQ, ще скочи много?"
                              Индекс имам шведски и никаква файда от него в общи линии. Та има и значение кой индекс се купува. Сега баш QQQ ще ми го препоръчаш ли примерно?
                              Благодаря за отговора
                              Пожелавам късмет

                              Коментар


                              • Ташунко, при теб е много добре, че платформата и брокера ти дава възможност да заемаш книжа, да излизаш на къса позиция, в Б-я не знам дали има такива брокери, по-скоро по изключение ако има такива договорки някъде.
                                Какво е Данъчното облагане на местни лица(както е при теб) на капиталовите пазари в Америка (капиталова печалба и дивиденти, загуба признава ли се, респ. да следва намаление в данъка)?

                                Коментар

                                Working...
                                X