IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
    Aко, ако....ако и метеорит падне...
    Ако мислех така нямаше и грам да купя преди година и половина на и под 70...същите неща се пееха и тогава.
    Почти с нищо не съм съгласен с гореказаното, мога да говоря с часове, ма няма смисъл.
    Сектора може да е високорисков, но и най растежния и иновативния.
    А специално при Гилиъд с неговите няма и 8.5 фор.РЕ и ев/ебитда от 7.5 - всичкия содом и гомор си е повече от вкаран в цената.
    Проектиран ръст от почти 17% за следващите 5г ( а те винаги бият аналитиците), а по краткосрочно ...

http://finance.yahoo.com/q/ae?s=GILD+Analyst+Estimates
    Аз не предвиждам движението на акциите на GILD. Само гледам какви са рисковете, а те не са никак пренебрежими. Особено пък за човек който се чуди между Проктър & Гембъл и Гилиъд.

Очаквания спад за 2016 го предвиждат както Financial Times Market Data, така и сайта на NASDAQ.

А това, което Yahoo Finance дава като прогнози за следващите 5 години... Какво да ти кажа. Прилича да е базирано на спекулациите на някои анализатори, че GILD ще излязат с някакъв нов смайващ продукт или ще купят някоя малка изгряваща звезда в биотек индустрията и че ще са късметлии с покупката. И въобще, за такъв динамичен сектор предвижданията за 5 години напред са малко бошлав работа.

Възможности са растеж за GILD - колкото искаш, но и там има много "ако, ако, ако". А мене повече ме интересува риска. Според мене GILD е не лоша спекулация, ако човек инвестира между 0.2-0.5% от портфолиото си там.
    Last edited by Misho ILIEV; 26.09.2015, 13:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнение
      The Goldman of the commodities with loss, my poor Friends in switzerland, i smell rating downgrade
      lol goldman follows the forum and my posts. see they want to hurt my Glencore friends

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
        Ники, това FCX беше накупувано от Айкън преди седмица-две на около 10.
        И са повече колове отколкото акции.
        Аз си мислех, че е сериозен, но вече не изключвам да е търгувал не толкова качеството на компанията, колкото собствения си 13F.
        Гледам с интерес и се уча.
        Най-вероятно ще ни изпили нервите купувайки и продавайки между ...да кажем 8 и 10. Докато си мислим, че под 10 е на загуба и го жалим.
        sure. but my stop was hit. so I am out. City was ok.

In essence, that is not long-term investment for me and is pure vola play.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
          Ако мислех така нямаше и грам да купя преди година и половина на и под 70...същите неща се пееха и тогава.
          Почти с нищо не съм съгласен с гореказаното, мога да говоря с часове, ма няма смисъл.
          А специално при Гилиъд с неговите няма и 8.5 фор.РЕ и ев/ебитда от 7.5 - всичкия содом и гомор си е повече от вкаран в цената.
          Проектиран ръст от почти 17% за следващите 5г ( а те винаги бият аналитиците), а по краткосрочно ...

never fell in love with one share .

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
            За GILD на пръв поглед бих казал това:
            - Биотехнологичният сектор е високо рисков.
            - GILD са едни от големите в биото, но въпреки това имат сравнително малко портфолио от продукти (за разлика от по-големите традиционни фарма компании). Достатъчно е да стане фал с някой от основните им продукти и печалбата им може доста сериозно да се срине
            - анализаторите очакват през 2016 печалбата на GILD да спадне с 12%; очакват също и лек спад на продажбите
            - какво става ако друга компания разработи някакво друго лечение на хепатита?
            - какво става ако друга компания направи нещо подобно, но много по-евтино (без да нарушава патентите)?
            - маржът на печалбата на GILD е смайващ, но... точно това прави този пазар привлекателен за нови "навлизания"
            - JP Morgan Securities LLP са купили 7 млиона акции през първото полугодие, но Goldman Sachs & Co (Private banking) са се освободили от 9.77 милиона акции. Fidelity пък са разпродали 27 милиона акции.
            - вярно е и това, че компанията се продава евтино, 11х TTM печалбата, но като се има предвид всички рискове и рязко забавящия се растеж, цената не ми се вижда супер ниска.
            - това че няма дивидент не е вярно, има 1.6% и се очаква да расте догодина.

Коментар

• Така е

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
              GILD и PG - това са две много различни компании. Едната е високорискова, другата доста консервативна. Аз лично не бих инвестирал нито в едната, нито в другата.

- GILD са едни от големите в биото, но въпреки това имат сравнително малко портфолио от продукти (за разлика от по-големите традиционни фарма компании). Достатъчно е да стане фал с някой от основните им продукти и печалбата им може доста сериозно да се срине
              - анализаторите очакват през 2016 печалбата на GILD да спадне с 12%; очакват също и лек спад на продажбите
              - какво става ако друга компания направи нещо подобно, но много по-евтино (без да нарушава патентите)?
              - маржът на печалбата на GILD е смайващ, но... точно това прави този пазар привлекателен за нови "навлизания"
              - JP Morgan Securities LLP са купили 7 млиона акции през първото полугодие, но Goldman Sachs & Co (Private banking) са се освободили от 9.77 милиона акции. Fidelity пък са разпродали 27 милиона акции.
              - вярно е и това, че компанията се продава евтино, 11х TTM печалбата, но като се има предвид всички рискове и рязко забавящия се растеж, цената не ми се вижда супер ниска.

Така е. Гилд обаче е друга бира. Там освен фундамент има най вече много игра,
              Ако няма някаква супер изненада около Гилд смятам че бъдещето и е нагоре сериозно.

Коментар

• Пазара тръгва нагоре

Пазара тръгва нагоре.

Биотехнологиите правят и те това което трябваше да направят при вдигане на лихвите.
                Същото като СП но малко повече.

Вече са 20 % надолу. Това което му разправях на бичия биотехнологичен и банков Равен.

Всъщност това беше нужно за да се затвори играта. Сега няколко дена спокойствие за да може да се затварят късите по малко и после към 200 СП и след това отново много внимание.

Сега ако няма някой катакликазъм следващата седмица към средата пазара ще тръгне сериозно нагоре.

Гледам следващия петък повечето опции са за падане на пазара т.е очаквайте да не излязат.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                  .... нали за тез говориш?

http://www.boerse-frankfurt.de/en/eq...g+US3755581036

90 кинта струват... хм. Секторът е добър, но що не снасят дивиденти? Мисля тоже, че имат още възможен мегдан за падане - поне по графиката - не по-малко могъщи и ного по-прочути компании паднаха повече.

Впрочем по ме кефи туй:

http://www.boerse-frankfurt.de/en/eq...g+US7427181091

Нали обичам могъщи работи. Макар че пък не зная - печалбата им е паднала с 4.5 МБ спрямо 6-месечието на предната година.
                  GILD и PG - това са две много различни компании. Едната е високорискова, другата доста консервативна. Аз лично не бих инвестирал нито в едната, нито в другата.

Last edited by Misho ILIEV; 26.09.2015, 03:18.

Коментар

• .... нали за тез говориш?

http://www.boerse-frankfurt.de/en/eq...g+US3755581036

90 кинта струват... хм. Секторът е добър, но що не снасят дивиденти? Мисля тоже, че имат още възможен мегдан за падане - поне по графиката - не по-малко могъщи и ного по-прочути компании паднаха повече.

Впрочем по ме кефи туй:

http://www.boerse-frankfurt.de/en/eq...g+US7427181091

Нали обичам могъщи работи. Макар че пък не зная - печалбата им е паднала с 4.5 МБ спрямо 6-месечието на предната година.
                    Last edited by Императорът; 26.09.2015, 01:17.
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Пипов: още 1-2 пъти да паднат - и аз ще почна да ги дебна тия твоите Гилдове.

Прецаканото - виж годишната графика на коя да е от немските ми компании и пак помисли дали съм ги взел в "горна мрътва точка".
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• И, кво, словестната инжекция на бабата нямаше голям ефект.
                        Сега, какво ще измисли до края на октомври ???
                        А, ако си спомняте, следващия ден след недигането на лихвите, накара и Булард да каже обратното, нищо, че той няма право на глас и не че това имаше ефект за пазара.
                        Фед остана без оръжия.
                        И, колко пъти да ги дигне до изборите 2016 ?
                        Едва ли повече от два пъти по 0.25%......... от кумова срама.
                        Last edited by michaelis21; 26.09.2015, 00:35.
                        „Нямам да предложа нищо друго освен кръв, тежък труд, сълзи и пот”

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                          В момента пазарът няма никаква връзка с главния мозък и не се знае докога ще е така.
                          Buy the fear - sell the greed.

A пазаря си е много готин даже, зависи какво търсиш и имаш ли екшън план...

Коментар

• И аз това чета и затова ми е чудно В момента пазарът няма никаква връзка с главния мозък и не се знае докога ще е така.
                            Бал съм го, почвам Trading Options For Dummies като ви слушам, че всичките жулите опции.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                              GILD-a що пак жмуцна надолу, нещо не намирам новина?
                              Имам още само 2 долара до цената, на която ги купих. Мисля да мушна и аз още една порцийка.
                              Новините им само добри.
                              И последните им комбинации дават чудесни тестове за всички генотипове хепатит С ( смятай конкуренцията в канала) и от днес новините че рецептите им растат с 13% на седмична база.
                              Изтеглиха и 10Б наскоро, имат 24 Б чист кеш в готовност, замислят нещо...
                              Едва ли е само за байбак, не им трябват толкова пари.

И като капак върви разпродажба в сектора , супер временце да си купува човек опцийки, смятам да направя дабъл от тях до броени седмици/месеци.

Таман докато пиша гледам че и на 15$ ми се изпълнила заявката, следва 14....

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                                Аз напоследък ставам настроен все по антибабешки. Меркелова - кирайските бабета-инвеститорки, сега и тази бабка - е малко ного му идва на светът вече.... тия жени внуци нямат ли - та да си играят с тях и да им се радват?
                                То на крива ракета космоса и крив

Коментар

Working...
                                X