If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
И аз се набълбуках с Дисни преди време
Нека силата бъде с нас!
И ай дигнете го тоя %, че ми писна ...
Аферим - развлекателното индустрия винаги ще е печеливша. Ще взема да си купя и акции на Световната федерация по кеч - ного интересно подскача отвреме-навреме.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Te не си ли намалиха 2016 гайдънса наскоро....а и бая височко форуърд ре ми се чини...
Аз пък доволен че преди малко затворих на печалба опциите в/у тан, че бяха доста паднали наскоро, а изтичаха другия месец.
Тоя път се измъкнах сух, ама да ми е за урок, да не вземам такива със шорт експирейшън, а само дълги липсове. Които също трябва се ролват овреме де.
сега погледнах нарастване на потребителски кредити в САЩ от 2009 насам е все под 200 милиарда долара или грубо по 1% от БВП. Или доста под номиналния ръст на БВП.Т.е. със сигурност има един деливъридж от рода на 2-3%
Деливъриджа в САЩ е много по-голям от 2%. Не гледай нарастването на потребителските кредити, а съотношението потребителски кредит/доход на домакинство.
или пък на мода да излезнат разни фанатици, проповядващи балансирани бюджети
Какво прави Германия? Свива вътрешното търсене, политика на обедняване на немските работници, и beggar thy neighbour политика към съседите. Ако не беше еврото, дойче марката щеше да хвърчи във въздуха, а останалите да ребалансират. Но сега всички са в хватката на еврото и на затягането на коланите.
Е, те хората искат, но ако можеха да правят това, което искат нямаше депресията да е чумата на века само си представи сега подобен деливъридж в Азия или пък на мода да излезнат разни фанатици, проповядващи балансирани бюджети
Да, и като вкараш държавното потребление и задлъжнялост, и капиталовите потоци извън САЩ и ЕС, и картината става още по-сложна и може да довде дотам, че деливъриджа дори и да приключи да няма осезаем ръст на потрелблението.
Това няма как да стане. В психологията на хората си е вкарано че искат да потребяват. Има някой хора които се кефят да спестяват, но мнозинството иска да живее тук и сега Да играеш срещу инфлацията, срещу ръста на потреблението е като да играеш срещу човешката природа. Може от време на време хората да си променят поведението - когато се чувстват заплашени, но в последствие ще си го наваксат
Коментар