Първоначално изпратено от keizer
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
XOM ще отдели 20Б за обратно изкупуване през следващата година. P/E на XOM е 10.7, dividend yield 4%, а при OXY P/E e 14, div. yield e 1.3%. Демек каква е причината гиганта XOM да се оценява от пазара по-зле от OXY? Каврък защо федералните ще наливат в OXY? В какво по-точно ще наливат? И не разбирам таксите за де-карбонизация, признавам си. Какво имаш впредвид (ако искаш да отговориш). Мерси предварително.
Ти недей гледа само числата а потенциала ,при Окси имаш огромно поле за печалба ,много повече марж отколкото при xom.
Бюфета не случайно резна част отдела си в Шеврон например .
Окси ще бие пазара като по учебник
https://www.theverge.com/2023/9/12/2...ntal-petroleum
Виж само тези усмихнати хора със сините лопатки
Коментар
-
Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение
Няма как да знаеш до колко може да падне.
Ако искаш малко по-добра цена ще трябва да използваш опции.
Коментар
-
Вероятно ще продължат програмата си за изкупуване на собствени акции и вдигане на дивидента всяка година.Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Това плюс очаквания ръст ,но според мен е много важно цената на входа да е нещо като 54,55,56 57 долара ,мисля е най добрата възможна
Ако искаш малко по-добра цена ще трябва да използваш опции.
Коментар
-
Вероятно ще продължат програмата си за изкупуване на собствени акции и вдигане на дивидента всяка година.
Коментар
-
Не ,но до края на месец Декември ще купя акции на Окси, гледам да е макс на под 58 всяка една цена за да има максимален марже между цена на придобиване и печалби
Коментар
-
ти имаш ли ги?
Коментар
-
Федералните ще налеят милиарди долари в проекти в нея ,отделно потенциала за печалби е в пъти по-голяма ,заради по добрите притежания и моедерниазация на петролните полета ,отделно ще печелят от таксите за декарбонизация ,и не на последно място Бъфет купи почти 50% от акции последното тримесечие -имаш бизнес две в едно ,петрол и печалби от квотите ,до кря на годината входа е перефектен може да влезеш на цена даже под 56 долара ,догодина акциите тръгват нагоре- ,до няколко години цената им ще стигне 120-130 долараМнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Защо OXY? Какви са ти аргументите пред да речем XOM?
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеКупувайте Occidental Petroleum Corporation (OXY)- за следващите 5 години над 300% ръст
Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
За гемиите трябва да познаваш поне малко бизнеса. Има и прекалено много вътрешни шмекерии. Аз например така и не разбрах напълно сделката за Euronav.
Като цяло обаче в момента сме на смешни цени, а капацитет няма достатъчно. Същото ми е мнението за сухите превози, които са по-лесни за разбиране. При танкерите има прекалено много съдове, които са свръхспециализирани.
Коментар
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнениеМерси за мнението за PLTR и на терзиев и на rinvestor. Отйосно нафтата в уочлистата ми е TRMD. Танкеровоз. Носи нафта напред-назад. Има убийствена дивидентна доходност от порадъка на 25%.. Ако падне на 20 много мисля да заредя. Терзиев в предишно мнение каза кофти приказки за контейнеровозите и сега съм съгласен с него. Там гледам една еврейска компания - ZIM. Но при контейнеровозите пазара е много зле, за разлика от танкеровозите.
Коментар
-
Мерси за мнението за PLTR и на терзиев и на rinvestor. Отйосно нафтата в уочлистата ми е TRMD. Танкеровоз. Носи нафта напред-назад. Има убийствена дивидентна доходност от порадъка на 25%.. Ако падне на 20 много мисля да заредя. Терзиев в предишно мнение каза кофти приказки за контейнеровозите и сега съм съгласен с него. Там гледам една еврейска компания - ZIM. Но при контейнеровозите пазара е много зле, за разлика от танкеровозите.Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
Коментар