IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение

XOM ще отдели 20Б за обратно изкупуване през следващата година. P/E на XOM е 10.7, dividend yield 4%, а при OXY P/E e 14, div. yield e 1.3%. Демек каква е причината гиганта XOM да се оценява от пазара по-зле от OXY? Каврък защо федералните ще наливат в OXY? В какво по-точно ще наливат? И не разбирам таксите за де-карбонизация, признавам си. Какво имаш впредвид (ако искаш да отговориш). Мерси предварително.
    Какво те притеснява exxon? Стабилен бизнес и те също ще участват в проекти за де-карбонизация.

Коментар

XOM ще отдели 20Б за обратно изкупуване през следващата година. P/E на XOM е 10.7, dividend yield 4%, а при OXY P/E e 14, div. yield e 1.3%. Демек каква е причината гиганта XOM да се оценява от пазара по-зле от OXY? Каврък защо федералните ще наливат в OXY? В какво по-точно ще наливат? И не разбирам таксите за де-карбонизация, признавам си. Какво имаш впредвид (ако искаш да отговориш). Мерси предварително.
      Бизнеса ще печели освен от петрол ,отделно ще печели и от инвестиции във улавянето на въглерод ,който ще се използва за производството на петрол/въглерода се набива във сондажа / и по този начин един вид ще изкарват зелен петрол ,поради именно тези инвестиции ,има програма по която Федералното правителство ще им инжектира милиарди с тази цел Бъфет затова почна да купува още преди една -две години ,щотио тия неща той ги обича и надушва .

Ти недей гледа само числата а потенциала ,при Окси имаш огромно поле за печалба ,много повече марж отколкото при xom.
      Бюфета не случайно резна част отдела си в Шеврон например .
      Окси ще бие пазара като по учебник

https://www.theverge.com/2023/9/12/2...ntal-petroleum

Виж само тези усмихнати хора със сините лопатки

Коментар

• Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение

Няма как да знаеш до колко може да падне.
        Ако искаш малко по-добра цена ще трябва да използваш опции.
        54-55 e дъно Бъфета е купувал на над 60 последно по отчети

Коментар

Вероятно ще продължат програмата си за изкупуване на собствени акции и вдигане на дивидента всяка година.
          Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Това плюс очаквания ръст ,но според мен е много важно цената на входа да е нещо като 54,55,56 57 долара ,мисля е най добрата възможна
            Няма как да знаеш до колко може да падне.
            Ако искаш малко по-добра цена ще трябва да използваш опции.

Коментар

Вероятно ще продължат програмата си за изкупуване на собствени акции и вдигане на дивидента всяка година.
              Това плюс очаквания ръст ,но според мен е много важно цената на входа да е нещо като 54,55,56 57 долара ,мисля е най добрата възможна

Коментар

Не ,но до края на месец Декември ще купя акции на Окси, гледам да е макс на под 58 всяка една цена за да има максимален марже между цена на придобиване и печалби

Коментар

ти имаш ли ги?
                  Не ,но до края на месец Декември ще купя акции на Окси, гледам да е макс на под 58 всяка една цена за да има максимален марже между цена на придобиване и печалби

Коментар

Федералните ще налеят милиарди долари в проекти в нея ,отделно потенциала за печалби е в пъти по-голяма ,заради по добрите притежания и моедерниазация на петролните полета ,отделно ще печелят от таксите за декарбонизация ,и не на последно място Бъфет купи почти 50% от акции последното тримесечие -имаш бизнес две в едно ,петрол и печалби от квотите ,до кря на годината входа е перефектен може да влезеш на цена даже под 56 долара ,догодина акциите тръгват нагоре- ,до няколко години цената им ще стигне 120-130 долара
                    ти имаш ли ги?
                    Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

Защо OXY? Какви са ти аргументите пред да речем XOM?
                      Федералните ще налеят милиарди долари в проекти в нея ,отделно потенциала за печалби е в пъти по-голяма ,заради по добрите притежания и моедерниазация на петролните полета ,отделно ще печелят от таксите за декарбонизация ,и не на последно място Бъфет купи почти 50% от акции последното тримесечие -имаш бизнес две в едно ,петрол и печалби от квотите ,до кря на годината входа е перефектен може да влезеш на цена даже под 56 долара ,догодина акциите тръгват нагоре- ,до няколко години цената им ще стигне 120-130 долара

Коментар

Купувайте Occidental Petroleum Corporation (OXY)- за следващите 5 години над 300% ръст
                        Защо OXY? Какви са ти аргументите пред да речем XOM?

Коментар

• Купувайте Occidental Petroleum Corporation (OXY)- за следващите 5 години над 300% ръст

Коментар

• За гемиите трябва да познаваш поне малко бизнеса. Има и прекалено много вътрешни шмекерии. Аз например така и не разбрах напълно сделката за Euronav.

Като цяло обаче в момента сме на смешни цени, а капацитет няма достатъчно. Същото ми е мнението за сухите превози, които са по-лесни за разбиране. При танкерите има прекалено много съдове, които са свръхспециализирани.

Коментар

Мерси за мнението за PLTR и на терзиев и на rinvestor. Отйосно нафтата в уочлистата ми е TRMD. Танкеровоз. Носи нафта напред-назад. Има убийствена дивидентна доходност от порадъка на 25%.. Ако падне на 20 много мисля да заредя. Терзиев в предишно мнение каза кофти приказки за контейнеровозите и сега съм съгласен с него. Там гледам една еврейска компания - ZIM. Но при контейнеровозите пазара е много зле, за разлика от танкеровозите.
                              Всички корабни фирми са силно циклични. Засега има фундаментални фактори в подкрепа на танкерите, но виж какво стана с контейнерите и не си прави илюзии, че ще продължи вечно. И аз съм на клона в танкерите, ако се задържи така 2-3 години може и да си удвоиш инвестицията. Зависи Китай кога ще се стабилизират.

Коментар

• Мерси за мнението за PLTR и на терзиев и на rinvestor. Отйосно нафтата в уочлистата ми е TRMD. Танкеровоз. Носи нафта напред-назад. Има убийствена дивидентна доходност от порадъка на 25%.. Ако падне на 20 много мисля да заредя. Терзиев в предишно мнение каза кофти приказки за контейнеровозите и сега съм съгласен с него. Там гледам една еврейска компания - ZIM. Но при контейнеровозите пазара е много зле, за разлика от танкеровозите.

Коментар

Working...
                                X