IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
    Според мен, от тук сме пак нагоре. За повтаряните до втръсване сектори и подсектори. Чисто вангуване естествено. Oще не съм продал CYA.
    Ще боднем още на долу,според мен. Малко,много но ще боднем.
    Да кажа само,че и моето предсказание е от чаша за кафе!!!

Коментар

• Според мен, от тук сме пак нагоре. За повтаряните до втръсване сектори и подсектори. Чисто вангуване естествено. Oще не съм продал CYA.

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
        Чакам търпеливо с 92% кеш в IB акаунта /на БФБ съм 100% инвестиран/ някъде към средата на октомври дъното да бъде стигнато. Идеално ще е към 4150-4200. Е ако отиде по-надолу още ще почакам. Не бия тъпана като някои други какви велики предсказатели са. Никой не може да предскаже пазара и не е необходимо за успех. Достатъчно е стратегия, дисциплина на купуване и продаване + риск мениджмънт
        Ако беше така, всичко щяхме да сме пуснали по една програма с алгоритъм да си купува и продава сама. Без "предсказване", с дисциплина и риск мениджмънт само, ще гледаш как паричките бавно бавно намаляват и ще се радваш, че не е бързо бързо.

92% кеш е приемливо в тази среда, но вече пропусна прекалено много нарисувани неща. Изброих ги оня ден. Естествено зависи от големината на портфейла. Лично аз изобщо не бих се занимавал с борсата, ако стигна наистина сериозни суми.

Иначе проби под 4270.

Коментар

• Чакам търпеливо с 92% кеш в IB акаунта /на БФБ съм 100% инвестиран/ някъде към средата на октомври дъното да бъде стигнато. Идеално ще е към 4150-4200. Е ако отиде по-надолу още ще почакам. Не бия тъпана като някои други какви велики предсказатели са. Никой не може да предскаже пазара и не е необходимо за успех. Достатъчно е стратегия, дисциплина на купуване и продаване + риск мениджмънт

Коментар

• Пък асенчо вика 7400

И за златото така вика....
            Абе уникален....контра индикатор
            Всички губим,че не се включва по-често !

S&P 500 Trading at a 3-Month Low
            Всякакви други много "печеливши" играчи ,за пореден път и те СПЯТ в час !
            Тази тема също е за затваряне
            Last edited by petrg5s; 26.09.2023, 21:57.

Коментар

• Няма какво да правя в момента на евроборсите и пуснах едно търсене за "лири". Показаха се няколко бисера.

28.07.23

Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
              Тежи ми един заем в лири, че лихвите не са на нивата от миналата година. Все още обаче мисля, че ще загубя повече, ако го покрия с usd при настоящия курс.
              Горното се оказа чудесно решение. Почвам да покривам на порции, щом падне под 1,20.

10.08.23. За въможен шорт на ftse

Аве, не съм много сигурен. gbp е бая надценена и обезценката спрямо долара може да задържи цените.
              11.08.23

О очевидно ще пребъде. Обаче на тази цена просто не е изгодно. За MPW обаче изобщо не е сигурно с този дълг. Едва ли е нужно да обяснявам, че това си е мое мнение. Още повече MPW играе бая и спокойно някой ден може да е +10%, а друг -20%.
              Щом чукне 50, O може да се товари на порции. Ако слезе под 45, да се лази сериозно. MPW е вече лотариен билет
              Ако се измъкнат с някоя шантава сделка, може да отиде до 8-9, да удвои. Няма обче да участвам. 100% не е достатъчно в случая.

Коментар

Пеше, наплюй и някое от моите, че носи късмет.

===

Иначе гуруто обяснява, че ако затворим >4270, ще имаме куче Лайка. Съчетава се с факта, че много фондове са късо на пазара и вероятно ще покриват. Може да купя Пейпал преди затваряне.
                58.86

Rien ne va plus

Да видим дали стомната ще пусне вода 2-ри път или ще се пукне.

Коментар

.

https://i.imgur.com/jX5ZbR3.png

Рибок,ти си на брояча.С другите две звезди
                  С огромната ви "познаваемост" къде 2 сериозни и то средносрочни движения ги проспахте,но "печелите" ужким.И то милиярди

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Рибата си е риба

Дай му там някви шитни с -93% за 3г и не го барай

===

Иначе гуруто обяснява, че ако затворим >4270, ще имаме куче Лайка. Съчетава се с факта, че много фондове са късо на пазара и вероятно ще покриват. Може да купя Пейпал преди затваряне.
                    Last edited by terziеv; 25.09.2023, 22:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
                      SYNT за която преди писах в момента е грубо на 40р
                      Какво ще направят във вторник
                      Рибата си е риба

Дай му там някви шитни с -93% за 3г и не го барай

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                        Я пият по-малко, я- не. Алкохол и гейминг и си обхванал цялото бъдещо потребление на новите генерации.
                        Гейминг - си, алкохол - но. До безобразие са трезвени младите (под 25) на Запад.

Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
                        Да има резон в намалената консумация на тези след 1990г - макар че данните варират от пазар на пазар. Въпреки това навици се трият трудно и според мен сме далеч от потенциалното превърщане на алкохолната индустрия в цигарена. Нещо което аз даже не вярвам че в обозримо бъдеще би се случило.

Факт е че Китай е най-големия пазар на подобни продукти и според мен разпродажбите са свързани с разните макро брожения там.
                        Аве, то и аз мисля, че нещата са несъпоставими, ама ако направят акциза на алкохола като на цигарите... Лично съм свидетел как Ердоган отказа турчаците от чашката.

Как да е, проблемът е цената и сравнително ниския дивидент. Цигарените са по-далавера на тези нива. Ако и там да има път надолу. Чакам BTI на 25 американски долара.
                        ​​​​
                        а разпродажбите са свързани най-паче с това, че може да си държиш парите на 5+ на сто лихва
                        Last edited by terziеv; 25.09.2023, 16:31.

Коментар

• Да има резон в намалената консумация на тези след 1990г - макар че данните варират от пазар на пазар. Въпреки това навици се трият трудно и според мен сме далеч от потенциалното превърщане на алкохолната индустрия в цигарена. Нещо което аз даже не вярвам че в обозримо бъдеще би се случило.

Факт е че Китай е най-големия пазар на подобни продукти и според мен разпродажбите са свързани с разните макро брожения там.

Коментар

• Я пият по-малко, я- не. Алкохол и гейминг и си обхванал цялото бъдещо потребление на новите генерации.

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
                              Ако човек следи котировките на алкохолните акции ще си помисли че света е изтрезнял. Още малко и ще докарат П/Е на петролна компания което е леко абсурдно. Дори и предвид общия сур, нивата си струват за оглеждане и покупка. Реми изгледжда една идея по интересно от Перно на този етап.
                              Не съм съгласен. Малко деглобализацията играе тука. Много 5% лихвата. Допълнение е намаляване на консумацията - да по-трезвен е светът. Много по-трезвен от преди 10 години дори. Нищетата на цели групи на Запад, които се превърнаха в работещи бедни не помага. Депопулацията, ислямът... В Полша и Русия младите хора пият в пъти по-малко от родителите си.

... според мен тука има път към доста по ниско p/e. Самата цена едва ли ще слиза още много.

С други думи, спадът е закъснял.

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
                                Ако човек следи котировките на алкохолните акции ще си помисли че света е изтрезнял. Още малко и ще докарат П/Е на петролна компания което е леко абсурдно. Дори и предвид общия сур, нивата си струват за оглеждане и покупка. Реми изгледжда една идея по интересно от Перно на този етап.
                                Kато гледам цените ,нива 2018,2019 близки ,не добре ,няма стабилност в графиката а и имай в предвид че next genеreation ,пият и ще пият по-малко

Коментар

Working...
                                X