Първоначално изпратено от Vomma
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеВярно, аз съм тъп дългосрочен държател и не се плаша лесно, което в някои случаи не е хубаво.
Но не мога да разбера, как така ти не виждаш риска в Гилиъд, които са в един супер динамичен пазар, където ако някой направи по-добро лечение на хепатита Гилиъд за месеци ще отидат по дяволите. А се притесняваш за бизнеса с хартиените опаковки, където промяната със сигулност ще е много плавна. Това наистина ме озадъчава
А при опаковките нов продукт може да излезе буквално за месеци. Та поне за мен съм си преценил кое е по-рисково - фармация или хартия
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеВярно, аз съм тъп дългосрочен държател и не се плаша лесно, което в някои случаи не е хубаво.
Но не мога да разбера, как така ти не виждаш риска в Гилиъд, които са в един супер динамичен пазар, където ако някой направи по-добро лечение на хепатита Гилиъд за месеци ще отидат по дяволите. А се притесняваш за бизнеса с хартиените опаковки, където промяната със сигулност ще е много плавна. Това наистина ме озадъчава
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеПроблемът е че ти като се притесниш и цената вече може да е 70% надолу
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеНа мене не ми се отговаряше. Но като получа пратка от амазон в биоразградима пластмаса, вместо в картон или Икеа като почнат да опаковат с биопластмаса, може и да се попритесня леко за IP.
Коментар
-
Първоначално изпратено от absd Разгледай мнениеинтересна позиция...аi през кои компании мислиш да отиграеш евентуалното възстановяване?
Вчера се държа куражлийски - петрола надолу , облигациите му на 50% а той не пада... ..Last edited by Protokol; 22.12.2015, 11:34.За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнениеVomma беше пуснал линк за книгата Superforecasting, ето и интервю с автора ако ви се слуша.
http://econtalk.org/
http://files.libertyfund.org/econtal...orecasting.mp3
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеБльъ. "Биоразградимата" пластмаса всъщност се разпада на малки пластмасченца - парченца, които са още по-опасни от неразградимата, защото никой няма да е луд да изяде пластмасова торбичка, докато е цяла.
А изсичането на цепеняци вече в нормалният свят е бизнес, свързан с непрекъснато залесяване. Всъщност в Америка - чувал съм - заради хартиената промишленост сега има повече гори, отколкото преди 100 години.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеда няма растеж или да има спад и постепенно западане на компанията също влиза в полето на възможните резултати при реалистични допускания. Вече разработват биоразгражаще са пластмаса и то буквално от отпадъци. Въпрос на време е това да смени хартията като опаковки. Все пак никой не иска да се изсичат дървета, ако може и да не се изсичат.
А изсичането на цепеняци вече в нормалният свят е бизнес, свързан с непрекъснато залесяване. Всъщност в Америка - чувал съм - заради хартиената промишленост сега има повече гори, отколкото преди 100 години.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Vomma беше пуснал линк за книгата Superforecasting, ето и интервю с автора ако ви се слуша.
http://econtalk.org/
http://files.libertyfund.org/econtal...orecasting.mp3
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеАз също не вярвам в предвижданията им, но предполагам, че предвижданията им показват един възможен резултат при някакви реалистични допускания. Вслучая това е достатъчно, защото IP ми се вижда да е оценена така, сякаш няма да има растеж.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАко сбъркат ревизии. Е аз не се играя да оценявам компании с екселски таблици. Не ми трябва да го правя - то вече една камара безделници са го направили. Аз това което правя е да се опитам да открия какво използват и къде бъркат безделниците
Искам да кажа че на анализатори не може да се вярва. те ако бяха много добри в оценките си нямаше да се занимават с ексел, а с търговия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
Абе, те колкото и да се безделници, все нещо ще поназнайват за хартиения бизнес и как IP се позиционира там. Щом дават 13% би трябвало това да не е научна фантастика, иначе ще ги изхвърлят от работа/безделничене
(И, между другото, кой точно тука се изказва против ексел таблиците и сметките! )
Искам да кажа че на анализатори не може да се вярва. те ако бяха много добри в оценките си нямаше да се занимават с ексел, а с търговия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТези дългосрочни растежи дето ги дават са пълна глупост. Някой дет си няма друга работа разтегля едни формули в ексел, за да му се получи цената близо до пазарната. Взимаш десет такива безделника дето си нямат идея какво правят, те разтеглят десет формули в ексела - на всеки един допусканията за неговата собствена формула е гледане в тавана и изсмукване от пръстите. Като целта е през тези растежи да оправдаят настоящата цена, която пазара дава +- 20%. И след това като им намериш средното на височината на тавана и дължината на пръстите и изведнъж Оле - дългосрочен растеж.
Абе, те колкото и да се безделници, все нещо ще поназнайват за хартиения бизнес и как IP се позиционира там. Щом дават 13% би трябвало това да не е научна фантастика, иначе ще ги изхвърлят от работа/безделничене
(И, между другото, кой точно тука се изказва против ексел таблиците и сметките! )
Коментар
Коментар