IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Нефтът няма как да тръгне надолу заради арапите. Панически спад не видях другаде, освен в самият Китай - европейските и американските борси загубиха най-ного при отварянето си.

Китай няма как да падне процентно толкова, колкото лятото (камо ли в пунктове), защото това би значело Шанхаецът да стигне абсурдно ниски нива след години наред бесен растеж на икономиката - който продължава, но по-бавно - и как няма да забави, то не може до безкрайност с по 8-10% нагоре. Китай падна с над 40% лятото - как го виждате това сега - да отиде под 2000 пункта - нали куцо, кьораво и сакато инвеститор ще хукне да инвестира там още на 2400... и така ще се хукнат, че ще направят нов още по-голям балон... Помислете 11-12 година Шанхаецът е бил около сегашните нива - колко е нарастнала икономиката през тия 5 години? - Поне 40%.

Флоридов - казах ти, че не познавам китайското компании.

Наивников - виж кой колко пада и ще си отговориш - Азия пада по-малко от Европа и от Щатите даже. ЦИЕ пада най-малко. Ако утре не стане нещо неочаквано, очаквам американците (и отчасти европейците) да озаптят пазарът - ама утре. Такава е логиката, ако гледаме технически (не че съм техничарин) - междувременно ЦИЕ и Азия могат да паднат и утре и чак други ден да обърнат трендът.
    Засега отчасти става каквото казах - да.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
      Сигурно има защо..;затуй и продължават да падат.
      Обади се като стане ре 2

Всъщност ако консенсуса е прав - 1 фибрия може да се вземе и сега, с форърд ре 2.5 и >8% дивидент.
      Ма се надявам още да се скине де ...
      Има - народа се страхува да влиза в Бразилия. То и аз го правя доста внимателно и за дълъг период, още не съм заредил и 10% от това което мисля да взема. Но до края на годината мисля да имам едни 10% в Бразилия.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Аз си харесвам отделни компании, които се търгуват на ПЕ 4
        Сигурно има защо..;затуй и продължават да падат.
        Обади се като стане ре 2

Всъщност ако консенсуса е прав - 1 фибрия може да се вземе и сега, с форърд ре 2.5 и >8% дивидент.
        Ма се надявам още да се скине де ...

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
          To хубаво да се правиш на контрарник, ма тепърва се разразява рецесията там...и хич май няма да е плитка и кратка.
          И не по маловажно - пазара като цяло хич не ми изглежда особено подценен.
          Например търгува се на 8 и нещо ебитда, което е над двойно повече от руските 3.6 и почти както Виетнам, само дето последните растат яко и още повече ще занапред след като има безспорен консенсус че ще са най печелившите от TPP.
          RОЕ е също двойно по зле от руското и 4 пъти от виетконгците.
          Аз си харесвам отделни компании, които се търгуват на ПЕ 4

Коментар

Колкото повече чувам как трябва да се стои далеч от Бразилия толкова повече се надъхвам да купувам там
            To хубаво да се правиш на контрарник, ма тепърва се разразява рецесията там...и хич май няма да е плитка и кратка.
            И не по маловажно - пазара като цяло хич не ми изглежда особено подценен.
            Например търгува се на 8 и нещо ебитда, което е над двойно повече от руските 3.6 и почти както Виетнам, само дето последните растат яко и още повече ще занапред след като има безспорен консенсус че ще са най печелившите от TPP.
            RОЕ е също двойно по зле от руското и 4 пъти от виетконгците.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
              За днес е много вероятно китайското правителство да е подкрепяло пазара, за това спадовете са овладяни! В идните дни, може да имаме обаче нови спадове от по над 3-4%.

Европа и САЩ ще правят плъзгане с малки изменения преди корпоративните отчети!
              Следващите спадове от по 3% може да дойдат именно от САЩ, в дни с привидно спокойна търговия.

Ако при китайците имаме нови пропадания в близките дни DAX изглежда много по-податлив за спадове от индексите в САЩ.
              аре па ти тихо сега, че да сколасам там остай ги да праат каквото искат защо ги подкокуросваш ??
              И без тва ми е лошо само кат глеам минуси от лани .... нека малко да се поуспокоят нещо това онова 2100 па после ако ще и на хилка да слизат .....

Коментар

• За днес е много вероятно китайското правителство да е подкрепяло пазара, за това спадовете са овладяни! В идните дни, може да имаме обаче нови спадове от по над 3-4%.

Европа и САЩ ще правят плъзгане с малки изменения преди корпоративните отчети!
                Следващите спадове от по 3% може да дойдат именно от САЩ, в дни с привидно спокойна търговия.

Ако при китайците имаме нови пропадания в близките дни DAX изглежда много по-податлив за спадове от индексите в САЩ.

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
                  с колко отваряш позиция там с 2лв. и всеки път кат "изчакаш малко" го "затваряш на печалба" тъй ли

да ти приличам на некой тинейджър с тетрадки на Азис който виси по цел ден у фейсбоклука ммм ?!? Аз верно иам 3 клас до обяд ама тея ... "отварям чакам малко и затварям винаги на печалби" ги разпраай у Супершоу Невада на русите парясници с оня 1.50см джнинджифърляка дет беше там ......
                  1-2 унци рядко повече - просто това ми е много миниатюрна част от сметката

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                    Той много хубаво го е казал:

"Да виждаш някъде да бъркам - не виждам защо трябва да съм скромен след като съм много по-добър Да смятах че поне се доближавате до нивото ми да проявявам скромност, ама като ви гледам колко сте зле всякаква скромност от моя страна бих я приемал като самоунижение."
                    дам с тея лафове мое да омайва некоя мастия в елмаза ама при мене нема да му върже - гаранте ....

Коментар

с колко отваряш позиция там с 2лв. и всеки път кат "изчакаш малко" го "затваряш на печалба" тъй ли

да ти приличам на некой тинейджър с тетрадки на Азис който виси по цел ден у фейсбоклука ммм ?!? Аз верно иам 3 клас до обяд ама тея ... "отварям чакам малко и затварям винаги на печалби" ги разпраай у Супершоу Невада на русите парясници с оня 1.50см джнинджифърляка дет беше там ......

Той много хубаво го е казал:

"Да виждаш някъде да бъркам - не виждам защо трябва да съм скромен след като съм много по-добър Да смятах че поне се доближавате до нивото ми да проявявам скромност, ама като ви гледам колко сте зле всякаква скромност от моя страна бих я приемал като самоунижение."

Коментар

Муахаха - златото даже не го гледам като го шортя, толкова малка част от портфейла ми е че не си заслужава да си губя времето даже да го следя. Просто по някое време отварям къса чакам известно време и затварям на печалба

Коментар

• Има и още ама не ми се търси, пък и няма смисъл!

Иначе, добре, че си шорт!

Коментар

• 13.11.2015, 08:26

Начално
                            Цитат:
                            Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                            Пазара е не само надценен, а супер надценен. Не знам къде си ги видял тези печалби, но според водещите анализатори тази година ще имаме спад от около 3% в годишните корпоративни печалби!

През последните 5-6 години компаниите правиха вътрешно преструктуриране и това подкрепяше печалбите, но сега този ефект е в голямата си степен изчерпан. От друга страна натискът на инвеститорите накара много компании да поддържат обратно изкупуване, което допълнително, по изкуствен начин повишаваше цената на пазара!

Отговор Ravnovesie

Ъхъ и целия спад на печалбата е само в два сектора петрол и материали - на всичко друго печалбите растят.

Коментар

тц тц тц тц "шортел го само от години" и "прав за посоката" (мале тва нито един трейдър не съм чул да каже такова нещо, че е прав за посоката)...... ще избушат тея и там ше си намериш Ватерлоото та да млъкнеш малко ....
                              Аз пък съм наопаки купувам го само ....
                              Муахаха - златото даже не го гледам като го шортя, толкова малка част от портфейла ми е че не си заслужава да си губя времето даже да го следя. Просто по някое време отварям къса чакам известно време и затварям на печалба

Коментар

• 13.11.2015, 09:21

Начално
                                Цитат:
                                Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                                Смешник, ще ти дам, но се вижда, че си пълен въздухар, който говори само на изуст и тука ми се правиш на много умен, само с общи приказки! Златото щяло това щяло онова, можело да е 200 долара можело 300. Какво сънува тая вечер, имаме ли нова прогноза а?

Wells Fargo Lending Margin Falls Below 3% as Profit Declines

http://www.bloomberg.com/news/articl...rtgage-lending

L-3 Communications Profit Falls as Sales Decline at All Segments

http://www.wsj.com/articles/l-3-comm...nts-1430398443

U.S. Companies Warn of Slowing Economy

http://www.wsj.com/articles/u-s-comp...omy-1445818298

п.п.
                                Бях чел някъде и обобщен анализ, наистина по сектори, но сега не мога да го намеря ЦЯЛОСТЕН! Представената информация и източника са красноречиви обаче!
                                И тоя тръгнал вчера да поучава другите къде да инвестираме, моля ти се! Ходи търси някакви "риби" дето да им обясняваш колко си велик и разбиращ!

Отговор Ravnovesie

Смешник - в СП са 500 компании в САЩ се търгуват няколко хиляди - ти измъкваш няколко на брой и айде всичко значи пада

Ето ти линка за общото състояние

http://www.factset.com/websitefiles/...nsight_11.6.15

he blended earnings growth rate for the S&P 500 (e
                                x-Energy) for Q3 2015 is 4.5%.

Сега ако кажеш че фактсет не стават за нищо и освен да ти кажа да ходиш да пасеш овце не знам какво друго

Коментар

Working...
                                X