Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеПозитивно за суровините ще бъде само масови фалити на добивни компании с ниска рентабилност. Това може и да се случи, но може и да не се случи. Но при всички положения не изглежда като нещо което да е на дневен ред поне първата половина на 2016. Най рано през втората половина на 2016 мисля че може да се очаква някакво съвземане при част от суровините, а може би 2017 ще е тяхната година - особено ако инфлацията се засили прилично - което не е невероятно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vomma Разгледай мнениеFerrexpo?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеДо кога ? Както са го подкарали с тия цени няма да могат да си измият прозорците на небостъргачите, ..а те са канят да строят нови...
Къде виждате дъното на газта ?
Коментар
-
Позитивно за суровините ще бъде само масови фалити на добивни компании с ниска рентабилност. Това може и да се случи, но може и да не се случи. Но при всички положения не изглежда като нещо което да е на дневен ред поне първата половина на 2016. Най рано през втората половина на 2016 мисля че може да се очаква някакво съвземане при част от суровините, а може би 2017 ще е тяхната година - особено ако инфлацията се засили прилично - което не е невероятно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеДоста странна комбинация, освен ако умишлено не си търсил негативни корелации между част от бетовете
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАз не мисля че суровините ще са нагоре. Просто тренда им към спад ще се прекъсне. По-слабото сторителство в Китай ще си тежи върху металите. А между другото очаквам и доста обезценки на юана от Китай - така че това евентуално поевтиняване на долара не мисля че ще се отрази кой знае колко позитивно върху суровините.
Реално най-големия риск който виждам е наистина бурна обезценка на китайския юан - от да кажем 10-20%. Предполагам че ще го правят плавно, а не както лятото - но пак това ще удря доста суровините.
Петрола смятам че се движи от геополитика - не от пазарни неща. А до като Иран и Русия печелят от петрола и се бъркат на Саудитска Арабия, то Саудитска арабия ще натиска петрола.
Къде виждате дъното на газта ?За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеАко тези неща станат факт ще се отразят много позитивно на очакванията за световният растеж, което в комбинация със слабия долар ще натисне нагоре цените на акциите въпреки текущото свиване на маржините, просто ще се мине в друга нагласа защо трябва да се купува. А аз поне не мога да си представя всички суровини да са нагоре, а петрола надолу за по-продължителен период независимо кой какво иска. Това рабира се не значи, че съм прав, просто се старая да опростявам нещата.
Реално най-големия риск който виждам е наистина бурна обезценка на китайския юан - от да кажем 10-20%. Предполагам че ще го правят плавно, а не както лятото - но пак това ще удря доста суровините.
Петрола смятам че се движи от геополитика - не от пазарни неща. А до като Иран и Русия печелят от петрола и се бъркат на Саудитска Арабия, то Саудитска арабия ще натиска петрола.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЗащо, всъщност си е много добре навързано. Развиващите се пазари падат защото долора поскъпва. Реално бета срещу развиващите се пазари от тази година е заради долара. Ако долара почне да поевтинява то това ще вдигне инфлацията в САЩ и ще доведе до рязък ръст на пазарните лихви. А ако пазарните лихви рязко се покачат то това ще натежи на пазара на акции в САЩ - по-слабия долар в същото време ще даде известен стимул на американската икономика, но пък там компаниите така и така са скъпи, а повишаващата се инфлация ще доведе до натиск върху заплатите и свиване на профит маржините. Все пак не очаквам срив на пазара на акции в САЩ - или дори навлизане в мечи пазар а да кажем едни -5-10% на годишна база.
А петрола ще се срива защото Саудитска Арабия иска това.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНапример поне към момента стратегията ми за 2016 е отиграване на повишаване на развиващите се пазари, спад на долара, рязко вдигане на пазарните лихви, спад в САЩ, срив в петролаМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеДоста странна комбинация, освен ако умишлено не си търсил негативни корелации между част от бетовете
Саудитска Арабия и останалите могат яко да помпат и петрола да пада и при повишаващо се търсене. ОПЕК не работи вече.
Коментар
-
А петрола ще се срива защото Саудитска Арабия иска това.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vomma Разгледай мнениесамо с петрола не сам сагласен
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеФевруарските фючърси на брент и WTI са с почти едни и същи цени точно в този момент
Коментар
Коментар