Първоначално изпратено от pipbel
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнениеМладежи, какво ще кажете за Alcoa?
спадат продажби .... печалба...... в негативен тренд ......
От ресурсните окото хващат някои златодобивни компании засега.
като гледам от сектова учудващо добре се държи KALU.Last edited by ED; 11.01.2016, 19:33.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеАбе що пак се продъниха надолу пазарите, макар нежестоко? Още ли пропадна петролецът? Абе, арапите още малко ще почнат да го раздават без пари, бе...
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнениеНай-големият алуминиев комбинат в САЩ хлопва врати
Alcoa закрива завода си Warrick в Индиана с капацитет от 269 хил. тона годишно
http://www.investor.bg/sasht/337/a/n...-vrati-209126/
Ник беше по тия, мисля по му харесваше норилск никел, май с основание..
Коментар
-
Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнениеМладежи, какво ще кажете за Alcoa?
Alcoa закрива завода си Warrick в Индиана с капацитет от 269 хил. тона годишно
http://www.investor.bg/sasht/337/a/n...-vrati-209126/
Коментар
-
http://www.mckinsey.com/insights/eco...h_deleveraging
Много добър анализ на маккинзи за задлъжнялостта
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеВ Китай не е базирана на кредити, също както и в цяла Азия и Латинска Америка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеЕстествено, че имат високи спестявания, все пак дълги години се правиха огромни печалби. Аз имам предвид потреблението на долната част на средната класа, което в цял свят се базира на кредити. А това е най-многобройната прослойка. Иначе точно спестяванията са част от проблема, ако не бяха толкова големи девалвацията на юана щеше да мине много лесно и безпроблемно и то в размер на 50-100 %, а не на 5-10%.
Коментар
-
Естествено, че имат високи спестявания, все пак дълги години се правиха огромни печалби. Аз имам предвид потреблението на долната част на средната класа, което в цял свят се базира на кредити. А това е най-многобройната прослойка. Иначе точно спестяванията са част от проблема, ако не бяха толкова големи девалвацията на юана щеше да мине много лесно и безпроблемно и то в размер на 50-100 %, а не на 5-10%.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТова просто не е вярно, нормата на спестяване на китайците е все още потресаваща. Дълговете в целия ЕМ - без европейската част са нищожни. В Китай има дългове, но те са на области и на държавни предприятия и са реално гарантирани от държавата - поне до сега Китай са пуснали само две големи компании да фалират ако не се лъжа. Вече се говори за китайско КИ - което те нямат проблем да направят и дълговете им да се занулят.
А и пазарите падаха не заради китайския пазар, а заради китайския юан. Има страхове че девалвацията там ще продължи и това ще удари износителите за Китай. Но реално тази девалвация си е режисирана от КЦБ и ще бъде толкова, колкото те искат. Предполагам че по някое време следващата година ще девалвират още веднъж - пак за 3-4% и това ще е.
Аз за това и затворих късите в петък - китайската валута всъщност поскъпна тогава. Пазарите естествено се страхуваха какво ще измислят китайците през уикенда и за това и разпродадоха на края на американската сесия - просто от предпазливост. Но китайците вече открито тръгват за стабилизиране на юана. И както се вижда паниката отминаваМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеНе производството е проблемът, а потреблението. Не само Китай, а целият ЕМ е в нашето положение от 2008-2009- потреблението значително надхвърля доходите, а сега освен, че няма да има нови заеми ще трябва и старите да се връщат.
А и пазарите падаха не заради китайския пазар, а заради китайския юан. Има страхове че девалвацията там ще продължи и това ще удари износителите за Китай. Но реално тази девалвация си е режисирана от КЦБ и ще бъде толкова, колкото те искат. Предполагам че по някое време следващата година ще девалвират още веднъж - пак за 3-4% и това ще е.
Аз за това и затворих късите в петък - китайската валута всъщност поскъпна тогава. Пазарите естествено се страхуваха какво ще измислят китайците през уикенда и за това и разпродадоха на края на американската сесия - просто от предпазливост. Но китайците вече открито тръгват за стабилизиране на юана. И както се вижда паниката отминава
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеНе производството е проблемът, а потреблението. Не само Китай, а целият ЕМ е в нашето положение от 2008-2009- потреблението значително надхвърля доходите, а сега освен, че няма да има нови заеми ще трябва и старите да се връщат.
Представи си само чУек - ако дори не 1%, а само 0.1% от Китайците си купят Боинг... яко яко ще дръпне компанията, а?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар