Естествено тези анализи се правят като средна стойност от оценки на анализатори на дадени компании. Тези анализатори е възможно и доста да бъркат. В общи линии никога не бих заложил напълно и на тяхното мнение. Печалбите падат от известно време а тези анализи много често клонят към продължаване на тренда, а не към обръщането му. Петролните компании в същото време имат доста сериозен дял в очакванията за тези спадове. А там последните тримесечия същите тези анализатори не се справяха ама никак добре.
Но в крайна сметка дори и да не съм склонен да им вярвам особено много, приемам че пазара като цяло се движи от очаквания. И тези очаквания в момента са негативни. Ако моите очаквания са позитивни то това би бил добър момент за купуване. Ако бяха още по негативни за продаване. Но аз съм горе долу неутрален. Не виждам нищо кой знае калко лошо и нищо кой знае колко добро. Така че си седя на ръцете дългосрочно и играя в рейндж с индекса краткосрочно.
Но в крайна сметка дори и да не съм склонен да им вярвам особено много, приемам че пазара като цяло се движи от очаквания. И тези очаквания в момента са негативни. Ако моите очаквания са позитивни то това би бил добър момент за купуване. Ако бяха още по негативни за продаване. Но аз съм горе долу неутрален. Не виждам нищо кой знае калко лошо и нищо кой знае колко добро. Така че си седя на ръцете дългосрочно и играя в рейндж с индекса краткосрочно.
Коментар