IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
    И стига с това ...P/E бе братче....на всяка дума ти и Иван Анализатора...колко било P/E то....все едно вчера сте чули какво е това и смятате че сте открили светия грал как да оценявате компаниите.....
    Значи викаш да не гледаме Р/Е? А какво да гледаме тогава?
    Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Кой да прочетеш?

Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнение
      Ще ми е интересно да прочета анализа. Аз не казвам, че той познава бизнеса на всяка като програмист, а евентуално би могъл да научи малко повече за състоянието на отделните компании. Коя от изброените компани е със затихващи функции? Аз знаех 4-5 от списъка /всъщност повечето ще се закълнат, че не се занимават с аутсорсинг/ и никоя не ми изглежда такава. Написал си "робски труд" и че по подразбиране изсмукват подставчиците си /твоите компании/, но това не ги прави автоматично лоши компании или такива със затихващи функции. Напротив: купуват за 30-35, а продават за 70.
      Бих се замислил за HPQ /по линия на големи АйТи компании в България, а не на аутсорсинга/, която обаче също не е в списъка му. Но примерно HPE е перспективна за мен с P/E под 10х и след доста разговори с познати от там.
      Колкото за "пробутвал", ами това е форум , също така означавало и "пазар" на латински
      Кой да прочетеш? Моя анализ ли?

Аз не съм анализатор.

Това че не ги знаеш компаниите от списъка хич не е добре. Не за теб...а за компаниите.
      Като не знаеш какво правиш винаги е по добре да го правиш с компании които са горе долу ясни.

Аз не съм на ти, с европейския ИТ пазар който не смятам като цяло за переспективен...при факта че има американски такъв така че ще спра до тук.

Знаеш ли какво е аутсорсинг?

Какви поддоставчици....?

Тези които купуват за 35 и продават за 75 не са аутсорсинг компании.

И стига с това ...P/E бе братче....на всяка дума ти и Иван Анализатора...колко било P/E то....все едно вчера сте чули какво е това и смятате че сте открили светия грал как да оценявате компаниите.....
      Ей затова, не трябва да се слушат такива като него...щото не само че няма да научиш нищо ами ще се научиш грешно...което е за цял живот.

Като да учиш английски от българин...като моя английски...туристическо произношение.
      Никога аз не мога да се науча да говоря истински английски...щото съм се научил грешно...малката ми дъщеря на 4 години говори по добре.

Коментар

Ти прочети другите...му "анализи". Като си в депресия....ще се посмееш поне.

Тоя пич се "занимава профисонално" с търговия от 2006 година...и чете лекции....смятай...
        За пръв път виждам човек, който твърди, че е CEO на няколко IT фирми, а в същото време се държи като трол.

Кажи кои са фирмите поне! И какви са ти резултатите с тези фирми. Сигурен съм, че и на другите им е интересно!

Коментар

• Ти прочети другите...

Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
          Haha, this guy is smoking something funny. Less liquidity is better than more liquidity. Go figure
          Ти прочети другите...му "анализи". Като си в депресия....ще се посмееш поне.

Тоя пич се "занимава профисонално" с търговия от 2006 година...и чете лекции....смятай...

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
            Само идеалист човек може да вярва че в момента централните банки не подпират,при това много яко,пазара.Но това само отлага кризата ,лекува се следствието а не причината.Докато може от нищото да се създават безконтролно пари кризите ще следват една след друга.
            Подпират. ЦБ натискат надолу доходоносността на облигациите и акциите стават сравнително по-привлекателни и им се вдига цената. Затова имаме ПЕ на СиП над средноисторическото.

Ако под одържавяване имаш предвид, че когато пазарът навлезе в неудържима спирала надолу държавата слага долна граница - да, точно така е. Иначе можем да имаме депресия в продължение да десет и повече години.

Коментар

• Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
              Ecb will be buying a lot
              Do you know which ones?

Коментар

Така че в крайна сметка може би държавния капитализъм няма да се окаже толкова лошо нещо. Както между другото в Китай.
                В Китай държавния капитализъм е стигнал до лимита на възможностите си. Предполагам знаеш, че банките в Китай са натрупали огромни несъбираеми заеми към държавните компании.

Някакъв друг пример с ефективни държавни компании дай.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                  Untiltiy bonds са proxy за ДЦК бих казал, значи ще се качват повече в сравнение с останалите облигации, нали?
                  Ecb will be buying a lot

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                    Има само един начин, по който държавата може ефективно да харчи пари, така че да изглади цикъла- и това е намаляване на данъците за ниските и средните доходи.
                    Ако се намалят данъците хората може просто да спестяват повече. Решението е много просто, емитира се държавен дълг при тези хипер ниски лихви и се инвестира в инфраструктура.

Коментар

• Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
                      I went long utility bonds and insurance bonds. Long Bunds/OATs. Koi razbral , razbral. Za poveche I honorar na lichni. Haha
                      Untiltiy bonds са proxy за ДЦК бих казал, значи ще се качват повече в сравнение с останалите облигации, нали?

Коментар

да не говорим че от оня ден Драги официално си каза че ще купуват и частни бондове....Мишо не ли разбрал?
                        Е, и? Федът купуваше MBS, което също е частен дълг. Аз пак не разбирам за какво одържавяване става дума и какво от това.

Коментар

• Ще ми е интересно да прочета анализа. Аз не казвам, че той познава бизнеса на всяка като програмист, а евентуално би могъл да научи малко повече за състоянието на отделните компании. Коя от изброените компани е със затихващи функции? Аз знаех 4-5 от списъка /всъщност повечето ще се закълнат, че не се занимават с аутсорсинг/ и никоя не ми изглежда такава. Написал си "робски труд" и че по подразбиране изсмукват подставчиците си /твоите компании/, но това не ги прави автоматично лоши компании или такива със затихващи функции. Напротив: купуват за 30-35, а продават за 70.
                          Бих се замислил за HPQ /по линия на големи АйТи компании в България, а не на аутсорсинга/, която обаче също не е в списъка му. Но примерно HPE е перспективна за мен с P/E под 10х и след доста разговори с познати от там.
                          Колкото за "пробутвал", ами това е форум , също така означавало и "пазар" на латински

Коментар

Прочетох..."интервюто ти" в инвестор....

За пореден път стигам до извода че участието в БФБ, още повече съвсем в началото на "кариерата", на пишман инвеститор е противопоказно и трябва да има надпис "деца не правете това в къщи" . Няма значение дали си спечелил или не някаква сума.... въпроса е че всичко което си "научил" само ти пречи да се развиваш в тази обалст - може да ти се струва че се заяждам, но не се заяждам а мисля това което казвам.

Един цитат от интервюто:
                            "Стигнах до извода, че по-ликвидната търговия на развитите пазари не дава по-голяма възможност за печалби."

След като си стигнал до този извод, веднага концентрирай усилията си в програмирането където най-вероятно си на светлинни години по добър и имаш по голямо бъдеще.

В България всичко е изкривено, хората нямат никаква идея къде живеят. Ти не си виновен за това, такава ни е държавата. По опасното е, че прочетох че някъде си чел лекции... ей това е много опасно. Не за теб ( може да ти носи някакъв лев ) - а за тези след теб.

Въпреки че, може би не е проблема в Държавата...незнам.

Една случка от преди няколко дена.

Разхождам се в квартала по час два, всеки ден когато съм в България . Ей така по анцуг се мотам около витошка и в преките. Та оня ден...има едно такова улично дето продават сандвичи Street Chef в една пряка на Витошка или нещо такова... никога не бях си купувал от там нищо, а съм минавал стотици пъти, и реших да си взема един сандвич. Сандвича струваше около седем осем лева което ме изненада за България... Обаче момчетата наистина работят здраво, с много добро впечетление останах, и влязох да си чакам сандвича. И до като го чаках, там бяха 4 момичета и 1 момче на видима възраст около 21-23 години - явно колеги. Неволно се наложи да слушам разговорите им 10-15 минути . Нямам представа къде са учили и с какво се занимават, обаче останах очарован от начина им на мислене. Говореха си нещо как могат да подобрят някакъв сайт, говореха си за някакви други проекти, за бъдещето, за това каква програма искат да запишат да учат и т.н - общи приказки.
                            Освен че знаеха перфектно английски тези деца след 15 минути - бях готов да им предложа работа.
                            Останах изумен на какво ниво мислят и как мислят. Бих заложил едната си ръка до този момент, че ако не знаех, никога нямаше да предположа че съм в България. На подобни разговори обикновенно присъствам в чужбина и около съучениците на дъщеря ми.
                            Искренно се надявам че тези млади хора са завършили някъде в България.
                            Така че...почнах да си мисля че освен България виновни са си хората по принцип, защото умния човек явно винаги намира начини.
                            Haha, this guy is smoking something funny. Less liquidity is better than more liquidity. Go figure

Коментар

да не говорим че от оня ден Драги официално си каза че ще купуват и частни бондове....Мишо не ли разбрал?
                              I went long utility bonds and insurance bonds. Long Bunds/OATs. Koi razbral , razbral. Za poveche I honorar na lichni. Haha

Коментар

• Да не влизам в моите теории

Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
                                Съгласен съм за държавния капитализъм,имах впредвид кое в момента е фактор на пазара
                                Да не влизам в моите теории, но каквото и да мислим...ще стане това което са предвидили да стане.

Коментар

Working...
                                X