IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Много разчиташ

Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    А, не беше от тебе. Иначе съм съгласен, че Щатите от тия нива по-лесно ще слязат надолу (временно), отколкото да продължат без спирачка нагоре. Казваш: може - СП 250. И това е много вероятно - ама няма да е гладко и няма да е скоро. Просто не виждам как ще се мине без сътресения, дори чисто спекулантски предизвикани. За да се отрази положителният ефект от тънката цена на слузта, трябва да мине време - компаниите да завъртят парите - например да използват част от спестените разходи за инвестиции и разработки, за придобивания и т.н. Трябва и Доналдът да стане президент (ето един повод за почти сигурен катаклизъм), да започне да работи здравата и да се докаже като предприемач-президент, а не като чиновник-президент.

За слузта - смятам, че цени между 40 и 50 кинта са оптимални, хем добивните компании няма да изгърмят (а и цели добивни държави), хем няма да одират кожите на потребителите.
    Много разчиташ на ефекта на ниския петрол. При сегашната ситуация ефекта от ниския петрол е стотици пъти по маловажен от отрицателния такъв. Да ниския петрол евентуално може да вдигне потреблението или да докара някой долар повече ня някоя компания но ниския петрол води до опасност от фалити, съкращаване на персонал, липса на инвестиции в сектора което повлича и другите сектори и т.н което можеш да прецениш кой ефект ще е по силен и дълготраен особвнно при сегапните цени на акциите.

А цените на петрола които смяташ за оптимални - е по важно да видим какви ще са реални. А оптимални за нас...е едно а за производителя друго.

Тръмп - е интересно да стане президент и аз искам още повече пред Клинтън, ефекта обаче от него - нека не прибързваме.

Коментар

• Пак много се разприказвах но...

Това вече (дали спестените разходи ще отиват за дивиденти и дали: за инвестиции, или - балансирано) си е нещо релативно и различно за повечето компании според политиката им. Нещата са много по елементарни. Дивиденти дават и байбак правят само компании които няма на практика в какво да дадат парите с цел да гарантират дългосрочен разстеж.Това им е "политиката" няма да инвестираме...ще даваме дивидент и ще изкупуваме акции, и по лошо...ще вземем пари без пари и пак ще дадем дивиденти и ще купуваме акции. Дори да вземем проктър и гембъл или кока кола като калсика в дивидентните компании. Те не са иновативни компании в чак така степен и с кеша правят най логичното. И това е добре към момента освен ако не видиш реалността, че това че са ок тези компании ги е направило на прилична цена от дивидентните инвеститори търсещи "сигурност" . Колко значение ще има въпросния "сигурен" дивидент за теб ако пазара падне и заедно с него падне и кока кола от 40 на 20 или 30 $ да кажем ? Нерелативно е само това, че доста по-малко мегабимберици ще изтичат в сосните сметчици на чаршафосаните подлеци и ще остават в нормалният свят. Суровините са паднали - при източникът, но от производителят до потребителят пътят повечето пъти е некратък. Ефектът тепърва ще се наблюдава. Както може да се наблюдава и противоложния. Нещото което е трудно за осмисляне от повечето хора, не знам за теб, е осъзнаването на селдния факт: Когато купиш компания ти си част от нея. Ако компанията прави много реални пари ала Епъл обикновенно хората смятат че и те ще правят пари. Да .... ама не. Това че епъл прави пари за обикновения инвеститор, хич няма значение, и може да има полза само при два случая - ако увеличава дивидента или ако акциите и се вдигат. Ако обаче тези пари компанията не ги инвестира в реални проекти а не в байбак или ги инвестира погрешно - акциите ще падат и инвеститора ще губи, ако увеличава дивидента - инвеститора ще печели от дивидента но е много вероятно да губи от цените на акциите отново поради липса на инвестиции и дългосрочна переспектива за развитие. Това е ситуацията с Епъл да кажем в момента.
      Дивидентът... дивидентът има и краткосрочен, и дългосрочен ефект. Около дивидентът има краткосрочно движение нагоре и надолу, но при растящи дивиденти има и дългосрочен плавен тренд нагоре, поддържан от дългосрочни институционални и индивидуални инвеститори. Той е и спирачка пред наистина голям спад... трудно някой ще продаде за 50 кинта акция, дето носи 8 кинта дивидент... примерно... дори и следващият да е след 10 месеца.Това за мен не е вярно, погрешно и опасно мислене. Разбирам те защо мислиш така. Така мислят много хора. На това се основава дивидентното инвестиране. Има два типа такова инвестиране - първия е в стабилни компании с дългосрочна дивидентна история, а другия в комапнии с очавквано покачване на дивидентите и очаквано развитие. При първия тип компании риска е очеваден - падайки с пазара от такава комапния, ще загубиш повече за един ден, от колкото ти е дивидента за 1 година. Разбира се бай адн холд може и да работи за достатъчно дълъг период от време за подобни компании, но осъзнавайки че и сега тези компании не се продават без пари кой знае на какво ниво след корекцията или след падането ще се задържат за дълго време? И все пак в зависимост от началната си позиция по съм съгласен с тези компании и такъв подход въпреки че аз не искам да стоя в компания със загуба от 20 % и дивидент 4 % за 2-3 години в нея. При втория тип компании освен тези рискове е очеваден другия риск, при влошаване на ситуацията тези дивиденти да изчечзнат или намалят и цената им да падне. Не забравяй че дивидента се гласува често и ти нямаш контрол над това. Пример - WYNN - когато макао беше ок WYNN даваше по 1.5 $ на тримесечие + допълнително 1-2 $ в края на годината бонус. Сега WYNN дава 0.5 $ на тримесичие. И цената и беше 70 % под върха. . Сметни какво щеше да ти коства ако си дивидентен инвеститор и беше заложил на WYNN - а много хора я обичаха заради увеличаващите се и дивиденти. Като дивидентен инвеститор трябва ли да отчетеш един такъв не малък риск? На всичкото отгоре, 7 години пари без пари водят до логичното - невероятни дивиденти. Можем ли да очакваме фундаментално същото за още 5 години? Мислиш ли че инвестирането е чак толкова просто ако че да е просто? Та още ли мислиш че дивидента може да е спирачка пред който и да е ... и че никой няма да продаде комапния с 8 % дивидент? Аз мисля че първо тя ще бъде продадена при влошаване на ситуацията защото вероятноста този дивидент да намалее или изчезне е повече от вероятен.

Въобще за мен дивиденти трябва да снася всяка уважавана компания, НО без това да пречи на развитието на компанията. Ти искаш хем агнето да е живо ,хем вълка да е сит. Ако може и акциите и да са 50 % нагоре...ще е супер.Уважавам оптимизма ти но все пак е добре да помислиш и върху обективната реалност.

Добри и лоши пазари има във всеки смисъл на думата - но пък "лошите пазари" също си имат някакво дъно, под което трудно се продава, но пътят нагоре е по-лек. Затуй Русия и Китай предният път почти не мръднаха надолу. Хеле пък Шанхаецът - почти всички мислеха, че като му махнат защитите, ще се срине катастрофално, аз пък рекох, че това ного трудно ще стане... и не стана.
      Ако някой знаеше дъното 2007 ма .... щеше да продаде и на 20 % загуба. Не правя аналогия сега с тогава, а просто отбелязвам. Нищо не е минало още.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
        От мен обаче трябва да си чул друго. Таргет 202-206
        А, не беше от тебе. Иначе съм съгласен, че Щатите от тия нива по-лесно ще слязат надолу (временно), отколкото да продължат без спирачка нагоре. Казваш: може - СП 250. И това е много вероятно - ама няма да е гладко и няма да е скоро. Просто не виждам как ще се мине без сътресения, дори чисто спекулантски предизвикани. За да се отрази положителният ефект от тънката цена на слузта, трябва да мине време - компаниите да завъртят парите - например да използват част от спестените разходи за инвестиции и разработки, за придобивания и т.н. Трябва и Доналдът да стане президент (ето един повод за почти сигурен катаклизъм), да започне да работи здравата и да се докаже като предприемач-президент, а не като чиновник-президент.

За слузта - смятам, че цени между 40 и 50 кинта са оптимални, хем добивните компании няма да изгърмят (а и цели добивни държави), хем няма да одират кожите на потребителите.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Но приятелю, консумативите ( сиреч сурвините ) не паднаха ли достатъчно 2015 година? Оборота....оборота е важен. И маржа разбира се, но той е важен само когато печалбата се изпозлва за нови инвестиции а не за байбак или дивиденти.

Байбака и дивидентите са бичи за акциите само в много краткосрочен план ( виждаме това от 2014 година насам осезаемо ) . Ако използваш думата "инвестиция" в твоя начин на мислене към момента от това трябва да се страхуваш най-вече, защото резултатите от лиспа на инвестиция или от инвестиция се вижда след години. А фундаменталното мислене разчита на това че бъдещето ще е по добро от настоящето.

А какво се има пред вид под свити разходи - е повече от ясно ако прочетеш отчетите на повечето компании от март миналата година та до днешни дни
          Това вече (дали спестените разходи ще отиват за дивиденти и дали: за инвестиции, или - балансирано) си е нещо релативно и различно за повечето компании според политиката им. Нерелативно е само това, че доста по-малко мегабимберици ще изтичат в сосните сметчици на чаршафосаните подлеци и ще остават в нормалният свят. Суровините са паднали - при източникът, но от производителят до потребителят пътят повечето пъти е некратък. Ефектът тепърва ще се наблюдава.
          Дивидентът... дивидентът има и краткосрочен, и дългосрочен ефект. Около дивидентът има краткосрочно движение нагоре и надолу, но при растящи дивиденти има и дългосрочен плавен тренд нагоре, поддържан от дългосрочни институционални и индивидуални инвеститори. Той е и спирачка пред наистина голям спад... трудно някой ще продаде за 50 кинта акция, дето носи 8 кинта дивидент... примерно... дори и следващият да е след 10 месеца.

Въобще за мен дивиденти трябва да снася всяка уважавана компания, НО без това да пречи на развитието на компанията.

Добри и лоши пазари има във всеки смисъл на думата - но пък "лошите пазари" също си имат някакво дъно, под което трудно се продава, но пътят нагоре е по-лек. Затуй Русия и Китай предният път почти не мръднаха надолу. Хеле пък Шанхаецът - почти всички мислеха, че като му махнат защитите, ще се срине катастрофално, аз пък рекох, че това ного трудно ще стане... и не стана.

Коментар

• От мен обаче

Това го слушам от началото на март... поне.

От мен обаче трябва да си чул друго. Таргет 202-206

Коментар

• Но приятелю

Свити разходи може да има по ного причини - едно е компанията да прави счетоводни врътки или да закрива работни места, друго е да падат цените на неизбежни консумативи.
              Но приятелю, консумативите ( сиреч сурвините ) не паднаха ли достатъчно 2015 година? Оборота....оборота е важен. И маржа разбира се, но той е важен само когато печалбата се изпозлва за нови инвестиции а не за байбак или дивиденти.

Байбака и дивидентите са бичи за акциите само в много краткосрочен план ( виждаме това от 2014 година насам осезаемо ) . Ако използваш думата "инвестиция" в твоя начин на мислене към момента от това трябва да се страхуваш най-вече, защото резултатите от лиспа на инвестиция или от инвестиция се вижда след години. А фундаменталното мислене разчита на това че бъдещето ще е по добро от настоящето.

А какво се има пред вид под свити разходи - е повече от ясно ако прочетеш отчетите на повечето компании от март миналата година та до днешни дни

Коментар

• Така...

Да се бълбукат. От моя фундаменталистка гледна точка, към моментът американският пазар е скъп.

Друг въпрос, че когато пада, щатският пазар повлича и другите - само Русия и Китай имат потенциал и непукизъм донякъде да устоят. Само дето обратното невинаги е вярно - когато другите падат, Щатите държат фронтът - то затова те са по-скоро балон, а другите - по-скоро небалон.
                Така...и в този момент се замисли и върху това което каза Мишо ( което е рядкост но е и мое мнение ) че на практика щатите са най добрия пазар в света в момента. Ако те са най добрия кои са най лошите? И ако добрия може да падне...какво остава за лошите?

Коментар

• Нямам представа

Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
                  Колко лошо може да стане?
                  Нямам представа, казвам само факти. Това са голи факти. Всеки може да си ги интерпретира както си иска и да търси обяснения каквито си иска, ако иска икономически ако иска психологически - каквито си иска.

Аз си вадя този извод, че след като сега тези които могат да спасят пазара продават не виждам причина да почнат да купуват пак на 180 освен ако не са дневни търговци каквито определено институциите - не са. . Според мен използват ралито да се отърват от активи. Може да не съм прав. Но това е най логично на база на информацията с която разполагам.

А кой фонд или фондове продават , ще разберем след два , три месеца когато си дадат позициите във СЕК. Но тогава ще късно и няма да има смисъл да умуваме.

А това че пазара се качва не е задължително да означава че влизат свежи средства в него в такава степен че да оправдаят рали от 9 % за нула време. Обемите на търговия ясно го показват. Ако ралито е здраво, то трябва да бъде подплатено от вливането на голям капитал с цел дългосрочна инвестиция. А ние виждаме точно обратното. Изводите са за всеки който може да мисли.

Разбира се това може да бъде и от страх че да кажем петрола може пак да падне много ( почти сигурно) , както и долара да се вдигне (почти сигурно) или пък отчетите да са невероятни ( много малко вероятно ) . И ако тези страхове не се оправдаят, всички би трябвало да почнат да купуват като невидели от 207 и СП да отиде на 250 може би...? И в този момент се замисляме....колко "скъпи" ще станат компаниите? Или пък се замисляме...как да "инвестират" от тези нива като предстоят неясни избори?

И всичко това води до логичните изводи които правя аз. Преценяваш риска къде е по голям...нагоре или надолу. Аз го оценявам надолу.

Коментар

Това е най добрия вариант. Повече хора ще се набалбокат. И от по високо ще падне което е и по печелившо.
                    Да се бълбукат. От моя фундаменталистка гледна точка, към моментът американският пазар е скъп.

Друг въпрос, че когато пада, щатският пазар повлича и другите - само Русия и Китай имат потенциал и непукизъм донякъде да устоят. Само дето обратното невинаги е вярно - когато другите падат, Щатите държат фронтът - то затова те са по-скоро балон, а другите - по-скоро небалон.
                    Last edited by Императорът; 03.04.2016, 00:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
                      Импе,стой си кеш или продавай,май така най-малко ще изгубиш!!!
                      Това го слушам от началото на март... поне.

Коментар

Ще е добър отчета относно П/Е то. Което не означава че отчета ще е добър. Така беше и 4 тото тримесичие на 2015 година. А П/Е обикновенно е добър по две причини: Байбак и свити разходи. И двете са лоши за бъдещето. И двете предполагат липса на бъдещо развитие. Байбака - щото трошат пари за акции а не за инвестиции а разходите защото ефекта ще се отрази по натам - по осезаемо и по жестоко, а сега с това се закърпва положението.

Инвестицията, затова е инвестиция защото дава резултат след време. Когато сега е слаба или я няма, по какви да е причини, кое дава основание да се очаква светло фундаментално бъдеще?

Тази статия покрива това което казах снощи - под която си коментирал ( ей сега я четох)
                        Свити разходи може да има по ного причини - едно е компанията да прави счетоводни врътки или да закрива работни места, друго е да падат цените на неизбежни консумативи.

Коментар

• От къде знам кой?

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                          Snaky и Ив ще ни осветлят по-конкретно, надявам се с конкретни имена на фондове.
                          От къде да знам кой? Факт е че ликвидността в дарк пуловете намалява от 15 ти март стремглаво, но когато се отчита индекса там са включени и продажби на компании. Кой да ти каже кои?
                          Last edited by Iv_max; 03.04.2016, 00:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                            Хи-хи-хи: ще е забавно да продължат да продават ного-ного, но пазарът да откаже да падне.
                            Импе,стой си кеш или продавай,май така най-малко ще изгубиш!!!

Коментар

• Всички останали вярващи

А кой е нетният купувач?
                              Всички останали вярващи че ще изкарат пари от ралито а те са доста.

Коментар

• С парите си е ясно на кой вариант

С тази прогноза е 99.99% сигурно, че ще познаеш

Според мене е по-вероятно пазарът да си върви в рамките на 2000-2100 още няколко месеца.

Очакванията за сезона на отчетите са толкова лоши, че е много вероятно да има положителни изненади, като се има предвид стабилизирането на петрола и падането на долара. Също усещането за риск от рецесия или финансова криза рязко намаля. Индустриалното производство показва растеж. Създаването на работни места продължава с много приличен темп, а безработицата леко се увеличава заради увеличен participation rate, което паказва по-голям низползван капацитет на американската икономика. Което пък ще държи инфлацията ниска и следователно и лихвите ще останат по-ниски по-дълго, както сигнализира Йелън.

От друга страна СиП не е никак евтин и докато Q3 и Q4 отчетите не покажат ърнинг моментум СиП няма да скача много.

Моят "таргет" за СиП за декември 2016 си остава 2200. Непроменен от ноември миналата година.
                                С парите си е ясно на кой вариант съм заложил.

Коментар

Working...
                                X